Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 8 / 22«126789102122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
Tapti Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 14:44 | Üzenet/Post # 141
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe, tetszik a vezérlőd! Már meg ne sértődj, de tiszta Pirx kapitányos. Nekem nagyon tetszik!
Látom van Z nullpont beállítód. Én is kreáltam egyet, de még a bekötést nem csináltam meg. Ebben is szükségem lenne egy ki segítségre.

A gyorsulási témára visszatérve, amikor fában martam a rózsát, az 140x60-s kép lett kb. ott is csak keresztirányú munkánál volt gubanc és kicsit gyorsabban csinálta, ráadásul akkor még az előző beállításokkal, kezdtem reménykedni.
Legutóbbi próbálkozásom alkalmával viszont rögtön az első félnél gebasz volt.
Megpróbálom, lejjebb veszem a gyorsulást, de gyanítom, hogy ebben van valami zavar.
Wifi router is bekavarhat, ha egy szobában vannak? Nincs a gépen net!
Amit még olvastam, hogy a szerszámpálya ablak zavart valakinek be. Van egy két lehetőség.

Azért most szebb lett a felület, új marót köszörültem.
 
kobee Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 15:52 | Üzenet/Post # 142
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Tapti! Megemlítenék egy hasonló kinézetű hibát ami nálam előfordult: Szintén a Z-tengely mászott el, de mint kiderült nem programhiba volt. A szerszám ahogy marja, "emeli ki" az anyagot, ellenkező irányú húzóerőt fejt ki, amitől az képes kintebb húzódni, ettől pedig a Z-magasság lentebb kerül. Valszeg nem volt tiszta a patron, pl. forgács, por lehetett benne, és hiába húztam meg, újra és újra kicsúszott. Főleg hogy a maró szára tükörsíma volt. No persze ez az X-Y hibákra nem vonatkozik.. Üdv.  -Z-
 
Tapti Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 16:26 | Üzenet/Post # 143
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
kobee, értem a dolgot, de amikor rétegelt lemezbe martam  pl. ott úgy nézett ki, hogy a teljes kész munkát három részre tagolta mintha három darab parkettát illesztettem volna egymás mellé, de az illesztési "hézag" pluszban jelentkezett vagyis két csíkban a felületből kiálló kb. 0.5mm csík tagolta a munkadarabot.
Remélem érthetően írtam?
 
kobee Dátum/Date: Vasárnap, 2014-05-11, 06:06 | Üzenet/Post # 144
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen, asszem értem, akkor itt másról van szó.. Én itt belenéznék a programba, hogy miket írt a gép össze. A Mach3-al soronként végig tudod nézni, illetve bele tudsz nézni, miközben a képen jelzi hogy épp hol jár (persze a marógép legyen kikapcsolva). Így meg tudnál győződni róla hogy valóban beírt-e oda valamilyen nemlétező koordinátát, illetve hogy ezt érdemes-e kézzel kijavítani. Én pl. minden réteg legelső sorát, -ha többrétegű a marás, szoktam így belassítani, mivel az teljes keresztmetszetben érinti a marót.. A köv.sornál visszaállítom a sebességet. -No csak egy kis kitérő volt.  -Mondjuk az enyém 1x csinált olyat is, hogy mutatta a program a marópályát ami rendben volt, miközben mutatta az aktuális pozíciót is, ami 1x csak letért a pályáról és önálló életet élt. Mindezt úgy, hogy a programban nem is voltak olyan koordináták mint amerre ment. De azért mutatta hogy arra megy..
 
Tapti Dátum/Date: Vasárnap, 2014-05-11, 20:10 | Üzenet/Post # 145
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Mai próba is meg volt, levegőben, Béni ajánlása alapján. Minden rendben ment a kijelölt ponthoz vissza talált a program lefuttatása után.
A változtatások, csökkentett sebesség (1600), kisebb gyorsulás (1000) és bár nem hiszem hogy számít de a vezérlőkártya az eddigi 1/8 ról 1/16 ra lett állítva.
Ez a teszt csak x, y, z mozgással maró motor nélkül lett csinálva.

sajnos csak óvatosban tudom nyomni, mert kiutálnak a házból smile
 
csewe Dátum/Date: Hétfő, 2014-05-12, 05:59 | Üzenet/Post # 146
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Tapti, azért remélem,mint súj rajta volt a marómotorod is.
Ez a hobbi nem többlakásos házba való,csak legfeljebb ha van saját garázsod.
 
Tapti Dátum/Date: Hétfő, 2014-05-12, 07:06 | Üzenet/Post # 147
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe, igen, csak nem indítottam el a zavar kiszűrését próbálom, ma "teljes" üzem lesz a levegőben. smile

Nemsokára lesz saját garázs/műhely, csak tudjam kivárni. Július! biggrin
 
rc Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 18:07 | Üzenet/Post # 148
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nem tudok megbirkózni egy Mach-al tapintóval készített pontfelhő stl file formátumba hozásával. Nem tudom beolvasni Artcam,  Meshlab segítségével sem, ill. milyen más szoftver kellene hozzá esetleg hozzá?
 
Béni Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 18:49 | Üzenet/Post # 149
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
rc,  szövegállomány? Ha igen, akkor a legtöbb program a vesszővel elválasztott adatokat szereti, egy sorban XYZ sorrendben egy pont.  A tengelykód nem kell! (X Y Z ne legyen benne!)
Ha nem boldogulsz, szívesen segítek, de egy hétig nem leszek.


