|
MACH3
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-29, 21:12 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . Az egyik legelterjedtebb, viszonylag olcsó Windows alapokon futó CNC vezérlő szoftver. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2011-01-28, 14:38 | Üzenet/Post # 2 |
 alapkő
A mach3 szoftverrel kapcsolatos dokumentációk elérhetőek a felhasználók FTP oldalán a következő link alatt: Tudásbázis/MACH3 dokumentációk |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2011-02-22, 20:18 | Üzenet/Post # 3 |
 alapkő
Két alapvető dolgokkal foglalkozó kis cikk is született a témában, kérdések után menve. Megtalálhatjátok a főoldalról indulva a cikkek katalógusa alatt. Ha igy könnyebb, akkor a következő linkeken is: MACH3 lépésbeállítás alapjai: MACH4 lépésbeállítás alapok MACH3 sebesség és gyorsulásértékek beállítása: MACH3 sebesség és gyorsulásértékek beállítása |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-24, 10:23 | Üzenet/Post # 4 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Peti neked is Mach 3 -om a vezérlőd. Miért bír olyan gyorsan marni a géped? Milyen beállításokkal dolgozol? Én próbáltam de olyan 1200mm/percnél már lépést téveszet az első percben vagy el se indul. De ez nem csak nekem . Szóval hogy csinálod? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-24, 10:49 | Üzenet/Post # 5 |
 alapkő
Quote (xplod) Szóval hogy csinálod? 3.1 Nm-es motorok, Bipolárban kötve, H2 vezérlő, féllépésre állítva, trapézmenetes orsók POM anyával, lineáris síneken futnak a tengelyek az asztal kivételével. Az két tegnelyen csapágyazva. A tengelyek a Z kivételével mind egy egy kész komplett FESTO elemből lettek kialakítva. Ez szerintem sokat segít, mert nem kellett annyi mindent állítgatnom. Egyébként a H1-el, unipolárba kötött 1.7Nm-es motorokkal gyorsabb volt, csak akkor még nem tudtam hogy hogyan állítsam be a sebesség és gyorsulásértékeket. Ha tudtam volna, nem cserélek motort, sem vezérlőt. Az elég lett volna bőven. A Youtube-on alattam vannak sebességtesztek a H1-el. Mellette persze a problémákról is van videó, de azok tényleg a rossz gyorsulásértékek miatt jöttek elő. Csak sajnos ez később derült ki. Még nem próbálkoztam változtatni a mikrolépés felbontáson a H2 esetében, de lehetséges, hogy többet bírna ha visszavenném egész lépésre. De ez csak egy ötlet. Igazándiból a mechanika az ami lekorlátozza szerintem a gyorsulás és sebesség értéket. Annak kell tutinak lennie. Egyébként ez a 2000 mm/perc sem olyan sok hidd el! Igy is sokat állok a gép mellett egy A4-nél nem sokkal kisebb marás esetében... Azok olyan 2 órába is beletellnek. |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-24, 10:51 | Üzenet/Post # 6 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Quote (xplod) Szóval hogy csinálod? Nem túl nagy a gyorsításod? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-25, 10:06 | Üzenet/Post # 7 |
 alapkő
Alapkérdés következik mert erre még nem jöttem rá:
Lehet azt állítani valahol, hogy az induláskor már ki legyenek nullázva a pozíciók és a sebesség ne 6 legyen?
A mentett configgal ez nem mentődik le.... |
|
| |
zasti |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-25, 14:17 | Üzenet/Post # 8 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
KisKZ, Jó a kérdés. EZ már engem is gondolkodtatott. Néztem general config-ban, de bármit állítottam, visszaáll 6 ra. A dro értékét, lehet menteni , de a feed rate érteke nekem is 6 marad .A laptopomon viszont, nem .Ugyan az az érték marad amitvel kikapcsolom, és nem találok diferenciát a 2 beállítás között. Most már valami hozzáértőt is szivesen meghallgatnék mert még én sem jöttem rá, melyik pipával orvosolható. Annyi, a laptopon, a kínai lemezes mach3 van, a gépen a letöltött(vagy fordítva) Üdv Zas
In the life everything is moving. Like Me. "Down the slope." |
|
| |
Íjász |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-09-26, 19:53 | Üzenet/Post # 9 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 131
Hírnév/Fame: 2
Ha Magi féle telepítős képernyőt használtok, nem árt tudni, hogy némelyiknél e képernyő miatt vannak a pozíció DRO-k "elállítódva" Én egyébként használom a Home- funkciót, így soha nem akartam, hogy 0-val induljon, mert így visszatalál mindig az utolsó aktuális 0 pontra, ha elmentem. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-09-26, 19:55 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Quote (Íjász) Ha Magi féle telepítős képernyőt használtok, nem árt tudni, hogy némelyiknél e képernyő miatt vannak a pozíció DRO-k "elállítódva"
Szia Mester!
