|
Solid Works
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-02-06, 10:12 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
A Solid Works CAD Részével kapcsolatos téma.
A Dassault Systems ingyenes online helpje |
|
| |
cudar31 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-02-06, 20:44 | Üzenet/Post # 2 |
 nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 5
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Sziasztok akinek kérdése van a Program használatával nyugodtan kérdezzen, segítek megtervezni vagy akár műhely rajzot készíteni minden olyan alkatrészről ami precíziós és nem relief így modelleztem fel egy nagyon érdekes órát ami fából van!! ora itt meg található az összes olyan munka ami a Solid Woks-szal készült akár 3D formátumba le tölthető. |
|
| |
tomahawk |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-02-07, 07:33 | Üzenet/Post # 3 |
kezdő tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 24
Szia! Ezt a fa órát csak lemodellezted, vagy meg is csináltad? Mostanában én is ilyesmivel (mármint fa óra) foglalkozom. |
|
| |
cudar31 |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-02-07, 08:17 | Üzenet/Post # 4 |
 nézelődő tag
Szia tomahawk! egyelőre fel modelleztem, és ki9 derült hogy a meg adott adatok nem stimmelnek a módelrajzón így kellet egy kis módosítást bele vinnem!! de ha nem modellezem fel, akkor nem derül ki. |
|
| |
Ferrari86 |
Dátum/Date: Kedd, 2011-02-08, 19:53 | Üzenet/Post # 5 |
 nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 13
SW? szép lassan minden program felkerül! Ennek nagyon örülök! |
|
| |
Dragon |
Dátum/Date: Szombat, 2011-04-02, 13:35 | Üzenet/Post # 6 |
 nézelődő tag
Sziasztok! Még új vagyok ezen a fórumon. A CNC-vel még csak ismerkedem. SW-ben viszont van némi tapasztalatom, főleg a cad részében, de a mozgásszimuláció és a szilárdság analízisben is van egy kevés gyakorlatom. Néhány a saját modelljeim közül: Serpent S120-as modellautó karosszériája kép alapján szabadon: Avatarom kicsit másképp: Walrus tolóhajó Sry (sryforum.atw.hu) tervei alapján: A modellek SW-ben, a képek a PhotoWorks nevű kiegészítővel készültek. (Katt a képekre a nagy méretért) |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Szombat, 2011-04-02, 14:14 | Üzenet/Post # 7 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Dragon, Kellesz nekünk!  |
|
| |
Tekercselő |
Dátum/Date: Szombat, 2011-04-02, 18:51 | Üzenet/Post # 8 |
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 58
Dragon Üdvözöllek itt a fórumon! |
|
| |
Dragon |
Dátum/Date: Szombat, 2011-04-02, 19:08 | Üzenet/Post # 9 |
 nézelődő tag
Quote (Tekercselő) Dragon Üdvözöllek itt a fórumon! Szia! Boldogultál a cuccal amit küldtem? |
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-05-19, 19:21 | Üzenet/Post # 10 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 660
Kitüntetések/Medals: 1
Quote (sanyi84) Nem tudja véletlenül valaki solid worksben hogy kell egy furatot szögbe dönteni? Egy furatot akarok szögbe fúrni de nem találom az opciót. Quote (Tomi) Sanyi, én nem SW-t használok, de gyanítom az Inventorhoz hasonlóan kihozható: - egy szögben döntött munkasíkot hozol létre ("Plane"), arra helyezed a furatot szimbolizáló 2D kört, majd kihúzod (gondolom "Cut" módban)... én így próbálkoznék SW-ben is legalábbis... Quote (Tomi) Esetleg ha enged olyat, akkor rendesen egy alapsíkra teszed a furat 2D körét, és egy döntött tengely mentén húzod ki (Axis), de ebben nem vagyok biztos, hogy így egyszerűbb, vagy hogy megoldható-e... Quote (sanyi84) Tomi, Indítom is az sw-t, volt egy síkom amiről tudtam egy furatot rajzolni, végül is döntött ez most csak nem az igazi, egy próbát megért Quote (sanyi84) Tomi, Valószínű ezt fogom csinálni, ezt is akartam, kicsit buta a program (használója) és nem találom benne a lehetőségeket. Ám ez a felső tartója lenne a széknek, összefogó elem, végül is lerajzolható akár döntötten is, nincs jelentősége a dolognak, mindenképp széttartó lábak kellenek. Quote (sanyi84) Tomi, itt van egy olyan hogy simple hole, nem kell kihúzni hanem ez megccsinálja csak az adott síkra merőlegesen, régi 2004 es verzió, kisszéket nehezebb rajzolni mint cnc gép alapot smile Quote (Tomi) Sanyi, ilyen wizard az Inventorban is van... De amit Te elgondoltál, az már lehet, hogy nem "simple" Egyébként úgy is kihasználhatod ezt a simple hole dolgot, - kicsit megcsavart logikával - hogy előbb a leendő furatnak csinálsz előbb egy merőleges síkot. Majd az erre a síkra merőleges furat lesz a neked megfelelő! |
|
| |
Norb37 |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-09-22, 16:48 | Üzenet/Post # 11 |
nézelődő tag
Hasonlóan az előttem szólókhoz,magam is ezt a programot használom. Ha valakinek kérdése lenne,szivesen segitek. Nem reklám,de pár kép,elérhetőség weblapomon:www.laprakonyha.atw.huHozzáadva (2011-09-22, 5:48 PM) ---------------------------------------------
Quote (Norb37) Tomi, Valószínű ezt fogom csinálni, ezt is akartam, kicsit buta a program (használója) és nem találom benne a lehetőségeket. Ám ez a felső tartója lenne a széknek, összefogó elem, végül is lerajzolható akár döntötten is, nincs jelentősége a dolognak, mindenképp széttartó lábak kellenek. Ha valaki széket tervezne,szóljon,segitek szivesen. Hozzáteszem,a kötőelemeket,illetve azok furatait inkább már az összeállitásban érdemes elhelyezni,ugyanis itt ha az egyik alkatrészen elvégzem a furást,a hozzá kapcsolódó alkatrészen elhelyezett furat tapad az előzőhöz.Magyarul egy méretváltoztatás után a tiplik furata jó helyen lesz. |
|
| |
Béni |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 09:32 | Üzenet/Post # 12 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 659
Kitüntetések/Medals: 6
Biztosan van rá mód, csak még nem jöttem rá, hogy az assembly-ben végrehajtott módosítások (furatok, kivágások) átkerüljenek az egyes alkatrészekre. SW2007-et használok. Tud ebben valamelyikőtök segíteni?
