Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 2 / 9«123489»
A fórum moderátora: KisKZ, Sir-Nyeteg, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
EMC vezérlő szoftver/EMC controller software
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 09:49 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Az EMC kotroller szoftver témában minden ami érdekes.
Everything about EMC controller software
 
zasti Dátum/Date: Csütörtök, 2012-11-29, 13:58 | Üzenet/Post # 21
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
lari,
Szia
Hát, így látatlanba csak próbálkoztam.
Quote (lari)
Az a helyzet, hogy nálam nem a szerszám mozog, hanem az asztal

Az nem baj,nálam is 1 tengelyen, de az nem jelenti azt hogy ne lehetne viszonyítani.
Szerszám mozgás pozitív irányba,= az asztal, jobbról balra kell mennyen. = (Képzeletbeli) szerszámmozgásod az asztalhoz nézve, balról jobbra. x-nél, stb stb
Remélem sikerül kitalálnotok valamit, és azt, hogy ha megvan a megoldás azt publikálod velünk.(engem ,személy-szerint érdekel a megoldás)
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
lari Dátum/Date: Szerda, 2012-12-12, 12:47 | Üzenet/Post # 22
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 35
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
zasti,

Sziasztok!

Sikerült megoldást találni az utólsó néhány hozzászólásban felmerült problémára.
A megoldást az alábbi linken lehet elérni, ahová szerző feltette. billentyűzet kiosztás
Minden részletesen le van írva.
 
zasti Dátum/Date: Szerda, 2012-12-12, 15:17 | Üzenet/Post # 23
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
lari,
Szia Ennek örülök,
és mindenki nevében köszönjük a linket.
Én eddig még nem láttam olyat hogy ez a része nem működött volna korrekten a cnc programnak., de most már akkor van rá megoldás is.
Néztem a linket, és első reakcióm ez volt kb(" hú baxxameg ez az oldal még a könyvjelzőim között is itt van") és nincs 2 hete hogy ott jártam az " isolcpus1" paraméter miatt.
// nem emlékeztem rá.//
Üdv zasti


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Béni Dátum/Date: Szombat, 2012-12-22, 11:48 | Üzenet/Post # 24
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Bujtár Jani létrehozott egy honlapot a LinuxCNC magyar támogatására és a LinuxCNC-s társadalom összefogására, tapasztalat és tudás cseréjére.
Látogassátok meg!


http://linuxcnc.hu/


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Robi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-17, 17:41 | Üzenet/Post # 25
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 222
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Még javában épül a gépem, de már kíváncsiságból kipróbáltam a LinuxCNC live változatát pendrive-ról. A PC adatai ami a későbbiekben majd a léptetőmotor vezérlőt fogja hajtani a következők: Intel alaplap, 1,33Ghz proci, 512Mb ddr, integrált SIS vga, 17" monitor. 1024x768 felbontás felett a Linux alatti kép csíkozott és ahogy csökkentettem a felbontást a csíkozás folyamatosan eltűnt. Mivel a video memóriát az alaplap a rendszer memóriából választja le, ezért lehet, hogy az kevés neki? 1gigáig tudom ezt feltornászni max... Vagy ennek a programnak mindenképp hardveres gyorsítású videó kártya kell?
Köszi! smile
 
pisti73 Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 18:15 | Üzenet/Post # 26
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a 2 LPT portot nem ismeri fel az Ubuntu. Lefuttattam a LinuxCnC oldalon található, "Kézikerék (MPG) a második párhuzamos porton" leírásban található parancssort, az alaplapi portnál mindent kiír rendesen, a következő sorba pedig azt írja, hogy " lp0: using parport0 (interrupt-driven)"

Esetleg nincs fenn a 2. LPT dirivere?
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 19:52 | Üzenet/Post # 27
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73

Szia
A legelejéről kellene kezdened.
Likeld már be mit próbáltál eddig ha kérhetem.
Jó lenne tudni, hogy a linuxod látja-e a lpt kártyádat. Ha ott van az emc2 ben nincs akkor egyszerűbb a dolgounk.
lspci -v parancsra mit dob ki? 
Ha a listában szerepel parport1, esetleg valami olyan néven amit felismersz, akkor csak konfig kérdése, ha már a linuxnak sem tetszik akkor bonyibb a helyzet.
Linixnál nem lpt 1 az lpt 1, hanem parport0, az első, és parport 1 lenne a második.

