|
Autodesk Inventor
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2011-02-01, 09:28 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . . Mindent az Autodesk Inventorról.
Vonatkozó linkek: Videotanfolyam/inventor ingyenes videók |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 17:43 | Üzenet/Post # 101 |
 nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 6
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, kezdő használó vagyok... Inventor.
Problémám: Készíteni szeretnék egy csapágyházat házzal zárófedőkkel tengellyel csapággyal. (Part modellezést értem, 2d-sketch... stb.)
Elkészítem a házat. Aztán Assembly-vel beteszem a házat (elsőnek - origó miatt..), beteszem a csapágyakat (Content Center-ből). S most jön a kérdésem: Szeretném ezeket a geometriákat felhasználni arra hogy elkészítsem a csapágy tengelyt, labirint gyűrűt stb. Pl labiritn gyűrő igazodik tengelyhez és házhoz megfelelő toleranciával. Viszont ha Assembly módban beágyazott Part-ot hozok létre kvázi a 2dSketch módban nem "fog pontot" nem tudok Constrain-eket hozzárendelni a házhoz, egyéb elemekhez.
Hogyna lehet ezt megoldani?
Előre is köszönöm a válaszokat.
M. |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 17:51 | Üzenet/Post # 102 |
 nézelődő tag
Egy kép a metszetről. Egy elemből meg tudom modellezni... De szeretném egymáshoz kapcsolódó geometriák soraként megoldani, hogy lehessen tűréseket, elhagyásokat paraméterezni változtatni könnyen.
M.
|
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 18:23 | Üzenet/Post # 103 |
 alapkő
(Morci) Segítséget szeretnék kérni, kezdő használó vagyok... Inventor.
Szia!
Sajnálom, hogy én PROE-t használok, és ezért nem tudok segíteni. De reménykedem, hogy előkerül egy inventor tudor előbb utóbb.
A PROE-ben ez szerencsés, ott az Assy-ben, az alkatrészt aktíválva tudod használni az assy összes további geometriáját. Nem tökéletes megoldás, mert a létrehozott part utána magában használva valahol jelezni fogja ezeknél a feature-oknál a függőséget. Össze nem omlanak, de ugye nem tudod parametrikusan módosítani. |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 18:31 | Üzenet/Post # 104 |
 nézelődő tag
Szia.
Nem tudom... :-) Autodesk platform kézenfekvőbb volt hirtelen, NX-et mókoltam kicsit, de Inventor barátibbnak tünt hírtelen. Lehet rossz döntés volt... (Köszönöm, hogy ránéztél a kérdésre.)
Változtatok a kérdésen: Igazából a kérdésnél lehet el is hagyható az Assembly-s küzdelem, ha Part szinten meg lehet oldani a kérdésem. Kvázi a különböző 2dsketch-ek hogy bírhatók egymás pontfogásira... |
|
| |
Kajti |
Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 23:26 | Üzenet/Post # 105 |
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 4
Igazából, ha jól emlékszem az inventorban van egy tengelykészítő modul az összeállításban. Vagy esetleg fapadosan meg lehetne oldani összeállításban új alkatrész megfelelő słkra, vázlat - geometria vetítése és abból megrajzolni a tengelyt a végén adaptívvá tenni az adott tengelyt esetleg rugalmassá, így a többihez idomul. Még mindíg szeretnék én is segítséget kérni bármilyen anyag cad-cam érdekel. Ui: szerintem az inventor nem rossz döntés, főleg ezen a területen ahol használod. (bocsi, hogy beleugattam |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2012-12-29, 00:02 | Üzenet/Post # 106 |
 alapkő
(Kajti) is segítséget kérni bármilyen anyag cad-cam érdekel.
Szia!
Pontosan mire is gondolsz?
Oktató anyag? Inventorral kapcsolatban csak? Vagy más rendszerrel kapcsolatban is? |
|
| |
Kajti |
Dátum/Date: Szombat, 2012-12-29, 07:54 | Üzenet/Post # 107 |
nézelődő tag
Szia KisKZ!
Köszönöm! Bármilyen oktató anyag, könyv cad-es illetve cam-es témában. Nem fontos az inventor vagy cam-nél bármilyen rendszer lehet. Tulajdonképpen az irodalmat gyűjtöm.
Köszönöm! Krisztián. |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Szombat, 2012-12-29, 17:11 | Üzenet/Post # 108 |
 nézelődő tag
Nx6-hoz EngHelp és CAST anyagom van... Ha az esetleg érdekes lehet.Hozzáadva (2012-12-29, 17:11) --------------------------------------------- Inventorhoz: Thom Tremblay - Autodesk Inventor 2010 No Experience Required - Eng Computer Studio - Autodesk Inventor 2008-2009 - Hu Advanced Assembly and Machine Design - Autodesk Official Training Courseware (AOTC) - Eng S persze autodesk oldaláról ami letölthető - Help és a Tutorial Még rá lehet akadni több mindenre, csak szerintem akkor ér valamit ha konkrétan ki kell "facsarni" valamit... :-) |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2012-12-29, 17:21 | Üzenet/Post # 109 |
 alapkő
Látod! Te is kisisten vagy! Akkor tudsz segíteni Kajti-nak ugye?
