Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 11 / 11«1291011
A fórum moderátora: KisKZ, Sir-Nyeteg, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » MACH3 (MACH3)
MACH3
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2010-12-29, 21:12 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
.
.
Az egyik legelterjedtebb, viszonylag olcsó Windows alapokon futó CNC vezérlő szoftver.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 10:38 | Üzenet/Post # 201
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kobee ()
Na mostanra sikerült beállítanom nagggyából
Én is így szoktam csinálni, külön vészstop, refpont kapcsolók. Én nem használok végálláskapcsolót mert nekem a szoftweres végállás tökéletesen
megfelelően működik
Tudod nekem még van párhuzamos portos laptopom, még nem gondolkodtam az USB-s csatolón mert mint két gépemet tökéletesen meghajtja.
 
kobee Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 11:36 | Üzenet/Post # 202
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
én azért raktam rá az UC100-at, mert valami mindig beleszólt a háttérből, hiába volt minden letiltva amit csak lehet, se net, se víruskereső, se wifi,stb.  De az UC100-tól meg tökéletesen megy, semmi zavaró jel, és még gyorsítani is tudtam rajta..
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 12:18 | Üzenet/Post # 203
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kobee ()
-már csak a gépi nullát nem akarja érzékelni..
Nem lehet az hogy a referencia kapcsolónak a másfajta müködésmechanizmusa zavar be neked. A végálláskapcsolókkal ellentétben
az amikor eléri a lovast és megszakít, visszafordul  a mozgása , és cca 1 mm után áll le feltéve ha addig újra összezár a kapcsoló?
Ezt is próbáld meg kézzel szimulálni?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-02-28, 12:20
 
kobee Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 13:37 | Üzenet/Post # 204
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
én most erre a gépre sima mikrokapcsolókat rakok, amik zárnak. Próbáltam azt is, hogy kivettem a pipát az X,Y,Z -- tól, és csak az X,Y,Z Home-ot hagytam, mint negatív végállást. Úgy sem volt jó.
 A másik gépen úgy működik ahogy írtad, eléri a kapcsolót, és visszafele megy picit amíg meg nem szűnik a jel. Ott is közös pin-en van negatív végállás a Home-al.
Az alapvető baj itt az, hogy eleve meg sem áll ha benyomom a gombot, nemhogy még visszafelé menjen kicsit. -Viszont ha az Y-t nyomom, akkor meg mindhárom motrot megállítja. (amiről írtam korábban, hogy csak az egyikre reagál) Mindez persze a Gépi 0-ra állás gomb megnyomása után..

Hozzáadva (2015-02-28, 13:37)
---------------------------------------------
Végső esetben kibékülök ezzel. Van mindegyik végállás, jelez+leáll, van Estop, van Home, csak a gépi 0-ra állás nem megy. De ha belegondolok, a másik gépemen azt még soha nem kellett használnom, így ennél is ki fogom bírni szerintem..  smile
 

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 15:48 | Üzenet/Post # 205
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kobee ()
Az alapvető baj itt az, hogy eleve meg sem áll ha benyomom a gombot, nemhogy még visszafelé menjen kicsit. -Viszont ha az Y-t nyomom, akkor meg mindhárom motrot megállítja. (amiről írtam korábban, hogy csak az egyikre reagál) Mindez persze a Gépi 0-ra állás gomb megnyomása után..

Ezek a beállítások meghatározzák hogy merre induljon el a tengely a refpontot keresni.(Home Neg ha pont ellentétesen kell)
Nem lehet hogy mivel nem a gépen vannak az alkotó elemek nem veszed észre hogy rossz irányba indul keresni a refpontot a motor?
Ezért viselkedik ilyen abnormálisan a gép?
Csatolások/Attachments: 2743001.jpg(42Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-02-28, 15:52
 
kobee Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 16:36 | Üzenet/Post # 206
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ezt precízen megnéztem, és minden tengely a megfelelő irányba forog, mintha már a gépen lenne. A számolás is megfelelő irányú, vagyis pozitív irányban haladva pozitív irányba számol, és fordítva. -mindhárom tengely. Amúgy nekem is ez jutott nemrég eszembe, ezért is akartam ezt is kizárni.
 Azért köszi a tippet!  smile
 
BESKO Dátum/Date: Szombat, 2015-03-14, 22:00 | Üzenet/Post # 207
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 2
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hello KisKZ!

