|
Lézergravírozás
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos! Vonatkozó topicok, főbb témarészek: DotG fótumtopic 1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók lézer munkák bemutatása |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Szerda, 2016-10-05, 18:20 | Üzenet/Post # 2101 |
 alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
tomtoled, Én úgy tapasztaltam,hogy nyárfa alapú rétegelt lemez a jó. Az elég fehér és elég puha.
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
darazsbalazs |
Dátum/Date: Szerda, 2016-10-05, 18:25 | Üzenet/Post # 2102 |
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Sziasztok!
Nemrég vásároltam agy kínai 3 tengelyes hobby cnc gépet. Van hozzá motor maráshoz, gravírozáshoz valamint egy 2.5w-os kék lézer is. A marással gravírozással nincs is gond. Viszont a lézerhez való progi (Lite Fire) nem működik valami jól. A kérdésem az lenne, hogy Aspire alatt, hogyan lehet lézerhez való progit összehozni, ami ki-be kapcsolja a lézert. Sikerült progit készítenem hozzá viszont a lézer foyamat csutkán üzemel. Köszia segítséget. |
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Szerda, 2016-10-05, 19:12 | Üzenet/Post # 2103 |
kezdő tag
Üzenetek/Posts: 24
Úgy néz ki , hogy a szürke árnyalatok nem tökéletesek , de amúgy jó. Fekete fehérben tökéletes , csak valamiért a kettő közti rész elvész/szürke/. Valószínű kell neki impulzus szélesítés is , de szerintem valahogy megoldom. Próbálkozom. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2016-10-06, 08:27 | Üzenet/Post # 2104 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
tomtoled,
Idézet tomtoled (  ) Úgy néz ki , hogy a szürke árnyalatok nem tökéletesek , de amúgy jó. Sajnos a fa nem lineárisan reagál a bevitt hőre, kis energiánál nem történik semmi, majd jön egy pont ahol megbarnul. Ez szinte minden programnál előjön ahol a lézerteljesítmény változik, fa típustól függően jobban-kevésbé. Kivétel a DotG, ott máshogy készül az árnyalat.
H1i.hu |
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Csütörtök, 2016-10-06, 15:50 | Üzenet/Post # 2105 |
kezdő tag
Ha nem marad más ,akkor 1 bit-es képet csinálok , és úgy biztos kijön a szürke árnyalat , de holnap már tudok nyilatkozni , hogy sikerült-e összehozni a plugint. Most a Hebo fajta impulzusszélesítővel fogom tesztelni. A lényeg már , most is meg van , mivel nem kell másik gépet építenem , mert ugyebár itt nem rángatja szét a gépet. |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 11:43 | Üzenet/Post # 2106 |
alapkő
Üzenetek/Posts: 1267
Idézet tomtoled (  ) Úgy néz ki , hogy a szürke árnyalatok nem tökéletesek , de amúgy jó Szia Pokoli nehéz összehozni. Annyira szűk a tartomány a szürke és a fekete teljesítménynél. Az alábbi képnél (Freddi M.)hogy az arcon már kezd túlságosan előjönni a borosta, holott még a többi részlet még erősödhetne. Kossuth pirográffal, Freddie teljesítmény vezérelt lézerrel készült, ugyanazon a gépen.
 Itt jöttem rá hogy a teljesítmény vezérelt lézerrel nem tudok olyan minőségű képet égetni mint a pirográffal ezekkel a módszerekkel. Mindkét kép azonos, gyümölcsfára készült, ami eleve kicsit barna és nem fehér. A teljesen fehér fán mint nyír vagy nyár még rosszabb az eredmény. Igaziból egy ronda szürkésfekete szín jön elő a lézer hatására, még a pirónál sokkal szebben néz ki mert a barnának rengeteg árnyalatától a feketéig égeti a képet. A lézernél ha túl kicsire választod a rasztertávolságot ha már egy megégett felületet talál a lézer sokkal jobban megégeti a fát mint a még érintetlen részen. Sikeres kísérletezést.
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2016-10-07, 11:49 |
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 18:01 | Üzenet/Post # 2107 |
kezdő tag
Ez az első aránylag nagyobb képem :Előtte , 30 és 50 széles képekkel állítgattam.
|
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 18:36 | Üzenet/Post # 2108 |
 alapkő
tomtoled, szuper lett! Ez a Mach laser plugin?
H1i.hu |
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 18:47 | Üzenet/Post # 2109 |
kezdő tag
Amatőr, Igen.A kép méretét lehagytam .180x145 /0.1 kb. 1.5 óra , 3000mm/perc .Kb felétől kevesebb teljesítménnyel ment /nem mértem ,5.5w dióda lézer/ Az áttétel módosítás után lehet ez 2-3 -szor gyorsabb is , de az függ az impulzus szélességétől is . |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 19:05 | Üzenet/Post # 2110 |
 alapvető tag
tomtoled, Ez igen ! Remekül sikerült.!
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 09:16 | Üzenet/Post # 2111 |
 alapvető tag
Egy kicsit próbálkoztam én is.

