Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 81 / 110«127980818283109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
sanyike Dátum/Date: Péntek, 2014-03-28, 21:57 | Üzenet/Post # 1601
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
tweakie
Nem bölcs dolog, de sajnos ritkán tudok a gép közelében lenni 15 és fél órát;



180x170mm
raszter 0,1
DotG
Röpke 15 óra 26 perc   crazy

csewe

A charge pump-ot tudja a port kártyám.
Azt nem gondolnám, hogy fagyásnál garantáltan működne...
A step jel figyelése érdekes lehet, bár fogalmam sincs hogy lehet megoldani.

Pabló
Kormozás helyett esetleg matt fekete festék?
A megmunkálás után nitróval szépen letörölhető...

Itt még nem alkalmaztam az automatikus gépleállítást.
De a lehető legbiztonságosabb módon szeretném kiépíteni a rendszert és az is benne lesz...
 
Pabló Dátum/Date: Péntek, 2014-03-28, 22:42 | Üzenet/Post # 1602
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Kormozás helyett esetleg matt fekete festék?A megmunkálás után nitróval szépen letörölhető...


Nem jó.
Nitrótnem bírja a plexi, de ne félj a koromtól.
1W-al másképp nem értem volna el semmit.
Bevállt dolog.


Pablo83.weebly.com
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 05:15 | Üzenet/Post # 1603
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok.
volna egy nagy kérésem,valaki megnézné,hogy milyen fet van az 1 watt-os lézer driveren? mert az enyém letört és nincs meg,így nem tudom mivel kell pótolni.
Előre is köszönöm.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 07:02 | Üzenet/Post # 1604
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Viktor ()
milyen fet van az 1 watt-os lézer driveren?
Például IRL540(100Volt 20-28 Amper),de még legalább 100 db-ot fel lehetne sorolni.
Az 1.2 Amper dióda áramot bőven tudja.De az eredeti rajz is itt van a csatolmányban.
Csatolások/Attachments: 2728155.pdf(19Kb) · irl540.pdf(173Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2014-07-27, 07:26
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 08:35 | Üzenet/Post # 1605
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Szia.
Hálás köszönet.Remélem lesz ilyen helyettesítőm.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 10:57 | Üzenet/Post # 1606
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Viktor ()
Remélem lesz ilyen helyettesítőm.
Szinte bármilyen N csatornás FET jó hozzá ami legalább 15-20A-nál többet tud.
A lézerszemüveget meg használd, mert nélküle hamarosan rosszabbúl fogsz látni.
Bármire csinálsz lézerrel valamit, a visszaverödő lézer tönkre teszi a szemedet.
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 12:17 | Üzenet/Post # 1607
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Köszönöm a jó tanácsot,de őszinte leszek hozzád.
Én eddig sem használtam szemüveget,mert nincs hozzá valóm biggrin
Pedig nézni szoktam mit csinál a lézernyaláb munka közben.
 
elektron Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 12:42 | Üzenet/Post # 1608
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Én inkább úgy akarom csinálni, hogy kamerával nézem a lézert pl. akkor nem bántja a szememet.

Hozzáadva (2014-07-27, 12:42)
---------------------------------------------
Most pont szétszedem a vezérlő dobozomat, hogy a lézer drivert beletegyem, vagy a vezérlőjelét kivezessem legalább és egy külső dobozban lesz a driver, meg a tápja, mert bele se fér már lehet a dobozba, meg még egy tengelyt kéne beletenni, hogy 4. vagy 5. tengelyet is tudjak hajtani a mostani három mellett.

 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-27, 16:10 | Üzenet/Post # 1609
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet elektron ()
kamerával nézem a lézert
Akkor látni is fogod a teljes lézerfoltot , mert a kamerák látják a 808nm-es hullámhoszt.(ha nincs benne infra szűrő)
 
elektron Dátum/Date: Szombat, 2014-08-02, 17:13 | Üzenet/Post # 1610
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Most elsőnek a meglévő vezérlő dobozomból hátul kivezettem sorkapocsra a kimaradt LPT pineket, és arra kötöm rá a lézert is , meg egyebet, amit akarok, meg válthatósra akarom csinálni, hogy ol 4. tengely megy rá hol SMD adagoló meg hasonlók, amiknek más áramerő is kell külön vezérlőt rakok oda mindnek és lehet átkapcsolni majd. Úgy akarnám. Most elsőnek egy LED-et rákötök a lézer kimenetre meg, valami programot is kéne fabrikálni, amivel meg tudom tesztelni, valami kódot.

Hozzáadva (2014-07-27, 21:35)
---------------------------------------------
Heló !

Eljutottam odáig, hogy a lézer 1W dióda világít, az optikájánál a menetes állítható résznél egy 10mm es perselyt tettem közé így becsavarva 30mm távolságnál van a fókusz és égeti a fekete papírt, nagy örömömre, csak majd valami alu házba kéne még rakni, mert nem szeretném ha melegedne, az a kicsi csövecske, amiben van melegedett éreztem eléggé, jobb ha valami alu  tömbbe dugom majd.

