Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 7 / 9«1256789»
A fórum moderátora: KisKZ, Sir-Nyeteg, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
EMC vezérlő szoftver/EMC controller software
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 09:49 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Az EMC kotroller szoftver témában minden ami érdekes.
Everything about EMC controller software
 
zasti Dátum/Date: Szerda, 2013-12-11, 18:57 | Üzenet/Post # 121
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi
Szia
Ha elégedett vagy az már jó.
Idézet Zoli_bácsi ()
! a *.hal fájlt kismillió helyre lementettem.
Ez jó húzás volt.
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Zoli_bácsi Dátum/Date: Szombat, 2013-12-14, 21:46 | Üzenet/Post # 122
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen módon lehetséges-e, hogy a linuxcnc teljes képernyőn induljon el? Most ha elindítom, nem teljes képernyőre teszi ki a programot.

Köszönöm.

Hozzáadva (2013-12-13, 20:51)
---------------------------------------------
Helló!

Közben böngésztem, és a legkézenfekvőbb helyen találtam meg a megoldást. Hátha másnak is szüksége lehet erre.

Itt a link:  http://linuxcnc.hu/teljes-kepernyos-axis-indulaskor/

Köszönöm.

Hozzáadva (2013-12-14, 21:46)
---------------------------------------------
Még annyit tennék hozzá, hogy nagyon sok segítséget kapok itt a fórumon, igyekszem majd az én tapasztalataimmal segítségetekre lenni. Amiben tudok segíteni az a Nyák készítés fotokémiai eljárással (Positiv20 technológia)

 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-15, 10:48 | Üzenet/Post # 123
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi
Szia
Idézet Zoli_bácsi ()
Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen módon lehetséges-e, hogy a linuxcnc teljes képernyőn induljon el?
Úgy látom most lemaradtam a kérdésedről.

Pedig jártam erre futólag smile
Még szerencse hogy létezik a linuxcnc.hu. 
Ott azért az induláshoz  össze van szedve pár dolog.
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Zoli_bácsi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-22, 11:53 | Üzenet/Post # 124
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Elkészült a Linuxcnc-hez a kézikerék.





Csatolások/Attachments: 9836148.jpg(180Kb) · 8096960.jpg(167Kb) · 2002019.jpg(175Kb) · 8980272.jpg(193Kb) · 9634148.jpg(210Kb) · 6481122.jpg(235Kb) · 0959878.jpg(184Kb) · 1538790.jpg(159Kb)
 
zasti Dátum/Date: Hétfő, 2013-12-23, 18:12 | Üzenet/Post # 125
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi
Szia.
jól néz ki!!!!
Profi munka .


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2013-12-23, 20:57 | Üzenet/Post # 126
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi, ez nagyon komoly, gratulálok!

H1i.hu
 
Zoli_bácsi Dátum/Date: Kedd, 2013-12-24, 13:58 | Üzenet/Post # 127
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti, Amatőr, köszönöm szépen. Az LPT2 - mint látható - egyfajta "kelés" kitüremkedik a doboz oldalán. Dobozon, doboz. Így egész jól meg tudtam oldani az LPT2 kártya elhelyezését, mivel a fő dobozban már nem fért el a kártya sehogyan sem. Így maradt az a verzió, amikor is egy Rieser kábel segítségével meghosszabbítottam a PCI kártyát.

A kézikerék közvetlenül kapcsolódik az LPT2 kártyához. A tengelyválasztó, valamint a lépésköz választó logikát kezeli a PIC. (16F873A)
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 12:21 | Üzenet/Post # 128
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

A Stepconf wizard-al próbáltam felkonfigurálni a Charge Pump, valamint az E-Stop funkciókat. Ha csak az egyik funkció van konfigurálva akkor jól működik, de ha mindkettőt konfigurálom akkor "összeakad" a működésük. 
A leválasztó kártyámon a Charge Pump funkció engedélyezése látja el a motorvezérlők engedélyezését is. 

