Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 75 / 110«127374757677109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 15:32 | Üzenet/Post # 1481
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (csewe)
Ittegy jó XML fájl.

Köszi,viszem is ki a műhelybe kipróbálni.

Idézet (tweakie)
Kimenet LPT Párhuzamos port 5 V-os vagy 3,3 V-os?

3.3 voltos a laptopom LPT kimenete.
És amikor hibáz, marad a 3.3V a DIR kimeneten, pedig nullára kéne váltania.

Hozzáadva (2013-02-10, 15:32)
---------------------------------------------
Kipróbáltam az xml fájlt amit küldtél .
Csak a motor paramétereket és pin kiosztást írtam át.
Semmi változás, a hiba ugyanúgy fent áll.
Amikor cca 1000. sor után előjön a hiba onnantól az
összes X koordináta előjele megfordul. Mintha tükröztem volna.
Most tovább hagytam menni a hiba után, így vettem észre.
A gépi 0 és a munkadarab 0 pont utána is jó helyen marad,és a nyilakkal is helyes az X irány.
Csináltam egy próbát a G1 Z-0.1 és G0 Z0.1 helyett más értéket írtam be
G1 Z-0.15 és a G0 Z0.25 re cseréltem az összes Z mozgást.
Elindítva a progit már azt hittem hogy jó, mert csak a 3000. sor után csinálta a szokásos hibáját.
sad


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2013-02-10, 16:21
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 16:21 | Üzenet/Post # 1482
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Használj más utasítást.
Van például az E1P1/E1P0 vagy az M10P1/M11p1.
Ezek közvetlenül kapcsolják a kimeneteket.
Nincs szükség harmadik tengelyre.
van hozzá posztprocesszorom is.
A dotG CS1 és CS2-höz beírod az E1P1 és E1P0 ,és használni kell a Z időzítést,mert itt kélekedés nélköl kapcsolja a lézert,nem úgy mint a Z-re konfigurálva.
És már mehet is a Gkód készítése.
A machban a beállítása csak annyi,hogy az output#1-et állítod a lézer kapcsolására.
Ha másik output-ra akarod konfigurálni,akkor az E utáni szém az output száma legyen a P utáéni a kimenet logikai szintjét adja meg.
Az M10P1/M11p1 P jelöli a output számát.
Az egyok bekapcsolja másik pedig ki.

Itt a poszt is hozzá.
Csatolások/Attachments: DotG_rezkarc-po.dgp(1Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by csewe - Vasárnap, 2013-02-10, 16:24
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 16:28 | Üzenet/Post # 1483
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (csewe)
Használj más utasítást.

Szia.
Nagyon érdekes dolgokat írtál,ezt meg fogom jegyezni,és kipróbálom.
A "output#1-et" ezt rá tudom konfigurálni az 5-ös pinre? Mert ha nem bontanom kell.
Köszi hogy ennyit foglalkozol a problémáimmal
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 16:38 | Üzenet/Post # 1484
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Igen bármelyik pinre rá lehet konfigurálni.
Arra kell ügyelni,hogy az output#1 ne legyen engedélyezve az M3/M5 utasításoknak,mert akkor nem fog működni.
Esetleg válassz másik outputot,az ilyen problémák elkerülése érdekében.
Van belőlük bőven.
A mailomat megkaptad?

Hozzáadva (2013-02-10, 16:38)
---------------------------------------------
Zolibá,

A laser grid,az a lézerrel történő digitalizáláshoz van.


Az üzenetet módosította/Modified by csewe - Vasárnap, 2013-02-10, 16:41
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 17:54 | Üzenet/Post # 1485
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (csewe)
A mailomat megkaptad?

Igen,válaszoltam is rá,igenlő válasszal.
Nem bírtam ki holnapig,kimentem kipróbálni.
A 4100 sor környékéig kifogástalanul dolgozott, de ott újra előjött a hiba.
Az 5-ös pinem meg valószínű hibás, mert pár sor után folyamatosan égett a lézer,
majd egy 1000 sorral arréb viszont kialudt, a hibáig nem is kapcsolt be újra.
Holnap át vezetékelem port lábkiosztásokat és teljesen más,eddig nem használt
pinekre fogom kötni az X,Y és a output# pineket.
Üdv:Zolibá
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 18:00 | Üzenet/Post # 1486
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Kűldtem mégegy mailt,egy data.hu-s linkel.
Az is odaért?
Mert azt töbször visszadobta.
Onnan tudod letőlteni a programot.