Köszönjük! |
|
| |
Kajti |
Dátum/Date: Hétfő, 2012-12-31, 16:36 | Üzenet/Post # 110 |
nézelődő tag
Köszi! Sajnos az Angol kilőve csak a parancsokat tudom a cad-be is. Ha lesz lehetőségem (időm) segíteni fogok ezen is ha még esélytelen is. Ha lehet magyar érdekelne A Varga Úr féle megvan! Háát bocsi szégyellem de ez vanHozzáadva (2012-12-31, 16:36) --------------------------------------------- BUÉK!!! mindenkinek |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Szerda, 2013-01-02, 01:06 | Üzenet/Post # 111 |
 nézelődő tag
Kajti, Hát... Angollal is meg lehet küzdeni csak akarni kell... Igaz AutoCAD-ül tudok. Szerintem csak akarni kell.
:-) BUÉK...
Az üzenetet módosította/Modified by Morci - Szerda, 2013-01-02, 01:08 |
|
| |
Hebi |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-05, 06:00 | Üzenet/Post # 112 |
 nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 2
Sziasztok!
Úgy látom, sokan vannak akik szeretnének megismerkedni az Inventorral. Nos! Én követtem el - és követem el - a videotanfolyam.hu kiadásában megjelent Inventor sorozatot:
http://videotanfolyam.hu/oktato_videok/36/CAD_programok/Inventor
A mellékelt linken belépve a kiválasztott részbe, megtekinthető egy ún. élő tartalomjegyzék is. Olvastam, hogy sokszor hivatkoztok erre a verzióra, hiszen ez a legutolsó magyarított változat.
Nem csak Inventorhoz, AutoCAD-hez is van itt oktatóanyag:
http://videotanfolyam.hu/oktato_videok/2/CAD_programok/AutoCAD
Igaz, ezek nem ingyenes anyagok, de viszonylag sok ingyenes anyag is található a főoldalon az "INGYEN VIDEO" fülre kattintva.
Remélem, hogy tapasztalataimmal tudok segíteni a kezdőknek, az Inventorral /AutoCAD-del/ most ismerkedőknek.
B.U.É.K. mindenkinek!
Hebi |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-05, 10:06 | Üzenet/Post # 113 |
 alapkő
(Hebi) Nos! Én követtem el - és követem el smile - a videotanfolyam.hu kiadásában megjelent Inventor sorozatot:
Szia Hebi!
Nem is tudod mennyire örülök, hogy egy újabb Isten szállt le közénk! De komolyan!
Sajnos én nem ezt a szoftvert használom, így nem nagyon tudok segíteni a srácoknak! Örülök, hogy lintkelted az Oldal(ada?)t!
Amennyiben a Tiéd, nagyon szívesen kiteszem a főoldali linkek közé, és amennyiben úgy gondolod, valami módon a két oldal segíthet egymásnak. Nagyon örülnék, ha néha benéznél ide, és a srácok kérdéseiben segítenél egy pár szóval, de akár azzal is (hiszen Neked is hasznos kell legyen) hogy itt a megfelelő linkekkel segítesz a kérdezőknek.
Még egyszer! Isten hozott nálunk és örülnék, ha segítenél!
Köszönjük! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-05, 10:18 | Üzenet/Post # 114 |
 alapkő
(Hebi) Igaz, ezek nem ingyenes anyagok, de viszonylag sok ingyenes anyag is található a főoldalon az "INGYEN VIDEO" fülre kattintva.
Egy kérdésem hagy legyen. Ha ki akarják tárgyalni mondjuk az egyik ingyenes videó anyagát a srácok, beilleszthetik ide? Természetesen úgyis hozzád fog vezetni a link. |
|
| |
Hebi |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-05, 12:24 | Üzenet/Post # 115 |
 nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 2
Szia KisKZ!
Nana! Azért csak ne Istenezz! :-) Nem az enyém az az oldal, de jeleztem a "főnöknek" a szándékodat. Szerintem az ingyenessel azt teszel, amit szeretnél!
Üdv Hebi |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-05, 12:38 | Üzenet/Post # 116 |
 alapkő
(Hebi) Szerintem az ingyenessel azt teszel, amit szeretnél!
Azért aki tud azt tisztelni kell!
