Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 7 / 22«12567892122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:09 | Üzenet/Post # 121
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
Igen többet lép egy bizonyos ponttól
Én az X tengellyel jártam így, a 4-5000dik sor után szokta csinálni . A  DRO ban a skala elött nekem olyankor előjelet váltott és szerencsém volt
elcsípni. Rövidebb progiknál semmi gondom nem volt csak a több 10 000 ezer sorral rendetlenkedett.(licens file csere volt a gyógyír)
 
Béni Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:09 | Üzenet/Post # 122
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
36V 10A-s a kapcsolóüzemű táp a motorok 35V 3,3Aesek.

Én nem értek az elektromossághoz, de úgy emlékszem, kapcsolóüzeműt hajtás célokra nagyon nem szoktak ajánlani ...

Mach3-at használsz?

Az említett marás (arc- alu lemez) milyen technikával készült?


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:09 | Üzenet/Post # 123
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, tudom, már megvilágosodtam e téren, de egyenlőre marad, kiköltekeztem.
Igen Mach3-t használok.

Mire gondolsz technika alatt?

Hozzáadva (2014-05-08, 20:24)
---------------------------------------------
Zolibá, bíztató! smile

 
Tapti Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:09 | Üzenet/Post # 124
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Így néz ki a lépcsős végtermék.
A szerszám egy rögtönzött, kézben köszörült gravírtű utánzat, ezért ne a felbontását kritizáljátok + ez életem első ilyen típusú alkotása.
Csatolások/Attachments: 6300720.jpg(31Kb)
 
Béni Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:10 | Üzenet/Post # 125
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
Mire gondolsz technika alatt?

Lemezre nem nagyon lehet reliefet marni. (Esetleg, ha vastag ...) smile

Lehet, hogy a raszteres dolog megzavart, másra gondoltam a raszteresnél ...

Valami ilyenre ...


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:10 | Üzenet/Post # 126
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Mint látjátok a képen, jobb oldal első harmad eredeti magasság, majd pár mm anomália, majd irány a mínusz kéttized és azt tartva ment végig a projekt.

Hozzáadva (2014-05-08, 20:55)
---------------------------------------------
Béni, az ArtCamban a szerszámpálya választásra gondoltam, nem csak egy irányból halad át a szerszám az anyagon, hanem keresztirányban is.
3mm-s lemez, 1mm mélységű munka és 30x30mm a terület.


Az üzenetet módosította/Modified by Tapti - Csütörtök, 2014-05-08, 20:58
 
Béni Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:10 | Üzenet/Post # 127
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
az ArtCamban a szerszámpálya választásra gondoltam
Közben rájöttem ...


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Íjász Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:10 | Üzenet/Post # 128
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 116
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Tapti,
Nagyon sokminden okozhatja ezt a hibát. Akár még az is, hogy közben felkapcsoltad, mondjuk a neont.
Ha már muszály vagy kapcsoló üzemű tápot használni, erősítsd meg egy jó nagy kondérral. 20-30000 mikróval legalább.
Minden vezetéked árnyékolt legyen és az árnyékoló harisnyát a vezérlő felőli oldalon tedd "testre"
Ha tudod, a maró motor tápkábelét is árnyékold le.
Ha ez megvan akkor lehet foglalkozni a többivel...


Az üzenetet módosította/Modified by Íjász - Csütörtök, 2014-05-08, 20:59
 
Tapti Dátum/Date: Kedd, 2014-03-04, 08:10 | Üzenet/Post # 129
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, igen, most már tudom hogy nem AC-s dolog, de ebből indultam ki.
Vagy az általános segítség, vagy a segítséget kérek témákhoz illene,esetleg azon belül egy mi lehet a probléma vagy anomáliák topik nyitása?
Részemről megvárom az áthelyezést, nem akarom szét OFFolni az ArtCamot.
 
Béni Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 06:42 | Üzenet/Post # 130
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
Részemről megvárom az áthelyezést, nem akarom szét OFFolni az ArtCamot.


Megtörtént az áthelyezés ...


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 07:24 | Üzenet/Post # 131
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm, délután teszek egy újabb próbát az eredményről beszámolok.

Íjász:
A minden kábel, azt jelenti, hogy az összes táp, jel kábelt kukázzam ki és az egészet kábelezzem újra árnyékolt kábelekkel, minden egyes szálat, vagy többeres árnyékolt kábellel pl. a vezérlést (step, dir, enable) és többeres árnyékolttal a be tápot?
A kondit hova tegyem? (mint a bemutatkozásból is kiderül, nem vagyok szakember)

Tud  esetleg valaki Toroidra jóárasított beszerzési forrást? (35V 3.3A/ motor az igény)
 
miki-bá Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 07:39 | Üzenet/Post # 132
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Tapti, Üdv !
Amint látom Ádám féle gép elég dinamikus ,de azért én úgy gondolom ,hogy
szerencsésebb lenne a szerszámpályát nem raszteresen megadni. A munkafolyamat során
mindhárom tengelyt ilyen dinamikusan mozgatni nagyon energiaigényes dolog ,vagy is
egy  kapcsoló üzemű táp képes-e ilyen helyzetben elég energiát biztosítani?
Mivel az én gépem egy hobby gép , ezért én a szerszámpályát ugy készítem ,hogy
a híd lehetőleg csak egy -egy rasztert mozduljon  és az "Y" és a "Z" mozog igazán.
Talán igy lehet egy kis energiát spórolni.
A másik pedíg ,hogy a fém megmunkálásánál nagyobb erőhatások jelentkeznek és ehez
nagyobb energia szükséges.
Én próba képpen megpróbálnám egy síma vágódeszkába megcsinálni ezt a reliefet.
Perszer a szerszám sem mindegy milyet használsz.
További jó munkát.
 
