Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 5 / 9«123456789»
A fórum moderátora: KisKZ, Sir-Nyeteg, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
EMC vezérlő szoftver/EMC controller software
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 09:49 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Az EMC kotroller szoftver témában minden ami érdekes.
Everything about EMC controller software
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-05-19, 18:20 | Üzenet/Post # 81
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zolibá
Szia
Idézet (Zolibá)
Ha a jól működő iniben változtatsz és mented, és valami oknál fogva úja előhozod a steppconfigot módosításra az előzőleg mentett módosításaid elvesznek és csinálhatod újra.
Ez így igaz, de még a hal-ban is átír pár dolgot a wizzard.
Gondoltam ezekkel tisztában vagy.
Ezért van az mint ami nálam(mondjuk a távirányító az lpt2-őn, külső e-top lpt2-őn) 
hogy csak kézzel szerkezthetem a halt, és init, mert amint a warázslóval belematatok, elmegy minden lpt-2 re vonatkoző cuccom, és pár sort vissza kell írni hogy megint működjön.

Félni nem kell tőle, és könnyen rá lehet jönni.
Tudod hányszor beleestem anno ilyen hibába amikor kezdtem a linuxxal foglalkozni.
Szóköz, különböző hülye karakterek, kis nagybetű, ez mind mind számít. 
Ma már természetes, de egykor nem volt az.
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2013-05-19, 18:23 | Üzenet/Post # 82
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Szia.
Ügyesen megoldottad.Én anno mikor belőttem az EMC-t magamnak az ini és a hal fájlt a geany szerkesztőben nyitottam meg .És a még szerkesztettem,nem zártam be csak mentettem,így ha hiba volt benne elég volt a Ctrl+Z parancs,és minden az eredeti volt.
De igen az Ubi nem szereti az ékezeteket sem mappában sem fálj névben .
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2013-05-19, 19:18 | Üzenet/Post # 83
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Viktor)
De igen az Ubi nem szereti az ékezeteket
Szia.
Megtanultam egy életre hogy az ékezet gongot okoz, de unalmas lenne az élet ha nem lennének problémák
amit meg kell oldani.
Üdv:Zolibá
 
zasti Dátum/Date: Kedd, 2013-05-21, 17:34 | Üzenet/Post # 84
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Viktor
Szega.
Neked melyik skin van fent a linuxcnc-n??? A moccát nem próbáltad?


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Viktor Dátum/Date: Szombat, 2013-05-25, 19:59 | Üzenet/Post # 85
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
zasti, Szia.

Nekem az eredeti skin van bent.
Engem nem vonz a külcsín.
De miért kérded? Van valami extra jó benne?
Muti képet róla.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-05-25, 20:26 | Üzenet/Post # 86
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Viktor
Kicsit meg kell szokni, kb 10 perc, meg 3 marás, de utána okés. Viszont a főorsón ha változtatom a fordulatot, néha mint ha megakadna, de a vezérlésre nincs kihatással.
Jó benne, (mert nekem ELO monitorom van) jó nagy gombok vannak rajta, túlhajtás, főorsó fordulat, csúszkás, home gombok külön, nem kell ráállni a tengelyre, csak megnyomod mondjuk a Z home, és az veszi fel a home pozíciót.
Tudja folytatni mint a mach3 bárhonnan a kódot, ez is gombra ki van téve,File megnyitás normális ablakban, nem az a kis fos ami volt eddig, Nem kell felől a sávba vastag ujjal szerencsétlenkedni, Mint a nautilus(windózosoknak, mint a winfosintézőőőőőőő) meg pár apróság ami nem jut eszembe


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Viktor Dátum/Date: Szombat, 2013-05-25, 20:35 | Üzenet/Post # 87
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
zasti, Akkor egy elérhetőséget dobj róla kérlek.
És muti képet róla.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-05-25, 20:50 | Üzenet/Post # 88
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Viktor
Valahogy így néz ki

Egy pár apróság hozzá.
Innen lehet tölteni, és a beállítás is fent van
Nekem 2.5 ment fel az kellett.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Viktor Dátum/Date: Vasárnap, 2013-05-26, 06:40 | Üzenet/Post # 89
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
zasti, Köszönöm a linket,majd kipróbálom.
 
zasti Dátum/Date: Szerda, 2013-05-29, 09:31 | Üzenet/Post # 90
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok
Mindenki saját felelősségére tegye fel.
Eddig a használat alatt még nem derült ki róla semmi rosz, de csak óvatosan.