Később leszek.
üdv zas


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 20:31 | Üzenet/Post # 28
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti,

Szia Zasti!

Köszi a segítséget, már ismét "összehozott minket a sors".

Szóval most elértem odáig, hogy mélyebben beleássam magam a Linux CNC-be. Feltelepítettem mindent, és elkezdtem volna beállítani a dolgokat. Az első LPT porttal nem is foglalkoztam, mivel azt már korábban  sikerült beállítanom, inkább a 2. LPT portra irányult a próbálkozás. Találtam ITT  egy kis kiinduló anyagot és eszerint próbáltam eljárni. Úgy éreztem menni is fog a dolog, de a "dmesg | grep parport" beírását követően észrevettem, hogy nekem nem ismeri fel (vagy nem tudom hogy fogalmazzam meg) a 2. LPT portot. 

Ez az üzenet jelenik meg:

pisti@pisti-pc:~$ dmesg | grep parport
[   16.306242] parport_pc 00:09: reported by Plug and Play ACPI
[   16.306353] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, dma 3 [PCSPP,TRISTATE,COMPAT,EPP,ECP,DMA]
[   16.392472] lp0: using parport0 (interrupt-driven).


Most kipróbáltam azzal a paranccsal amit Te mondtál az arról kapott eredményt pedig akkor belinkelem. Itt az utolsó előtti bekezdésben már felismertem a 2. LPT kártyámat, de ha jól értelmezem, valamiért azt írja, hogy a hozzáférés megtagadva.

Linux üzenet
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 20:56 | Üzenet/Post # 29
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Szia
valamit nem értek, 
A parport0 vannak a vezérlők, és az pci-os lpt-n lenne a távirányítás?
az első lpt az alaplapi. annak a címe 0x378, (általában)
a második lpt-d címének a 0xbc00, vagy 0xB800 ezekkel próbálkozz próbálkozz.(ha winfos alatt megnézed 99%ban ugyan az lesz linux alatt is, nekem még mindig így volt)
Amennyiben nem jó a parport 1 címe(vagyis a második lpl-nek)
ugy el sem fog indulni az emc2.
ha elsőre elindul, nyertél.
Az hogy valami mozogjon róla, még nagyon messze van.

Tovább.
Ha a távirányítót pinkiosztását szeretnéd beállítani, ott már nem használhatsz utánna wizard-ot.
Egyébként felesleges is lenne, mert nincs a második lptre még utalás sem, egyedül a címét tudod beállítani.
Másik, meg ha beállítod az lpt2 pin kiosztását, a hal-ban, minden egyes wizard után újra csinálhatod.

Üdv zas
  
Ui. a "capabilities" meg képességet jelent, nem hozzáférést.

Hozzáadva (2013-03-09, 20:56)
---------------------------------------------

Idézet (pisti73)
Szóval most elértem odáig, hogy mélyebben beleássam magam a Linux CNC-be. Feltelepítettem mindent, és elkezdtem volna beállítani a dolgokat. Az első LPT porttal nem is foglalkoztam, mivel azt már korábban  sikerült beállítanom, inkább a 2. LPT portra irányult a próbálkozás.


Itt ilyen nincs.
Legelőször, állíts össze egy működő rendszert, bekonfigolt, vezérlővel, főrsóval stb, 
Anélkül nem tudsz második lpt kártyát konfigurálni. ez nem winfos,(tessék mindent sorjában) ha meg már csináltad, ess neki, azt a wizard-al pár perc és kész.
Ha az működik, és elfogadható, akkor kezdhetsz neki állni szerkeszteni az lpt pci-os kártyádat.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 21:49 | Üzenet/Post # 30
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Szia!

parport0 az a vezérlés, parport1 távirányítás szeretne majd lenni.

