|
Fórumtéma javaslatok, kérések
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-29, 21:16 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Itt kérhettek, javasolhattok fórumtémát a Műhelytitkok fórumrész alá. |
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-31, 17:30 | Üzenet/Post # 2 |
 Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 660
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Sziasztok.Mint tudjátok én elég kezdő vagyok mint a cnc marásban,mint a fa kezelésében.Ezért szeretném,ha valaki egy cseppet a fa pácolásról írni picit.Mivel érdemes pácolni milyen pác milyen hatást hoz ki a fából.Eddig csak simán lakkoztam a munkáimat,de nem vagyok vele megelégedve.Sajna még páccal nem volt dolgom,így nem tudom hogy pl. a víz alapú pác nem repeszti-e meg a fát? Meg ilyenekre volnék kíváncsi ha lehet. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-31, 18:22 | Üzenet/Post # 3 |
 alapkő
Szia Viktor! Ebben a témában Csiki lesz a mester!:) Erre felé lesz az amit Te keresel: HAgyomásnyos fa megmunklálás és faanyagok Valamit remélem, hogy ha lesz majd ideje Csikinek, akkor folytatja a faanyagok éa a kapcsolódó témákról készített cikkét. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-01-06, 16:40 | Üzenet/Post # 4 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Szívesen venném ha valaki hozzáértő szájbarágósan összefoglalná a felületkezelési módszereket, pl. a méhviasz használatát, előkészítését, a felhordást, fényezést. Meg persze a pácolás is nagyon érdekelne, a lakkozás is, stb, stb... Volna valaki aki ért a lúhoz?
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-01-06, 16:47 | Üzenet/Post # 5 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Szívesen venném ha valaki hozzáértő szájbarágósan Csiki lesz az Amatőr! De Miki-bá is tud róla szerintem sokat. Valami már elkezdődött a hagyományos fa megmunlkálás topic alatt ebben a témában. Tessék csak kutatni! De a kereső is működik az oldalon, csak nem a fóru,on belülről kell használni( ezzel valamiért gond van), hanem a főoldalról indítani a keresést. Az átnézi a fórumot is.  |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-01-06, 16:52 | Üzenet/Post # 6 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Quote (KisKZ) Valami már elkezdődött Remélem lesz folytatás is, az eddigiek szuperek.
H1i.hu |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-01-06, 16:55 | Üzenet/Post # 7 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Quote (Amatőr) pl. a méhviasz használatát, előkészítését, a felhordást, fényezést. Meg persze a pácolás is nagyon érdekelne, a lakkozás is, stb, stb... Szombaton leszek valamennyire szabados. Addig tarsatok ki . A faanyagos cikk második része már majdnem kész van. |
|
| |
sanyi84 |
Dátum/Date: Szombat, 2011-01-08, 19:38 | Üzenet/Post # 8 |
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 217
Kitüntetések/Medals: 2
Dobozolási technikák. Házi olcsó nyákkészítés. És természetesen ezekhez tartozó sw-k. Egy példát felteszek, ez már egy kész tápegység. A doboz egy ős fix táp doboza volt. Előlapot nyákból készítettem. Etikettpapírra kinyomtattam a furatok, kivágások körvonalait, majd fúrtam, illetve kimartam minidrillel a szükséges részeket. Aztán csak a feliratokat illetve a műszer körvonalát nyomtattam az etikettpapírra. Legvégül kapott védőborításként öntapadós átlátszó fóliát, aztán a furatoknál, kivágásoknál kivágtam a fölösleges részeket. És jól elrontottam mert a doboz fúrásánál használt olajat nem távolítottam el az előlapot tartó két lemez közül. Mindenesetre a módszer bevált. Vezérlő dobozolásnál is ezt a módszert választom. Nyák helyett használható bármilyen más anyag is.
Az üzenetet módosította/Modified by sanyi84 - Szombat, 2011-01-08, 19:42 |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-01-08, 19:40 | Üzenet/Post # 9 |
 alapkő
Quote (csiki) Szombaton leszek valamennyire szabados. Addig tarsatok ki . A faanyagos cikk második része már majdnem kész van. Csiki! Csak ugy ahogy Neked jó, amikor ráérsz! VAnnak fontosabb dolgok is! Mi várunk bármikor is jössz!  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-01-08, 22:41 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Quote (sanyi84) Dobozolási technikák. Házi olcsó nyákkészítés. Sanyi! A HOBBYCNC elektronika alatt találod az uj topicjaidat! Kérlek ne hagyd sokáig üresen Őket! A dobozoláshoz át is vihetnéd ezt a fentebbi beírásodat! |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|