Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 105 / 110«12103104105106107109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-09-26, 18:32 | Üzenet/Post # 2081
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet tomtoled ()
ha nem lesz meg a gyorsulás egy ilyet én is összeállítanák
Igen . a lézer és a pirográf nagyon szépen működik az ultrakönnyű mechanikával. A motorok gyorsulása így sokkal könnyebben megoldható.
Ha nincs forgácsolási teljesítmény nincs értelme a hatalmas súlyok mozgatásának.
 
tomtoled Dátum/Date: Szombat, 2016-10-01, 18:56 | Üzenet/Post # 2082
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Most tudtam csak összehozni a lézert .Először DotG-vel próbáltam , az egy szerűsége nagyon bejön ,csak a mechanikámnak nem.
Körülbelül a lézer bemeneti feszültségéről ítélve max. az 1/3-a a kihasználásnak , ez azt jelenti ,  hogy 1550-es  gyorsuláson a max. a 2w-os-hoz
is bőven jó."gravírozásról beszélek csak"Próbáltam a mach3 plugint , csak nálam nem működik rendesen .Nem látok a képből g-kódot csak azt írja ,hogy nyomjak a start-ra,
de akkor rögtön elindul az X-Y és ennyi.Eddig az R3043.20-as volt most már az R3043.53-as van de itt is ugyanez a szitu.
Lehet , hogy valamit nem állítottam be hozzá?

Hozzáadva (2016-10-01, 18:56)
---------------------------------------------
Bocsánat , a válasz szólt az előbbi válaszolókhoz is.
Köszönöm!

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2016-10-01, 21:44 | Üzenet/Post # 2083
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet tomtoled ()
bemeneti feszültségéről ítélve max. az 1/3-a a kihasználásnak
Szia.
Ezt nem értem. A lézernek az áramfelvétel a mérvadó paramétere, a feszültség magától beáll. Az én 2wattos kékemnek 150mA a készenléti
árama, és 1600mA a maximális égető árama. Nekem ki van vezetve egy poti az előlapra amivel működés közben is tudom szabályozni a lézer
áramot a készenléti és a max teljesítmény közt amit egy előlapi ampermérővel indikálok.
Idézet tomtoled ()
Nem látok a képből g-kódot csak azt írja ,hogy nyomjak a start-ra,
Valószínű egyből átmásolódik a Mach3-ba a G kód. Sajnos én ezt a plugint nem használom, nem is ismerem.
A DotG-nél csúsztatás értékét ki kell kísérletezned, hogy a legsimább legyen a géped járása, és az égetés is jó legyen.
Nagyon rángat ha rossz az érték.
Majd utánanézek a lézer plugin működésének.
Esetleg ismered ezt a progit?
"3dpBurner-Image2Gcode-master"


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2016-10-01, 21:52
 
tomtoled Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 05:20 | Üzenet/Post # 2084
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Persze az nálam is így van , csak nem írtam le , hogy a bemeneti feszültség az áramgenerátorra vonatkozik . Az áramgenerátor be van állítva készenléti és maximális égető áramra , és a bemeneti feszültség egyenesen arányos a lézer teljesítményével "Nálam így van Hebo fajta".Megvan a helye az árammérőnek csak még nem jött meg , és utána nyilván ezt pontosabban tudnám.
3dp burner stb.. programokat nem ismerem , de úgy látom , hogy Arduino-hoz való ,az sem lenne gond,
valahogy összehoznám .A lényeg számomra még mindig az lenne , hogy a mechanika egyenletes sebességgel menjen /ne rángassa/és  kapcsolgasson a lézer /fényképgravír/ , és mindegy hogy hozom össze , mach3 ,arduino , vegső esetben uccnc.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 06:11 | Üzenet/Post # 2085
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet tomtoled ()
de úgy látom , hogy Arduino-hoz való
Nem, win alatt fut és így néz ki.

Sajnos a win8.1 64bit alatt nem megy, csak a korábbi veziókkal. A télen majd komolyabban kivesézem.
Csatolások/Attachments: 3219240.jpg(85Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-02, 06:11
 
tomtoled Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 06:49 | Üzenet/Post # 2086
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Ilyenre gondoltam már írtam neki.
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 17:05 | Üzenet/Post # 2087
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
tomtoled, ez érdekes plugin. Írhatnál róla ha megtudsz valamit.

