Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 3 / 4«1234»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » Segítséget kérek!/Please help! » Hogy működik/How it works?
Hogy működik/How it works?
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2013-03-04, 00:01 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Hogyan működik?
How it works?
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 20:58 | Üzenet/Post # 41
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerekide töltöttem fel becsomagolva 3 fájlt, már nem emlékszem melyik mihez való, de valamelyik biztosan az ami Neked kell.
Valahogy így kell kinéznie:
Csatolások/Attachments: 5054739.jpg(82Kb)


H1i.hu
 
elektron Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:00 | Üzenet/Post # 42
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Olyat is lehet cisnálni, hogy e felé  építeni egy choppert és potival az ármkorlátot beállítod és annyi ... de hát akkor már jobb lenne ha egybe lenne és nem kell kiegészíteni még ezzel azzal.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:01 | Üzenet/Post # 43
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Némagyerek ()
6 kivezetés ék piros sárga fehér/kék és fehér egy lappal viszább van kép
A 6 kivezetés az jó, beköthető bipoláris vezérlőhöz, csak a középkivezetéseket kell kihagyni.


H1i.hu
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:04 | Üzenet/Post # 44
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet elektron ()
Olyat is lehet cisnálni, hogy e felé építeni egy choppert és potival az ármkorlátot beállítod és annyi ... de hát akkor már jobb lenne ha egybe lenne és nem kell kiegészíteni még ezzel azzal.
Én nem akarok senki zsebében nyúlkálni, de ha most kéne vezérlő biztosan vennék egyet ami chopperes. Nagyon bonyolult dolog a P1 beállítása, főleg egy kezdőnek. Persze tanulni jó, lehet vele próbálkozni, de olyan dinamikus nem lesz mint egy cél IC-vel.


H1i.hu
 
elektron Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:07 | Üzenet/Post # 45
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Egyértelmű, hogy manapság már nem ott tartunk, tehát szét kell nézni és azt venni, ami most kapható és jó is.
 
Némagyerek Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:11 | Üzenet/Post # 46
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Akarok építeni egyet. Ezt csak kísérletezni és tanulni szánom. Na meg nem került forintba de szét cseszni sem akarom.

Hozzáadva (2014-10-13, 21:11)
---------------------------------------------
gondolom LPT porton keresztül megy a progi

 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:14 | Üzenet/Post # 47
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerek, még valami: a pwm manager ha jól emlékszem valami hiba miatt csak akkor működött ha a gépre telepítve volt a ms office. Valami .dll hiányzott belőle, amit az office tesz fel. Verziót és oprendszert már nem tudom.
Idézet Némagyerek ()
Akarok építeni egyet.
Azzal tanulsz a legtöbbet. Rengeteg jó kapcsolás van és alkatrészt is lehet keríteni.


H1i.hu
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:17 | Üzenet/Post # 48
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Némagyerek ()
gondolom LPT porton keresztül megy a progi
Igen, az adatok feltöltése előtt valamelyik végálláskapcsolókat kellett nyomva tartani, de már alig rémlik. A program leírása már nincs meg.


H1i.hu
 
Némagyerek Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:17 | Üzenet/Post # 49
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi a progit. Na majd meg látom mire jutok holnap bár elképzelésem sincs még hogy mit álítsak
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2014-10-13, 21:22 | Üzenet/Post # 50
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerek, nincs mit. Nem egyszerű a beállítás, felváltva kell feltölteni és mérni az áramfelvételt szinte minden lehetséges fordulatszámon. A vezérlő leírásában talán benne van a pwmm leírása is.

H1i.hu
 
Némagyerek Dátum/Date: Kedd, 2014-10-14, 19:16 | Üzenet/Post # 51
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
kis öröm is öröm meg mozdult! A pwmm tesztjével megy a motor igaz csak egy irányba de megy. Lehet hogy nem jó a leírás szerinti pin kiosztás? A pwmm-el csak irni lehet ki olvasni nem vagy én vagyok béna?És még 1 van a motor 2*3 kivezetés na most ha 1 a tek eleje 2 a közép 3 a vég akkor a2-3,2-1 között fele annyit kéne mérnem mint 1-3 közt de nem szám szerint 1-3 közt 1,2 ohm a másik kettö 0.9. A vezérlő elfelejtheti a régi beállításokat? kb 5 év fesz nélkül.
 
elektron Dátum/Date: Kedd, 2014-10-14, 20:26 | Üzenet/Post # 52
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Az a mérőműszer pontatlansága lehet, ha nem felét méri.
 
Amatőr Dátum/Date: Szerda, 2014-10-15, 07:55 | Üzenet/Post # 53
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Némagyerek ()
A pwmm tesztjével megy a motor igaz csak egy irányba de megy.

Gyanús lehet a dir pin, ott kellene megnézni a jelszintet, akár egy led-ellenállás párossal is látszik mi a helyzet.
Idézet Némagyerek ()
A pwmm-el csak irni lehet ki olvasni nem

Így van, csak feltölteni tudod az adatokat, kiszedni nem.


H1i.hu
 
Némagyerek Dátum/Date: Péntek, 2014-10-24, 14:09 | Üzenet/Post # 54
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
újra gondok vannak sok-sok olvasás után is szívat a mach3 elméletileg jól van beállítva de még sem jó. valamiért nem akarja mozgatni a motorokat. pwmm  továbbra is mennek. A pin kiosztás jó a port is. Hol keresem még a hibát? Létezik egyszerűbb vezérlő program?
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2014-10-24, 19:06 | Üzenet/Post # 55
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerek, Windows alatt ez a legelterjedtebb program, rengetegen használjuk, így valószínűleg ebben tudunk leginkább segíteni.
Mi a konkrét probléma? Nyilakkal mozgatva a program számol de a motorok nem mozdulnak?


H1i.hu
 
Némagyerek Dátum/Date: Péntek, 2014-10-24, 20:48 | Üzenet/Post # 56
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Te már tudsz valamit:) Pontosan ez a baj és még nem tudom hogy mit tegyek addig nem jutok előrébb
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2014-10-24, 21:13 | Üzenet/Post # 57
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerek, mivel a pwmm mozgatja a motorokat a vezérlő biztosan OK, a Mach beállításaiban lesz valami gubanc. Vész-stop beállítások rendben vannak? A P1 kényes volt a step jel hosszára és a dir 'prechange' értékre, ezek valahol benne vannak a leírásban.

H1i.hu
 
elektron Dátum/Date: Péntek, 2014-10-24, 21:18 | Üzenet/Post # 58
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
A nagy piros gombot a Mach felületen el ne felejtsd megnyomni, mert akor nem mozog pl, ez csak eszembe jutott, nem tudom mennyire vagy kezdő.
 
Némagyerek Dátum/Date: Szombat, 2014-10-25, 07:21 | Üzenet/Post # 59
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
elektron,A nagy piros gomb az ok nem villog, nagyon kezdő vagyok (azt sem tudom hogy mit csinálok). Amatőr, ha mozdítani akarom első nyomáskor változik a motor hang de utána semmi. Meg próbálom azt amit mondtál talán a motor tuningba van ez az állítás.
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2014-10-25, 08:07 | Üzenet/Post # 60
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Némagyerek, amit még megpróbálhatsz: lehet hogy a sebesség és gyorsulás értékek túl magasan vannak, ezért mozdulna a motor de nem tudja követni amit a PC kiad. Vedd le jó alacsonyra, onnan növeld.

H1i.hu
 
Fórum » HOBBYCNC » Segítséget kérek!/Please help! » Hogy működik/How it works?
Oldal 3 / 4«1234»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016