Mocca GUI a következő linuxokra
  • Ubuntu 8.04 is Hardy Heron
  • Ubuntu 10.04 is Lucid Lynx


Mocca GUI telepítése:
Szedjük le a megfelelő csomagot INNEN.
Letöltésnél figyeljünk a verziószámra, mert különben még telepítésnél fog nyavajogni a helyes verziószámra utalva
.(minden csomag mellett van egy megjegyzés a Summary+Labels oszlopban) verziószáma a végén.
Azt hogy melyik kell neked, csak megnézed amikor indul a linuxcnc,
Ha lejött a csomag, egyszerűen dupla katt,
Sima debian csomag, nem kell semmi hókusz-pókusz.
Letöltésnél ha van lehetőséged, a megnyitás(open)-választani, nem a (save)-et és akkor keresned sem kell smile

Miután feltelepült, a következő lépés:
XY -értelem szerűen a sajátoddal behelyettesíted.
Megkeresed a linuxCNC mappában az ini fileodat. (/home/felhasználó neved/emc2((vagy linuxCNC))/configs/XY mappa/XY.ini

Ha megvan megnyitod szerkesztésre(jobb esetekben dupla klikk.)
Keresel benne olyan sort hogy :
DISPLAY=AXIS
Ezt az egyenlőség jel utánn mocca-ra átírod
Valahogy így :
DISPLAY=mocca

Hozz létre egy új szekciót az ini-ben
MOCCA néven.
Így néz ki:

    [MOCCA]Alá másold be a következő sort.

CONFIG =/usr/share/mocca24/skins/default_en

-----------  ez-2.4 es esetén. Ha 2.5 deb csomag ment fel akkor értelem szerűen a "mocca25" fog szerepelni a sorban.--------
MENTÉS? ÉS KILÉP.
Következő indításnál az új felület fog fogadni smile

Telepítésnél eőforduló függőségi gondok :

Ubuntu 8.04 Hardy Heron
  • libglib1.2dbg
  • libgdkpixbuf2
  • libgtkglext1


Ubuntu 10.04 Lucid Lynx
  • libgtkglext1


Ha kéri, ezeket telepíteni kell.

forrás angolul
letöltési olda mégegyszer

Üdv zasti

Valaki mondja meg miért nem úgy formázódik ez a szájoncseszett szöveg ahogy írom.
3x átvariáltam, de mindig össze vonja a sorokat, amik félreértelmezésre adhatnak okot.
Köszönöm..


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."


Az üzenetet módosította/Modified by zasti - Szerda, 2013-05-29, 09:47
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2013-05-29, 20:04 | Üzenet/Post # 91
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (zasti)
Mindenki saját felelősségére tegye fel.

Köszi a részletes leírást, így már könnyebb lesz.
 
zasti Dátum/Date: Szerda, 2013-05-29, 21:41 | Üzenet/Post # 92
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Zolibá
Szia, Örülök ha most ez elmegy. már vagy 3x próbálkoztam, de ..... mindegy.

Idézet (Zolibá)
Köszi a részletes leírást, így már könnyebb lesz.

Csak bátran. elrontani nem lehet, ha elakadsz itt vagyunk.
Nekem bejött.

Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Topi Dátum/Date: Szombat, 2013-11-09, 21:55 | Üzenet/Post # 93
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia Mindenkinek!

Segítsetek nekem,mert nem tudom hogy jó lesz-e a PC.-m cnc meghajtására.
A késleltetési teszt szerint gyalázatos, de a min. konfighoz képest szerintem annyival jobb,
nem kellene ilyen rossz értékeket produkálnia!

Vélemény?