Megvan a config, működnek a tengelyek, beállítottam a 2. LPT címét és elindult a EMC.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 22:27 | Üzenet/Post # 31
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Okés
Legelőször is , készíts egy-egy másolatot a hal, és az ini file ról
.(Home mappa (forder)/linuxcnc/configs/xy mappa(amilyen nevet adtál neki)
custom.hal, XY.hal és "XY".ini
ha ez megvan
Meg kell nyitnod szerkesztésre az ini filodat., és
a "HAL" szekcióba egy uj sorba be kell irnod :  HALFILE=custom.hal
///ha esetleg külön halban akarod szerkeszteni a távirányítódat, akkor annak a nevét, kell az egyenlőség jel után írni. pl mpg.hal stb
mented, bezárod.
(Én azt írom amikor a custom.hal-ban lesz minden)

Utánna ugyan az a mappa. XY.hal file.
következő sort átírni:
loadrt hal_parport cfg=0x378 ------erre------loadrt hal_parport cfg="0x378 0xbc00 in"
--természetesen, ha nem 0xbc00 akkor azt írod ami a második portod címe.
//itt arra figyelj hogy a második port címe után az "in" szerepeljen. Ez ugyan az mint a mach3 ban a 2-9 pin input.
mented bezárod.

Ha ez megvan, elindítod az emc2-őt, és megnézed elindul-e egyáltalán(remélem nem hagytam ki semmit)
Ha bejön a program a "machine"menüben  rákattintasz a "show hal Configuratin"-ra,  ekkor kijön egy panel, amiben nézelődhetsz.
Minket a bal oldali lenyílló menüből a "signals"-Pins-parport-1 érdekel. ha azt lenyitod, látod a pineket megszámozva, ki-bemenet stb
Jobb oldalon van két fül "show"(ez az éppen kiválasztott pin státuszt) és van a "Watch" ami mutatja a kiválasztott pin szintjét, magas avagy alacsony.
Ha bal oldalon sorba kattingatsz a pinekre, egymás alatt megjelennek. (Én itt szoktam tesztelni a bemenetet)
Ha rá van kötve a távirányítód a gépre, itt jeleznie kell, ha süket, akkor valami kimaradt.

Most jön a custom.hal
de ide majd linkelek, vagy valamit kiatlálunk, ennyit nem gépelek be smile

ha ezek megvannak, mondom tovább, de lehet egyszerűbb lenne, ha elküldenéd a custom. hal file odat, és a pin kiosztásodat,
de minimum  PIn kiosztás kell.
Mondjuk ha ezt bemásolod,//// értelem szerűen a saját pineidre ///, valamit mozdulnia kellene.
A lépték választáshoz mint említettem multkor, itt nem jó a mach3 féle kapcsolás.
itt nem 1 db gombbal lehet megoldani,hanem 2 db kapcsoló kell, 2 pinnel variálva lehet 4 féle léptéket beállítani.

de mindent sorjában.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."


Az üzenetet módosította/Modified by zasti - Szombat, 2013-03-09, 22:42
 
pisti73 Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 23:04 | Üzenet/Post # 32
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Köszi Zasti, eddig sokat segítettél, szerintem a többit halasszuk holnapra, egy kicsit fáradt vagyok és nem nagyon fog az  agyam.
Amit eddig írtál azzal elboldogultam. Holnap megnézem a pin kiosztásokat és jelentkezem.

Addig is jó éjt!

Üdv. SzI.

Hozzáadva (2013-03-09, 23:04)
---------------------------------------------
Még egy gyors kérdés, ha az aktuális pint, mondjuk a 9-est tesztelem és sárgáról átvált pirosra akkor az azt jelenti, hogy működik a 2. kártyám?

