Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 79 / 110«127778798081109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:29 | Üzenet/Post # 1561
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Analóg módon is vezérelhető 0-5V négyszögjelekkel.
Az áramgenerátor alapból egy készenléti árammal hajtja a lézerdiódát, és amikor jön a kapcsolójel a Mach3 felöl(M10P1,M11P1)
akkor adja rá a teljes égető áramot

Hozzáadva (2014-03-06, 21:21)
---------------------------------------------

Idézet sanyike ()
de ha rákötöm az áramgenerátort már csak 3,5V-ot mérek.
Ezt nem tudom hová tenni, mert az áramgenerátor optója nem terhelhet ennyit

Hozzáadva (2014-03-06, 21:24)
---------------------------------------------

Idézet sanyike ()
Helyesen járok el akkor, ha az LPT kártyáról beviszem az analógba a GND-t és a Z DIR jelet.
Én a helyedben használnám az (M10P1, M11P1) kapcsolójelet, mert sokkal gyorsabban kapcsolgat mint ha a Z DIR jelet használod.Erre találták ki.

Hozzáadva (2014-03-06, 21:29)
---------------------------------------------

Idézet sanyike ()
de akkor kéne elé egy relé, ami nem biztos hogy hosszútávon bírja pl
Ezt teljesen kiváltja az áramgenerátor készenléti, teljesítmény átkapcsolása ami teljesen elektronikus, nem kell relé hozzá.
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:38 | Üzenet/Post # 1562
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá

suspect
Az mit kapcsol, hova és hogyan... :-)?
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:42 | Üzenet/Post # 1563
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Az mit kapcsol, hova és hogyan... :-)?
Mire érted?
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:46 | Üzenet/Post # 1564
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
M10P1/M11P1 - ezt most hallom először :-)

de guglizok ezerrel...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:48 | Üzenet/Post # 1565
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
M10P1/M11P1 - ezt most hallom először :-)
Ha a mellékelt képen bejelölöd a zöld pipát,és a portot hozzárendeled itt a Mach3 kapcsolgatja a lézer t az optón keresztül
Ha a DotG-ben használod a rézkarc post procit , akkor az aplikálja a kapcsolójelet a g-kódban.
Csatolások/Attachments: 0244472.jpg(65Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 21:51
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:52 | Üzenet/Post # 1566
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá

Köszönöm!

Már próbálom is...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 21:57 | Üzenet/Post # 1567
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Már próbálom is...
Ha jól emlékezem az M10 ki, az M11 bekapcsolja a lézert a P1 a Qutput1 száma ahol a kapcsolójel kimegy a hozzárendelt LPT tűn.
És a Linux CNC-n is van M64-M65 ha jól emlékezem rá.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 22:01
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:03 | Üzenet/Post # 1568
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá

Az a gond, hogy LPT kártyát használok.
Itt a 14-es és 16-os kimeneten egy-egy relé van...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:05 | Üzenet/Post # 1569
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Itt a 14-es és 16-os kimeneten egy-egy relé van...
Programmozd a Qutput1-et másik, üres kimenetre
Csatolások/Attachments: 0421713.png(9Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 22:09
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:20 | Üzenet/Post # 1570
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Beállítottam a 9-es pinre, ezt amúgy az LPT kártya a A tengely DIR jének tartja fent, nem történik semmi...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:23 | Üzenet/Post # 1571
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Beállítottam a 9-es pinre, ezt amúgy az LPT kártya a A tengely DIR jének tartja fent, nem történik semmi...
Vált a jelszint nulláról 5V ra?
Ahol a képen nekem 16-os tü van oda te 9-est írtál?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 22:25
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:26 | Üzenet/Post # 1572
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ahol 16-os van oda 9-et írtam, MDI-be beírom M10P1 vagy M11P1, a 9-es kimenet és a GND között mindkét esetben 0 Volt van...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:29 | Üzenet/Post # 1573
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
MDI-be beírom M10P1 vagy M11P1
Ezt inkább programból próbáld, nem vagyok benne biztos hogy MDI-ben megy.
De úgy emlékezem hogy az Aktive Low-ot ha váltod az mintha változtatná a port állapotát.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 22:33
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:37 | Üzenet/Post # 1574
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Active low-ra változott! De parancsra nem :-(
Amúgy 4,2V-ot mérek...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:39 | Üzenet/Post # 1575
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet sanyike ()
Amúgy 4,2V-ot mérek...
Ez nem lényeges 3V és 5V közt legyen.
Küld el az XML filét, amin a lézert próbáltad, és a progi első 5-10 sorát ahol már kapcsolni kéne.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 22:41
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:48 | Üzenet/Post # 1576
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Itt;

Hozzáadva (2014-03-06, 22:48)
---------------------------------------------
Progi nincs, csak kézzel beszerkesztettem az M10...

Csatolások/Attachments: laser.xml(148Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 22:56 | Üzenet/Post # 1577
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Nem jól jött így le ,PM-ben küld e
Közben sikerült
A qutput1-nél M10P1/M11P1-re kell a progiban hivatkozni.
A Qutput2-nél M10P2/M11P2-re kell a progiban hivatkozni
És melyik  Mach 3 verziót használsz? nem mindegyik tudja az M kapcsoló utasítást
Csatolások/Attachments: 9508009.jpg(10Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 23:07
 
sanyike Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 23:08 | Üzenet/Post # 1578
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá

Version R3.043.066

Hozzáadva (2014-03-06, 23:08)
---------------------------------------------
...de hagylak aludni...

Köszönöm az eddigi segítségedet!

...majd zaklatlak még :-)

 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-06, 23:15 | Üzenet/Post # 1579
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ez jó, ennek tudni kell a kapcsoló utasítást
G21 G90 G64  G54 G00
M10P1    ( itt még kikapcsolom)
G0 X[0.00-1.5]
G0 Y0.00
G0 X0.00
M11P1    (és itt éget a lézer a következő G1 mozgáskor)
G1 X0.00
F315.765
Ezt nem a DotG csinálta hanam a G-ray
Nekem így néz ki a kezdés, amúgy müködni kéne neked is az xml jó
Holnap kipróbálom a gépemen a te XML filéddel.

Hozzáadva (2014-03-06, 23:15)
---------------------------------------------
Idézet sanyike ()
...de hagylak aludni...
Én éjjeli bagoly vagyok


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-06, 23:23
 
sanyike Dátum/Date: Péntek, 2014-03-07, 00:48 | Üzenet/Post # 1580
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 135
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
:-)

Kipróbáltam a Te kódod felhasználásával
nem megy :-(

Én viszont megyek 4-kor ébresztő van  crazy

Köszönöm, üdv!

Hozzáadva (2014-03-07, 00:48)
---------------------------------------------
...

Nem bírtam magammal;

nem tudom mit csináltam eddig, de most megy :-)

Az M11P1 / M10P1 -et azonnal követnie kell egy G0 v. G1-nek...

MDI-ből is megy;
Ha a kódban a G1 vagy G0 utasítással egy sorba írom be akkor működik!
így:

M11P1 G0X0Y0    (ez a bekapcs)
M10P1 G0X0Y0    (ez a kikapcs)

Nem egészen világos, de megy... smile

 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 79 / 110«127778798081109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016