A közepén jól becsíkozódott. Ott álltam mellette és a csíkozás amikor kezdődött szinte nem is kapcsolt ki a lézer ,holott az M10;M11 kódok futottak a Mach-on.( lehet kevés volt az idő). Talán így azért égetett jobban mert egyenletes energiával tudta égetni. Viszont akkor ezek szerint kevés ehhez a kis diódához a meghajtó. Na még próbálkozom tovább.
Mikibá
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 16:58 | Üzenet/Post # 2112 |
 alapkő
miki-bá, miből gondolod hogy a meghajtó volna gyenge? Ahogy látom megégette a fát ahol kell rendesen. Talán csak valami kontakthiba.
H1i.hu |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:13 | Üzenet/Post # 2113 |
alapkő
Idézet miki-bá (  ) A közepén jól becsíkozódott Szia, nem lehet hogy ez mechanikai eredetű hiba?
 Kivágtam egy részletet a bagolyból. Ezen mintha löttyenési hibát látnék, nem feltétlen a vezetékekre gondolok, talán a lézer felfogatásra. Van rúgó a lencse és a dióda közt? Amatőrnek igaza van mert a fekete csíknál jobban meg van égetve, mintha összecsúszott volna a két sor, tehát semmiképp nem gyengeség. Mekkora a rasztertávolság a két sor közt?
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-09, 17:20 |
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:16 | Üzenet/Post # 2114 |
kezdő tag
Sziasztok!
Szívesen felteszem a plugint , rajzot leírást , amennyiben valakit /kiket/ érdekel. |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:35 | Üzenet/Post # 2115 |
 alapvető tag
Zolibá, Amatőr, A két sor között a rasztertávolsg 0.15mm. Megnézem mennyire (lötyög) a dióda vagy valami más. A lencse rugóval szerelt. Ezen a kis gépen van egy 60mm-es Z zengely,ami nincs elektromosan bekötve. Megpróbálom lerögzíteni ezt a ki Z-t. Az X tengelyen lin rúd van műanyag csúszó csapágyazással a meghajtása pedig szíjhajtás ami mindkét oldalt egyszerre mozgatja.) Megpróbálom a rasztert és a sortávolságot is nagyobbra venni . Holnap próba. Köszönöm a segítséget
Miki bá
|
| |
Ati |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:37 | Üzenet/Post # 2116 |
barátkozó tag
Üzenetek/Posts: 82
Kitüntetések/Medals: 1
tomtoled, Szia!
Tedd fel, engem érdekel, de lehet, hogy még sokan másokat is. Amúgy nagyon szép munkát csináltál. Gratulálok! |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:45 | Üzenet/Post # 2117 |
 alapvető tag
tomtoled, Az a macskosz nagyon meggyőző.
A felajánlásod én nagy tisztelettel elfogadnám , de mivel az elektronikában nagyon gáz vagyok ezért az esetleges beüzemelést nagyon szájbarágósan kéne elmagyarázzad ,feltéve ha van türelmed hozzá, de megadhatom az e-mail címen is ,hogy ne zavarjuk a többieket.)
köszönettel
Mikibá
|
| |
tomtoled |
Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-09, 17:54 | Üzenet/Post # 2118 |
kezdő tag
Rendben , holnap vagy holnapután felteszem , most csak telefonról írok. Nem tudom , hogy a plugin méretének elég lesz e az 500 Kb , mert úgy látom itt az a határ , de lehet , hogy belefér majd megnézem. |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-10, 17:02 | Üzenet/Post # 2119 |
 alapvető tag
Üdv !
Megint csak próbálkoztam. Megcsináltam azt ami szerintem lötyögött. Szétszedtem a dióda tartót ( van benne rugó ). Viszont azt vettem észre ,hogy a diódából 3 szál jön ki egy egy fekete , piros, fehér. Nekem a fehér az le van szigetelve és csak a piros feketét használom. Jó ez így ? Megcsináltam ugyanazt a képet még egyszer ez a "2" kép, majd készítettem egy másik G kódot a pixel méret , a csúsztatás , a sorismétlés ugyanaz csak most az egyoldalas megmunkálást választottam. Visszavettem a gyorsulásokat és sebességeket. Az alábbi képek készültek:

Mivel a 3-as kép már egészen tűrhető volt ezért egy másik anyagra akartam égetni egy tuti jót,hát ez lett belőle.
Mivel a gép vezérlője és a lézer vezérlő egy dobozba van ,most megpróbálom szétrakni őket és minden csatlakozást leellenőrzök .
Üdv
Miki bá
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-10, 17:40 | Üzenet/Post # 2120 |
alapkő
Idézet miki-bá (  ) diódából 3 szál jön ki egy egy fekete , piros, fehér. Szia. Ez így jó, a te áramgenerátorod csak 2 vezeték fogadására alkalmas, a harmadik egy kontrolldióda lenne. Megint minden képen látok fehér csíkot, mintha ott nem kapott volna lézerfényt. Van módod sorba kapcsolni árammérőt az áramgenerátor tápjával? Mivel a mechanikai hibát kizártad, már csak az áramgenerátor okozhat galibát, esetleg kontakthibát mint Amatőr is jelezte. A fehér csíkoknál nem ,vagy csak nagymértékben csökkenne az áramfelvétel. Ezek a fehér csíkok minden képeden jelen vannak. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2022 | | |
 | |  |
|
|