Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 49 / 69«1247484950516869»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
CNC Pirográfia
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-02, 11:19 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
CNC pirográfia  (pyrography)


A G-ray legutolsó verzióának letőltő linkjei.

http://data.hu/get/7287978/G-ray-4.1-eng.rar
http://data.hu/get/7287979/G-ray-4.1-HU.rar
 
remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-16, 19:29 | Üzenet/Post # 961
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ma idáig jutottam . cool

Csatolások/Attachments: 8617551.jpg(92Kb)
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-16, 20:17 | Üzenet/Post # 962
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, Jól néz ki.
A banáőndugós kivezetésnél nem vagyok biztos,hogy melegedés nélkül bírni fogja a szükséges áramerősséget.
 
remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-16, 21:00 | Üzenet/Post # 963
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv csewe, sárgaréz csavarokat akartam beletenni mint a háztályi hegesztőkbe szokás de nem kaptam, ha a banándugós kivezetés nembirja akkor a doboz sem, szépen fog lángolni. biggrin  Ez lesz ám akkor a piró lol

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Vasárnap, 2014-11-16, 21:02
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-16, 21:18 | Üzenet/Post # 964
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
ha a banándugós kivezetés nembirja akkor a doboz sem, szépen fog lángolni.
Az enyém is banándugós, de csak az aljzat . A dugókat sárgarézből esztergáltam, eléggé paszentosra, így nem melegszik semmit.
Mondjuk rezsitex előlap jobb lett volna a fánál, biztosan nem volt neked kéznél.
A banán aljzatnál a két anya közé jól szorítsd be a szemes alátétet, és a vastagabb réz vezetéket is kellő erősséggel forraszd meg mert
itt 10 Amper is folyhat.
 
remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-16, 22:13 | Üzenet/Post # 965
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, A két ajzatott felteszem egy nyáklapra amiröl lehúzom a rézfoliát és négy M3 csavarral felfogatom ugy már jobb?
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2014-11-17, 18:05 | Üzenet/Post # 966
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
egy nyáklapra amiröl lehúzom a rézfoliát és négy M3 csavarral felfogatom ugy már jobb
Most újra gondoltam és jobb lenne ha kihagynád a banános csatit, és egyből a trafó kivezetésről indítanád a legalább 2mm2-es
szigetelt rézkábelt ami a piró fej csokijáig érne. Így megsporólnál egy csomó melegedő csati forrást.
A trafónál meg lehetőleg egy kis rézcsőbe forrasztanám be a tekercs kivezetést és a rézkábelt, vagy nagyméretű ipari csokit használhatnál.
 
remiasa Dátum/Date: Hétfő, 2014-11-17, 19:18 | Üzenet/Post # 967
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Én pedig arra gondoltam hogy szétszedem a csokit beleforrasztom a trafó kivezetését és a vezetéket is aztán vissza ráhuzom a tokot . smile Van itt tüdő. blink

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Hétfő, 2014-11-17, 19:22
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2014-11-17, 20:06 | Üzenet/Post # 968
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
szétszedem a csokit beleforrasztom a trafó kivezetését
Jó ötlet, főleg stabil,és nem fog melegedni a kötésnél.
A vezetékre valamilyen törésgátlót tegyél , ahol kijön a dobozból.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2014-11-17, 20:16
 
Tibs Dátum/Date: Szombat, 2014-11-22, 12:04 | Üzenet/Post # 969
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 37
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nézz körül a modellezőknél ott az aksikon olyan cstlakozók vannak amik 100ampert is elbirnak.
Pl: a helikoptereknél.
 
remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-23, 10:05 | Üzenet/Post # 970
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Idézet
Nézz körül a modellezőknél ott az aksikon olyan cstlakozók
Nem hiszem hogy beleférne 3,5-4mm-es keresztmecetü trafó kivezetés egy ilyen csatiba. biggrin

Hozzáadva (2014-11-23, 10:05)
---------------------------------------------
Üdv Zolibá A fekete és a fehér sebességét mennyire kell állitani körülbelül a G-ray-be smile

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Szombat, 2014-11-22, 15:47
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-23, 10:31 | Üzenet/Post # 971
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, A fekete és a fehér aránya általában 1 a 10-hez.
Feketének 5-600mm/min,a fehérnek pedig 5-6000mm/min jó lessz kiindulásnak,aztán finonítanod kell még néhány próba után.