Még csak néhány hónapja foglalkozok hobbi szinten a CNC -vel és szeretnék kérni Tőled egy kis segítséget,mert látom te elég profi vagy a dolgokban. Bár senkit sem szeretnék megbántani az oldalon nálam mindenki profibb. Szóval a problémám a következő használom már a gépet egy pár hónapja és a MACH 3 beállításaval akadt némi gondom. A számítógépe tújra kellett telepítenem és sajnos elfelejtettem lementeni a beállításokat. Az előzőekben tesztelt programok marási ideje a telepítés után meghosszabodik kb 30-40% - kal hosszabb lesz. Ez mitől lehet melyik beállításra nézzek rá?
Még egy kérdésem lenne,hogy milyen programot használjak,ha van néhány STL kiterjesztésű képem és ezekre szeretnék marópályát generálni? Bocs,hogy ha  esetleg nem megfelelő szavakat használtam,de még nagyon kezdő vagyok.
Köszi. Üdv.Besko
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2015-03-15, 16:12 | Üzenet/Post # 208
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
BESKO, nem vagyok szakértő, de ha az új beállításokkal hosszabb a megmunkálás és a g-kódban ugyanazok az előtolások vannak akkor a Mach tengelyenkénti gyorsítását nézném meg először.
Az stl file 2D vagy 3D?


H1i.hu
 
Bizi Dátum/Date: Hétfő, 2015-03-16, 19:08 | Üzenet/Post # 209
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
BESKO,
Szia.
Esetleg ki próbálhatod még a Config-General configuration ablakban az előre olvasás sorok számát át írni 20-ról 200-ra.


Illetve ugyan itt:
Ez utóbbi beállítástól folyamatos lesz a gép tengelyeinek mozgása.(Egy kör megtétele alatt nem fog 4x meg állni,illetve belassulni.)
Csatolások/Attachments: 5805660.jpg(7Kb) · 4654945.jpg(3Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Hétfő, 2015-03-16, 19:11
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-02-28, 12:28 | Üzenet/Post # 210
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Mostanában sokat foglalkoztam a laptop és a Mach3 viszonyával. A tél beköltöztetett a lakásba,
hiába fűtöttem be a műhelybe, mégis lábról felfáztam.
Van egy régebbi Asus laptopom amin a Mach 3 borzalmas rondán működik bármit is csináltam vele.(2.2gHz-es proci 1GB ram)
Végső elkeseredésemben feltelepítettem a WIN2000-et, és láss csodát megtáltosodott a laptop.
Gyönyörű hangon és meglepően simán vezérli a motorokat, nem hittem a szememnek, fülemnek.
Az XP-n soha nem tudtam a 25000Hz-es kernel felett járatni mert rögtön a kék halál fogadott(driver test),
A WIN2000-nél nem tudtam ezt előidézni még 75000Hz-en sem. A Win2000 még NT alapokon dolgozik.
Egy próbát megér, ajánlom mindenkinek.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-02-28, 12:32
 
tweakie Dátum/Date: Csütörtök, 2016-03-03, 16:30 | Üzenet/Post # 211
alapvető tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 972
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Hi Zoliba,

Excellent information, I have never tried Mach3 with Win2000 but I have had cases of PC not running Mach3 well with XP so something I will try.  Thanks for sharing.

Tweakie.


Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
 
Renzi Dátum/Date: Szombat, 2016-09-10, 15:39 | Üzenet/Post # 212
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Még csak kis ideje foglalkozok hobbi szinten a CNC-vel és olyan kérdésem lenne, hogy ha marok bármit a géppel akkor a marás végén az origó x irányba pár milit elcsúszik. Az összes többi irányban semmi probléma nincs és ezért gondoltam ,hogy a Mach 3 beállításainál nézhettem el valamit. A kódot átnéztem azzal semmi probléma nincsen.

Előre is köszi a segítséget! biggrin
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-09-11, 17:11 | Üzenet/Post # 213
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Renzi ()
x irányba pár milit elcsúszik.
Szia. Nem lehet hogy egy kicsit túlhajtottad az X motorod a motortuningban, és ezért lépést téveszt a léptetőd?

Erre gondolok.
Gondolom a mechanikád nem szorul ,és a motor elegendő áramot kap. Ha a Velocity-t és vagy az Accelerationt csökkented cca 30°%-al
akkor is fennáll a jelenség?
Nem említetted milyen a vezérlőd.
Csatolások/Attachments: 9782822.jpg(14Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-09-11, 17:18
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » MACH3 (MACH3)
Oldal 11 / 11«1291011
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016