A lézert esetleg azért nem kapcoslta,mert rövid volt a Z időzítés.
A generálkonfigban be lehet állítani,hogy a G4 milliszekundumban vagy szekundum legyen.
Mert az nem mindegy.


Az üzenetet módosította/Modified by csewe - Vasárnap, 2013-02-10, 18:07
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 18:35 | Üzenet/Post # 1487
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (csewe)
Kűldtem mégegy mailt,egy data.hu-s linkel.

Most látom,nem figyeltem a linkre.Igen megkaptam,köszi.
Áttanulom,érdekes lesz.
Esetleg a Mach3 Plasma is jó lenne a lézerhez?
Ez a gép annyira karcsú és könnyű,hogy másra nem tudom használni,
csak a lézert és max ceruzát tudok rátenni.
Köszi még egyszer, holnap nekiállok az átépítésnek.
"A generál konfigban be lehet állítani"A DotG-re gondolsz?
Üdv:Zolibá


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2013-02-10, 18:47
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 19:02 | Üzenet/Post # 1488
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

A dotg-ben csak ki kell pipálni,és beírni egy értékt.
A mach3-ban a config/generalconfig-ban a jobb oldalán középtájt ki kell pipálni a G4 millisec-et.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 19:42 | Üzenet/Post # 1489
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (csewe)
A dotg-ben csak ki kell pipálni,és beírni egy értékt.

Köszi,így már értem.
Most kaptam meg a freemail-ról küldött leveled amibe csatoltad a Mach1***.dat ,és a mach3***.xml-t.
A freemail valamikor 12 óra múlva reagál.
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 19:49 | Üzenet/Post # 1490
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Zolibá)
Sajnos a csekély angol tudásommal és google furcsa fordításával sem értem teljesen hozzászólásod.


Ez egy érdekes dolog amit Twealie ír.
A lényege az, hogy a kalóz verziók esetében a MACH3 (nem tudom honnan tudhatja) bizonyos esetekben direkt hibázik. -1 szeresre veszi bizonyos pontokon az X irányt (vagyis megfordítja, pont ahogy Te is mondod).
Ez nem tudom mennyire lehet igaz a Te esetedben, de még érdemes megnézni azt az XML-t is. (csewe ugye már meg tudta nézni én még nem jutottam ma semmihez sajnos)

Ez is egy lehetséges ok arra amit csinál a géped.

Tudsz esetleg figyelni arra, hogy amikor a hiba jelentkezik, akkor mit ír ki pontosan a DRO-d? Akár a scale értékre, akár a kijelzett értékre?
Meg tudsz fogni egy ilyen sort valahol?
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 19:59 | Üzenet/Post # 1491
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Üdv Zolibá!
Melyik Mach verzió csinálja ezt?
Nekem speciel a 2.63-as verzió vállt be, sokan mondták már, hogy az újabbakkal sok a gond!
És amit KisKZ ír, abban is van igazság, laptopról nekünk se jött be valamiért, a pc 5V-al viszont nem volt semmi gond!
Én kipróbálnám mindenképp a maró számítógépét, hogy az mit művelne!


Pablo83.weebly.com
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 20:13 | Üzenet/Post # 1492
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,

Idézet (Zolibá)
Esetleg a Mach3 Plasma is jó lenne a lézerhez?

Szerintem minden további nélkül lehet alkalmazni a lézerhez.
Más is használja.
Például itt a diode lasers topikban is az egyik srác.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 20:18 | Üzenet/Post # 1493
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (KisKZ)
amikor a hiba jelentkezik, akkor mit ír ki pontosan a DRO-d?

