|
MACH3
|
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-29, 21:12 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . Az egyik legelterjedtebb, viszonylag olcsó Windows alapokon futó CNC vezérlő szoftver. |
|
| | |
Béni |
Dátum/Date: Péntek, 2014-01-17, 18:41 | Üzenet/Post # 161 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 659
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
qq, Bocs, azt nem írtam, hogy ki kellene pipálni.
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/ |
|
| | |
qq |
Dátum/Date: Péntek, 2014-01-17, 21:29 | Üzenet/Post # 162 |
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 14
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
hat azert ezt az akadalyt meg siman vettem es kipipaltam de ez nekem nem huzza szet. |
|
| | |
Béni |
Dátum/Date: Péntek, 2014-01-17, 23:28 | Üzenet/Post # 163 |
 Fontos tag
Idézet qq (  ) hat azert ezt az akadalyt meg siman vettem Bevallom, sejtettem, hogy így van. Pedig csak ez a lehetőség adott és az általam látott esetekben működik. Más kérdés, ha a screenset nem az adott felbontásra készült, akkor zavaróan torz és darabos tud lenni a nyújtástól. Az eredeti (1024) meg tömény hányinger bármely felbontáson.
|
| | |
Kéri |
Dátum/Date: Szombat, 2014-01-18, 08:15 | Üzenet/Post # 164 |
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 74
Idézet qq (  ) hat azert ezt az akadalyt meg siman vettem es kipipaltam smile de ez nekem nem huzza szet. Nálam működik ahogy kell.Hozzáadva (2014-01-18, 08:15) --------------------------------------------- De amúgy meg szerkeszd át a felületet tetszés szerint. Érintőképernyőre amúgy sincs igazán jól optimalizált felület. Mach oldaláról letölthetők szerkesztő programok, meglévő felületet átrendezni nem bonyolult, csak egér húzogatás. |
|
| | |
qq |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-01-20, 01:22 | Üzenet/Post # 165 |
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 14
Gep ujraindulas utan megy a fullscreen. Szuper hd-ben, bazi nagy gombok mostmar lehet tenyerrel is kezelni |
|
| | |
Kéri |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-01-20, 20:37 | Üzenet/Post # 166 |
ismerkedő tag
Na megszívatott az érintőképernyő, olajos kézzel nyúltam a JOG gombhoz és nem állt meg amikor elvettem 3000forintos precíziós fűrésztárcsa bánta Megj.: JOG üzemmódot kézikerékkel megoldani. |
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Kedd, 2014-01-21, 09:31 | Üzenet/Post # 167 |
alapkő
Üzenetek/Posts: 1267
Sziasztok. Ha valaki tudja pontosan mit jelent a képen lévő beállítás kérem segítsen. Igaz kitöltöttem és mutatja is a főorsó fordulatot, egy induktív közelítés szenzorral, de szeretném tudni mit kellene itt pontosan beállítani. A GeneralConfigban található jobb feső sarokban.
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2014-01-21, 09:38 |
|
| | |
Amatőr |
Dátum/Date: Kedd, 2014-01-21, 12:11 | Üzenet/Post # 168 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Zolibá, ha jól gondolom ez a szenzor vagy kapcsoló szoftveres prellmentesítésére szolgáló beállítás. A Debounce interval biztosan a lecsengési idő vagy annál hosszabb kell legyen hogy ne vegye fel többször az impulzust. Az induktív szenzor prellmentes, annál szerintem nincs sok jelentősége hogy mit állítasz be.
H1i.hu |
|
| | |
Amatőr |
Dátum/Date: Kedd, 2014-01-21, 12:13 | Üzenet/Post # 169 |
 alapkő
Kéri, akkor gondolom rezisztív érintőképernyőről van szó, induktívnál nem valószínű ilyen eset.
H1i.hu |
|
| | |
Kéri |
Dátum/Date: Kedd, 2014-01-21, 13:46 | Üzenet/Post # 170 |
ismerkedő tag
Amatőr, szerintem egyre gondolunk, de ez kapacitív. Pont a rezisztív nem érzékeny erre, az csak a nyomást érzékeli. Viszont az a kevésbé tartós és sérülékenyebb, az enyém lényegében egy üveg lap. Kevés koszra nem reagál ez sem.
Egyébként ELO márka. Elvileg multi touch-os, de XP alatt ezt nem tapasztaltam.
Az üzenetet módosította/Modified by Kéri - Kedd, 2014-01-21, 13:48 |
|
| | |
Amatőr |
Dátum/Date: Kedd, 2014-01-21, 13:52 | Üzenet/Post # 171 |
 alapkő
Kéri, jól mondod, a kapacitívre gondoltam Nálunk a cégnél vannak rezisztívek, azoknál előfordul hogy az alsó élén összegyűlik a por, a kosz és folyton lent van a kurzor.