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 18:42 | Üzenet/Post # 2088
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet tomtoled ()
Próbáltam a mach3 plugint , csak nálam nem működik rendesen
Ma kipróbáltam, de csak XP alatt működik de csiga lassan.
Idézet ;21790
3dpBurner-Image2Gcode-master
Ez viszont ígéretesnek tünik, pont a modulált lézerrel működik.(állandó sebesség mellett változtatja a lézer áramát 0-225 közt az árnyalat függvényében)
Vagy az S-t, vagy a Z-t lehet kiválasztani. A kész G-kódot viszont egy picit át kell kozmetikázni.
Hamarosan elkezdem vele a képek égetésének a próbáját.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-02, 18:44
 
tomtoled Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 19:16 | Üzenet/Post # 2089
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Mach3 pluginnál , melyik kimenet vezérli a lézert?
Az output beállítása után sem jött kimeneti jelem.
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-02, 19:18 | Üzenet/Post # 2090
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet tomtoled ()
Zolibá, Mach3 pluginnál , melyik kimenet vezérli a lézert?
Mint írtam nem volt türelmem kivárni a g-kód elkészültét, 10perc után leállítottam.
A másik proginál egy fantom Z tengelyt kell használni,aminek van valós step pinje  és azzal vezérelni az átalakított áramgenerátort. Egy kis részlet a kódból.
G1 X24.3
G1 X24.48
Z57
G1 X24.66
Z58
G1 X24.84
Z62
G1 X25.02
G1 X25.2
Z56
G1 X25.38
Z52
G1 X25.56
Z50
G1 X25.74
G1 X25.92
Z51
G1 X26.1
Ez pont egy világos része a képnek. 50 és 255 között adtam meg a világos és a sötét közti változást
amit átalakítok égető árammá.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-02, 20:45
 
miki-bá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 12:09 | Üzenet/Post # 2091
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv Mindenkinek !

Ha valakinek meg van a DotG- magyar nyelvű használati ismertetője az kérem ossza meg velem .(régen meg volt de most nem találom)

Kösz

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 13:30 | Üzenet/Post # 2092
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, ami a neten van az nem elég?

H1i.hu
 
miki-bá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 16:19 | Üzenet/Post # 2093
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Amatőr,  Elég lenne , én csak angolt ,németet és olaszt látok ,de lehet nem jól keresem. A Te neved alatt is angol jön....... de lehet még máshol?

" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 17:58 | Üzenet/Post # 2094
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, érdekes, Magyar leírást linkeltem. Így talán el tudod olvasni.
Download This File, beírod a kódot és letöltöd a pdf-t


H1i.hu
 
miki-bá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 18:27 | Üzenet/Post # 2095
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Amatőr,  A kép készítését az tudom olvasni. Azt nem tudom ,hogy a DotG kezelő felületen mit jelölök be miért ? ( ugyan a képek magukért beszélnek csak az egyik
milyen hatással van a másikra?)
Csatolások/Attachments: 2706507.jpg(10Kb)


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/


Az üzenetet módosította/Modified by miki-bá - Hétfő, 2016-10-03, 18:46
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 19:11 | Üzenet/Post # 2096
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, elnézést, félreértettem. Neked erre lesz szükséged.

H1i.hu
 
miki-bá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 19:31 | Üzenet/Post # 2097
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, Nagyon köszönöm ! biggrin

A másik dolog amit szerettem volna megkérdezni:
Most egy 1.6W-os kis kék diódát használok a KisKZ féle meghajtóval .( még üzemel)
Szerezzek -e be egy másik meghajtót hozzá? 
Esetleg egy 2W-os hoz való meghajtó célszerűbb lenne .


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 19:51 | Üzenet/Post # 2098
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, ha jól emlékszem a KisKZ féle meghajtó 1A körül tud teljesíteni. Az 1,6W kék diódának mennyi az üzemi árama?

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-10-04, 05:42 | Üzenet/Post # 2099
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet miki-bá ()
Most egy 1.6W-os kis kék diódát használok a KisKZ féle meghajtóval
Szia miki-bá.
Ha erről van szó  http://www.ebay.com/itm....1416923
Akkor egy kicsit több az áramfelvétele, 1.8Amper. Amit említettél meghajtót az áramban elviseli ,a FET sokkal többet tud csak jobban kel hűteni.
Csak 0.6 Amper a többletáram, csak utána kell állítani a 10k -os potinak
Csatolások/Attachments: 6301777.jpg(14Kb) · 0019089.jpg(24Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2016-10-04, 05:59
 
miki-bá Dátum/Date: Kedd, 2016-10-04, 15:56 | Üzenet/Post # 2100
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Amatör ,Zolibá, Üdv !

A diódák közül  az Osrsm PLTB450B  hát a meghajtó az az amivel a KisKZ adta a kis piros diódákat.
 Beállítottam és 1500mA-el hajtom.( még bírja)
A kép előkészítésére még rá kell éreznem, de az esték elég hosszúak hozzá és egyszer majd sikerül.

Köszönöm a segítséget.

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/


Az üzenetet módosította/Modified by miki-bá - Kedd, 2016-10-04, 16:00
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 105 / 110«12103104105106107109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016