Hozzáadva (2014-08-02, 17:13)
---------------------------------------------
Ez a KisKZ féle1W-os driver minimum hány volttal működik rendesen ?

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2014-08-02, 20:06 | Üzenet/Post # 1611
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet elektron ()
Ez a KisKZ féle1W-os driver minimum hány volttal működik rendesen ?
5V
Csatolások/Attachments: 5577049.pdf(19Kb)
 
elektron Dátum/Date: Vasárnap, 2014-08-03, 17:24 | Üzenet/Post # 1612
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Kösz, úgy néz ki, hogy 4 V-tal még megy, csak valami gondom volt vele, lehet kontatkt hiba fogta magát és nem szabályzott hiába tekertem a potit, aztán meg magától megjavult, tettem rá egy kicsit nagyobb hűtőbordát, azzal 1A áramnál aránylag csak langyos, egyelőre így fogom próbálni, valamit vágni vele. Erre az 1W-osra adatlap hol található, mert Viktor valami 2A-t enged rá, én meg 1A körülre emlékszem pedig. Ez az infrared  1W-os féle lenne, amit kymco küldött.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2014-08-03, 17:55 | Üzenet/Post # 1613
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet elektron ()
mert Viktor valami 2A-t enged rá, én meg 1A körülre emlékszem pedig
Nehogy ráengedd  2A-t,mert a határadata 1.2 A 2.2 voltnál, és ez a max is egyben. Búcsut inthetsz neki már 1.4 ampernál, megvakul a lézer.
Ez az 1W-os infra lézerre vonatkozik, és 45 fok fölé sem engedheted mert eldisszipál.
Az áramot veszi, piszkosul melegszik, de nem éget. Ha az ic-t(MC33202 -3.6V a minimum fesze) megtáplálod 5-12 voltal, akkor a lézert és a fetet
5 Volt alatt is táplálhatod, ráadásul jelentőssen csökkeni fog  a disszipáció.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2014-08-03, 18:06
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2014-08-03, 20:36 | Üzenet/Post # 1614
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Lehet én emlékeztem rosszul,amper ügyileg,elnézést biggrin
De ez nem úgy van hogy annyi ampert vesz fel amennyi kell neki?
Lehet hülyeséget mondtam most .
 
elektron Dátum/Date: Vasárnap, 2014-08-03, 22:28 | Üzenet/Post # 1615
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Igen, lehetne külön feszültséggel is táplálni, de nálam most 4V-tal működtetve úgy látom jó lesz az, nem kel azért külön táp neki, kicsit melegszik, de nem vészes, lehet így hagyom, nem kell bonyolítani jobban. Viktor a dióda annyit eszik amennyit kap, ha sok a feszültség és nincs áramkorlát, akkor ha nagyobb a kapott feszültsége, mint a maximum adata, akkor kipukkan. A diódának  van egy sajátos viselkedése, aszerint működik, nem olyan mint egy ellenállás, ami nagyjából annyival enged több áramot, amennyivel növeled a ráadott feszültséget, míg a dióda exponenciálisan növeli az áramot, sokkal gyorsabban nő, mint az ellenállás esetében ezért veszélyes, ha szabadon magában kap egy feszültséget.

Ma nem volt időm foglalkozni vele, lehet holnap szakítok neki időt, hogy valamit megpróbáljak kiégetni vágni, van pausz papírom azt besatírozom ceruzával, ez az egyik tervem, meg fekete karton is van próbának.


Az üzenetet módosította/Modified by elektron - Vasárnap, 2014-08-03, 22:30
 
Viktor Dátum/Date: Hétfő, 2014-08-04, 10:53 | Üzenet/Post # 1616
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
elektron, Hiába az elektronika nem az erősségem,sajnos sad
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2014-08-04, 12:15 | Üzenet/Post # 1617
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Viktor ()
De ez nem úgy van hogy annyi ampert vesz fel amennyi kell neki?
Nem úgy van, ezért kell neki az áramgenerátor, amin be van állítva az 1.2 Amper, és a generátor még rövidzárlat esetén is csak
az 1.2Ampert engedheti a diódára.
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2014-09-04, 08:10 | Üzenet/Post # 1618
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok.

Ki használ Kiskz féle áramgenerátort a lézeréhez?
Mik a tapasztalatok vele?
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2014-09-04, 11:26 | Üzenet/Post # 1619
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
csewe, én csak használtam, már nincs meg. Rendben tette a dolgát.

H1i.hu
 
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2014-09-04, 13:21 | Üzenet/Post # 1620
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, hány wattos lézerrel használtad,és dotG-vel is jól ment?
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 81 / 110«127980818283109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016