Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 102 / 110«12100101102103104109110»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Lézergravírozás
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 19:51 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden ami lézergravírozással kapcsolatos!


Vonatkozó topicok, főbb témarészek:

DotG fótumtopic
1W-os lézerpanel beállítás, tudnivalók
lézer munkák bemutatása
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2016-04-17, 18:48 | Üzenet/Post # 2021
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá ()
Tudnátok nekem segíteni?Szia. a linken szereplő mechanika nagyon szépen van kivitelezve, csak az elv sikeredett gyengére. A alu profil+ a rádiuszos műanyag kerék a gép
vezetéke. Ezzel csak az a gondom mi van ha kopik, mert bizony kopni fog. Lötyögni fog a mechanika mert nincs állítási lehetőség csak csere.
A kék lézer a tükröt (üvegét) nem égeti csak a hátulján lévő foncsort, azt viszont már a 2W-os is, tehát a foncsor felől kell égetni.
De erről Pabló tudna sokat mondani. Pablo83.weebly.com
Üvegre pld.toner por segítségével lehet égetni, ahol a lézer a tóner port éri az ráolvad az üvegre , és stabilan ott marad.
Az oxált alut lehet halványan gravírozni, pár mm-es fát lehet vele vágni, de levegővel ki kell fújni a kormot a vágási csatornából, csak így hatékony.
Sok sikert a későbbi munkádhoz.

Nem e?
2W-al simán gravírozunk üveget is. :-)
Van azért már trükkünk, én már próbaként gravíroztam tükröt is szemből, foncsor megsértése nélkül.
Meg a 2W-is elég láthatóan megkezdi az üveget a tükör foncsor égetése során.


Pablo83.weebly.com
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-04-17, 18:55 | Üzenet/Post # 2022
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Pabló ()
Meg a 2W-is elég láthatóan megkezdi az üveget
Szia, nekem semmit nem csinál az üveggel a 2W-os kék.
 
Pabló Dátum/Date: Vasárnap, 2016-04-17, 21:58 | Üzenet/Post # 2023
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá ()
Szia, nekem semmit nem csinál az üveggel a 2W-os kék.

Van azért kis trükkünk.
Pl üveg befújva cink-alu spray-al ráégetve amit szeretnénk, után a nitróval lemosva, az égetésnél nem jön le, beleég az üvegbe.
De ez akár jó csempére is.





Ez pedig egy matt feketére fújt üveg gravírozva



És leddel megvilágítva



Pablo83.weebly.com
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-04-17, 22:17 | Üzenet/Post # 2024
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Pabló ()
Van azért kis trükkünk.Pl üveg befújva cink-alu spray-al ráégetve amit szeretnénk, után a nitróval lemosva, az égetésnél nem jön le, beleég az üvegbe.
De ez nem az üveget égeti, csak valami segédanyagot ráéget az üvegre. Nekem azt jelenti az üveg gravírozása, hogy mindenféle segédeszköz nélkül a natúr üveget gravírozod meg. Tudtommal a mi pár W-os  lézereink  erre nem képesek


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-04-17, 22:20
 
Pabló Dátum/Date: Hétfő, 2016-04-18, 21:03 | Üzenet/Post # 2025
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet Zolibá ()
De ez nem az üveget égeti, csak valami segédanyagot ráéget az üvegre. Nekem azt jelenti az üveg gravírozása, hogy mindenféle segédeszköz nélkül a natúr üveget gravírozod meg. Tudtommal a mi pár W-os lézereink erre nem képesek

Én mernék rá esküdni, hogy üvegből robbant ki részecskéket, nem jön az le róla.
Meg egyszer jártam úgy is, hogy rossz fókusz végett az üveg belső felületére égettem, pedig oda festék nem mehetett be.
Mondjuk ez a 4W-osom volt.


Pablo83.weebly.com
 
Guppy Dátum/Date: Vasárnap, 2016-05-15, 11:15 | Üzenet/Post # 2026
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!

Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy készítjük elő a fotót raszteres gravírozásra? Eddig csak a nagyon jó minőségű 4-5Mb-os képeket sikerült szépen megcsinálni, esetleg a kicsit rosszabbakra is van valami trükkötök?
Köszi
 
Pabló Dátum/Date: Hétfő, 2016-05-16, 17:54 | Üzenet/Post # 2027
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 675
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Idézet Guppy ()
Üdv!Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy készítjük elő a fotót raszteres gravírozásra? Eddig csak a nagyon jó minőségű 4-5Mb-os képeket sikerült szépen megcsinálni, esetleg a kicsit rosszabbakra is van valami trükkötök?
Köszi

Fő lényeg, szar képből csak szart lehet csinálni.
Nagyon ügyes photoshoposnak kell lenni az embernek, hogy szarból csodát csináljon.
Laser még a homályt is tökéletesen visszaadja ha olyan a kép.
Kicsinyíteni lehet a képet, de nagyítani esélytelen, hogy minőség ne romoljon.
Vagyis én mindenkinek már elmondtam, hogy a csúcsszuper okostelefonját kilepheti az ablakon. biggrin
3megapixeles fényképezőgéppel sokkal szebb képet lehet csinálni, mint egy 5-ös telóval.
Én utálom a telefonos képeket, volt hogy mondtam adjon jobb képet mert ebből szép nem lesz az tuti.


Pablo83.weebly.com
 
Guppy Dátum/Date: Hétfő, 2016-05-23, 14:46 | Üzenet/Post # 2028
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Értem, hát köszönöm. És egyébként hogy lehet előkészíteni gravírozáshoz? Van valami extra beállítás amiről nem tudok esetleg? Mert azzal a DotG honalpján található XiGrayDitherrel szoktam csinálni, de az is elég rossz lesz általában.

Hozzáadva (2016-05-23, 14:46)
---------------------------------------------
Üdv!

Először is bocsi, hogy ide írok.

Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni.

1. cnc marógépnél, amikor a tengely home, vagy végállásba megy, akkor mindig vész álljban megáll, a motorok elengednek és csak újraindítás után lehet megmozdítani a tengelyeket. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mach 3-ban a tengelynél home és ++ végállás van definiálva.

2. AC servo motoros hajtásnál hogyan lehet meghatározni a steps per értéket amit be kell írni a mach3-ba a tengely konfigurációkhoz? Léptetőmotornál tudom, de ennél fogalmam sincs, ki lehet azt is valahogy számolni? Tudom az áttételt és a menetemelkedést is. motor típusa: 1103HBM120H-1000  1,2°/4,2A

Köszi előre is

 
zasti Dátum/Date: Hétfő, 2016-05-23, 20:44 | Üzenet/Post # 2029
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Guppy
Szia.
Első technikai problémád valszeg az "Auto  limit overide" Override limits stb.
Le van írva a 6 fejezet MACH3 Kézikönyv
6.2.15.4 végállások felülbírlása

De itt egy kép( pontosan felőről az 5-ik, csak hogy képbe legyél.((MACH3 SETTINGS))
Ott kell variálni.
Régen nekem is volt ilyen.

AC szervóra passz.
Nekem először is a dc nél: kell ismerni az enkóder osztását. a PID beállításoknál megadni neki a szorzót(nálam variálható szoftweresen), és az így kapott lépés számot, csak ugy  tovább számolni, mint ha stepper lenne. 100 as enkódernál, 400 puls/per fordulat pl 1mm orsónál, a mach 3 ban 400 at beírni. de ez csak példa.
Ha maga a szervó rész be van hangolva akkor
 szerintem a mach3 Settings képernyőn ez is behangolható. ILYET KERESS  Steppernél működöik még akkor is ha forgatót használok ismeretlen áttétellel, vagy bowdenes hajtást.
Ha picit is tudsz angolul akkor nem okoz majd gondot.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Guppy Dátum/Date: Kedd, 2016-05-24, 21:47 | Üzenet/Post # 2030
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm, próbálok vele valamit alkotni. Eddig nem jutottam sokra.
 
zasti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-05-26, 17:41 | Üzenet/Post # 2031
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Guppy
Ne add fel!
Legelőször az adatlapját, vagy valami kézikönyvét böngészném át annak a cuccnak,gondolom van neki.
Akitől vetted nem tud segíteni?


