Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 5 / 22«12345672122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:24 | Üzenet/Post # 81
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, nekem meg azok nem égnek. sad
lehet beszerzek egy másik kábelt
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:28 | Üzenet/Post # 82
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Kym!

Tényleg jó ha valaki olyan fogja megnézni aki teljesen ismer mindent, de próbálj már meg valamit!

Mindjuk az Enable1 et tedd már az 1 port 14 re, Állítsd low active-ra.
Okézd,
Nézd meg lekapcoslja-e a 14 tűt.
Ha igen megint menj a configba. Tedd vissza az enablet ahol volt és vedd ki az active low-t!

Érdekel, hogy ez után ujra égni fog-e a 14 tű lede!

Meg tudod csinálni most?

Csak mert én pl itt az 1. tű ledjét csak így tudtam lekapcsolni valamiért.
Sehogy máshogy.
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:47 | Üzenet/Post # 83
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, ma már sajna nem megy mert asszony elrakta a műhely kulcsát meg ittam is és ugyebár ittasan gép közelébe nem megyünk.
holnap ki tudom próbálni.
ha reseteleg tehát villog a reset gomb a machba akkor semmi nem ég.
ha élesítem akkor kigyullad az 1 és 14 pin ledje
a sir leválasztóján a charg pump az 1-es pinen van. lehet az enable-t kéne máshova raknom talán pont a 14-re


Az üzenetet módosította/Modified by kymco1 - Péntek, 2012-12-28, 21:49
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 22:08 | Üzenet/Post # 84
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
a sir leválasztóján a charg pump az 1-es pinen van. lehet az enable-t kéne máshova raknom talán pont a 14-re


Próbáld meg.
De a legjobb ha elkapod és megkérdezed.

Az a biztos.
 
dreher Dátum/Date: Csütörtök, 2013-01-24, 17:22 | Üzenet/Post # 85
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Ezt a kérdést már egyszer feltettem, de a választ nem őríztem meg és most megint próbálkozom.
Szóval a gépemet hajtó léptetőmotorok egy kicsit gorombák. Amikor készült a gép nem találtam hozzá vezérlőt így egy házi gyártású vezérlő lett készítve (unipoláris). Van mikor jó és van mikor nem.
Akkor valaki feltett egy vzérlőt ami ha jól emlékszem 45A-t tudott és bipoláris.
Ha valaki tud erről valamit vagy tud ebben sgiteni az egy isten lenne.
A léptetők doksija a mellékletben.

Hozzáadva (2013-01-24, 17:22)
---------------------------------------------
A típus lemaradt: SY1073
Köszi!
Helló!

Csatolások/Attachments: nema_42_adatlap.pdf(77Kb)
 
kymco1 Dátum/Date: Csütörtök, 2013-01-24, 19:37 | Üzenet/Post # 86
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
dreher, http://www.ebay.com/itm....6c330ab
valami ilyen volt?
 
dreher Dátum/Date: Péntek, 2013-01-25, 20:30 | Üzenet/Post # 87
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló!

Köszi!
Igen valami ilyesmi volt. Hozzá értő szemmel lehetséges hogy elbír ez 40A-t hűtőborda nélkül?
Illetve egítséget lehetne kérni hogy hogyan lehet innen vásárolni, mert én még sohasem vásároltam ebay-ró- és nem is tudom hogy kell.
Köszi!
 
Tomi Dátum/Date: Péntek, 2013-01-25, 20:36 | Üzenet/Post # 88
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
dreher, szia!
"Peak 45A", a normál terhelhetősége csak 15A. Tehát csak rövid impulzus- vagy lökésszerűen bírja a 45A áramot.
 
dreher Dátum/Date: Péntek, 2013-01-25, 20:44 | Üzenet/Post # 89
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia Tomi!

A 85-ös ablakban van egy link a motoromról lennél szíves megnézni?
Szerinted jó lehet ez a vezérlő hozzá?
Köszi!
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2013-01-25, 23:33 | Üzenet/Post # 90
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Idézet (dreher)
Akkor valaki feltett egy vzérlőt ami ha jól emlékszem 45A-t tudott és bipoláris.


Én azon gondolkodtam el, hogy nem fog a géped nagyon sokat enni ezekkel az áramigényekkel?
 
dreher Dátum/Date: Szombat, 2013-01-26, 19:52 | Üzenet/Post # 91
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló!

Tavaly vettem ilyen álltalános fogysztásmérőt (akkor még 220V-volt a betáp)
és azzal kb. 300W -ot mértem marómotor nélkül . Nem tudom mennyire lehet ez hiteles.
Majd teszek fel képeket a gépről hogy látszódjanak az arányok.
 
Tomi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-27, 11:22 | Üzenet/Post # 92
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
dreher, szia! Ez nem igazán vezérlő az E-bay címen, hanem csak egy lehetséges végfokozat egy vezérlőbe (*meghajtóba). Ez elé még szükséges egy lépésgenerátor, amiben van pl. PWM chopper, vagy más egyéb, ami korlátozza a álló motornál a tartóáramot.
De végfokozatnak kb. elégnek tűnik. A fotók szerint IRF3205 FET-ek vannak az áramkörön, amik 110A (pulzusszerűen 390A) áramokat bírnak. Persze ezeket már hűtőbordával.
 
dreher Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-27, 15:07 | Üzenet/Post # 93
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló Tomi!