Üdv
 
Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Béni Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 09:33 | Üzenet/Post # 133
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
azt jelenti, hogy az összes táp, jel kábelt kukázzam ki és az egészet kábelezzem újra árnyékolt kábelekkel


Nem kell egyből a teljes megsemmisülés felé menni. smile
A hiba lehetséges okait kell gyéríteni és ha más nem marad, akkor kábel csere vagy utólagos árnyékolás.
De ehhez kell némi próbálkozás, türelem ...
- álló főorsóval, levegőben járatva előfordul e hiba ?
- ha nem, akkor járó főorsóval levegőben járatva? (Ha igen, akkor a zavar lehetséges forrása megvan. LPT kábel árnyékolás, áthelyezés, zavarszűrő a marómotor tápja elé ...)
-
-


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 15:20 | Üzenet/Post # 134
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A helyzet az hogy amit fába készítettem  "rózsacsokor keretben talán a neve" az is az első irányú megmunkálás során rendben készült, majd mikor a keresztirányú munka ment, akkor lett benne két csík, hasonlítottak egy illesztési hézaghoz. Mintha parketták lettek volna egymás mellett, három darabra tagolódott a kép.
Csak és kizárólag akkor csinál ilyet amikor keresztirányban kezdi újra átdolgozni. A sebesség még ennyi sem volt, mert elsőre nem mertem neki nagy sebességet adni.

Béni, sajnos nem hiszem hogy észre vennék egy kéttizedes különbséget ha nem az anyag felületén látom az eltérést, levegőben vagy álló főorsóval nem tudom hogy tudnám ezt "mérni"?
 
Béni Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 16:17 | Üzenet/Post # 135
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
sajnos nem hiszem hogy észre vennék egy kéttizedes különbséget ha nem az anyag felületén látom az eltérést

A munkaterület szélére felfogsz egy darab valamit.
Beállítod a nullpontot úgy, hogy a levegőben végig tudd járatni a programot.
Odamész a "valamihez", könnyen megjegyezhető koordinátáknál húzol rá egy vonalat. (Forgácsolással.)
Elindítod a "légszántást".
Ha végzett, a megjegyzett koordinátákra visszaállva ellenőrzöd, hogy ugyanott halad e a szerszám.
Ezzel  a módszerrel mérőeszköz sem kell.


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 17:47 | Üzenet/Post # 136
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, asszem értem.
Viszont sajnos a mai teszt ugyan lefolyt, de balek módon pont az előző próbálkozás totális túloldalát sikerült célba vennem és így a vastagság lecsökkent alig pár tizedre, csináltam egy relifes alufóliát! biggrin
Ezt leszámítva  még akár jó is lehetett volna a dolog, olyan anomália nem történt mint az előzőekben.
Viszont a 30x30-as (természetesen mm-ben) alakításom kb. 45 perc alatt készült el kétszeri átmunkálással.

Szeretnék egy két dolgot kijavítani az eddig általam megadott információkat illetően!

A sebesség a marás alatt csak 360 volt, nem teljes sebességgel ment a megmunkálás és lőjetek le de szerintem az kavart be, hogy a porszívót kapcsolgattam elszívó gyanánt, ez lehetett a zavaró tényező.
 
Béni Dátum/Date: Péntek, 2014-05-09, 18:15 | Üzenet/Post # 137
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Tapti ()
a porszívót kapcsolgattam elszívó gyanánt, ez lehetett a zavaró tényező.

Ha ugyanarról a fázisról ment, mint a gép, esetleg arról az aljzatról, akkor már tudod, hogyan lehet egyedivé tenni minden marásod.   smile


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Tapti Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 09:50 | Üzenet/Post # 138
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, nem ugyan arról az aljzatról, de lehet egy körön voltak.
Azért az egyediségnek más megvalósítását tervezem ha tehetem. biggrin

Hozzáadva (2014-05-10, 09:50)
---------------------------------------------
Megcsináltam még egyszer, de megint kibabrált velem. Már az első körben, majdhogy a munka felénél csinálta egy lépcsőt.
A képen látszik az első anomália a fej közepénél keletkezett, majd irányváltás után az y irányú megmunkálás során már mélyebbre került a Z tengely, de a kijelzőn ugyan az az érték volt továbbra is. 
Erre mondta faterom, -Adjatok egy kanalat, tökön szúrom magamat.
 Nem használtam semmilyen elektromos készüléket sem a környezetében, se porszívó, se mobil, se neon kapcsolgatás, semmi.
Annyit változtattam, amit a Mach3 topikban leírtam.

help

 
Tapti Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 09:51 | Üzenet/Post # 139
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 22
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ja a kép lemaradt!
Csatolások/Attachments: 3239248.jpg(394Kb)
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2014-05-10, 13:30 | Üzenet/Post # 140
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Tapti,Én kitartok amellett,hogy vegyél még vissza a gyorsulásból.
Szerintem a Z tengely felemelésekor mivel elég nagy tömeget kell gyorsítania,lépést veszírt,ezért nem emeli fel a megfelelő magasságba,így keletkezik a hiba.
Az 5000 is nagyon nagy gyorsulás,próbáld megfelezni.
A kissebb gyorsulás lassítja ugyan a munkát,de legalább nem lessz selejt.
Ha még 2500-nál is téveszt,akkor vedd még lejebb.
nálam mindössze 500 a gyorsulás,igaz csak 1Nm-es motorok vannak a gépen.

A gépem:
http://hobbycncart.com/_fr/0/2761773.jpg
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 7 / 22«12567892122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016