 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 23:11 | Üzenet/Post # 33
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Oksa, de amit eddig írtam "légy oly bátyám" és csináld meg, rágd át magad rajta 20x, próbáld megérteni mi miért. Neten van sok segítség. és ha kész vagy, az emc2 ben a ledek villognak, akkor belekezdhetünk a beállításba is, az az alap aminek mennie kell  anélkül csak káosz lesz.
Vagyis, amíg a emc2 nem tud a második lpt portodról, addig nincs értelme tovább menni.
Üdv zasti.
Elképzelhető hogy nem fog menni elsőre, de én pár éjszakát ébren voltam segítség hiányában, mire összehoztam. Ha nem megy elsőre, próbálkozni kell, és mindig legyen egy mentésed, az eredeti file-okról, és csinálhatsz egy-egy státusz - mentést, ha beállítasz rajta valamit és működik.szépen megszámozva ne hogy belekeveredj.(Én így jutottam el a végére.)
Ha kézzel  belenyúlsz a filokba, utána ne használd a wizardot. ez fontos, mert lestornóz mindent.
Ha velemi később eszedbe jut amit wizardal meg tudnál oldani, inkább csinálj egy uj profilt, és abba állítsd be, utána abból átmásolhatod a működő jelenlegi profilodba. Ez csak egy jó tanács.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
pisti73 Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 23:28 | Üzenet/Post # 34
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Amit eddig írtál azt megcsináltam, örülök, hogy villognak a ledek és talán kezdem érteni. A wizardot értem, nem is akarok vele a meglévő profilba szórakozni. A mentés és a számozás jó ötlet ezt biztosan fogom használni. 

Nekem a segítség Te vagy, sokat segítettél a winfosnál is, azt mostmár valamennyire értem, ezt is szeretném legalább annyira megtanulni. Igaz sokminden van a neten sajna csak angolul, az az igazság, hogy nem nagyon vágom az angolt így egy kicsit nehéz mire kibogozom mit is akartak mondani.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2013-03-09, 23:34 | Üzenet/Post # 35
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Idézet (pisti73)
Amit eddig írtál azt megcsináltam, örülök, hogy villognak a ledek.....
 Ennek Én is örülök.
Találkoztam már nehezebb alannyal is smile
ez eddig könnyen ment, és nem lesz gond a többivel sem.
Idézet (pisti73)
ezt is szeretném legalább annyira megtanulni
Ha nem jön össze elsőre, nem kell feladni, de ahogy észre vettem, gyorsabban megy mint gondoltam.
Idézet (pisti73)
van a neten sajna csak angolul, az az igazság, hogy nem nagyon vágom az angolt így egy kicsit nehéz mire kibogozom mit is akartak mondani.
 Vettem észre, de ez nem baj. Vagyunk itt elegen akik tudnak(tudnának) segíteni.
ezért lennénk fórum. deal
Ha vagyok megpróbálok segíteni.
Üdv zasti

Hú bakker valamit nem tisztáztunk. de lehet már mindegy.
A második LPT még a wizard-ban lett beállítva?, mert ez fontos.
Ha ott van akkor nincs dolgunk, de ha kézzel írtad be akor még 2 sort be kell szúrni a hal file ba.
addf parport.1.read base-thread
addf parport.1.write base-thread

ez fontos, Nézd meg a hal-ban szerepel-e, ha igen okés, ha nem akkor kikeresed az elején az első lptre vonatkozó ugyan ilyen bejegyzést, és utánna  ezeket beilleszted.(csakhogy rend legyen)


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."


Az üzenetet módosította/Modified by zasti - Szombat, 2013-03-09, 23:51
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-03-10, 08:30 | Üzenet/Post # 36
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Köszi rendes vagy.

Hozzáadva (2013-03-10, 08:30)
---------------------------------------------
Szia Zasti!

Igen a wizardba állítottam be a 2. portot, de azért leellenőriztem amit írtál és benne van. 

A pin kiosztásaim:

2. E stop;    3. X;    4. Y;    5. Z;    6. A;    7. 1,0;    8. 0,1;    9. 0,01;    13. Encoder B;    15. Encoder A

A custom.hal file-om tök üres, az gond? Vagyis az alábbi két sor van benne csak:

#Include your customized HAL commands here
#This file will not be overwritten when you run stepconf again

 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-03-10, 10:22 | Üzenet/Post # 37
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73,

