Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr  
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
CNC Pirográfia
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-02, 11:19 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3084
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
CNC pirográfia  (pyrography)


A G-ray legutolsó verzióának letőltő linkjei.

http://data.hu/get/7287978/G-ray-4.1-eng.rar
http://data.hu/get/7287979/G-ray-4.1-HU.rar
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 19:52 | Üzenet/Post # 1241
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Akkor a szerkesztéskor történik valami. Én sima wordpadban csere funkcióval írtam át és mentettem. A Mach a wordpadot hívja meg a szerkesztéshez.

H1i.hu
 
remiasa Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 19:52 | Üzenet/Post # 1242
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 543
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ez védelem hogy ne lehessen csak úgy simán Windows-al beleturkálni (szerintem) dry
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 19:56 | Üzenet/Post # 1243
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Amatőr ()
Én sima wordpadban csere funkcióval írtam át és mentettem.
Nálam azzal is rossz, de bármivel csinálom elromlik

Hozzáadva (2015-02-09, 19:56)
---------------------------------------------

Idézet remiasa ()
simán Windows-al beleturkálni (szerintem)
És másnál nem csinálja, ha védelem lenne másnál is működne a védelem.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:00 | Üzenet/Post # 1244
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá ()
Nálam azzal is rossz, de bármivel csinálom elromlik

Érdekes. Általában egy sima szövegszerkesztő elég a változtatásokhoz és nem okoz(hatna) problémát. Notepaddal módosítva is rossz a kód?


H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:05 | Üzenet/Post # 1245
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Amatőr ()
Notepaddal módosítva is rossz a kód?
Igen, elrontja de úgy hogy a mach3-ban a kódok sem látszanak, üres minden.
De ez csak a Galaaddal készített prosztoknál van így, és szinte csak nálam.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2015-02-09, 20:07
 
remiasa Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:09 | Üzenet/Post # 1246
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 543
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Idézet
Igen, elrontja de úgy hogy a mach3-ban a kódok sem látszanak, üres minden.


Ez nálam is igy van, csak az OpenOffice-al tudom szerkeszteni hogy jó legyen.


Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Hétfő, 2015-02-09, 20:14
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:24 | Üzenet/Post # 1247
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Rákerestem a dologra, egyelőre nem találom az okát.

H1i.hu
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:25 | Üzenet/Post # 1248
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
A Notepad/formátum/betűtípus beállítás alatt az írásrendszer mire van állítva?

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:27 | Üzenet/Post # 1249
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Amatőr ()
az írásrendszer mire van állítva?
normal, közép-europai


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2015-02-09, 20:29
 
remiasa Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:28 | Üzenet/Post # 1250
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 543
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nálam nyugati alapból.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 20:37 | Üzenet/Post # 1251
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Nálam nyugati, és ha átteszem közép-európaira akkor az említett problémát okozza.
Viszont úgy néz ki most már hiába állítom vissza, nem tudom már az eredeti kódot rendesen tagolva behívni mint először.
Más saját kódokat továbbra is rendben mutatja.


H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 21:17 | Üzenet/Post # 1252
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
remiasa
A plexivel nagyon meg fogsz szenvedni mert nagyon törékeny, és ragad is megmunkáláskor.
Inkább nézzél vastag rétegelt lemezt, azzal jobban jársz. nekem van 22-es nem tudom bányász fejszével összetörni.

Hozzáadva (2015-02-09, 21:17)
---------------------------------------------

Idézet Amatőr ()
Más saját kódokat továbbra is rendben mutatja.
A Galaad-ban lesz a gubanc, elképesztő kódokat találok a betüknél.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2015-02-09, 20:56
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 21:33 | Üzenet/Post # 1253
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá ()
A Galaad-ban lesz a gubanc, elképesztő kódokat találok a betüknél.

A Totalcommander nézőkéje is ezt mutatja, olyan mintha más módon generálná a szöveges fájlokat. Talán ott lesz valami beállítás ami nem stimmel.


H1i.hu
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 07:12 | Üzenet/Post # 1254
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, lehet,hogy a sorvég jelek nem megfelelően vannak a posztprocibn beáítva.
Kell lennie valami ilyesmi sornak a processzorban.
LINE_ENDING = "[13][10]"
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 07:25 | Üzenet/Post # 1255
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
csewe, valószínűleg igazad van, a Galaad ment valami furcsa módon. Tegnap tudtam a saját gépemen reprodukálni a hibát, ma más gépen megint rendben lévőnek látszik, módosítható, menthető, nem esik szét. Érdekes.

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 10:06 | Üzenet/Post # 1256
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet csewe ()
lehet,hogy a sorvég jelek nem megfelelően vannak a posztprocibn beáítva.

A TCommander nézőkéje rendezettet mutat, de a szerkesztője nagy összetömörödött filét mutat a Mach3-ban meg semmi nem jelenik meg, egy árva G-kód sem pedig a file nevét kiírja.

És így néz ki a valóságban, itt már beleírtam az előtolást a fejlécbe hogy ne kelljen szerkeszteni.(Viktor ötlete volt)

Itt van amivel csináltam:
Csatolások/Attachments: ISO.ppf(0.9 Kb) · 4607847.jpg(157.9 Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2015-02-10, 11:51
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 15:15 | Üzenet/Post # 1257
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Azt hiszem elteszem a fiók mélyére a lézerem, fókuszt próbáltam keresni , az eredmény siralmas.

Közel 20mm-t emeltem a lap jobb oldalán a kezdethez képest, de semmi élesedést nem látok.
Mérgemben visszaszereltem a pirómat, Remiasa kedvenc témáját égettem nyárfára.

Rendelek a lézerhez új optikát, majd meglátom azzal milyen lesz.
Csatolások/Attachments: 5885432.jpg(245.5 Kb) · 6148739.jpg(255.8 Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2015-02-10, 15:17
 
remiasa Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 16:49 | Üzenet/Post # 1258
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 543
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Idézet
Mérgemben visszaszereltem a pirómat, Remiasa kedvenc témáját égettem nyárfára


Ez nagyon jó lett gratulálok, up     a lencséket honnan rendeli?


Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Kedd, 2015-02-10, 16:50
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 17:25 | Üzenet/Post # 1259
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá
És így néz ki a valóságban, itt már beleírtam az előtolást a fejlécbe hogy ne kelljen szerkeszteni.(Viktor ötlete volt)

A line trailer,és a line header-bő l töröld ki a nuollákat,és csak a '13' '10' értékeket hagyd benne.
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 17:42 | Üzenet/Post # 1260
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet csewe ()
töröld ki a nuollákat
Köszi Zoli.

Hozzáadva (2015-02-10, 17:42)
---------------------------------------------

Idézet remiasa ()
a lencséket honnan rendeli?
http://www.ebay.com/itm/808nm-3-layer-Glass-Laser-Collimation-Lens-with-M9P05-10mm-Frame-/261230108802?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cd2872082,
Innen fogom megrendelni.
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2018