|
Blender
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Hétfő, 2016-12-12, 18:31 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline |
Kérdések, tapasztalatok a Blender szoftverről...
Blender
H1i.hu |
|
| |
kaqkk |
Dátum/Date: Kedd, 2016-12-13, 17:06 | Üzenet/Post # 2 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 177
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Szia ! Ez a progi csak linux alatt működik ? |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Kedd, 2016-12-13, 18:36 | Üzenet/Post # 3 |
 alapkő
kaqkk, van Windows telepítője a letöltéseknél, tuti megy Win alatt, talán Zoli1974 többet tud.
H1i.hu |
|
| |
kaqkk |
Dátum/Date: Kedd, 2016-12-13, 18:44 | Üzenet/Post # 4 |
 aktív tag
Üzenetek/Posts: 177
Amatőr, Köszi az infót ,ha lesz egy pici időm kipróbálom . Szerencsére jön az év vége és van még szabim ... |
|
| |
Zoli1974 |
Dátum/Date: Péntek, 2016-12-16, 19:49 | Üzenet/Post # 5 |
 nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 19
Sziasztok! Először is köszönöm, hogy megnyitottátok ezt a topikot. kaqkk: Megy Win alatt is csak egy-két plussz dolgot mintpéldául pyhton és minikonda telepíteni kell. Én Linux alól használom ott egyszerűbb a telepítése. Van a telepítésről youtube videó is elég részletes:Hozzáadva (2016-12-16, 19:49) --------------------------------------------- Sziasztok! Három napja szórakozom azzal, hogy pozitív reliefet készítsek. Előzőleg egy negatívot készítettem amit a gép szépen ki is mart. Ugyanarról a képről egy pozitív minta: a Z kiterjedést +5 mm re állítottam. A hibajelenség a következő lett: 5mm mélységben síkra radírozott mindent. Felvontam a szemöldököm, és elkezdtem nézni a Blenderben levő képet. Nagyítottam, forgattam. Majd az útvonal és az objektum között váltogattam jobbgombbal. Azt vettem észre, hogy van ott még egy objektum. Erről készült a g kód de csak nagyon szemfülesen lehetett észrevenni mert egy sík lap az egész. Azt törölve már csak a pozitív objektum maradt amiről késztettem g-kódot. |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Péntek, 2016-12-16, 19:58 | Üzenet/Post # 6 |
 alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Zoli1974, Arról a pozitív objektum marásról ,vagyis az eredményről a képet esetleg megmutatod?
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
Zoli1974 |
Dátum/Date: Szombat, 2016-12-17, 20:54 | Üzenet/Post # 7 |
 nézelődő tag
miki-bá: Íme a kép, de hozzáteszem, hogy megszakítottam a befejezést mert eléggé későn álltam neki a szomszédom meg nem akartam már este 9 után zavarni. Ez rétegelt lapra készült, eléggé gyér lett a minőség de próbának jó volt. A motorháztető a többihez képest negatívos lett ezt még valahogy orvosolnom kell blender alatt. Keményfát akkor állok neki marni ha minden jó lett.
Az üzenetet módosította/Modified by Zoli1974 - Szombat, 2016-12-17, 20:58 |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-12-18, 19:34 | Üzenet/Post # 8 |
 alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Zoli1974, Köszönöm ! Nem értek hozzá ,......ehhez sem ,de a gyakorlat teszi a mestert . Az igazság az ,hogy nem szeretnék egy újabb dologba belekezdeni mert már így is szanaszét vagyok. A változásokról szívesen nézek képeket mert az mutatja a fejlődést. Csak csináld bátran ! Amennyiben megvan a motorháztető azt is mard ki és mutasd meg nekünk. Én most egy konyha és nappali átalakításán dolgozom és esténként felüdülés nézni ezeket a képeket.
Üdv
Miki bá
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
Zoli1974 |
Dátum/Date: Péntek, 2017-01-13, 21:30 | Üzenet/Post # 9 |
 nézelődő tag
Sziasztok! Hát el vagyok mint openszószos keseredve. A blender mint 3d modellező piszok jó, de a CAM modulja pocsék igaz nem a blender fejlesztői hanem "külsős" fejlesztő készítette. Bármilyen reliefet nagyon sok beállítással próbáltam ki, de a készült g kód siralmas eredményt hozott. Ezért vettem egy nagy levegőt és kipróbáltam az Artcam-ot amivel elsőre gyönyörű reliefet martam ki. Még a kákán is csomót kereső ismerősöm is lehidalt tőle. Szóval ha valaki kisérletezős kedvében van használja én meguntam mert sikerélményt nekem nem adott. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2017-01-14, 12:26 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Idézet Zoli1974 (  ) Szóval ha valaki kisérletezős kedvében van használja én meguntam mert sikerélményt nekem nem adott. Igazán sajnálom hogy elment a kedved tőle, nem gondoltam hogy ilyen nehéz.
H1i.hu |
|
| |
Zoli1974 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2017-01-15, 08:39 | Üzenet/Post # 11 |
 nézelődő tag
Szia! Nem ment el a kedvem tőle, még nem adtam fel. Ha lesz egy kis szabadidőm még, akkor tovább nyúzom. Nem lehet, hogy egy openszószos program rossz legyen, valamit elnéztem a beállításoknál. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|