Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 86 / 110«128485868788109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
miki-bá Dátum/Date: Szombat, 2015-03-07, 17:10 | Üzenet/Post # 1701
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek.

Égetgettem egy kislányt virággal rétegelt lemezbe.
Sebesség 450mm/perc.



A G-kód AC-ban készült. 
Egy jó kis vektorizáló progit azt hiszem nekem is be kell újítanom.

Miki bá
Csatolások/Attachments: 1155709.jpg(293Kb)


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
mex Dátum/Date: Szombat, 2015-03-07, 17:14 | Üzenet/Post # 1702
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 53
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Pabló, azt a 3 ampert hol mérted? Nem lehet ,hogy impulzusüzemű volt a táplálásod?
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2015-03-08, 23:07 | Üzenet/Post # 1703
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet mex ()
Pabló, azt a 3 ampert hol mérted? Nem lehet ,hogy impulzusüzemű volt a táplálásod?

3A-et az áramgenerátor kijövő ágán mértem.
Amerikai fórumtársaink azt állították ennyiről hajtják.
Igen csak náluk ez a max, teljesítményt szabályozzák égetésnél, úgy érik el a színeket.
Én meg nyomattam végig ennyivel.

Mikibá: Szép munka. up


Pablo83.weebly.com
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 10:50 | Üzenet/Post # 1704
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok.
Három sornyi szöveget szeretnék fába égetni. A GRBL-t használom. A szimuláció gond nélkül lefut, a kész munka viszont csapnivaló. A sorok hullámzanak, az egyik betű kisebb, a másik nagyobb, a grbl 114 hibát jelez. A hibaüzenet mindig ugyan az: "invalid statement G1 F40.0000". Ez az előtolás sebessége lenne. Azt már tudom, hogy öröklődő parancs, felesleges minden műveletnél beírni. Ez okozhat ekkora problémát?
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 12:53 | Üzenet/Post # 1705
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Szkyta ()
G1 F40.0000
Szerintem az F40.0000 a hiba mert értelmetlen. A jó kifejezés az F40 lenne, próbáld meg a beállításoknál a felesleges tizedeseket letiltani,
vagy egyszerűen egy szerkesztővel cseréld ki F40-re, tizedes pont nélkül. És a program elején elegendő 1* megadni ha csak ez az 1 előtolás érték szerepel a progiban mert tényleg öröklődik, minden G1 ezt fogja használni.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-03-13, 12:59
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 16:45 | Üzenet/Post # 1706
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi, mindenhonnan kiszedtem az utasítást, csak a progi elején hagytam meg, egész számként. Ezt továbbra is hibának veszi (G1 F40). A sorok továbbra is hullámzanak.
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 16:58 | Üzenet/Post # 1707
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Szkyta, bár ezt a mozgásvezérlőt nem ismerem,de elképzelhetőnek tartom,hogy a G1 után hiányolja a mozgást,ezért szeritnem meg kellene próbálnod az F40-et a G1 utáni sor végére tenni,ahol már van megadva X Y koordináta is.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 17:46 | Üzenet/Post # 1708
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Szkyta ()
A sorok továbbra is hullámzanak.
Az EMC2-használod?
Tedd fel ide a G-kódodat. Megnézem az én gépemen mit csinál.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-03-13, 18:05
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 20:06 | Üzenet/Post # 1709
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Félek, nagyon hosszú lesz. Fájlokat lehet ide felrakni? képet tudom, hogy lehet.
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 20:28 | Üzenet/Post # 1710
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
megtaláltam, azt hiszem.

Hozzáadva (2015-03-13, 20:08)
---------------------------------------------
Az EMC"-t nem iserem, nincs meg nekem. GRBL-t használom natur.

Hozzáadva (2015-03-13, 20:11)
---------------------------------------------
Arduino usb-m van, A4988 motorvezérlőkkel

Hozzáadva (2015-03-13, 20:28)
---------------------------------------------
Csewe, az a fura, hogy ezt a sort bárhová teszem, mindenhol hibának veszi a grbl

Csatolások/Attachments: pistaszveg_0001.nc(145Kb)
 
csewe Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 21:35 | Üzenet/Post # 1711
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Szkyta, nincs mit csodálkozni,ha ettőkl a kódtól kiakad a géped.
Mint írtam,át kell helyezni az F100-at.
Így kel kinázni a kód elejének:
 
 
G90
G21

G0 X30.1927 Y20.1463
M03
G1  X27.7587 Y20.1463 F100
 G1  X27.333 Y19.154
G03 X27.1998 Y18.7838 I2.7897 J-1.2127

Ha így átírod,hibátlan lesz.