Benéztem, sajna rokonsági programom lesz nemsokára, de ha hazajövök, átmegyek a cncre, és az enyém alapján megszerkesztem neked.
Ha van külső e-stopod, akkor még 3 sort be kellesz szúrni(ésvagy 2-őt törölni az XY.hal ban is.)
Arra viszont már nem emlékszem, pontosan, ezért majd kilesem az enyémből.
A példa fileok amik a wikin is fent vannak, működnek, e-stop nélkül is.(de emlékeim szerint az tartott nekem a legtovább beálítani.) smile
A 7-8-9 es pinekre ki kelesz találnod valamit, mert ugy nem tudod használni ha nyomógombon vannak.
Mondjuk példának legyen a 8-9 es pin.
Ha
8low -9 low =0.001
8high -9 low=0.010
8low -9 high=0.100
8high -9 high=1.000 mm(de ezt be tudjuk állítani gyorsjáratra.
Itt ha egy gombot benyomsz, csak addig aktív, ha elengedted már más a funkciója.
Vagyis ha mondjuk a példában szereplő gyorsjáratban szeretnél menni a géppel, 2 nyomógombot kellene tartanod egyidőben, meg az MPG tekerned hogy működjön.(ez nem éppen faxa)

Mentem , majd jövök, addig ha bátor vagy példa alapján megcsinálhatod hogy a gép mozogjon.
Ha valami fordítva működik(kivéve az MPG-nél) akkor a pin után írod :"-not" idézőjel nélkül. Ezzel fordítod a logikáját.
MPG-nél, elég ha a 2 pint felcseréled a hal-ban.

Hozzáadva (2013-03-10, 09:03)
---------------------------------------------
Idézet (pisti73)
A custom.hal file-om tök üres, az gond? Vagyis az alábbi két sor van benne csak:

Nem az nem gond, ebbe fogunk belenyúlni, és nem lesz üres. Az a 2 sor meg maradjon benne, azt a program nem veszi figyelembe, a többi kommenttel együtt.

Hozzáadva (2013-03-10, 09:27)
---------------------------------------------
Gyorsan bekapcsoltam a gépet
Szóval. a saját hal odban megkeresed az e-stop ra vonatkozó részt, és csak a
"net estop-out <= iocontrol.0.user-enable-out" sort hagyod meg(mentésed legyen, ha fordítva működne, itt is lehet majd használni "-not" kapcsolót

Ennyi legyen benne.
net estop-out <= iocontrol.0.user-enable-out
net emergency-stop <= parport.1.pin-02-in
net emergency-stop => iocontrol.0.emc-enable-in

ezzel mennnie kell elviekben.
A pineket, nélzheted ha belindítod a programot. a Show hall conf menüben, amit már írtam is.
Most hasznodra lesz, láthatod a pineket, és nem kell találgatni.

Hozzáadva (2013-03-10, 10:22)
---------------------------------------------
Robi,

Idézet (Robi)
Mivel a video memóriát az alaplap a rendszer memóriából választja le, ezért lehet, hogy az kevés neki? 1gigáig tudom ezt feltornászni max... Vagy ennek a programnak mindenképp hardveres gyorsítású videó kártya kell?

Nem feltétlenül kell neki 1Gb videókártya, azzal megelégszik, amivel maga a linux is.
Így ez a konfig elég gyenge, 1gb rammal, eldöcög, de csodát ne várj tőle.
Fel ismerte egyáltalán a linux a sis vga-t?
Van AGP port az alaplapon?

Idézet (Robi)
integrált SIS vga,


Ezzel lesz a gondod, nem az integrálással.
Alapból amit az ubuntu beállít felbontást, annak jónak kellene lennie.(monitorod,véletlenül, nem régi,?
A régi kicsi felbontású monitorok szoktak csíkozni.
Meg lehetne próbálni a xorg.conf-ban bűvészkedni, de ha valamit nem szeret utánna a GUI(grafikus felület) sem fog elindulni.
Parancssorból lehet csak visszaállítani.
Sis-el  jó tapasztalataim nem nagyon voltak eddig.(most épp egy sis chipsettes gép van a cnc-n, smile )
Igaz használ-tam (-om)csak néha sokáig tart rendes működésre bírni.
EMC2 höz, egy ATI, vagy intel, ami szó nélkül elsőre ment eddig. Az Nvidia is problémás, ott is hegeszteni kell.

