Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 4 / 69«1234566869»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
CNC Pirográfia
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-02, 11:19 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
CNC pirográfia  (pyrography)


A G-ray legutolsó verzióának letőltő linkjei.

http://data.hu/get/7287978/G-ray-4.1-eng.rar
http://data.hu/get/7287979/G-ray-4.1-HU.rar
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-06-30, 15:10 | Üzenet/Post # 61
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike
Ez nagyon jó lett. Kűld át a G kódot,hogy kiszűrhessem az esetleges programhibát.
Majdnem úgy néz ki,mintha megismételte volna sort.

csarpan.z@freemail.hu
 
sanyike Dátum/Date: Hétfő, 2013-07-01, 00:25 | Üzenet/Post # 62
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe

Lehet, hogy a szál alá kerül egy kis szennyeződés a pörkölés közben...
Szépen lépegetett 0,2-őket...
Azért elküldöm...

Üdv!

Hozzáadva (2013-07-01, 00:25)
---------------------------------------------
A csíkosságot a hitvány alapanyag okozta...

Fenyőbe így működik;



80x80mm, 0,2-es raszter, fekete:400, fehér:4000mm/min.
Elkészült: 22 perc.

Variáltam a fűtőszállal, tekertem a végére egy ~3mm átmérőjű hurkot;
ezzel jelentősen javult az Y felbontása.
Jó lenne, ha a szoftverből tengelyenként lehetne állítani a felbontásokat...

A fűtőszál feljebbtekerésével a fekete sebessége mehetne feljebb, de sajna a fehér már a gépem végsebességén van.
Egy gyors, dinamikus mechanikával menne ez gyorsabban ...sokkal gyorsabban :-)

Ez a project megérdemel egy f@sza mechanikát.
Már állok is neki... biggrin

 
csewe Dátum/Date: Hétfő, 2013-07-01, 05:25 | Üzenet/Post # 63
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike

Ez kiváló eredmény.
Láthatnánk egy képet a fűtőszáladról?
 
tweakie Dátum/Date: Hétfő, 2013-07-01, 12:13 | Üzenet/Post # 64
alapvető tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 972
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Kiváló munka Sanyike. ok

Tweakie.


Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
 
sanyike Dátum/Date: Hétfő, 2013-07-01, 18:44 | Üzenet/Post # 65
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe,

Köszi, igyekszem:-)
A programod remek!

A fűtőszálat csak egyszerűen megtekertem;

Hozzáadva (2013-07-01, 18:44)
---------------------------------------------
tweakie

Köszönöm!
hello

 
miki-bá Dátum/Date: Kedd, 2013-07-02, 19:20 | Üzenet/Post # 66
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
sanyike
Nagyon jól haladtok ezzel a tehnikával.
Újra leporoltam a kis lézergépnek készülő mechanikám és agyusztálom,hogy
megpróbálhassam ezt a technikát.
Sok sikert és szép képeket.
(A minap került a kezembe egy kép ami manuálisan észült ,úgy 30éve , lefotózom és felteszem mint múzeális
darabot.)
Üdv
 
Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2013-07-02, 20:12 | Üzenet/Post # 67
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Végre a mechanikám jónak látszik.
Ezen a képen már csak a fa erezete csikosítja a képet.
Majd valami jobb alapanyagot kell keresnem.


Viszont most már elegem van Yoda mesterből,ezért valami más képpel fogom fojtatni a teszeket.
 
sanyike Dátum/Date: Kedd, 2013-07-02, 22:48 | Üzenet/Post # 68
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
miki-bá

Csatlakozz mielőbb, rendkívül jó móka  smile

...jöhet a "múzeális darab" is

Hozzáadva (2013-07-02, 22:46)
---------------------------------------------
csewe

Ez nagyon jó.
Jó nagy a kép, mennyi idő alatt készült el?
A Z kiemelésed jó gyors lehet, nem látok beégést a kép szélénél....

Az alapanyag jó kérdés, talán rétegelt lemez... kéne valami jó forrás.
Én találtam egy darab hárs deszkát, felgyalulom és égetek rá valamit.