Az alábbi dolog történik:

Ha elindítom a LinuxCNC-t nem történik semmi nem tudom engedélyezni a leválasztó kártyát. Ha engedélyezni akarom a leválasztó kártyát ahhoz be kell kapcsolnom az E-Stop-ot úgy egyszer tudom engedélyezni a kártyát, de utána már nem tudom letiltani. Ha le akarom tiltani a kártyát ahhoz fizikailag ki kell lépnem a programból. Engedélyezés esetén minden kezdődik elölről. Próbáltam invertálni a pineket de akkor sem változott semmi.... 

Köszönöm előre is a segítséget!
 
Zoli_bácsi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 12:56 | Üzenet/Post # 129
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
pisti73, szia!

Az E-STOP nálad az LPT2-n van. Igaz? Tudod, a stepconf alkalmával ha nem konfigurálod az e stopot, akkor is berakja a hal fájlba.  A motorvezérlőt az LPT1-es charge pumpal, az LPT2-n meg az estop. Ez így nem működik?


Az üzenetet módosította/Modified by Zoli_bácsi - Vasárnap, 2013-12-29, 12:57
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 12:58 | Üzenet/Post # 130
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi

Szia Zoli!

Sajnos nem... fel tudsz jönnö gmail-re?
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 13:17 | Üzenet/Post # 131
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Szia

Most lehet megfogtál, ugyanis ilyenem nincs, még sosem confioltam, de lehet csask a logikák variálását kellene kicsit megkavarni.
És jelenleg még lemodellezni sem tudom.
Jó lenne látni az egész bekötést és konfigot mondjuk a hal-ban is, mert (lehet az Én képzelő képességem nem elég, de) ennyiből nem sikerült kitalálnom mi és miért bugos.
Ahogy  kiveszem, a parport0 van bekötve mindkettő, másként nem tudnád a wizzardal babrálni.

ennyit találtam a témában hirtelen.:
Keresd meg a hal file-ban(előtte azért csinálj mentést a file-ról)

net estop-out charge-pump.enable iocontrol.0.user-enable-out 
és
Írd felül a következővel::
net motion-enabled charge-pump.enable motion.motion-enabled

elviekben ez engedélyezné az F2 vel a gép bekapcsolását és külön választaná a 2 működését.
( mondjuk a logikát lehet ki kell totóznod).
 Simán egy enable a charge pumpra, nem lenne elég a kártyának???
(Nem ismerem a cuccaid, csak egy kérdés) smile

Üdv zasti

Hozzáadva (2013-12-29, 13:17)
---------------------------------------------
Zoli_bácsi
Wizzardban nem lehet a parport1 et konfigurálni, csakis a parport0.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 13:52 | Üzenet/Post # 132
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Szia!

Kiugrok a garázsba és kipróbálom amit írtál.

Hozzáadva (2013-12-29, 13:52)
---------------------------------------------
zasti

Szia!

Kipróbáltam sajnos nem jó, viszont ITT a tartalma. Az egyszerű engedélyező funkcióra már én is gondoltam, de sajnos azzal nem működik. Egyébként ILYEN  illesztőkártyám van.

 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 14:27 | Üzenet/Post # 133
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Mi a jelenség?

Ez az eredeti hal file ugye?

Hozzáadva (2013-12-29, 14:27)
---------------------------------------------
Ezzel ha összehasonlítod a tiédet???


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 14:30 | Üzenet/Post # 134
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Ez az eredeti hal file amibe fel van konfigurálva a CP és az E-Stop. 

A jelenség:

"Az alábbi dolog történik: 

Ha elindítom a LinuxCNC-t nem történik semmi nem tudom engedélyezni a leválasztó kártyát. Ha engedélyezni akarom a leválasztó kártyát ahhoz be kell kapcsolnom az E-Stop-ot úgy egyszer tudom engedélyezni a kártyát, de utána már nem tudom letiltani. Ha le akarom tiltani a kártyát ahhoz fizikailag ki kell lépnem a programból. Engedélyezés esetén minden kezdődik elölről. Próbáltam invertálni a pineket de akkor sem változott semmi...."

