Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 4 / 22«1234562122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
kymco1 Dátum/Date: Kedd, 2012-12-25, 21:47 | Üzenet/Post # 61
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, változott a táp is. a z-nél ha le viszem ég a step. felfele kigyul a dir is majd mikor abbahagyom a felfele irányuló mozgást kialszik mindkettő.
x y esetében egyik irányba kigyullad a step. ellenkező irányba mozgásnál kigyullad a dir is mellé majd az elalszik ha elengedem a gombot. viszont itt égve marad utánna is a step. a machba nem állítottam el semmit így ahogy van ment a másik táppal és piros v-type vezérlővel.
a vezéreket beállítottam arra amire az előző volt. mindkettő tb6560-as ic
 
kymco1 Dátum/Date: Kedd, 2012-12-25, 21:50 | Üzenet/Post # 62
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
x motor beállítási sor
pipa 2 3 x pipa
y sor
pipa 4 5 x pipa
z sor
pipa 6 7 x x
a z tengely úgy müxik ahogy kell.
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2012-12-25, 22:23 | Üzenet/Post # 63
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
felfele kigyul a dir is majd mikor abbahagyom a felfele irányuló mozgást kialszik mindkettő.


Nincs véletlen egy LPT teszter kártyád?
De jó lenne azt látni biztosan hogy mi jelenik meg a kábel végén.
Ez így most valamiért nagyon zavaros.

Csak a lézer miatt kérnélek rá, de próbáld már meg a Z DIR jét Active low-ra állítani!
Érdekel hogy akkor mit csinál. Ha a lézert esetleg a Z-ről akarod majd vezérelni, ahogy Amatőrrel is beszéltük, akkor az kell, hogy amikor lefelé megy, akkor legyen a DIR jel a lábon. Ha lenn marad és nem mozog a Z, akkor is ott kell lennie a DIR jelnek. A fentebb mutatott videókon így dolgoznak a gépeim.

(kymco1)
viszont itt égve marad utánna is a step.

Ez biztos?
A DIR nek kellene égve maradnia... A STEP csak akkor éghet amikor mozgatsz!
Könnyen meg lehet keveredni itt ennél a leválasztónál, hogy melyik láb melyik is!! Kérlek nézd meg a leírást!!
Nekem is jól át kellett böngésznem hogy tisztán lássam melyik láb melyik csatlakozó.

Azt is nézd majd meg, hogy a madzagok rendesen legyenek bekötve a sorkapocsba! Nehogy pl. az legyen, hogy a vezeték blankolatlan része benn legyen a szorítás alatt, mert az kontaktot okozhat! Ez okozhat gondot a vezrélők felé menő jeleknél.

Valamiért nekem sem ment elsőre a bekötés ezen a leválasztó kártyán, de amikor kivettem a vezetékeket és újra bekötöttem figyelmesebben, majd levettem és újra bekötöttem az 5V tápot (nekem nem USB-s volt) már rendesen ment minden.

De akkor nézzük szépen sorban:
(kymco1)
x motor beállítási sor
pipa 2 3 x pipa
y sor
pipa 4 5 x pipa
z sor
pipa 6 7 x x


Akkor

az X:

Dir: 2. lábon
STEP: 3. lábon
DIR HiGH active
STEP LOW active

Miért kell a step LOW active??? A vezérlő leírás kéri?
Ha nem akkor szerintem ezt ne használd! Vedd ki a pipát.
Ez csak akkor kell elvileg, ha egy vezérlő valamiért azt veszi step jelnek, amikor nincs a lábon jel. Nem ez a szokásos. De így már valamelyest magyarázható lesz a leválasztón látható LED jelenség. De ezt majd a végén.

Az Y:
STEP: 4 lábon
DIR:5 lábon
DIR HIGH active
STEP LOW active

Ugyanaz a kérdés mint az előbb.

A Z:
STEP: 6 láb
DIR: 7. láb
DIR LOW active
STEP LOW active

és ismét ugyanaz a kérdés a STEP LOW active-vel kapcsolatban. Miért.
Nem kell.
A DIR LOW active miatt van hogy a felfelé mozgatáshoz van a dir lábon jel, és a lefelé mozgatáshoz nincs. A lézerhez fordítva fog kelleni!

Tehát:
Minden ok, de én (ismét mondom: hacsak a verzérlő dokumentációja nem kéri) kivenném a pipát a step Low Active alól.
A Z irányának lézerhez használásához a Z DIR Low active pipát is kivenném.
A STEP LOW active miatt van az, hogy amikor mozgatsz akkor a "nincs jel"-ek periodikus sorozatával utasítja a vezérlőt a lépésre. A LED azonban nem tudja követni a le fel kapcsolást ezért világít, egy picivel gyengébben mint álló helyzetben. Ha elengeded akkor pedig folyamatosan ég.

Ez egyelőre csak a konfigurációról...
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:06 | Üzenet/Post # 64
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
valaki tudja miért ég a leválasztón a 14-es pin ledje mikor az sehova nincs beállítva?
vagyis a leválasztó küld egy olyan jelet aminek nem kéne ottan lenni.
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:30 | Üzenet/Post # 65
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
valaki tudja miért ég a leválasztón a 14-es pin ledje mikor az sehova nincs beállítva?
vagyis a leválasztó küld egy olyan jelet aminek nem kéne ottan lenni.