Ne felejtsd el a mach generalconfig-ban a sorelőreolvasást "LookAhead" néhány százra állítani,és a G-ray legjobban a 043-062 és a 043-066 mach verziókkal működik.
 
remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-23, 11:40 | Üzenet/Post # 972
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nekem csak ez van sad Mach3VersionR1.83.027. És bmp képet is csak 256 szinmélységbe tudom konvertálni, de igy elég rossz a kép minősége.

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Vasárnap, 2014-11-23, 11:56
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2014-11-23, 12:52 | Üzenet/Post # 973
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, Bármilyen bmp képet megeszik,amúgy a windows paint segítségével a jpg képből tudsz konvetálni a mentés másként funkciójával olyat amilyen csak tetszik.
A mach letőlthető ingyen,és tudomásom szerint a licensz ugyan úgy jó a későbbi verziókhoz is.
De attól függetlenül meg lehet próbálni a régebbi verziókkkal is,enyire régi verzióval még senki sem próbálta.
Még csak a 3.042 feletti verziókkal teszteltük.
 
elektron Dátum/Date: Hétfő, 2014-11-24, 20:59 | Üzenet/Post # 974
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Ez a pirográfia milyen előtolással működik, kb. lehet, hogy most a gyors mozgású szerkezetem, ami 3D nyomtat amúgy, erre is jó lenne, meg lézerezni, igaz a felbontása 0.1mm körül van, de erre elég is lenne az szerintem.  Valami képeket is faragni. smile

Az üzenetet módosította/Modified by elektron - Hétfő, 2014-11-24, 21:04
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2014-11-25, 06:58 | Üzenet/Post # 975
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
elektron, Én mág a legelején a marógépemmel égettem,az max 600mm/min-el tudott menni,és úgy is nagyon jó képek lette,de ott még 1W infra lézerem volt.
A 2W-os kék lézerhez,és az izzó drótos technikához már legalább 5-6000 mm/min kell,és 5-10000 gyorsulás.
A sebességarány a fekete 5-600 fehér 5-6000 vált be.
Persze a lézer,vagy az izzószál teljesítményének csökkentésével elérhető,hogy lassabb géppel is lehessen égetni.
 
remiasa Dátum/Date: Kedd, 2014-11-25, 20:11 | Üzenet/Post # 976
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek

Egy kis segitségre lenne szükségem

A licenszem nem jó az újabb verzióhoz, ezért elkértem a havertol az ő Mach3-at, Version R3.042.020. de a G-ray-be hiába állitottam a sebességet, már  utoljára max-ra és a Mach3-ba is mégis olyan lassan ment a gép hogy szét lehetett volna szedni és újra összerakni, angry a bmp G konverterrel 1000-res sebességnél meg úgy megy mint az őrült szemmel nem lehet követni nem tudom mi lehet a baj. dry
 
csewe Dátum/Date: Szerda, 2014-11-26, 07:22 | Üzenet/Post # 977
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
remiasa, Azzal a verzióval jó eséllyel nem is fog gyorsan menni,de azért el kellene küldened a Gkódot,és a G-ray képernyőjéről egy képet emailban,aztán kiderítjük mi a bibi.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2014-11-29, 10:00 | Üzenet/Post # 978
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Szia
Nem tettél fel képet az első égetésedről.
 
remiasa Dátum/Date: Szombat, 2014-11-29, 11:09 | Üzenet/Post # 979
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 514
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv Zolibá,

Azért mert egyálltalán nem sikerült, nem látni szinte semmit csak egy nagy paca lett, biggrin ráadásként az X tengely elkezdett közép úton szorulni valamiért és emiatt lépést veszit a gép sad na de sebaj tákolás befejezve, ezek csütörtökön érkeztek meg remélhetőleg a többi alkatrész is megjön karácsonyig és építek egy normális gépet.

Csatolások/Attachments: 5519250.jpg(359Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2014-11-29, 12:36 | Üzenet/Post # 980
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet remiasa ()
csak egy nagy paca lett
Ha az eredeti képen túl sok a sötét , fekete részlet  azt valamilyen fotószerkesztő progival én kihalványítom, vagy más témát
keresek amin inkább világos a háttér ,mert az jobban égethető.
Nálam a piró hegy csak teljes sötétben látható hogy  piroslik egy picit .
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
Oldal 49 / 69«1247484950516869»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016