Topi
Csatolások/Attachments: 5865638.png(58Kb) · 2177650.png(55Kb) · 4260842.png(80Kb)
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-11-10, 12:07 | Üzenet/Post # 94
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Topi,
Szia
Még 1Gb ram dobna rajta egy picit, de ha ennyi van ezzel kell gazdálkodni.
1 gb ram éppen elég, ha ehez lövöd be az időzítéseket, nem lesz egy rakéta, de soha nem fog téveszteni a géped.(az hogy esetleg a képernyő ki fagy a vezérlésbe nem szól bele, csak picit bosszantó egy hosszabb kódnál)

Magyarul itt nagyjából le van írva,

Nézd át ezt!    

Üdv Zasti

Kérdés?
Ez kétmagos proci, vagy csak HyperThreading????
Próbáld ki amit linkeltem, ha nem megy keress magánba.
Máshoz jelenleg ne nyúlj.

((Épp nem régen olvastam érdekes tanácsokat ezzel kapcsolatban egy másik fórumon //eszem megáll mik vanak/// smile
Linuxhoz nem az AHCI-t kell piszkálni a biosban.(az csak a SATA merevlemez üzemmódja alapértelmezetten) Ha tiltva van Ide módban kezeli a gép) vagyis nem jó.
Viszont ami fontos, lehetőleg legyen stabil a gép(ez kb annyi mint: nem különböző összeturkált ramok, rendes kontakt a csatlakozóknál(ellenőrizni) normális stabil táp, rendes hűtés!!
Ram időzítésekek automata módban(vagy a gyártó által javasolt értékeken), processzor szintén, semmi tuning.))
A grub szerkeztésekor odafigyelni, se egy felesleges szóköz, pont vessző stb ne legyen, mert nem fog elindulni.
Pontosan azt beírni ami a leírásban van, és ha jól csinálsz mindent javulni fog a helyzet még ennyi rammal is elfogadható szintre.

Nem tudom mennyire vagy otthon a linux terén, de ha nem megy a terminálból való grub szerkeztés, megoldhatójuk kattingatós módszerrel is.
 Ha valamit nem értesz, szintén keress magánban.

A képernyőkímélőt letiltod, és amíg a gép dolgozik, 1000% hogy nem fog semmilyen energiagazdálkodás, vagy  bármilyen felesleges folyamat beleszólni a vezérlésbe.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Topi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-11-10, 20:09 | Üzenet/Post # 95
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti

Szia!

Köszi a kimerítő választ!

Elöljáróban annyit, hogy ez az első linuxos gépem. A cnc-m jelenleg alkatrészek alakjában várják a jó szerencséjüket (egy marék csapágy
kivételével már minden megvan). Mivel azért rövid időn belül meg kell építenem a gépet, így elkezdtem foglalkozni a szoftverrel is. Az EMC sokkal profibbnak, biztosabbnak tűnik, mint a M3, de közvetlen tapasztalatom egyikről sincs, csak amit itt és más fórumokon olvastam. Megdöbbentő volt az, hogy egy Win telepítéséhez képest mennyivel egyszerűbb volt az Ubuntu telepítése. (nem kellettek driverek, ami kellett, azt megtalálta önmaga, nem kellett vacakolni a hálózat beállításával stb.)
Tudom, hogy a Win-en felnőtt ember (én Win3.1-es pc-t láttam először) agyát át kell állítani a linuxra, de tanulni szeretek, és szerintem a M3-al is bele tud futni az ember komolyabb fejtörést igénylő problémákba.
Viszont ha úgy gondolod, hogy ilyen előélettel inkább először a M3 legyen a vezérlő, akkor ezt is elfogadom.

Kérdéseim:

- a procik számát a BIOS-ban találom meg?
- a 3. képet azért raktam fel, mert az EMC kézikönyvben a gépigény fejezetben pont valami ilyen szerepelt nem megfelelő eszközként (ATI/AMD fglrx videokártya). Nekem ez semmit sem mond, talán Te majd értelmezed.

Ja a vezérlők TB-k lesznek.