Azt nézegetem a dokisban, hogy ez nem speciális kimenet. Tehát nem éghet azért mert valami jumperrel speciális lehetőséget állítottál.

Tuti sehol nincs beállítva?
A főorsó kapcsolás??? Az hova lett végül is téve?
Az enable 1 et mire állítottad?
De... Ha ez lenne azt könnyen ellenőrizheted, ha manuálisan kapcsolgatod a főorsót.
Ha változik akkor mégis az lehet.

Nincs valahol mégis active low ra álljtva egy tű?
Mert ha igen akkor azért éghet folyamatosan.
 
Tekercselő Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:42 | Üzenet/Post # 66
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 58
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ha már,itt vagytok, valaki megtudja mondani hol lehet beállítani ,a mac3-ban, hogy kézi mozgatásnál gyorsabban mozogjanak a tengelyek?
 
sanyi84 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:47 | Üzenet/Post # 67
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 217
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Tekercselő, Tab és ott 100 % ba meg tudod határozni. 100% nál több nem lehet.
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:50 | Üzenet/Post # 68
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, a főorsó a 17-es lábon van. nem látom sehol a 14-est beállítva. de a sorkapocsnál is megjelenik a jel mert a rákötött +ellenőrző ledem is kivillan.
a .set és .xml fájl letöltöttem a gépről. azt fel tudom tenni a mappámba ha valaki esetleg átnézné nekem.
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 19:59 | Üzenet/Post # 69
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
a .set és .xml fájl letöltöttem a gépről. azt fel tudom tenni a mappámba ha valaki esetleg átnézné nekem.


Tedd ki! Megnézem szívesen (bár az előbb a MACH-tól ez a gép lefeküdt).
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:13 | Üzenet/Post # 70
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, http://hobbymaro.puhasoft.hu/kymco1/mach3/

itt van köszi
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:22 | Üzenet/Post # 71
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Ámberek!!!

Most nézem hol is van ez a téma a fórumon...

Én ha nem gond ezt átvinném a vezérlőkhöz. mindenestől így semmi infő nem tűnne el, és minden folyamatos maradna.

Szabad??
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:40 | Üzenet/Post # 72
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
itt van köszi


Kym!
Joyt használsz?

Most ha ezzel indítok a "Disabling JoyStick. Fails, Config test. Check connections, calibrate it, then restart program" üzenet jón be,. majd ezt leokézva üres a képernyő.

Egy átnevezett másolattal indítsd már kérlek a MACH odat, amin utána kikapcoslod a Joy-t! Utána mentsd le nekem újra!

Nem kell!!! Bocsánat! Megoldódott!

Viszont én az output signals alatt az OUTPUT 2 nél látok egy 14 es tűt, igaz a 2. számú (tudomásom szerint nálad nem létező) porton.

Nézem még!
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:42 | Üzenet/Post # 73
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, ok de hol kell kikapcsolni?

elvileg sikerült kicseréltem a tárhelyen


Az üzenetet módosította/Modified by kymco1 - Péntek, 2012-12-28, 20:47
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:47 | Üzenet/Post # 74
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
ok de hol kell kikapcsolni?


Hagyd!

Érdekeseket látok itt azért.
Lehet azért mert én nem ismerem ezeket, de pl az 1. port, 1 tűjére van az ENABLE1 állítva, de a ChargePump is ugyanezen a porton, ugyanezen a tűn van.

Csak hogy biztos legyek bene hogy ezek a Te beállításaid és ezt hozta e a gép.

Nálad is így vannak?
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:48 | Üzenet/Post # 75
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, igen. az baj?
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:53 | Üzenet/Post # 76
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Na egyszerűsítek!
Előveszem a vezérlő laptopot és az LPT tesztert és azon nézem meg a configodat.
Egy pár perc.
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 20:56 | Üzenet/Post # 77
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
ezek vannak benne
leválasztó
vezérlő
2db 1amperes 1,8fokos moci 1/8-ad lépésben 1fordulat=60mm
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:03 | Üzenet/Post # 78
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
ezek vannak benne


Még ugyanilyen leválasztóm is van ha kell.

De nem akarok marhaságokat mondani, így jobb ha a másik laptop elindul és ott látom mi jön ki előbb a teszterre.
Utána ha kell beteszem a leválasztót is, hogy lássam nálam ugyanugy megy-e mint nálad.
HA igen akkor kutakodok tovább.

A tű két helyen szerepeltetésével kapcsolatban sem merek még sokat mondani. De mintha a leválasztónál nem láttam volna a Charge pumphoz azt, hoyg az enable1 is kell hozzá ráadásul ugyanazon a tűn. De.... minden lehetséges.
MIndenesetre az nem a 14-es tű! smile

A leválasztó dokumentációjában láthatod hogy a LEd ek milyen sorrendben melyik tűket jelentik.
Ezt nézted ugye és az szerint a 14 ég?
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:05 | Üzenet/Post # 79
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, igen de a panelen is feliratozva van.
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2012-12-28, 21:21 | Üzenet/Post # 80
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
igen de a panelen is feliratozva van.


NEm akarok marhaságokat mondani...
Nézelődök még, de nálam nem ég a Te configoddal a 14 es a port teszteren.
CSak a bemenetek, a 10-13 és a 15.
A 14 nem.

De biztos én cseszek el valamit.
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 4 / 22«1234562122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016