Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 67 / 110«126566676869109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 09:24 | Üzenet/Post # 1321
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
Péter Hasonló nekem is van.
Önmagában is tud 3.5Ampert, még 2db FET sem kell hozzá
Ennek is van engedélyező bemenete. A potival oly feszre állítom amire akarom.


Igen, közben itt mi is elmentünk ebben az irányban a kollégával. Van olyan ami tartalmazza a két FET-et és az engedélyező funkció is benne van.

A DIP kapcsolós megoldásról ha lesz egy pici időm teszek fel képet.
De ehhez rendesen végig kell számolni az egész rendszert és preciziós ellenállásokkal fixen építeni.
Érdekes, de egyszerű megoldás. Az alsó és felső határhoz, (a két külön ág) két-két DIP kapcsoló kell összesen.

Sajnos nagyon sokat kell most benn lennem melóban (késő este érek haza), így a hétvégén tudok igazán itt lenni. sad
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 09:26 | Üzenet/Post # 1322
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
Péter később szólt hogy tegyem bele az 1Watot is .
Annak csak a rajzát tettem fel, csak 2db poti és 2 ellenállás a + alkatrész.
A rajzon átkapcsolható 1W-3W-5Wattra az előre beállított áramokra(csökkentett és égető).
Természetesen majd felteszem a rajzokat+NC filét.(Eagle formában)


Ezt lehet benéztem de mintha csak két módú képet láttam volna. De tényleg lehet valamit elkavartam.
Betennéd újra?

Köszönöm!
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 09:31 | Üzenet/Post # 1323
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(zasti)
Szerintem az univerzális dolgokkal csak a baj van,( de ez az én véleményem simán elég lenne 3w, vagy 5w, 1w már van.)
de végül is nem sok a módosítás akkor lehet belefér.


hááát..... Tudom mindig az MSD vezérlőt veszem elő példának, de szerintem elég meggyőző.
Persze ahogy mondtam, minden felesleges dolog kihagyható ha valakinek csak egy mód kell.
Csak a panelt szeretném ilyenre felkészítve készíttetni.
Ezért kérem a türelmet, hogy ne kelljen már két alkalommal fizetni a panel készíttetésért.

De az is lehet, hogy addig, simán egy módra kézi (vagy gépi) maratáshoz készüljön egy PCB terv.

Amit közben itt megtudtam (tapasztalatok alapján), hogy ha ügyesen van megtervezve a PCB (SMD alapokon) és a hűtőborda kapcsolódás, akkor gyakorlatilag ezeknek az elektronikáknak nem fog kelleni külön ventilátoros hűtés.
A nálunk létező kapcsolás (természetesen jóval komplikáltabb) 60A-eket kapcsolgat és nem kell külön ventilátoros hűtés. A bordák simán elszívják amit kell.
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 09:35 | Üzenet/Post # 1324
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
ha valakit érdekelne


Nem tudom jó-e ehhez, de van nálam egy kis lézercsöven MOM lézer.
Azon ott vannak a végtükrök, mindenféle állítási lehetőséggel. Gyakorlatilag egy profi rendes csöves lézer.
Persze, annak a teljesítménye mW-os. Nem tudom ezek a tükrök mennyire teljesítményfüggőek.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 20:58 | Üzenet/Post # 1325
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(KisKZ)
Ezt lehet benéztem de mintha csak két módú képet láttam volna. De tényleg lehet valamit elkavartam.
Betennéd újra?

Itt csatolom újra az 1W_3W_5W-os Eagle .sch filét
Csatolások/Attachments: 1_3_5W-aramgene.sch(387Kb)
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 21:15 | Üzenet/Post # 1326
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)

Itt csatolom újra az 1W_3W_5W-os Eagle .sch filét


Nagyon köszönöm!
Ezt tényleg elnézhettem. Még a két módú volt letöltve nálam.

A DIP-re mondtak egy érdekes megoldást.
Csak az elv, érdekel a véleményed:

A feszültségosztó csapolás feletti ágában három sorba kötött prec ellenállás (vagy poti), ebből kettőt gyakorlatilag a DIP-ekkel rövidre lehetne zárni. (megkerülni) Akkor a fesz osztón 3 különböző fesz lehetne a DIP eléstől függően. Kevesebb alkatrésszel.
Persze ez jól kiszámolt precíziós ellenállásokkal megoldható, de potikkal??? Ki lehet úgy számolni ezeket hogy az is mehessen?