Topi
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-11-10, 22:32 | Üzenet/Post # 96
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Topi
Szia

Amennyiben ez az első telepítésed,, majd belejössz.

A procik számát elviekben amikor bekapcsolod,+ a bios-ban is megtalálod,  de a rendszerinformációk között is ott van. 
linuxon ha terminálba beilleszted ezt zárójelek nélkül (cat/proc/cpuinfo) megkapod a választ.
Ha grafikus felületen szeretnéd az infókat, tedd fel a hardinfo nevű programot, (sudo apt-get install hardinfo)

Amennyiben HT a procid,  a linux ugyanúgy két procit fog mutatni a teszteken.

Sajna ezt pár szóban nem lehet elmagyarázni, ha meg csak azt írom tilsd le a biosban ezt, meg szerkezd meg a azt, lehet meg tudod csinálni, csak legközelebb emlékezni nem fogsz rá.
Itt egy kis anyag a HT processzorról, (amit egyébként a linuxcnc nem szeret)

Végig csináltad általam linkeltet Linuxcnc.hu oldalon?
Tessék átnyálazni megpróbálni, elrontani nem könnyű de nem is lehetetlen, lényeg hogy ha elszállna valamiért tudj netközelben maradni másik géppel.

Más:

Ha az ATi kártyával és zárt meghajtóval elsőre elindult a linuxcnc nem piszkáld, előfordul. smile

Idézet Topi ()
(ATI/AMD fglrx videokártya). Nekem ez semmit sem mond, talán Te majd értelmezed.
 

Itt nem értem mit nem értesz.
Az a grafikai meghajtó amit jelenleg a géped használ, nem nyílt forráskódú, Er-go az ubuntu fejlesztők max csak le tudják tesztelni véleményezni, de bele nem nyúlhatnak még ha tudnának sem.
Ezért a kompatibilitás eléggé gyártófüggő.Ha xar a driver és a gyártó nem ad ki rá javítást, akkor így jártak a linuxosok. smile

Egyébként ha megnézed a képet, le van írva.

Üdv Zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Hétfő, 2013-11-11, 19:43 | Üzenet/Post # 97
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Szeretnék enkódert használni egy 3 tengelyes gépen. Ha van 2 LPT kártyám akkor semmi gond vele, működik a tengelyválasztás, működik a lépésállítás, működik az enkóder, szóval van elég bemenetem. Ha viszont csak fizikailag egy LPT portom van (és nem tudok 2. kártyát betenni) akkor megvalósítható e az enkóder használata? Ez úgy gondolom, hogy a tengelyválasztást és a lépésválasztást egérrel oldanám meg, az enkóderhez pedig lenne 2 szabad bemenetem. 

Köszi a segítséget előre is.
 
Topi Dátum/Date: Hétfő, 2013-11-11, 20:10 | Üzenet/Post # 98
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti,
Szia!

Némi kísérletezés után megcsináltam a beállításokat a BIOS-ban, ill. az általad küldött cikk alapján átírtam a grub fájlt.
A késleltetési teszt jobb lett, ha nem csinálok semmit a géppel, akkor a mellékelt képen látod az eredményt, de pl. a böngésző
megnyitásakor felugrik az érték 800 ezer fölé.




Amit még megcsináltam az, hogy az indítópultban letiltottam minden olyan futó programot, ami szerintem nem kell.
(kékfog, frissítéskereső stb.)
A tervem az, hogy egy megbízható linuxcnc gépet kiviszek a műhelybe, és ez a gép  kizárólag a szerszámgépet fogja működtetni.
A g  kódos progit generálom egy másik gépen (CAD-el, ARTCAM-el stb.), szándékaim szerint úgy, hogy a lehetséges módosítások (pl. szerszámkompenzácíó ) már beleépüljenek a g kódba, tehát már a műhelyes gépnek ezeket sem kell számolnia, pendrive-on kiviszem a műhelybe, betöltöm a gépbe, és elindítom. Nagyon valószínű, hogy sorozatgyártásra fogom használni úgy, hogy egy asztalon több munkadarab lesz. Az, hogy a több mdb. progija nullponteltolással valósul meg a műhelyes gépen beállítva, vagy a tervezés fázisában copy/paste módszerrel, majd elválik. Tehát a fentiek alapján semmi más program sem fog futni a gépen, még hálózat sem.

