Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 94 / 111«129293949596110111»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-04, 19:45 | Üzenet/Post # 1861
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Guppy ()
Azt hiszem 0.26 volt, az előtolás 30mm/perc volt
Kizárt dolog hogy a fókuszfoltod ekkora legyen, vagy nagyon rossz a fókuszlencséd, vagy rosszul vetted fel a fókusztávolságot.
Kis lézeráram mellett jobban látod a fókuszpontot.
Próbálj meg 1 betű égetésénél variálni az értékekkel . az hamar megvan és látványos lesz a változás.
Nálam a csúsztatás 0.1körüli értéknél volt a leghatásosabb , próbálkozz eltérő értékekkel.
Egyszerű szöveget inkább vektoros progival(hagyományos gravirprogi) próbálkoznák a helyedben. Gyorsabb is, és a folyamatosan égető
lézer kontúrosabb betűket eredményez.

Ez csiszolatlan fába próbáltam, 300mA volt a lézeráram és a DeskEngrave nevű progi csinálta a g kódot .
2perc alatt készült el 20mm magas a betű.
Csatolások/Attachments: 3639461.jpg(63Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2015-06-04, 19:59
 
Guppy Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-04, 20:01 | Üzenet/Post # 1862
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hát majd próbálkozok a beállításokkal még.
Köszi
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2015-06-06, 07:06 | Üzenet/Post # 1863
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, jól látom hogy a csíkok szabályos távolságra vannak egymástól?

H1i.hu
 
Guppy Dátum/Date: Szombat, 2015-06-06, 14:51 | Üzenet/Post # 1864
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Jól bizony! És eddig akármit próbáltam állítani nem változott a távolság. Egyedül z időzítést ha megnöveltem, akkor kicsit "összeégtek" és azért nem látszódott. De így 13 óra alatt készült el, úgy kb 2nap lett volna szóval nem tudom.
 
Guppy Dátum/Date: Szombat, 2015-06-06, 14:57 | Üzenet/Post # 1865
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Viszont ez még régebben készült, nem tudom hogy akkor mit állítottam be, de ez kb. 2-3 óra alatt készült és szerintem jobb is.

Lehet, hogy koszos  lencse, vagy ilyesmi mert ez kb 4-5 hónappal a mostani előtt készült. Sokat nem is töröm a fejem rajta, mert már készül a nagyobb gép. Majd megosztom veletek. Főleg 3d nyomtatott elemekből fog állni és szerintem jó és olcsó is lesz. Mármint a mechanika része.
Csatolások/Attachments: 2436851.jpg(67Kb)
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2015-06-06, 19:29 | Üzenet/Post # 1866
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, Milyen program hajtja a gépet? Mach? Milyen érték van beállítva az Y tengely "steps/mm"-nél?

H1i.hu
 
Guppy Dátum/Date: Vasárnap, 2015-06-07, 09:11 | Üzenet/Post # 1867
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Valamikor Mach3, valamikor EMC2. 1280 van beállítva, mert M8 menetes szár hajt és 1/8-os mikrolépés van beállítva. Biztos nem a lépésszámmal van gond, mert régebben ugyanígy volt beállítva minden, kivéve a DotG.
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2015-06-07, 10:20 | Üzenet/Post # 1868
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, az elég finom felbontás, akkor az biztosan nem csinál ilyent. Talán valami mechanikus gond.

H1i.hu
 
Guppy Dátum/Date: Vasárnap, 2015-06-07, 21:45 | Üzenet/Post # 1869
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Biztosan nem mechanikus, vektornál nem csinál ilyet. Ott szépen megy minden.
 
csewe Dátum/Date: Hétfő, 2015-06-08, 03:05 | Üzenet/Post # 1870
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Guppy, a DotG-ről betehetnél egy képet,hogy lássuk a beállításaidat.
Talán tényleg ott lessz valami hiba.

Szép telejesítmény egy 200mW-os diódával.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-06-08, 05:42 | Üzenet/Post # 1871
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, régebben egy trapézmenettel tapasztaltam hasonlót a változó menetemelkedés miatt. Persze vektoros munkánál nem látszik a hiba mert folyamatosan megy a lézer.
Ahogy Csewe javasolta nézzük meg a szoftvert, hátha ott van valami.