 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 22:04 | Üzenet/Post # 1712
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Kösz Csewe, megcsináltam, nem jelez hibát a grbl, viszont továbbra is hullámzanak a sorok, csak már nem annyira szembetűnően.
A G-kódot egyébként az inscape generálja, eddig nem volt baj vele. Igaz, nem is csináltam bonyolult alakzatokat.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-03-13, 23:39 | Üzenet/Post # 1713
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Szkyta ()
viszont továbbra is hullámzanak a sorok

Előnézetben így néz ki, holnap kimegyek a műhelybe és lefuttatom. de valószínű ott is ezt fogom látni.
Végignézve e kódot a G1 F100 kivételével nem vettem észre hibát.
Csatolások/Attachments: 9076229.jpg(28Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-03-13, 23:51
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 05:06 | Üzenet/Post # 1714
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Szkyta, mint Zolibá is írja,a G kódban más hiba nincs,így én a mechanikádra gyanakodnék,valami kilazulhatott,kikophatott.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 08:35 | Üzenet/Post # 1715
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet csewe ()
a mechanikádra gyanakodnék,valami kilazulhatott,kikophatott.
Egészen biztos a mechanika hibája, mert a programban a megmunkálás össze vissza ugrál, nem egymás utáni betűket , sorokat csinálja.
Hol alul, hol felül készíti a betűket. Nincs optimalizálva a megmunkálási út. Valószínű az Y tengelynek(orsónak) nagy a holtjátéka.
Ekkora hibát kézzel már érezned kell, ez több tized  mm is lehet .


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-03-14, 08:42
 
Szkyta Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 09:55 | Üzenet/Post # 1716
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm a segítségeteket. Még este csináltam egy tesztet. A függőleges vonalak mind tökéletesek lettek, a vizszintesek kivétel nélkül hullámzottak. Egyértelműen a mechanika a bűnös. A gépet Kínából vásároltam, az árához képest kicsit gagyi. Az aluminium profil nútjába van lefektetve a bordás szíj, mint egy fogasléc. Felette közlekednek a csapágyazott műanyag kerekek, közrefogva a motor bordáskerekét. Kézzel tologatva az X tengelyt, valóban érezni lehet, hogy néhol szorul, néhol lötyög a szán. Zolibá igazad van. A lötyögés néhol mm fölött van.
Most csinálhatok magamnak egy normális x tengelyt, bár nem tudom, megéri-e? 
Már épíül egy a/3-as munkaterületű gép, félig kész vagyok vele.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 10:05 | Üzenet/Post # 1717
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Szkyta ()
Most csinálhatok magamnak egy normális x tengelyt, bár nem tudom, megéri-e?
Szerintem a meglévő gépedet nem egy horor összeg kijavítani, lehet csak trehányúl rakták össze a kínaiak.
A vezérlődről tehetnél fel egy képet, főleg ami az alap gépen lévő cnc részt tartalmazza. Most készülök egy epreskét
(Raspberry Pi 2 Model B-T)
beszerezni, de nem találok hozzá cnc panelt. Nekem csak a STEP-DIR rész kéne , mert a meglévő hajtást akarom használni.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-03-14, 10:07
 
Szkyta Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 11:05 | Üzenet/Post # 1718
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ez a gép.
Javítottam a képet. Amatőr.

Hozzáadva (2015-03-14, 11:05)
---------------------------------------------
A gépet nekem kellett összeraknom, semmi leírást nem adtak hozzá. A honlapjukon lévő képek alapján raktam össze. Én voltam a trehány. Most szétkapom és kiderül, össze lehet-e rakni jól is?
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 11:14 | Üzenet/Post # 1719
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Szkyta ()
A honlapjukon lévő képek alapján raktam össze.
Látom a két-két rádiuszos műanyag görgővel lehet a holtjátékot korrigálni, vagy csak feszítő görgök? Az egyik motoron old fel a bordáskerék  csavaros szorítását, és csak akkor húzd meg  ha ráadtad a tápfeszt, és már rajta van a fékezőáram.  Csak így fog egyszerre dolgozni a két motor.
De ha leveszed a bordás szíjakat , és kézzel tologatod a tengelyeket megérzed hol szorul meg a mechanika, valószínű ott valami felverődés van.
Azt teljesen  sima járásúvá kell tenned, esetleg az aluprofilt fordítsd másik oldalra.  Nem látni hogy alul mi vezeti az Y tengelyt, csak nem a rádiuszos műanyag görgök a csapágyak? És ráadásul nincs is bennük csapágy?

Egy lézeres gépnek nem is kell erősebb mechanika, mert nincs forgácsolási erő.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-03-14, 11:37
 
Szkyta Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 11:37 | Üzenet/Post # 1720
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Az y tengelyt is 2-2 kerék vezeti alul
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 86 / 110«128485868788109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016