nem nem. Nekem az eredetinél van mindig elállítódva induláskor.
Quote (Íjász) Én egyébként használom a Home- funkciót, így soha nem akartam, hogy 0-val induljon, mert így visszatalál mindig az utolsó aktuális 0 pontra, ha elmentem.
Praktikus. Mondjuk nem lenne hiba egy pár végálláskapcsoló sem a gépre. |
|
| |
Íjász |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-10-03, 07:21 | Üzenet/Post # 11 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 131
Hírnév/Fame: 2
Szia Péter
Quote (KisKZ) Mondjuk nem lenne hiba egy pár végálláskapcsoló sem a gépre
Ha nem túl nagy, vagy erős a géped, akkor a végálláskapcsoló, nem annyira kritikus, de a home (referencia) kapcsolók sokat tudnak segíteni |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-05, 19:09 | Üzenet/Post # 12 |
 alapkő
Amatőrtől kaptuk a tippet:
Lassú relief marásoknál lehetséges probléma és megoldás:
"..Ha alapból Exact stop üzemben van a Mach, így egy kis értékű gyorsulás nagyon visszafogja a gépet. Másik lehetséges ok ha a Mach nem olvas eléggé előre. Jártam már hasonlóan, ha jól emlékszem a Mach alapbeállítása 20, ezt 200-ra növelve látványosan gyorsult a gép a részletes megmunkálásoknál.
Köszönjük Amatőr! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-05, 21:42 | Üzenet/Post # 13 |
 alapkő
Bénitől:
".... fontos még ilyen jellegű munkáknál a Constant velocity-t beállítani. (Amatőr ábráján baloldalt, középtájt.) Ha az előreolvasást növeled és ezt beállítod látványosan javulni fog a gép járása. Amennyiben van a Z-nek gyorsulási tartaléka, azt is érdemes növelni, de nem kell túlzásba vinni, mert a finom részletek amiatt is elveszhetnek. ... " |
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-06, 14:52 | Üzenet/Post # 14 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 660
Kitüntetések/Medals: 1
Quote (KisKZ) Lehet azt állítani valahol, hogy az induláskor már ki legyenek nullázva a pozíciók és a sebesség ne 6 legyen? A sebességet meg tudod adni. A képen amit Te raktál be ott találsz olyat hogy : Initizialition String: G80. Na ide Beírod hogy F1000 és már kész is. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-06, 16:47 | Üzenet/Post # 15 |
 alapkő
Quote (Viktor) Na ide Beírod hogy F1000 és már kész is.
Méghozzá így: (Loptam anno Motorostól) |
|
| |
zasti |
Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-13, 15:05 | Üzenet/Post # 16 |
 Fontos tag
Sziasztok Mach3 hibajelenség: Találkozott már valaki a következő problémával? Mach3 varázsló sima text gravírozás, két szóból áll. Csináltam egy felületkövetős karcoló szerkezetet, de a teszteléskor agyamra megy amit csinál a gép. Méretek: betűköz 6mm b.magasság 10mm mélység 0.1mm x tengely mentén betű típusa Viking Stencil (eddig csak ennél fordult elő a többi okés) Ha előtolás 1000mm/min alatt van a gép pár betű után( 10 próbálkozásból 10 különböző kóddal, 10x fordult elő, de véletlenszerűen más-más betűk után.5,6,8mm rel eltolja a sort negatív y irányba, de a dro-ban az érték a reális,Mutatja az eltolódás értékét rendesen. A kódba viszont nem szerepel olyan koordináta amit a dro mutat, és ahol a gép áll. Lépésvesztés kizárt, egyrészt a dro miatt, másrészt, mindig visszatalált a 0 pontra pontosan. A gép tudja mit csinál, és jól is mutat, de miért viszi le a sort. 1000mm/perc felett, pedig ugyan ez de plusz irányba. A G kódot már átböngésztem betöltés előtt, de nincs benne olyan érték ami ezt okozhatná,A fejléc is a szokásos és nincs benne -8 sehol.