Egyébként eszembe sem jutott, hogy kérdések egyebek nélül bármit is ide linkeljek! Itt a kérdések és a válaszok a fontosak úgyis. Az oldalatokról pedig szerencsére így már a fenti hozzászólásod alapján tudhatnak a többiek. A kérdés csupán azért volt, hogy ha valaki onnan akarna valamit linkelni, hogy esetléeg itt vesézzék, avagy segítsenek elmagyarézni az ott látottakat, akkor megtehetik-e. Jó tudni, hogy megvan ez a lehetőség. Ezek a kérdések mindig fontosak, mert csakis tisztességesen szeretnénk csinálni a dolgokat. Lehet soha nem fog ilyen történni, hanem mindig ott nálatok fogják az ilyesmit megnézni, keresni. De egy segítséget azért teszek. Az első hozzászólásba, ami leírja a témát és minden esetben megjelenik fenn, beteszem a linketeket. Ez jó azoknak akik ilyen anyagot keresnek, és remélem jó lesz Nektek is. |
|
| |
csalsz |
Dátum/Date: Kedd, 2013-02-05, 17:16 | Üzenet/Post # 117 |
 nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 5
Kitüntetések/Medals: 1
Idézet "Nem tudom... :-) Autodesk platform kézenfekvőbb volt hirtelen, NX-et mókoltam kicsit, de Inventor barátibbnak tünt hírtelen. Lehet rossz döntés volt... (Köszönöm, hogy ránéztél a kérdésre.)
Változtatok a kérdésen: Igazából a kérdésnél lehet el is hagyható az Assembly-s küzdelem, ha Part szinten meg lehet oldani a kérdésem. Kvázi a különböző 2dsketch-ek hogy bírhatók egymás pontfogásira..."
Szia!
Nos, az inventor jó választás. Jó pár CAD progremot kipróbáltam, ez az egyik legkezelhetőbb. A lényeg, minél jobban megismerni a választott programot.
A kérdésedre: akár assy-ban, akár part-ban elkészítheted. Az újabb verziók tudnak egy part fájlon belül több solid-ot is kezelni. Ezt később célszerű assy-vá alakítani. (Manage -> Make Components). Itt a Sketch ,Project Geometry parancs illetve a Project Cut Edges parancs haszálandó. Ha igazán használható parametrikus fájlt szeretnél, akkor a Manage -> Parameters a megoldás. Több part esetén használd a Derive parancsot.
Az még beszélhetnék a modellezési stílusokról is: pl.: assy-val inditasz, majd innen hozod létre a szükséges alkatrészeket. Assy-ban is használható a Project Geometry. Ekkor fentről lefelé tervezésről beszélünk. Minden változtatást az assy-ban kell végre hajtanod. Egyenlőre ennyi. Amennyiben kérdésed van írj. Egy szűkebb témáról könnyebben tudok írni.
Üdv.
csalsz |
|
| |
Morci |
Dátum/Date: Kedd, 2013-02-05, 20:43 | Üzenet/Post # 118 |
 nézelődő tag
Szia.
Köszönöm. Ezt végig kell néznem a prg. elé ülve... Valószínű fogok kérdezni, előre is köszönöm.
M. |
|
| |
csalsz |
Dátum/Date: Szerda, 2013-02-06, 00:08 | Üzenet/Post # 119 |
 nézelődő tag
Kitüntetések/Medals: 1
Szia.
Szívesen.
csalszHozzáadva (2013-02-06, 00:08) --------------------------------------------- Egy kis tananyag Inventorhoz, magyarul.
http://www.mediafire.com/?ptgwx6lynpj0zzd http://www.mediafire.com/?1edcujnd5m0bhe4
Üdv. |
|
| |
Grif |
Dátum/Date: Szombat, 2013-02-09, 10:35 | Üzenet/Post # 120 |
 nézelődő tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek: Adott egy autó zártszelvény létra alváza,amit a lehető legpontosabban (felfogatási és csatlakozási pontok,bölcső mérete,lengőkarok helyei,stb...) akarok lemodellezni.
Adott maga az alváz,teljes fizikai valójában,pár robbantott ábra,és a főbb csatlakozási pontok egymáshoz viszonyított távolsága.
Ti hogyan kezdenétek neki?
Gondolom az első lépés,hogy mellé űlök papírral,ceruzával,mérőszalaggal,tolómérővel és a lehető legtöbb paramétert feljegyzem,lerajzolom.
Eddig világos,de utána milyen modellezési módszerrel lenne legcélszerűbb? Lemezalkatrészként vagy egyszerű part-ként? 3D sketch alapján végigsöpört szelvénnyel vagy egy egyenes zártszelvényt minden irányból meghajlítva (bend)? Esetleg felületmodellezéssel?
Fontos szempont,hogy később könnyedén módosítható legyen a geometria.
Előre is köszönöm! |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2022 | | |
 | |  |
|
|