Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 54 / 69«1252535455566869»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
CNC Pirográfia
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-02, 11:19 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
CNC pirográfia  (pyrography)


A G-ray legutolsó verzióának letőltő linkjei.

http://data.hu/get/7287978/G-ray-4.1-eng.rar
http://data.hu/get/7287979/G-ray-4.1-HU.rar
 
remiasa Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 20:39 | Üzenet/Post # 1061
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Azt tudom hogy spécinek kell lenni, azért cserélem a másikat is le, mert az előfeszités adott a lehúzó gyűrűknek ami a csapágy két végén van.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 20:45 | Üzenet/Post # 1062
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
A köszörült tengelyt meg tudod mérni mikrométerrel? Nekem az első minuszos volt, elköszörülték  azért kellett a bronz csapágy a végeken.
 
remiasa Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 20:56 | Üzenet/Post # 1063
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
8db 8-as csak csapágy megmaratt ezeket felteszem valameik netes piacra.

Hozzáadva (2015-01-09, 20:51)
---------------------------------------------
Nem sajnos nincs hozzá szerszámom.

Hozzáadva (2015-01-09, 20:56)
---------------------------------------------
MAX tizedre tudok mérni.

 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 20:57 | Üzenet/Post # 1064
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ezeknek a tengelyeknek 00-ásnak kell lenniük,(12.00) a te esetedben, mert a lineáris csapágyakat erre a méret tűrésre készítik.
 
remiasa Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 20:59 | Üzenet/Post # 1065
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
De tizedre mérve jó a tengely.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-01-09, 21:16 | Üzenet/Post # 1066
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
tizedre mérve jó a tengely.
Sajna ez már óriási kottyanást eredményez, még a század is sok.
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 07:45 | Üzenet/Post # 1067
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hát ha másképp nem megy mind a két végére teszek, csak akkor oda kell figyelni hogy a két bordásszíj egyforma feszes legyen.

Hozzáadva (2015-01-10, 07:45)
---------------------------------------------
Üdv

Ma rájöttem mi a baja a 12-es csapágynak, jóbban mondva nem a csapágynak van baja hanem amibe belevan rakva annak nagyobb a furata és ezért kotyog elég szomorú. cry sad

 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 10:17 | Üzenet/Post # 1068
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
elektron, ezek szerint Te valamilyen Ardino vezérelte lézerben gondolkodsz. Menjünk át a témával valamelyik lézeres topikba, vagy ha gondolod szívesen nyitok neki egyet. Ilyent szerintem nem sokan művelnek, de érdeklődő biztosan lesz.

H1i.hu
 
elektron Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 15:11 | Üzenet/Post # 1069
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Lehetne neki nyitni egyet, pár infó amúgy is lehet nem baj, ha ott együtt lenne ami ezzel a féle vezérléssel megoldható. Ezzel lehet cnc-t is hajtani, meg akármit, mint a Mach3.mal vagy linuxcncvel.
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 15:36 | Üzenet/Post # 1070
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
elektron, OK, mi legyen a címe, hova szeretnéd?

H1i.hu
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 17:09 | Üzenet/Post # 1071
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek,

Na szoval, furtam, faragtam, átalakitottam az Y tengelyt stabil lett, ugy voltam vele akkor készítek egy képet el is készült íme.

Akárki akámit mond a képen látható csikok nem mehanikai hibák, és nem korom csíkok, végig néztem a egész folyamatott ahogy a kép készült, és ez feszültseg ingadozásból származnak, láttam ahogy a piró műszerén a mutató elmozdul volt hogy két három milimétert is és már húzta is a csíkot. smile
Csatolások/Attachments: 7899274.jpg(273Kb)
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 17:47 | Üzenet/Post # 1072
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, ez tényleg nagon jó lett,és nyoma sincs a mechanikai hibáknak.
Niszont te nem stabil feszről fátöd a szálat,hanem hlozatról,az pedig ingadozhat.
Én pc tápról fútöm,az stabil.
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 18:40 | Üzenet/Post # 1073
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv csewe

Már elkészült az elektronikai része, amit te tettél fel ide, csak pc tápom nincs még hozzá. smile

Hozzáadva (2015-01-10, 18:40)
---------------------------------------------
Lehet hülye kérdés de azon gondolkozta nem lehetne e ez a pirót egyen irányitani valahogy?  dry


Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Szombat, 2015-01-10, 18:53
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 19:59 | Üzenet/Post # 1074
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, A PC tép legyen vagy 400W-os.
Lehet egyyenirányítani,mnden gond nélkül,de az nem befolyásolja a stabilitását.
A PC táp azért jó,mert az stabil feszültséget ad.
A  te elektronikáddal az a baj,hogy ha az asszony elkezd porszívózni,máris leseik a fesz ,és az megláltszik.
Ugyan ez a helyzet,ha valaki hegeszt a környéken,olyankor néha még a lámpák is villognak.
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 20:13 | Üzenet/Post # 1075
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Értem tehát stabilizálni is kellene, ez viszont már nem egyszerü ha jól értem, vagy legalábbis nem biztos hogy megérné vele bibelődni. smile
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 20:45 | Üzenet/Post # 1076
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
Értem tehát stabilizálni is kellene,
Post # 271 Itt van ami a trafódhoz jó, ha a 220-as tekercset direktbe teszed a hállózatra. Mert ez a szekundert szabályozza,és stabilizálja.
7-9Volt kell neki és PWM szabályzott. és áramot is figyeli.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-01-10, 20:45
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 20:53 | Üzenet/Post # 1077
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv Zolibá,

 Ez ugye a te általad készített piró vezérlő?

Hozzáadva (2015-01-10, 20:53)
---------------------------------------------
Csa azért kérdem mert ahoz nem tudok co huzalt keriteni ellenállásnak, az abey-en láttam 10-20Wattos csavarozható ellenállást az jó lenne helyette?

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 20:56 | Üzenet/Post # 1078
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
co huzalt keriteni ellenállásnak
Hasonló vastagságú kötöző drót is megteszi, forrasztani lehessen , az a lényeg.
Eléggé tág határok közt is be lehet állítani vele az átfolyó áramot.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-01-10, 20:58
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 22:20 | Üzenet/Post # 1079
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Akkor megrendelem hozzá az alkatrészt, valami beállitást igényel a kapcsolás?

Hozzáadva (2015-01-10, 22:20)
---------------------------------------------
Zolibá, az MC33202-es helyett ne jó pl:TL062, TL072, vagy TL082-es?

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Szombat, 2015-01-10, 21:05
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-01-10, 22:55 | Üzenet/Post # 1080
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
MC33202-es helyett ne jó pl:TL062, TL072, vagy TL082-es?
Nem, de lehet kapni azMC-ket és olcsók is. Beállítani csak a piróhegy max pirosságát kell +a műszer végkitérését, a többit az előlapi potival kell.
De előtte mérd meg a trafód fix bekötés esetén hány voltot ad le a terhelésen.
A valóságban így néz ki a panel, mert én teleföldesre marom a kis cnc-vel
Csatolások/Attachments: 3986693.png(22Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-01-10, 23:22
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
Oldal 54 / 69«1252535455566869»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016