Hogy lehet egy betöltött kód eltolja a 0 pontot egy tengelyen menet közben véletlenszerűen. Mach3 3x windows 2x restart megvolt, Szöveg ugyan az, betűtipus ugyan az, értékek egy kicsit változtatva mindig(pl előtolás, mélység stb , új kód legenerálva új próbálkozás, és ugyan az a szitu. Lassan kezdem azt hinni, nem volt jó ötlet felrakni a legújabbat, minden varázsló bugos benne amit eddig kipróbáltam Üdv zasti Kézzel fejeltem meg a kód elejét, és így műxik.
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-13, 22:33 | Üzenet/Post # 17 |
 alapkő
Quote (zasti) A G kódot már átböngésztem betöltés előtt, de nincs benne olyan érték ami ezt okozhatná,A fejléc is a szokásos és nincs benne -8 sehol.
Szia zas! Azért lehet hogy ellenőrzésnek jó lenne látni egy ilyen kódot mégis. Hátha valaki hozzáértő mégis találna benne valamit.
Ha nem utána lehet továbbmenni.
A tárról linkelhetnéd ide. |
|
| |
zasti |
Dátum/Date: Kedd, 2012-02-14, 16:12 | Üzenet/Post # 18 |
 Fontos tag
KisKZ, Szia Itt a bugos kód wizard bug Majd nézd meg az elején, az M4-et Még a szerszámom is visszafelé forgatná Na meg az S0 nak sincs sok értelme.
És ez amit jól csinált, de semmi más különbség nincs közöttük, csak töröltem az elejét. wizard bug2 és a hatás : és együtt látszik a kis különbség.
De ezt megcsinálja bárhol,véletlenszerűen, (komolyan itt azt hittem nem fog hibázni, mert elég a végén tolta el a sort, Gondoltam ha most meg nem ront akkor beégek, de nem ) Használni úgysem fogom sokat, mivel nincs benne ékezetes font, csak bosszant, hogy a sok tükrös lemezem látta kárát. Elképzelhető hogy aki írta annak a gépére van hangolva, már ahogy a program elejéből kivehető, de így Én nem tudom használni csak ha módosítom. És gondoltam közzéteszem, legalább más ne járjon így vele.
Amugy a pocket milling be is van bug, az ugrasztotta bele a marót az asztalomba. Üdv zasti
|
| |
Béni |
Dátum/Date: Szerda, 2012-02-15, 20:24 | Üzenet/Post # 19 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 659
Kitüntetések/Medals: 6
zasti, nekem mindkét kódot hiba nélkül lefuttatja. (Képernyőn, gépem nincs.) Melyik verziót használod? Nekem is csináltak az újabbak érdekes dolgokat és felraktam a 2.63-ast. Azóta csak olyan hülyeséggel találkoztam, amit mindig ugyan úgy csinál, a kiszámíthatatlanság megszűnt.
Varázslókat meg nem használok, csak írok.
http://dotg.weebly.com/ http://benishare.weebly.com/ |
|
| |
zasti |
Dátum/Date: Szerda, 2012-02-15, 20:39 | Üzenet/Post # 20 |
 Fontos tag
Béni, Szia 2.63 és ezzel csinálja pedig azt a kódot is átnézem, de muszály törölnöm az elejét., Legközelebb csinálok képet vagy egy rövid vidit mit csinál. Tuti hogy mach3, mert eddig jó volt a kód, csak arra nme jöttem rá mi az ami pontosas xivat., Lehet leszedem(csak már nincs kedvem félnapig konfigolni az lpt2, meg a mpg távirányítót) Pedig az lenne a tuti, egy regedit takarítás és megint fel újból.
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|