Topi
Csatolások/Attachments: 8954056.png(55Kb) · 7895941.png(131Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Topi - Hétfő, 2013-11-11, 21:53
 
zasti Dátum/Date: Hétfő, 2013-11-11, 23:03 | Üzenet/Post # 99
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Szia

Kérdésben a válasz!
De ha belegondolsz, egy nyilat könyebb nyomkodni, mint egérrel kattintgatni. Ha már billenytyű közelben kell lenned, akkor szerintem indegy hogy tekersz vagy nyilat nyomsz.
Nekem először kényszerből volt hasonló megoldás, de kúúúva bosszantó tud lenni ha messze vagy Pl. a munkadarabtól, és kis léptéken van. Vagy kivárod, míg odaér, vagy odaszaladsz egérrel kattintgatni. Mikor már közel vagy a munkadarabhoz, akkor meg visszavenni a léptetést.
Egy LPT port esetében is használhatod a szabad bemeneteket.
Csak úgy kell definiálni a hal file-ban.

Topi
Szia
 képen levő teszt eredménye 2x jobb mint ami nálam ketyeg 4 tengelyre. nálam 27us a teszt eredménye, nyitott böngészővel terhelt gépen, nettel stb, és 33us lett beállítva a linuxcnc-be. 
Az emc2 kézikönyve úgy írja , ha ez az érték 15-20us-ig kiválló,30-50 felett elmegy, és 100us felett nem ajánlott.
Nem tudom mi nálad a 8000, de már a képen 13 ezer felett van nanosec-ben.
Mi a 8ezer tényleg?
Helyeben ahogy írod a gép funkcióját tekintve, Én nem aggódnék. Kevesebbet olvass a neten, és nem lesz ennyi kétség benned. smile
Xarabb géppel is martam már 1 300 000 soros kis relifet, mellette fórum meg youtub. Ami a lényeg, beállításál a legmagasabb értéket kell figyelembe venni, és akkor nem lesz meglepetés. A többit a linuxcnc már tudja.(a sebességed fog ettől függeni,  ha hazudsz a linux cnc-nek, az észreveszi.és a  stabilitásnak sem tesz jót.
Javaslat: Tegyél még ramot a gépbe, hangold össze, vagy (ugyan ilyet tegyél bele ha lehet) és nem fog ekkorát ugrani mint most.
Ha nagyon aggódsz akkor meg vegyél egy mindenki álltal agyonfavorizált valamilyen lapot, de olyat amit már többen is leteszteltek linux-cnc alatt és hibátlanul fut.
Ha nem annyira aggódsz. Állítsd be a géped rendesen, és teszteld.(sejtésem szerint ebben a gépben sem volna szabad csalódni)

Egy pár trükk azért van ami esetleg javíthat a dolgon, és nálam bevált.
(amennyiben régebbi a lapod ( bios ami fut rajta),mint a ramok, ugy lehet befolyásoló tényező a linuxcnc-ben)
Ez tapasztalat alapján:(nem javaslom) de elgondolkodtató, egy picit felülbírálni a bios beállításait. Nem tuning szinten, csak egy állíndó(alacsony értékről elindulva tesztelni hogy fut a latecyteszt.
Ami a Ram- on fel van tüntetve azt az értéket próbáld ki először.

Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Topi Dátum/Date: Szerda, 2013-11-13, 08:15 | Üzenet/Post # 100
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti

Szia!

Köszi a tanácsokat, először nézek bele még RAM-ot, aztán majd kiderül...
A kérdésedben szereplő 8000 az 800ezer volt, ez lett a max jitter értéke, amikor megnyitottam egy böngészőoldalt, előtte a képen 
látható értéket mutatta.
Egy kérdés: A késleltetési teszt eredményeiből lehet számolni a léptetőmotor maximális lépésszámát?

Topi
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
Oldal 5 / 9«123456789»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016