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/ |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 09:45 | Üzenet/Post # 13 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Quote (Béni) Tud ebben valamelyikőtök segíteni?
Sajnos én PRO/E zek.
De ott az ASSY feature benne van a modellben, csupán az a lényeg, hogy az alkatrész legyen aktív amikor létrehozom az assy referenciáira alapozva a megmunkálást. De! Ez az egyik legszerencsétlenebb megoldás ott, mert ha az alkatrész később magában van a memóriában a feature referenciái csupán frozen módban maradnak meg, így parametrikusan nem igazán módosíthatóak, ha mégis szeretném, akkor pedig ledobatja hozzá az összes kényszert és újra kell csinálnom.
Erre az a megoldás ott, hogy megcsinálhatod assyban a featuret, de utána az alkatrészben ezt újradefiniálom úgy, hogy annak saját referenciáit használja ezek után. Így az alkatrész mindig megél magában.
De a legjobb mindig az Assyban kimérni, és az alkatrészben külön létrehozni azt amit kell.
Mondom! ez PROE ben él! Nem tudom itt is így van-e!!! |
|
| |
Norb37 |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 12:34 | Üzenet/Post # 14 |
nézelődő tag
Quote (Béni) Biztosan van rá mód, csak még nem jöttem rá, hogy az assembly-ben végrehajtott módosítások (furatok, kivágások) átkerüljenek az egyes alkatrészekre. SW2007-et használok. Tud ebben valamelyikőtök segíteni?
Amikor már megvan az összeállitás,az egyik alaktrészen ráböksz az alkatrész módosítására,kijelölöd hogy melyik síkon akarsz dolgozni,és elhelyezed a furat vázlatát,majd kivágás a megadott mélységben. Aztán ugyanezt elvégzed a másik alkatrészen is,de itt a vázlatot már kötöttséggel rajzolod meg az előző alkatrészen rajzolt vázlathoz. Remélem egyértelmű voltam:-) Ha nem,jelezzétek,próbálok másként fogalmazni. Igaz,én most 2011 sp0-át használok,de a 2007-ben is így volt a menet:-)Hozzáadva (2011-09-24, 1:34 PM) --------------------------------------------- Újra végigolvastam. Azért nem kerül át az alkatrészre,mert nem alkatrészszinten csináltad. A kulcs itt az,hogy ha összeállitásban dolgozol,de alkatrész módosítanál,akkor be kell lépni az alkatrészfába(a felugró kis ablakban balról a második,legfelül,igaz,ez is beállítás kérdése,hogy mi van a kis felugró ablakban.) Magyarosítottad már,vagy angol még? |
|
| |
Béni |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 17:26 | Üzenet/Post # 15 |
 Fontos tag
Norb37 köszönöm! Működik. (Angolul használom, mint mindent, amit lehet, mert a help-pel különben nem boldogulok.)
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/
Az üzenetet módosította/Modified by Béni - Szombat, 2011-09-24, 17:27 |
|
| |
Norb37 |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 17:29 | Üzenet/Post # 16 |
nézelődő tag
Nincs is mit. Szólj,ha segítség kell:-)Hozzáadva (2011-09-24, 6:29 PM) --------------------------------------------- Hozzáteszem,a magyarítás is csak a programra vonatkozik,a help-re nem,tehát emiatt lehetne........... |
|
| |
Béni |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 18:27 | Üzenet/Post # 17 |
 Fontos tag
Valamikor a Powermill félig-meddig magyarításával kínlódtam (eleve úgy települt). Aztán rájöttem, hogy beállítható angolra is, és utána már kicsit könnyebb volt.
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/ |
|
| |
Norb37 |
Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 18:39 | Üzenet/Post # 18 |
nézelődő tag
Ezzel nem kell kinlódni.Egyszerűen a magyar nyelvi fáljt berakod a megfelelő helyre. Ha nem tetszik,mehet vissza az angol:-))) |
|
| |
fakukac |
Dátum/Date: Péntek, 2011-12-09, 08:24 | Üzenet/Post # 19 |
 ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 60
Sziasztok! Nekem SW2010 van a gépen, de nem használtam még, nem értek hozzá. Tudtok ajánlani valami oktató anyagot vagy hasonlót mert azért azt mégsem várnám el, hogy mindent itt a fórumon tudjak meg az alapoktól kezdve! FA@ |
|
| |
Béni |
Dátum/Date: Péntek, 2011-12-09, 16:37 | Üzenet/Post # 20 |
 Fontos tag
fakukac, ha küldesz magánban egy postacímet, akkor tudok küldeni oktató anyagot. Többnyire angol, de van egy kevés magyar is. SW2005-2007-ig. Van közte egy hivatalos video kiadás is.
PDF anyagokat raktam ide.
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/
Az üzenetet módosította/Modified by Béni - Péntek, 2011-12-09, 16:54 |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|