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
rc Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 19:45 | Üzenet/Post # 150
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ilyen formátumú a Mach adat:

0.00000,-0.00146,-13.76953

0.99854,-0.00146,-13.83789

1.99951,-0.00146,-13.91602

3.00049,-0.00146,-13.99414

3.99902,-0.00146,-14.07227

5.00000,-0.00146,-14.16016

5.99854,-0.00146,-14.21875
 
Béni Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 20:02 | Üzenet/Post # 151
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
rc, az elmentett állomány kiterjesztését XYZ-re módosítsd és a MeshLab elvileg be tudja olvasni!

Az elválasztó vesszőket cseréld szóközre, ha nem megy!


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
rc Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 20:09 | Üzenet/Post # 152
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Most is xyz a sorrend. A vesszőket milyen módszerrel cseréljem szóközre?
 
Béni Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 20:13 | Üzenet/Post # 153
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
rc, nem a sorrendre, a fájl kiterjesztésre írtam az XYZ-t. Pl.  kalap.XYZ

Jegyzettömbben a CSERE paranccsal például ki tudod cserélni az összeset egy kattintással. (Vesszőt szóközre.)


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
rc Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 20:21 | Üzenet/Post # 154
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A szóközöket megcsináltam, de nem olvassa be a Meshlab.
 
Béni Dátum/Date: Csütörtök, 2014-05-22, 20:27 | Üzenet/Post # 155
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
rc
Idézet rc ()
nem olvassa be a Meshlab.
Nekem nincs fönt, de nem megnyitni kell szerintem, hanem importálni ...


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
xentos Dátum/Date: Hétfő, 2014-06-23, 20:57 | Üzenet/Post # 156
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 13
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek.

Szeretnék segítséget kérni egy Kinai csoda vezérlővel kapcsolatban.
A vezérlő tökéletesen működik. Most jön a DE.......
Amikor a gépet  bekapcsolom / XP -van telepítve / és be töltöm a MACH3 -as programot akkor semmit nem hajlandó csinálni a gép. Ekkor azt szoktam csinálni, hogy a Beállításoknál - Port & Pins ablakban a MaxNC Mode ablakban a Max Cl mod ablakot ha kipipálom,  mentem és úgy próbálom akkor hol megy hol nem megy a maró gép. De az a furcsa, hogy hol az X tengely hol az y tengely megy. Semmi logika nincs benne. Ha valami csoda történik és megy mind a három tengely akkor akármit csinálok működik. Próbáltam a MACH3 -as programot ki kapcsolni és újra indítani, ha előtte működött akkor utána is tökéletesen működik. Ez a hiba csak akkor jelentkezik, ha ki kapcsolom a gépet és újra indítom.  
Nagyon szépen kérlek segítsetek, mert a feleségem már el akar válni tőlem mert örökké csak ezzel a sz.... foglalkozom....
Köszönöm szépen, szép napot kívánok mindenkinek.
 
csewe Dátum/Date: Kedd, 2014-06-24, 05:19 | Üzenet/Post # 157
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
xentos, Első lépésként,vedd nagyobbra a motortuningban a Step pulse érétékét,elmehetsz vele egészen 15-ig,függetlenül attól,hogy mit írnak az ablak felett.
Ha ez helyrehozza,akkor lehet,hogy a Dir pulse értékét is át kel állítanod,hogy jól váltsa az irányt.
 
Béni Dátum/Date: Kedd, 2014-06-24, 05:39 | Üzenet/Post # 158
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
xentos, próbáld ki másik PC-vel! Ha laptopról hajtod, akkor az LPT lábain esetleg csak 3- 3,3V jelenik meg, ami bizonytalan jelszint lehet a vezérlő számára.
Ha másik számítógéppel is ugyanaz lesz a helyzet, akkor lehet tovább menni a kábelezés, motortáp, léptető meghajtó irányába ...
A BIOS-ban a párhuzamos port beállítása sem mindegy. SPP vagy Normal legyen! ECP, EPP nem jó!


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
xentos Dátum/Date: Szerda, 2014-06-25, 07:20 | Üzenet/Post # 159
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 13
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat.
Már próbáltam egy másik számító géppel is. Ugyan azt csinálja.
Sajnos ma nem tudtam foglalkozni vele, de holnap átnézem ismét.

Remélem, hogy sikerülni fog.

Hozzáadva (2014-06-25, 07:20)
---------------------------------------------
Sziasztok.
Ismét itt vagyok. Sajnos a tanácsaiddal az a problémám, hogy nem találom a Bios -ba a párhuzamos port beállítást. Az alaplapom a következő : D845GERG2 478. A másik gépembe megtaláltam. Ezen a gépen semmi program nincs csak a Mach3. Parallel Port Monitorral vizsgálva úgy néz ki, hogy mennek a vezérlő jelek, csak a motorok nem. Biztosan valami beállítási vagy az Én bénaságom okozza ezt a problémát.

 
Béni Dátum/Date: Szerda, 2014-06-25, 10:19 | Üzenet/Post # 160
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet xentos ()
az a problémám, hogy nem találom a Bios -ba a párhuzamos port beállítást.

Pedig ott kell annak lenni:
(A keretezett részeket nézd!)

Csatolások/Attachments: 5636352.png(128Kb)


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 8 / 22«126789102122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016