Köszi máris sokat segítettél!
Viszont a kérdések igy csak szaporodnak. Pl.: Akkor ehez milyen vzérlő kell vagy tartozik?
Hol lehet ilyet kapni (ha lehet)
stb.
Sajnos az elektronikához semmit nem értek, így ez egy kicsit nehéz.
 
Tomi Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-27, 17:52 | Üzenet/Post # 94
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
dreher, erre nincs egyetlen ötletem sem. Egyetlen meghajtót sem ismerek, ami tudna biztosan 10A tekercsáramot (vagy többet), és ne tiltana le azonnal, ha ekkora terhelést kap.
Ha meghajtót kell javasolnom, a Klavio-féle MSD (vagy azzal rokon) széria valamelyikét merem egyes egyedül javasolni. Legmegbízhatóbbnak mind közül ez mondható manapság (ami nem jelenti, hogy a többi nem az, de ez a biztos). Hogy létezik-e valahol ezekből 10A(+) változat, arról sajna nem tudok, avagy a 8A-es változatok bírnának-e ezzel a motorral...
 
dreher Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-28, 09:01 | Üzenet/Post # 95
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Tomi köszönöm hogy utánna néztél. Különös képpen az utólsó mondatot. Ugyan is ezt a kérdést már sokszor feltettem máshol is (pl.: klavio-nál) de eddig még senki sem válaszolt rá (semmeit sem).

Ezek után még egy kérdésem had legyen !
Ha veszek MSD 8.2-t mit javasolnál a bekötésre soros vagy párhuzamos ill. az adatlapon melyik melyik?
(ha még számozás szerint le is írnád akkor aztán Hawaii)
Köszi!
 
Tomi Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-28, 12:07 | Üzenet/Post # 96
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
dreher, kalvio lapján, ha megnyitsz egy nagyobbacska léptetőmotor adatlapot (például ezt) a legutolsó lapon mindig ott van, hogy mely bekötésnél - mely paraméterek, miként változnak.
Kicsit most nehézkesen értelmezem a dolgot, hogy melyik adatlapra mi-miként igaz, de nem kizárt, hogy bipoláris párhuzamos kötés esetén a tekercsáram a duplája lesz (20A). Tehát ennél a motornál szerintem már igencsak a soros bekötés indokolt, ami pedig a rajzon alapértelmezés szerint van mutatva.
Bivaly nagy ez a motor. Ennek a használata tényleg csak különös szükség esetén lenne indokolt, mert ehhez már igen combos tápegység is kell. Az ereje megkérdőjelezhetetlen, de a dinamikája (lomhasága) viszont okozhat problémákat.
 
dreher Dátum/Date: Kedd, 2013-01-29, 08:34 | Üzenet/Post # 97
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló!

Tomi ismét köszönöm a válaszod nagyon tetszik! Ilyen közel még nem álltam ahoz hogy vegyek legalább egyet
kipróbálni.
Ha sikerült megoldanom mindenképp tájékoztatlak.
Egyébként a tápegysé jelenleg 12V-30A-os. ezzel talán még nem volt gondom.

Mégegyszer kösz és további szép napot!
(Én meg megyek aludni)
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2013-01-29, 18:42 | Üzenet/Post # 98
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Tomi)
Kicsit most nehézkesen értelmezem a dolgot, hogy melyik adatlapra mi-miként igaz, de nem kizárt, hogy bipoláris párhuzamos kötés esetén a tekercsáram a duplája lesz (20A).


Ez az ami becsapós lehet, pedig nagyon számít.
Az, hogy a motoron feltültetett fázisáram milyen kötésre vonatkozik.

Pl az a 6.4Nm es motor ami nálam van... Azon 6,4A van feltüntetve mint fázisáram (az oldalán). A biztonsági utánkérdezés után kiderült, hogy ez párhuzamos bekötésre szólt. A tekercsárama csupán 3.1A! ...persze ez teljesen jogos és logikus is.

Ha ez így lenne Dreher esetében az azt jelentené ugye, hogy bipoláris motor esetében sorosan bekötve a fázisáram már csak 5A lenne!!
Az pedig nem kicsit segítene a dolgán, mert nem kellenne extra vezérlőt keresnie, hanem akár egy sima 5.2 es is elég lehetne a kihajtáshoz.

Dreher!
Tudom lehet hogy már ezt megtetted régebben, de most mégis kérnélek, hogy ha van valami adatlap egyéb a motorról azt nézzük már meg! Likeld már légyszíves!
Csak mert nagyon nem mindegy! Pénzben főleg, még a 8.2-es vásárlása esetében sem.

Közben Szőrnek köszönhetően én is kezdem már felfogni a dolgokat ebben a témában. Talán még segíteni is tudok végre.
 
Tomi Dátum/Date: Kedd, 2013-01-29, 18:57 | Üzenet/Post # 99
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, #85-ben ott van az adatlap, feljebb pedig jelezve a típus.
 
Tomi Dátum/Date: Kedd, 2013-01-29, 19:02 | Üzenet/Post # 100
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 310
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
És én kérek elnézést, nem figyeltem!
Adatlap első oszlopa: "Current per Phase (parallel)", tehát sorosan ennek a fele, így az 5.2A-es vezérlő már lehet, hogy elbírná.
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 5 / 22«12345672122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016