Ha nagyon érthetetlen voltam, szólj bátran!
Akkor valahol leskiccelem és beteszem ide.
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 22:06 | Üzenet/Post # 1327
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(KisKZ)
Persze ez jól kiszámolt precíziós ellenállásokkal megoldható, de potikkal??? Ki lehet úgy számolni ezeket hogy az is mehessen?

Természetesen kilehet számolni,de
Lehet azt garantálni hogy akárhonnan vásárolt no name diódák paraméterei egyeznek, 1% -kon belül egyformák.
Pld.ha 5% az eltérés 5 Ampenál 5%= 250mA a hiba
Gondolom ennek is vannak valamilyen szabályszerűségei. Én nem elméleti dolgokkal foglalkoztam,
nekem a javítás hibakeresés volt a mindenem. Én lehet hogy alaptalanul, de félnék az ilyen fix megoldásoktól.
Még az alacsony áramú és az égetés poti is elhúzzák egymást(azonos wattnál). Többször kell megismételni
a beállítást.
Ezt a fix megoldást több, sokkal komplikáltabb áramgenerátorral lehetne elkészíteni ahol visszacsatolással
lehetne figyelni a beállított áramhoz képest a valóságos áram erősséget, és korrekciós erősítő gondoskodna
a megfelelő irányú javításról.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2013-01-04, 22:14
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 22:23 | Üzenet/Post # 1328
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
Lehet azt garantálni hogy akárhonnan vásárolt no name diódák paraméterei egyeznek, 1% -kon belül egyformák.
Pld.ha 5% az eltérés 5 Ampenál 5%= 250mA a hiba


A lézerdiódára gondolsz?
Mert azt most sem tudjuk, még az érambeállításnál sem.
Én nem siódára állítok soha az 1W nál, hanem ahogy mondtam egy teljesítmény ellenállásra.

Egyébként pl az 1W nál sem valódi határ az 1.2A. Sok helyen láttam adatot, hogy 1.3A-re szokták állítani.
Nem tudom a nagyobbakban mekkora tartalék lehet.

Egyébként a hétem bevittem ugyan a 3W-ost, de nem tudtuk megmérni az alsó kapcsolási áramot. A jövő héten tudjuk a kolégámmal ezt megrenni.
Infónak jó lesz talán.

Bár még nem sikerült annyira mélyen belemenni, de az elektromos automatizálási kolégák azt mondták nagyon szépen lehet számolni dolgokat és igen precízen be lehet lőni. Hogy ez mennyire lesz igaz... Meglátjuk, ha sikerül egy kicsit jobban beleréngatnom. Nem nagyon engedi smile

Egyébként én a Te gondolataidban és hozzáállásodban bízok jobban. Ettől függetlenül érdekel, hoyg Ők hogyan oldanák meg a dolgot.
Ha tudom mindent el fogok itt mondani és meglátjuk úgy van-e ahogy azt ők mondták. Volt már hogy nem egészen úgy volt. smile

Egyébként nagyon jónak tartják amit készítettél. Súgva átadom, hogy megdícsértek.
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 20:00 | Üzenet/Post # 1329
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
KisKZ,

Hogy alakul a projekt?
Péntek óta nincs változás? sad
Rég volt már péntek! biggrin


Pablo83.weebly.com
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 23:23 | Üzenet/Post # 1330
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Pabló)
Hogy alakul a projekt?
Péntek óta nincs változás? sad


Ne haragudj, de már megint csak lefordulni tudok az ágyról, és keden lesz még valami ami most lefoglal.
Igyekszem.

De.... Azért... Pontosan mire is gondolsz? Annyi minden van... smile
 
Pabló Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-07, 23:09 | Üzenet/Post # 1331
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
KisKZ,

(KisKZ)
De.... Azért... Pontosan mire is gondolsz? Annyi minden van... smile


Végülis csak azok érdekelnének, hogy dióda, panel ügyben mire jutottál!
Árakat már tudsz e körülbelül?
Mit mégis mennyiből lehetne kihozni mondjuk egy 3W-osnál?
Mégis mennyit gyűjtögessen az ember! biggrin
Gondolom kinyithatjuk a nagy bukszát! biggrin


Pablo83.weebly.com
 
rednex Dátum/Date: Kedd, 2013-01-08, 16:03 | Üzenet/Post # 1332
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ezt találtam ebayon: 5A, Laser Diode Driver, High Accuracy<0.2%, OEM Smart

kérdeztem eladót h TTL modulálható-e, nem tudott válaszolni,...szerintetek?
ui. KisKZ nagyon várom már az 5W vezérlőt smile
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2013-01-08, 20:52 | Üzenet/Post # 1333
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Pabló)
Végülis csak azok érdekelnének, hogy dióda, panel ügyben mire jutottál!