...közben készül a gyors mechanika is, E240 szervóval ;-)

Hozzáadva (2013-07-02, 22:48)
---------------------------------------------
Egy bejegyzésben 5x írtam le, hogy jó... ez jó wacko

 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-04, 19:26 | Üzenet/Post # 69
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
sanyike,

Kb két óra volt,de a felbontása nem tul jó 0.25 a raszter.
Nyír rétegeltlemezre készült.
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-04, 19:28 | Üzenet/Post # 70
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
És egy újabb mű.


Meg egy videó az új mechanikáról,amint dolgozik.
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-04, 19:32 | Üzenet/Post # 71
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Visszajelzés érkezett,hogy a G-ray-3 angol verziója hibás G kódot generál.
Elnézést kérek azoktól,akik emiatt nem tudtak megfelelően dolgozni vele.
Hamarosan letölthető lessz az újabb hibátlan verzió,néhány űj funkcióval.
 
zasti Dátum/Date: Csütörtök, 2013-07-04, 20:51 | Üzenet/Post # 72
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
csewe
Szia
Enyémet nézted amit küldtem hibás g kódot a multkor?


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 05:07 | Üzenet/Post # 73
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti
Igen,és meg is próbáltam,hogy nálam is előjön e a hiba,és sikerült reprodukálnom.
Te voltál az egyetlen,aki felhívta a figyelmemet a hibára.
Köszönöm.

Remélem az angol hobbistáknak nem ment el a kedvük a programtól a hiba miatt.
 
tweakie Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 06:54 | Üzenet/Post # 74
alapvető tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 972
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Idézet
Remélem az angol hobbistáknak nem ment el a kedvük a programtól a hiba miatt.


Nem probléma Zoli. smile

Tweakie.


Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
 
zasti Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 08:16 | Üzenet/Post # 75
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
csewe

Akkor ez hülyén jött most ki tőlem.
Bocsi, azt hitem más hibát említesz.
Egyébként meg ezért van a" visszajelzés", hogy az ilyeneket ki tudd javítani.
Attól hogy nem teszem közzé, azért használgatom smile

3-mas verzió:
Nálam asztalon van a rar-ban(volt) és ha makacskodik, törlöm és újra kicsomagolom. (de ini törlés után is helyrejön)
A szűz verzió elmegy egy darabig hiba nélkül.
Mondjuk nem jöttem rá milyen be(át)állítgatás után kezdte el a hülyeséget. de most már a 3.15 van használatban, és ezzel nincs ilyen gond.

Írhatnál pár sort arról, mi az optimális kép a program számára, mert:
Bizonyos képszerkesztések után megnő a kód generálás ideje, vagy meg sem csinálja
pénteken 160x150 (nagyobbacska) képet szerettem volna vele legyártatni(Egy bizonyos képet.--- 8-bitesre konvertál, pici gamma , kontraszt, pár simító effekt, stb)
és a 10 ik fagyás után feladtam, Másik képet szerkesztés nélkülit, 3 perc alatt megcsinálta.
w7-64 bites rendszeren(4magos proci 8gb ram mellett)
Tudom hogy sok a data,egy ilyen képnél, de a különbség a két kép között túl nagy( időben).
Jó lenne tudni  Te hogyan csinálod, hogy ezeket elkerülhessem.

Köszi előre is.
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 09:37 | Üzenet/Post # 76
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti,
24 bites kéet eszi meg a program,de a 32-est is megcsinálja.
A 8-bites nem neki való,de akár a paint-tal is át tudod konvertálni.
A fagyás kivédésére csak annyit tudok javasolni,hogy ne futtas közben mást,vagy ne nyitogass meg ablakokat.
Ez a program 99%-on járatja a processzort kódgenerálás közben.
Elvileg elbánik az 5000*5000 pixeles képpel is,de még nem próbáltam akkorát,mert nálam az 1000*1000 pixelessel is elkinlódit negyed órát.
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 19:30 | Üzenet/Post # 77
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti,
Ma kipróbáltam egy 2000*2000 pixeles képből generáltam G kódot.
Több mint két óra vólt. 
De hibátlanul megcsinálta.
A mach kikapcsolt szerszámpálya mellett négy percig olvasta a kódot.
Bekapcsolt szerszámpálya mellett,nem tudtam kivárni.
61 megabyte volt.
 