H1i.hu |
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Szerda, 2014-01-22, 15:01 | Üzenet/Post # 172 |
alapkő
Idézet Amatőr (  ) szenzor vagy kapcsoló szoftveres prellmentesítésére szolgáló beállítás Köszönöm, így már értem. Sikerült feltennem a marógépemre, és jó szuperál.
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2014-01-22, 15:04 |
|
| | |
Amatőr |
Dátum/Date: Szerda, 2014-01-22, 19:40 | Üzenet/Post # 173 |
 alapkő
Zolibá, nagyon profi kivitelezés. A Mach gond nélkül kijelzi a fordulatszámot a teljes tartományban? Nem terheli a programot? Én anno külön fordulatszámmérőt készítettem, de nem jutottam el a beépítésig, valamelyik doboz alján pihen
H1i.hu |
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Szerda, 2014-01-22, 19:55 | Üzenet/Post # 174 |
alapkő
Idézet Amatőr (  ) A Mach gond nélkül kijelzi a fordulatszámot a teljes tartományban A gépen lévő motor csak 6000 tud forogni, azzal jól mutatott, (50 Hz-el(3000fordulat) tudtam hitelesíteni) Egy másik motorral ami 12000 tud a #167 mutatottat táblát kitöltve már kijelezte kijelezte. A gépemen semmi lasulást nem éreztem(2400mHz-es proci) A Linuxon még nem próbáltam. Végre lett fordulat mérőm a marón. |
|
| | |
Béni |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-02-03, 21:14 | Üzenet/Post # 175 |
 Fontos tag
Szerszámhossz beméréshez robroy007 útmutatása alapján csináltam egy makrót. Élesben tesztelni nem tudtam. Teszteljétek, használjátok, ha tetszik! http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Kedd, 2014-03-11, 18:58 | Üzenet/Post # 176 |
alapkő
Sziasztok. Segítségét kérném aki már müködtetett Mah 3 által kontrolált DC marómotort  Mit kell még konfigurálnom, hogy a Mach3 kezelje a motorfordulatot? A fordulatot ha kézzel állítom be szépen kijelzi. A 17-es tün kiadja a PWM jelet( szkóppal látom)), de nem változik a kitöltés a fordulat modosításkor, csak az jön ki ami a jobb oldali Motor Control mezőben be van írva.(10%+1562Hz)
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2014-03-11, 22:51 |
|
| | |
Kéri |
Dátum/Date: Szerda, 2014-03-12, 13:36 | Üzenet/Post # 177 |
ismerkedő tag
Zolibá, A jobb oldalon nem kell "closed loop" pipa ha nincs index jeladó bekötve a motoron. Ezt leszámítva nekem szépen szabályoz PWM-ben is meg Step-dir-ben is. Igaz nem a gyári felületet használom. |
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Szerda, 2014-03-12, 16:22 | Üzenet/Post # 178 |
alapkő
Idézet Kéri (  ) A jobb oldalon nem kell "closed loop" pipa ha nincs index jeladó bekötve a motoron. Nekem van index jelaadó amit a fordulat mérésére használok, és jól mutatja. Kivettem a pipát , de a PWM jelszélesség így sem változik ha a motor nem a beírt fordulaton megy mert lefogom. Mi hajtja neked a főmotort?Frekiváltó? Vagy egyenáramú motorod van? Index jel nélkül hogyan tudja szabályozni a mach3 a fordulatot ha nem tudja mit pörög a motor? |
|
| | |
Kéri |
Dátum/Date: Szerda, 2014-03-12, 20:19 | Üzenet/Post # 179 |
ismerkedő tag
BLDC motort hajtok vele. MACH-nek fogalma sincs mekkora a fordulat, csak be van állítva hogy adott impulzus szélességhez mekkora fordulat tartozik. Illetve van léptető motoros főorsóm is, ott meg nincs szükség visszacsatolásra.
Akkor nem tudom mi lehet a gond, mert nekem kapásból változik. Gondolom azóta újraindítás is volt, mert elsőre nekem sem működött, csak újraindítás után. |
|
| | |
Zolibá |
Dátum/Date: Csütörtök, 2014-03-13, 08:25 | Üzenet/Post # 180 |
alapkő
Idézet Kéri (  ) BLDC motort hajtok vele Valószínű a PID-beállításokkal lesz a gond, neked mi szerepel a 3 rublikában? Már a harmadik napja szívok vele, szintillesztőt is csináltam pin és a fet közé, így már a fet 14V-ról van hajtva és teljesen kipörgeti a mozort ha máshonnan adok neki PWM jelet Közben megoldódott a gondom , de hogy mitől nem tudom. Egyik bekapcsolás után teljesen jól müködik, gyönyörűen kezeli a beírt motorfordulatot.Üresen s=1000-nél 1000+-100 at forog, de terhelésen beáll a névlegesre.
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2014-03-13, 17:12 |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2021 | | |
 | |  |
|
|