Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 5 / 69«12345676869»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
CNC Pirográfia
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-02, 11:19 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
CNC pirográfia  (pyrography)


A G-ray legutolsó verzióának letőltő linkjei.

http://data.hu/get/7287978/G-ray-4.1-eng.rar
http://data.hu/get/7287979/G-ray-4.1-HU.rar
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-07-06, 16:11 | Üzenet/Post # 81
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Sajnos egyelőre nem tudom közzétennia a G-ray-3.17 verzióját,mert már negyedik napja nem férek hozzá a mailjaimhoz.
A freemail egy nagy nulla.
Emiatt nem tudok belépni a DATA.hu fiókomba,hogy feltőltsem őket.
Ha még néhány napig így lessz,akkor bereggelek egy másik maillal,és feltőltöm úgy.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-07-06, 18:16 | Üzenet/Post # 82
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
csewe
Már várom. remélem mihamarabb megoldják.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-07-07, 14:31 | Üzenet/Post # 83
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Íme a G-ray legújabb verziója.

http://data.hu/get/6721819/G-ray-3.17-eng.rar
http://data.hu/get/6721832/G-ray-3.17-HU.rar

Ezt már végleges verziónak tekintem,ami a funkciókat illeti.
De a szerszámpálya generálásán még megpróbálok gyorsítani.
 
sanyike Dátum/Date: Hétfő, 2013-07-08, 22:22 | Üzenet/Post # 84
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe

Köszi, ez nagyon klassz.

Ki is próbáltam, sajna nem valami jól sikerült, csíkos lett a kép...:-(

Asszem mégiscsak mechanikai probléma lesz, egy kicsit kottyan a huzaltartóm.
Holnap újra megpróbálom.

Üdv!
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 03:36 | Üzenet/Post # 85
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike,
Bizonyos esetekben keletkezik ilyen hiba.


Ha ilyen,vagy ehez hasonló a hibajelenség,akkor kapcsold ki a fehér+ funkciót,vagy vedd azonos értékre a fehér értékével.
Eddig ennél az egy képnél jelentkezett ez a hiba.
A többi kép esetében nem tapasztaltam a jelenséget.
Valószínű a mach sebességszabályozásában van valami belengés szerű dolog.
 
sanyike Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 07:47 | Üzenet/Post # 86
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe
A fehér+ funkció pontosan mit is csinál?
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 08:41 | Üzenet/Post # 87
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike,
A fehér+ funkció arra szolgál,hogy ahol a képen fehér szín van,ott ezzel a nagyobb sebességgel megy a gép,mivel ott nem kell égetnie az izzószálnak.
Ezzel jelentősen lerövidíti a munkaidőt.

Feltehetnél egy képet,amin jól látszik a hiba.
 
sanyike Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 10:22 | Üzenet/Post # 88
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe
 
Akkor ez nem teljesen tiszta;
a program fekete és fehérnél beállított értékek között kalkulálja az előtolást a tónus függvényében.
Én úgy értelmeztem, hogy ha a fehér értéke pl. 4000, akkor tiszta fehér szín esetében az előtolás 4000...
Ezért nem értem, hogy mi a fehér+ érték szerepe.
 
A csíkosság most már biztos, hogy az izzószál kottyanásából ered... a hibát javítottam, este újra kipróbálom.
...a csíkosság ellenére is marha jól néz ki egyébként smile
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 10:46 | Üzenet/Post # 89
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike

Idézet (sanyike)
a program fekete és fehérnél beállított értékek között kalkulálja az előtolást a tónus függvényében.

Ez így van.

Idézet (sanyike)
Én úgy értelmeztem, hogy ha a fehér értéke pl. 4000, akkor tiszta fehér szín esetében az előtolás 4000...


Ezt is jól gondoltad.

Viszont,a munka felgyorsítására kitaláltam,hogy a fehéret,és csak a fehéret gyorsabbra lehessen állítani.
Ezért hoztam létre a fehér+ funkciót.
Ha ez engedélyezve van,akkor a képen található fehér részeknél ezzel a nagyobb sebességgel fog menni a gép.
A kép kinézetét ez nem befolyásolja,de sok munkaidőt megspórolhatsz vele.
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 15:18 | Üzenet/Post # 90
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Lecseréltem a mach 3.043.066 verzióját,a mach 3.043.062-es verziójára.
Ezzel megszünt ' Post # 85 '-ben bemutatott hibajelenség.
Nem csíkos a kép.
 
sanyike Dátum/Date: Kedd, 2013-07-09, 23:52 | Üzenet/Post # 91
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe

jajj, én a ..066-ost használom...

Épp megy a gép.
Nagyon jól néz ki eddig a kép (nem csíkos)... csak sajnos halovány...
Visszatekertem a hőmérsékleten, mert szenesre égette a fát és a kormot szétkenegette a képen.
Kb 1 óra múlva kész... majd feltöltöm...

Hozzáadva (2013-07-09, 23:52)
---------------------------------------------
168x170mm
fekete:800
fehér:2800
fehér+:4000
raszter:0,2x0,2
anyag: hárs deszka
1 óra 33 perc

A fa rajzolatán és hibáin kívűl más hiba nincs a képen.

... nagyon halvány lett.
Megpróbálom majd nagyobb hővel is.
Jó lenne egy visszajelzés az elektronika felöl, hogy ha eltalálom az optimális hőt az adott faanyaghoz,könnyű legyen visszaállítani hozzá.
Analóg voltmérőt rá lehet akasztani?
...a fát is nagyobb gonddal kéne előkészíteni...