H1i.hu
 
Guppy Dátum/Date: Szerda, 2015-06-10, 19:11 | Üzenet/Post # 1872
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Itt van a DotG kép, most ezek a beállítások. Bár az előtoláson mindig állítgatok.
$IMAGE1$
Köszi a segítséget

Hozzáadva (2015-06-10, 18:59)
---------------------------------------------
$IMAGE1$

Hozzáadva (2015-06-10, 19:11)
---------------------------------------------
$IMAGE1$

 
Guppy Dátum/Date: Szerda, 2015-06-10, 19:14 | Üzenet/Post # 1873
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Csatolások/Attachments: 2741108.jpg(453Kb)
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 05:05 | Üzenet/Post # 1874
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Guppy, az X/Y raszter nagyon nagyra van választva.
A sorismétlés be van kapcsolva,de a 0.02 értékkel nemlátom értelmét,ha csak nem az volt a célod,hogy ugyan ottt menjen végig mégegyszer.
Az M3 is be van jelúőlve,de a DotG esetében,ha valóban fekete pontokból álll a kép,nem célszerű M3-al kapcsolni a lézert.,az inkább a vektoros rajzolásokhoz jó.
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 06:24 | Üzenet/Post # 1875
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, a lézered biztosan kisebb pontot képes égetni mint 0,26mm ezt Zolibá is felvetette, csak helyesen kell fókuszálni. A sorismétlés és a csúsztatás is felesleges, ezeket kikapcsolnám. A fura az hogy ezekben a beállításokban sem látszik olyan dolog ami néhány milliméterenkénti csíkozódást okozna.
csewe, írok privátot más ügyben.


H1i.hu
 
Guppy Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 10:30 | Üzenet/Post # 1876
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Az volt a célom, hogy nagyjából ugyanott menjen végig mégegyszer. Amúgy valószínűleg a fókuszálással is van gond. Hogyan szoktátok ti helyesen fókuszálni? A raszternek mekkorának kéne lenni? Mert azt vettem észre, hogy ha azt állítom, akkor változik a kép mérete. Ezért én azzal szoktam a méretet állítani. Hogy kéne csinálni, ha van egy kép, ami mondjuk valamekkora, és én 100*100mm-esre akarom megcsinálni a lézerrel?
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 12:59 | Üzenet/Post # 1877
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Guppy, a fókuszbeállításhoz teszel egy lemezt a lézer alá ferdén és húzol rá egy vonalat. Ahol a legvékonyabb ott megméred a lap és a lencse közötti távolságot. Ez lesz a fókusztávolság. Programot is írhatsz rá hogy emelkedő Z mellett rajzoljon.
Ha megtaláltad a fókuszt akkor csinálhatsz egy próbát mondjuk egy kis fekete négyzettel. Ott kiderül hogy mekkora sortáv kell hogy szinte fedjék egymást. Ez a sortáv függ az előtolástól, ha túl lassan halad a lézer akkor vastagszik a vonal! Ha megvan hogy kb. 0,1mm a sortáv akkor ezt használhatod mint legkisebb elemi pontot amit gravírozhatsz. Ha 100mm széles képet akarsz készíteni és 0,1mm a pont, akkor 1000pixel széles képpel kell elindulnod. A kész gravírozás méretét mindig a bemenő kép átméretezésével add meg, a 0,1mm beállítást ezután ne változtasd.


H1i.hu
 
Szkyta Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 13:21 | Üzenet/Post # 1878
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A TB6600 milyen progikkal kompatibilis? Érdemes volna lecserélnem az arduinót?
 
Guppy Dátum/Date: Csütörtök, 2015-06-11, 17:16 | Üzenet/Post # 1879
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos. Ki fogom próbálni. Amúgy 2-3W körüli 445nm lézerhez milyen szemüveget használtok? Mármint nem arra vagyok kíváncsi, hogy azt amire rá van írva, hanem, hogy milyen márkájút, honnan és mennyiért vettétek meg stb. Köszi
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2015-06-12, 04:30 | Üzenet/Post # 1880
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2252
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Szkyta, a TB6600 meghajtható bármelyik közismert g-kód lejátszóval. Mi a gond az arduino-val?

H1i.hu
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 94 / 111«129293949596110111»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017