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Guppy Dátum/Date: Csütörtök, 2016-05-26, 21:43 | Üzenet/Post # 2032
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi a bíztatást. Kiderült, hogy valójában ez egy enkóderes léptetőmotor, ahol állítólag ugyanúgy kell beállítani, mint a simánál. Most azzal fogok próbálkozni.
 
f_saua Dátum/Date: Kedd, 2016-07-05, 12:05 | Üzenet/Post # 2033
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok,

CD meghajóból kibányászott léptető motorokkal csináltam egy pici lézeres CNC-t. Arduino vezérli, grbl 0.9j -vel. A rajzokat Inkscape 0.91 -el alakítom grbl kódokká, és a Grbl Controller 3.6.1 -el küldöm az arduinónak.
Mikor a Grbl Controllerrel tesztelgetem, az axis control menüben minden rendeben, azonban mikor egy inkscappel készült kódot küldök tükörképet rajzol. Mi lehet a gond, mit állítottam be fordítva?
http://kepfeltoltes.hu/160705/tukorkep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 
grbl controller beállítás:
http://kepfeltoltes.hu/160705....hu_.jpg
 



Az üzenetet módosította/Modified by f_saua - Kedd, 2016-07-05, 12:08
 
Guppy Dátum/Date: Hétfő, 2016-08-01, 07:41 | Üzenet/Post # 2034
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Elnézést kérek a nem ide tartozó kérdés miatt. Nem tudja véletlenül valaki, hogy Mach3-ban lehet-e olyat csinálni, hogy szoftveres "végálláskapcsoló" ? Hogyan és hol lehet ilyet beállítani? Az összes bemenetem foglalt a plazmavágón és szeretném, ha a tengelyeket "megvédené" a szoftver a túlfutástól.

Köszi előre is.
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-08-01, 12:45 | Üzenet/Post # 2035
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Guppy ()
Mach3-ban lehet-e olyat csinálni, hogy szoftveres "végálláskapcsoló"
Szia.
Igen lehet. Kitöltöd az adatokat (soft max,Min) kb 1mm-rel a vég elötti méret (a refpont kapcsolótól ellentétes oldalon)


utána meg bekapcsolod.



De Home ref kapcsolónak kel lennie a gépen mert attól számolja a végállást.
Csatolások/Attachments: 0542523.jpg(30Kb) · 7691831.jpg(11Kb) · 0257872.jpg(37Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2016-08-01, 13:07
 
Guppy Dátum/Date: Hétfő, 2016-08-01, 14:30 | Üzenet/Post # 2036
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm Zolibá!

A soft limits gomb bekapcsolása látszik valahol? Mert hiába kattintok rá, nem látom, hogy változna.
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-08-01, 14:47 | Üzenet/Post # 2037
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Guppy ()
A soft limits gomb bekapcsolása látszik valahol?
Igen, kizöldül a gomb, ha nem áll épp a limit határon kívül. Ugyan is hiába akarod olyankor mozgatni a nyilakkal a gépet nem fog mozdulni.
Csatolások/Attachments: 6759469.jpg(15Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2016-08-01, 14:54
 
Guppy Dátum/Date: Csütörtök, 2016-08-04, 06:24 | Üzenet/Post # 2038
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 62
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm. Eddig nem reagált az a gomb. Mach3 újratelepítése megoldotta.
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2016-09-16, 00:20 | Üzenet/Post # 2039
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
A lézer gravírozó után építek egy maró gépet is. A vázát most készítem, TBA6560-as elektronika, orsós meghajtás. Nema 23-as 3A-es motorokkal hajtanám meg.
A váz így néz ki. (kép)
Tanácsot szeretnék kérni a motorokkal kapcsolatban.
Csatolások/Attachments: 3854142.jpg(378Kb)
 
kaqkk Dátum/Date: Szombat, 2016-09-17, 19:11 | Üzenet/Post # 2040
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 84
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Online
Szkyta,  Ha még nem vetted meg a motormeghajtókat , inkább a TB6600 at javasolnám , én 6560 ból építkeztem először az első bekapcsolásnál tönkrement a 3 meghajtóból 2 ic csere után is csak az egyik indult be . Így mivel kellett vennem még egyet csak 2 hónapot állt a kész gép az indulásra várva . Amikor  a TB6600 asokat beletettem azonnal indult és azóta is gond nélkül megy (ja és a hangja is szebb)
 
Fórum » HOBBYCNC » HOBBYCNC megmunkálás, technológiák » Lézergravírozás (Lézergravírozás)
Oldal 102 / 110«12100101102103104109110»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016