A fénkép nem a legjobb, a valóságban sokkal "ütősebb"  crazy

 
sanyi84 Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 07:42 | Üzenet/Post # 92
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 217
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Jó napot emberek! 
Egyet nem értek, az izzószálnak hozzá kell-e érnie az anyaghoz? Illetve mennyire kell izzania? 
Nagyon tetszik a technika, építeni kell rá egy célgépet. 

Sanyike: Áramot mérsz vagy feszt? Mindkettő jó lehet kiindulásnak, pontos érték sem kell elvben. Ezt legalább sejtem.
 
csewe Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 13:17 | Üzenet/Post # 93
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike

Bármilyen analóg alapműszer megfelel.
Az izzószállal párhuzamosan kötve,egy előtét ellenállással bekalibrálva.
illetve,egy analóg voltmérő is megteszi.
Nem célszerű árammérőt használni,mert nagy áramok is folyhatnak.
Én egy régen bontott mutatós alapműszert használok a fűtőfeszültség indikálására.
 
csewe Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 13:22 | Üzenet/Post # 94
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyi84,

A fűtőszál érintkezik afával.
A hőmérséklete nagyon sebességfüggő.
A marógépemen,mivel az max 650mm/min sebességgel tud menni,nagyon alacsony a hőmérséklete az izzószálnak.
Nyugodtan megfoghattam sérülés nélkül.
Most,hogy már van egy új mechanikám ehez a projekthez ,ami 10000 mm/min sebességre képes,nem ajánlot hozzáérni az izzószálhoz,mert már nagyon meleg,de még ne szineződik el.
 
sanyike Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 13:37 | Üzenet/Post # 95
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
sanyi84,
Igen, hozzáér az anyaghoz. Nálam egy kis lineárra van szerelve a fűtőszál és a saját súlyánál fogva mindíg  érinti a felületet(felületkövetés).
A hőmérséklet még kisérleztezős, ez függ a mechanikád sebességétől és a fa minőségétől, fajtájától is. Nem izzik, de jó meleg :-)

"építeni kell rá egy célgépet" - már folyamatban van cool

Hozzáadva (2013-07-10, 13:35)
---------------------------------------------
... közben már csewe leírta a lényeget...:) 

Hozzáadva (2013-07-10, 13:37)
---------------------------------------------
csewe
 
Valahol van egy analóg voltmérőm, megkeresem.
Hab lenne a tortán, ha a hőmérsékletet is mérhetnénk valahogy...

Az üzenetet módosította/Modified by sanyike - Szerda, 2013-07-10, 13:33
 
csewe Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 17:29 | Üzenet/Post # 96
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Idézet (sanyike)
Visszatekertem a hőmérsékleten, mert szenesre égette a fát és a kormot szétkenegette a képen.

Használod ezt a funkciót,vagy még mindíg minden sor végén kiemeled az izzószálat?


Idézet (sanyike)
Hab lenne a tortán, ha a hőmérsékletet is mérhetnénk valahogy...

Azt nagyon nehezen lehetne megoldani,és teljesen szükségtelen.
Ha rákötöd az analóg voltmérőt,minden információd meg lesz,amire csak szükséged lehet.
 
sanyike Dátum/Date: Szerda, 2013-07-10, 20:13 | Üzenet/Post # 97
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe

Már nem használom, mert a MACH3 motortuningba még tudtam a gyorsulást lépésvesztés nélkül növelni.
Így jóval dinamikusabbak lettek az irányváltások és elhanyagolható a széleken a beégés.
Gondolod, ha felemelgetem nem kenegeti szét a kormot? ..,megpróbálom

Idézet (csewe)
Ha rákötöd az analóg voltmérőt,minden információd meg lesz,amire csak szükséged lehet.
...átgondolván, teljesen igazad van  hello
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-11, 04:06 | Üzenet/Post # 98
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike,
Az úgy jó,ha nem emelkgeted a Z-t.
Ha emelgeted ,akkot biztosan be fog égni.
Lézernél jó volt a sorvégi kikapcsolás,és soreleji bekapcsolás,de ennél nem vált be az emelgetés soronként,azért is találtam ki az új funkciót.
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-11, 21:59 | Üzenet/Post # 99
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Kicsit gyorsítottam a tempón, a cekász diszkrét ízzásban volt,
így 1 óra alatt készült el...



Az alsó részbe belehúzott egy brutál csíkot, a tetejébe egy-két diszkrétet...
Ez lehet MACH verzió probléma?





Hozzáadva (2013-07-11, 21:59)
---------------------------------------------
Más;

Generáltam egy kódot és nem akart elindulni a mach-ban...

A gray a generált *.tap fájl fejlécébe beírja megjegyzésbe a bmp-file nevét.
A bmp neve tartalmazott egy zárójelek közé írt részt: munka(450x440pix).bmp

Zárójelet nem célszerű használni a fájlnévben...

blink


Az üzenetet módosította/Modified by sanyike - Csütörtök, 2013-07-11, 21:59
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2013-07-12, 07:17 | Üzenet/Post # 100
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike

Ezeket a hibákat nem a mach okozza.
A fekete csík lépéstévesztés lehet.
A világos csíkokat a légáramlás okozhatja.
Már nálam is jelenetkezett ez a probléma,mert a nyitott teraszon kísérleteztem.
De amint zárt helyre vittem a gépet,azonnal megszünt a hiba.
Persze ott is lehet légáramlás,mert már ott is jelentkezet hasonló gond,mivel a számítógép ventilátora a kép egy bizonyos részénél légáramot keltett,és a kép azon része világosabb lett.
De amint eltereltem a légáramot,megszűnt a hiba.
Majd teszek fel képeket a hibáról.
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
Oldal 5 / 69«12345676869»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016