Ne haragudjatok, de az utóbbi pár napban személyes dolgok voltak fontosak.
De most már el fogom kezdeni a komolyabb fogllalkozást a dologgal.
Persze a lényeget Zolibá már megcsinálta ugye.

Szerintem maradunk annyiban, most a Ti esetetekre, hogy egy csupasz, egy módra állítható panelt kell csinálni, hogy haladjon a dolog.
Az én mániám maradjon meg nekem későbbre.

A diódákkal kapcsolatban nincs nagy lehetőség... A fentebb már linkelt dióda árak és eladók vannak amelyeket nézhetünk. Ezzel simán lehet számolni.
Az alkatrészlistát és a beszerzási árakat megnézem.
A hűtőbordát is lehet akkor egy olcsóbbat nézni mint amit én néztem, pl amit Zolibá javasolt.

Össze fogom szedni.

A paneltervet pedig (ha nagyon kell egyáltalán) akkor átterveztetem valakivel erre az egyszerűbb megoldásra.
Akkor marad a két betáp, és a 300V os PC táp.

Mellette (ha nem gond) én azért futom a magam köreit a 3 módú kapcsolható, egybetápos dobozolt verzióval kapcsolatban. De ez már az én dolgom. HA lesz belőle valami úgyis megmutatom majd.

Zolibá!
Megérkeztek az 1W diódák.
Kérnék majd egy címet magánban és küldök egyet ha le tudtam tesztelni őket, hogy mődködnek-e rendesen. Sajnos sokszor volt már probléma hogy nem ment egy pár darab a csomagból. Csak olyat küldenék ami boztosan működik.
A héten pénteken jutok elektronyos boltba. Veszek krokodil csipeszt a gyors tesztekhez.
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2013-01-08, 22:01 | Üzenet/Post # 1334
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(rednex)
kérdeztem eladót h TTL modulálható-e, nem tudott válaszolni,...szerintetek?

Szia.
Nézd meg a képet kinagyítva,egy kínai konyhaasztal sarkán készült eléggé elnagyolt nem is 5 csak 3Ampert írtak rá.
Az utólag beforrasztott furat szerelt alkatrészekkel, sőt az SMD-k is kézi forrasztással készültek.
Nincs rajta csatlakozó, de még felirat sem. Szerintem ezt semmiképpen ne vegyétek meg.

Hozzáadva (2013-01-08, 22:01)
---------------------------------------------

(KisKZ)
Megérkeztek az 1W diódák.

Köszönöm.
Küldöm a címet, te meg a szla.számot.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2013-01-08, 21:59
 
rednex Dátum/Date: Kedd, 2013-01-08, 22:07 | Üzenet/Post # 1335
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Nagyon Köszönöm! Nem fogom megvenni! Isten áldja a szakértelmed!
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2013-01-09, 17:30 | Üzenet/Post # 1336
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Péter.
Pont jól időzítetted a diódát ,mire ideér elkészül ez a szuper könnyű lézer plotter.
Még a ref kapcsolók hiányoznak és az élfóliázás.
Csatolások/Attachments: 2620579.jpg(267Kb)
 
miki-bá Dátum/Date: Szerda, 2013-01-09, 17:35 | Üzenet/Post # 1337
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,
Ez nem ér ! weep Már megint le vagyok maradva .


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2013-01-09, 17:41 | Üzenet/Post # 1338
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(miki-bá)
Már megint le vagyok maradva .

Azt hiszem én vagyok lemaradva tőletek.
Szeretnék kérdezni valamit.
A dióda moduláló jelét a MACH3 ban a Z nek a dir jelétől veszitek?
Ha - akkor éget, ha + akkor csak készenléti mód?
 
Béni Dátum/Date: Szerda, 2013-01-09, 17:54 | Üzenet/Post # 1339
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
A dióda moduláló jelét a MACH3 ban a Z nek a dir jelétől veszitek?
Ha - akkor éget, ha + akkor csak készenléti mód?


Igen, ez az egyik (talán legjobb) módszer.


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
kymco1 Dátum/Date: Szerda, 2013-01-09, 17:55 | Üzenet/Post # 1340
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, igen így van. g kódba így elég ha -0,1mm mélyre süllyeszted a z tengelyt.
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 67 / 110«126566676869109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016