Ha nem tudsz videókártyát tenni bele, akkor Javaslom(de csak javaslat) keress másik alaplapot.
Nekem ami eddig bejött emc2 höz, és semmi gondom nem volt, az Intel centrino, vagyis, intel video, intel vezérlő, intel proci.

A csatolmány a Pisti73-é sad
Csatolások/Attachments: xy.hal.txt(2Kb)


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."


Az üzenetet módosította/Modified by zasti - Vasárnap, 2013-03-10, 10:32
 
Robi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-03-10, 11:00 | Üzenet/Post # 38
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 222
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
[b]zasti,[/b] 
Csak PCI van a lapon mert ez egy kicsi ITX lap, ahogy a képeken is látod. Majd még próbálgatom, pl windows-t még nem raktam fel eddig. boot közben, biosban hibátlan, csak miután megjelenik az asztal, akkor csíkoz. Akkor is csak 800x600-as felbontás felett. Ezért gondoltam egyből a videó memóriára. Biosban felnyomtam legmagasabb 128Mb-ra a video ramot... nem sokat változott. A monitor nem túl régi, Siemens lcd, win alatt hibátlan. Végül is még nem tudom mit fogok használni, Mach3-t vagy EMC2-t.
 
pisti73 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-03-10, 15:05 | Üzenet/Post # 39
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 44
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zasti

Szia!

Az e stoppal nem boldogulok, valahogy nem akar összejönni (ha beírom el sem indul az EMC), a többi viszont működik.

Volt egy ki gond de az az én hibámból adódott. Én írtam Neked a 4. tengely pinkiosztását, viszont csak 3 tengely konfigurálását hajtottam végre. MIvel indításnál kereste a 4. tengelyt és nem akart elindulni ezért az általad belinkelt fájlból kitöröltem a 4. tengelyre vonatkozó dolgokat és már működött is. 

Egy dolog ami talán nem akar működni az a 8-as 9-es pinek low-low beállítása.
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2013-03-10, 15:59 | Üzenet/Post # 40
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
pisti73
Mert lehet hogy valamelyik hal file odban már egyszer hozzá van rendelve az e-stophoz valami.
Amikor nem indul, dob egy bug reportot. Jó lenne tudni mi van benne, miért vonyít. általában kiírja, ha hiba van a hal. fileban, azt hogy melyikben, és hányadik sorban. onnan lehet variálni. Valószinűleg törölnöd kellesz még mást is. A lényeg az maradjon amit beírtam fentebb
Idézet (pisti73)
Egy dolog ami talán nem akar működni az a 8-as 9-es pinek low-low beállítása
Ezt nem egészen értem, 
Hogy hogy nem működik low-low????ha nyomod a gombot a jelszint változik, vagy az nem akar változni???
Használd a  a show hal conf. ban a kis ledes képernyőt és változik-e a jelszint

Hozzáadva (2013-03-10, 15:59)
---------------------------------------------
a léptékes begyegyzéshez :
setp mux4.0.in1 0.0001
setp mux4.0.in2 0.001
setp mux4.0.in0 0.01
setp mux4.0.in3 0.100
setp mult2.0.in0 100
net scale1 mux4.0.sel0 <= parport.1.pin-08-in
net scale2 mux4.0.sel1 <= parport.1.pin-09-in

valahogy így nézzen ki, de függ attól hogy vannak beállítva a pineid,
Itt tudsz variálni, megcserélni a két sorban a pin számát, ha nem jó, vagy -not kapcsolót használhatod. ha nem azt csinálja amit szeretnél.
Én először beálltottam így ahogy van, és utánna a forgókapcsolót, ehez kötöttem be.(nem kell találgatni mikor mi milyen szinten van.
Hogy van megoldva a léptékválasztásod??? valami képet csinálhatnál a távirányítóról. csak hogy tudjam magam hová tenni ezügyben.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC vezérlő szoftverek » EMC vezérlő szoftver/EMC controller software (EMC vezérlő szoftver/EMC controller software)
Oldal 2 / 9«123489»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016