zasti Dátum/Date: Péntek, 2013-07-05, 21:22 | Üzenet/Post # 78
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
csewe
Szia

24bitet
Vettem!!
Idézet (csewe)
A fagyás kivédésére csak annyit tudok javasolni,hogy ne futtas közben mást,vagy ne nyitogass meg ablakokat.
A gépem nem fagy, csak idegesít amikor ez a ..MS W7 két percenként be akarja nekem zárni mert nem válaszol.
Bakker félek, egyszer meg is teszi smile

Idézet (csewe)
Több mint két óra vólt.

Az nem gyenge, akkor sehol sem vagyok a 20-30 perces idővel és 42Mb kóddal:)
Csak azért kérdeztem egyébként, hogy könyebb legyen. Én olyan képet szerkesztek neki amilyet szeret :)
Idézet (csewe)
A mach kikapcsolt szerszámpálya mellett négy percig olvasta a kódot.
Ez előfordul smile

Most a lézergép csinálja, már a marógépről levarázsoltam a cuccot, mert kell a gép.
de itt megint nem jók azok az értékek, amik a marógépen voltak.
Kezdem előről az egész kalibrálást, ráadásul most a lézer fej van feltéve(infradióval), ami 1600/4000 rel is igen éget.

Van itt még valami jut eszembe.
1000/3500 nél mint ha a gép gyorsabban csinálta volna, mint ezzel a mostani beállítással.
 ahogy 1600/4000-(gyors fehér 8000mm/min) ezt a beállítást használom, mint ha az egész belassult volna.
Valamit elpiszkáltam, vagy csak egyszerűen béna vagyok.
Máshoz nem nyúltam, gyorsulás x tegelyen 18 000(ami mozog). És olyan mint ha tökölne. ahol fekete a kép, nem hajlandó 300-500 al menni csak, eddig ment 700-900 körül,
Ötleted nincs véletlenül mitől lehet.
Ja és mach3 van a lézeren(valami idióta verzió, amiben még a fő beállítás nem egy menüben hanem minden külön ablakban van.
A lézert a Z dirjéről kapcsolgatom (5v+BD139) TTLbemeneten.Próbálgattam, de a PWM nem igazán ugy muzsikál a mach3 ban ahogyan szeretném, jelenleg, nincs poti bekötve, úgyhogy fullon megy, de lehet holnap átvariálom,összedobok neki valami szabályzót mert ez így nagyon sötét.
Neked milyen G-kódok vannak a fejlécben??, mert Én az emc-hez átírtam őket, de szerintem ott lesz a bibi, nem csípi vaamelyik kódot amit a linuxcnc.

Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-07-06, 05:17 | Üzenet/Post # 79
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti,
Nem te bénázol.
A MACH a ludas.
Sok verzió le lett tesztelve,még a diode lasers topikban volt róla szó,mikor lézerrel próbáltam a programot.

A G-ray-hez.
CSAK A 3.043.062 és a 3.043.66 MACH verziókat érdemes használni.

Tapasztalatom szerint a 3.043.066 nem ismeri az M10P*/M11P* utasításokat,ha valaki ezzel kapcsolgat valamit,akkor a mésik verziót válassza.

A mach fejlécbe ennyi elég : G21 G90 G64
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-07-06, 07:18 | Üzenet/Post # 80
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
csewe
Ez szép , most cseréltem le éppen erre a verzióra, mert ez nem akad meg ha leteszem a tálcára akkor sem.
Nem gond, megyek fölteszem valamelyiket és megpróbálom mégegyszer.
A fejlécben nekem is ezek vannak jelenleg.

Köszi a tippet
Üdv zasti

Közben felraktam és ,eddig műxik.csak 32 Mb kód után már a kézi mozgatás is nehezére esik.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » CNC Pirográfia (CNC Pirográfia)
Oldal 4 / 69«1234566869»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016