Az X,Y,Z mögötti sávra gondolsz? Ott a hiba alatt pontosan a negatív értékig számol a + helyett(a progiba + van)
és onnan folytatja mint ha tükrözve lenne.Az összes x előjelet vált.Mig a mach3 ki nem kapcsolom addig rossz.
Viszont a vektoros progival nem hibáz ha 10*egymás után is futtatom
A gép viszont nincs a netre köve.
*
Idézet (Pabló)
Melyik Mach verzió csinálja ezt?

A 3.043.010 amin a legutóbb próbáltam.
Az asztali gépre teszem a plottert, akkor végig csinálja.
Csak bosszant hogy ezért vettem a laptopot, már bánom másra is jó lett volna az ára
Én azért váltottam a 2...Mach-ról mert nem jegyezte meg a 0 pontokat, én meg használom.
Letudom állítani a progit és másnap tudom folytatni onnan ahonnan akarom.
Érdemes referencia kapcsolókat használni.
Mielőtt szétkapnám a gépet ki fogom próbálni a 2.63-ast, még megvan valahol.
csewe segítségével már túl jutottam a 4000. soron,előtte még az 1000-sem értem el.
Üdv:Zolibá


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2013-02-10, 20:50
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 21:00 | Üzenet/Post # 1494
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Zolibá)
Én azért váltottam a 2...Mach-ról mert nem jegyezte meg a 0 pontokat, én meg használom.
Letudom állítani a progit és másnap tudom folytatni onnan ahonnan akarom.


Én ugyanezt megcsinálom a 2.63-al is!
Megjegyzi az is, kikapcsolásnál rákérdez!
Volt már olyan, hogy áramingadozás, vagy a végállás kapcsoló miatt resetelt a gépem!
Újra felvettem a ref pontot, oda küldtem a legutolsó mondatra, ahol megállt!
Klikk, a folytatás a következő sorra, és már simán folytatta is, esetleg ott egykicsit érzékelhető volt, ha ép úgy állt meg a progi, hogy a laser bekapcsolva volt, de más semmi!

Hozzáadva (2013-02-10, 21:00)
---------------------------------------------
Állítólag, ha laptopról megy, akkor jó holmi rá, az usb-s lpt átalakító, ismerek olyant aki a sárga fórumon azzal hajtja gond nélkül!
És ha jól emlékszek 10-20 ezer forint között van az ára!


Pablo83.weebly.com
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 21:03 | Üzenet/Post # 1495
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Pabló)
Én ugyanezt megcsinálom a 2.63-al is!

Én sokat kínlódtam, de nem tudtam rábírni a nullpontok mentésre hiába Ok le a kilépésnél.
De még a szerszámadatokat sem jegyezte meg.
Lehet sérűlt volt.
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 21:14 | Üzenet/Post # 1496
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Zolibá)
Lehet sérűlt volt.


Előfordulhat valami eféle gondja volt!
Nekem tökéletesen be vállt!


Pablo83.weebly.com
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 22:42 | Üzenet/Post # 1497
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Dear Tweakie!

Zolibá send you message:
You are true!
He tried two licences under mach and with old, normal licence he have not any problem.

According your help the problem is solved.

He send you a very big "Thank you"!
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-10, 23:30 | Üzenet/Post # 1498
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Dear Tweakie!

Ez volt a gond
Big Thank you!
Üdv:Zolibá


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2013-02-10, 23:32
 
tweakie Dátum/Date: Hétfő, 2013-02-11, 08:04 | Üzenet/Post # 1499
alapvető tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 972
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Szia Zoli.

Örülök, hogy megoldódott smile

Tweakie.


Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
 
mapee Dátum/Date: Csütörtök, 2013-02-14, 22:54 | Üzenet/Post # 1500
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 32
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia KisKZ,

Helyzetjelentés:

Már csak a 2. dióda pakkra várok. 2 optika (rugók nélkül, rugókat majd vennék akkor Tőled) + 1 dióda pakk már megvan, ha megérkezik a másik is nyomban keresni foglak a találkozó miatt.

Üdv:
Péter

Szerk.: Meg is jött ma a második dióda pakk, jövő héten valamikor összefuthatnánk, most a hétvégén sajnos nem vagyok Egerben.


Az üzenetet módosította/Modified by mapee - Péntek, 2013-02-15, 11:37
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 75 / 110«127374757677109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016