Bocs, épp most jöttek vendégek, most egy kicsit el kell, hogy menjek...
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-12-29, 14:55 | Üzenet/Post # 135
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Ezt leírtad az előbb is.
De írtam 1 sort amit át kellene variálni, és kipróbálni.
Méghozzá a 10 es sorban levőt.
Azt írtad, nem műxik. 
Kérdésem : Ha nem műxik, mi a jelenség?
El sem indul? esetleg nem változik semmi?
Ha nem indulna, lehet az lenne a legjobb, a bugreportból látnánk ha olyan a probléma.
Amit küldtem linket, ott is ugyan ez a szitu.

E-stop + charge pump.
Hátha ki tudsz bogarászni belőle pár dolgot.
Ahogy elnézem csak az az 1 sor különbözik a tiédtől(leszámítva a pin kiosztást)
Más különbséget nem látok, vagy nem veszek észre.

Még agyalok. Hátha kisütünk valamit.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Hétfő, 2013-12-30, 14:02 | Üzenet/Post # 136
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Itt lennék végre, bocsánat a távollétért...
Szóval, igen átvariáltam azt a bizonyos sort, de már el sem indult a progi.  A linkkel történő összehasonlításra már nem jutott időm, de azt is be fogom pótolni. A bugreportba arra a módosított sorra hivatkozik, ott nem tetszik neki valami. Holnap lementem a riportot és belinkelem, hátha Te többet értesz belőle mint én.  Köszönöm a segítséget!

Hozzáadva (2013-12-30, 14:02)
---------------------------------------------
zasti

Szia!

Zasti Te egy Isten vagy. Működik minden! Elkezdtem elölről konfigurálni mindent, lépésről lépésre mentettem, próbáltam a program működését. És láss csodát működik. Mint ahogyan korábban írtad az F2-vel tudom engedélyezni a kártya működését.

Korábban az volt a hiba, visszanézve az előző mentéseket, hogy ismét - mint egyszer már korábban - az ócska monitoromnak köszönhetően nem vettem észre, hogy a pont helyett egy vesszőt írtam véletlenül. Ez szívatott meg... 

Nem is tudom hogyan háláljam meg Neked...

Azért nagyon köszönöm!!!

Üdv:SzI

 
zasti Dátum/Date: Hétfő, 2013-12-30, 17:48 | Üzenet/Post # 137
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Halleluja!!
smile
Pont a pont a lényeg


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Zoli_bácsi Dátum/Date: Szombat, 2014-01-04, 23:21 | Üzenet/Post # 138
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 21
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti, szia!

Megszületett ugye a kézikerék a linuxcnc-hez. Remekül működik, semmi probléma vele. A használat során viszont jó lenne, ha a monitoron is átváltana a tengely és lépésköz választás esetén. Tehát ha a kütyün váltok tengelyt, akkor a monitoron nem váltja át a tengelyt. Természetesen ettől függetlenül az aktuális tengely mozog. (A mach3 esetén nincs ilyen, ott gyakorlatilag szinkronban megy a monitor és a kütyü.

Szóval valami olyasmit lenne jó varázsolni a beállításokban, ami lehetővé teszi, hogy a monitoron is történjen meg a tengely és lépésköz váltás. Nyilván ez csak amolyan finomítás céllal vetettem föl.

Erre van ötleted kedves barátom?
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2014-01-12, 12:46 | Üzenet/Post # 139
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zoli_bácsi
Szia
Kérdésed jó. smile
de ezen még sosem agyaltam, eddig még nem kellett.
Ha esetleg rájössz a megoldásra, érdekel engem is.
Nekem mocca van feltéve, ott pedig nem kell.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Topi Dátum/Date: Szerda, 2014-02-19, 21:31 | Üzenet/Post # 140
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

A LinuxCNC-ben be lehet állítani a mechanika esetleges "kottyanását"? (talán backlash?) Stepconfig-ban nem találtam, esetleg a HAL fájlban lehet megváltoztatni?

Topi
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
Oldal 7 / 9«1256789»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016