Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr  
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
kaqkk Dátum/Date: Kedd, 2017-05-23, 15:03 | Üzenet/Post # 461
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 177
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ORCA17,  A rajz amit feltettél tökéletes ha aszerint kötsz be mindent akkor működnie kell

ORCA17 Dátum/Date: Szerda, 2017-05-24, 08:26 | Üzenet/Post # 462
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 45
Hírnév/Fame: 1
Szervusztok!

Köszönöm a megerősítést kedves KAQKK!

Ami még kérdésként merült fel bennem, az a ENABLE funkcióval kapcsolatos.
Ez olyan "fagyasztó" lenne, ami leveszi a tartóáramot az motorról?
Tehát ha egy kapcsolóval megszakítom a meghajtó (ENA) és portillesztő közötti (EN) összeköttetést
megszűnik a tartóáram az adott motoron?

Üdv és még egyszer köszönöm

Csaba

kaqkk Dátum/Date: Szerda, 2017-05-24, 14:49 | Üzenet/Post # 463
aktív tag
ORCA17,  Ezt sajnos nem tudom , én az előző gépemnél nem használtam de valószínűleg megtalálod a választ a motormeghajtód leírásában (szerintem csak a forgást nem engedélyezi amíg nincs bekapcsolva) azért találták ki hogy ha megszakad a kapcsolat (vagy még nem épült fel) a pc és vezérlő közt ne élhessen "önálló életet" a motormeghajtó és a motorok.

kobee Dátum/Date: Kedd, 2017-08-01, 18:51 | Üzenet/Post # 464
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 62
Sziasztok! Lehet nem pont ide illik a kérdésem, de hirtelen nem találtam ehhez passzoló topikot.  
 Belekezdek egy CO2 lézeres hobby cnc vágó építésébe, de mielőtt a gépnek nekifognék, megépítem külön a lézert működőképesre hogy előtte ismerkedhessek vele. Jelentem a lézer kész. 
De van kis gond, vagy mi is az egyáltalán. Szóval... Úgy építettem hogy egybe lett építve minden szükséges rész a lézerhez, mint pl. szivattyú, vízhűtés, kezelőfelület.. Ha működtetem, időnként, illetve inkább 10-ből 1x megy csak rendesen, ami annyit jelent hogy ha normálisan üzemel akkor az ív belül fátyolos, a táp halk és akkor adja le a normál teljesítményt. De amikor nem, akkor a táp sípol, ív van, de keskenyebb és kontrasztosabb, és alig ad le valamennyi teljesítményt, bár a lézer kimeneti áramfelvétele akkor is normális. Az eddigi tapasztalataim alapján volna 1-2 tippem, de nem tudom pontosan mi is okozza. 1. Talán túl nagy a nyomás a csőben, mivel a végek ragasztottak, (kínai cső), a ragasztó idővel átengedhet. 2. Akkor ad ilyen hangot a nagyfesz-táp, ha valami túlterheli a kimenetét. Olyan trafó van benne mint a TV-k nagyfesz-trafója volt régebben.. 3. A kapcsoló elem, pl. FET nem zár le vagy nyit ki rendesen..
 Tippek esetleg?  Bármilyen választ szívesen veszek, nem baj ha nem az a gond..  smile

hongabor Dátum/Date: Csütörtök, 2018-04-05, 08:49 | Üzenet/Post # 465
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 1
Sziasztok. Volna egy kérdésem hozzátok, igaz egy összetettebb dologról van szó. Olyan problémába ütköztem, hogy mikor elindítom a frekvenciaváltót a léptető motorok megmozdulnak, de csak addig amíg a motor felveszi a fordulatot és azután már rendben vannak. Viszont ilyenkor a 0 pont is megváltozik. H5 - ös vezérlőm van és ebben az esetben a kontrol led-ek is villognak indulásnál de a Mach3 nem mutatja. Ezt követően úgy tűnik, hogy minden rendben, de valójában olyan probléma lép fel, hogy pl a Z fokozatosan süllyed, azaz kb 1 óra munka után 0 áról indulva lemegy egészen - 1 re. Találkozott már valaki ezzel vagy hasonló problémával, ha igen kérem írjon. Válaszotokat előre is köszönöm.

kaqkk Dátum/Date: Szombat, 2018-04-21, 04:12 | Üzenet/Post # 466
aktív tag
A másik oldalon válaszoltam (ajánlottam egy lehetőséget a zavarszűrésre)

Hozzáadva (2018-04-14, 09:15)
---------------------------------------------
Erre gondoltam

Hozzáadva (2018-04-21, 04:12)
hongabor, A motormeghajtók enable bemenete rá van kötve a vezérlőre ?  Ezt a bemenetet éppen erre találták ki !

stunci01 Dátum/Date: Hétfő, 2018-11-19, 04:20 | Üzenet/Post # 467
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 2
Szerintetek mi lehet a probléma ??s

janjuh Dátum/Date: Csütörtök, 2021-07-08, 04:31 | Üzenet/Post # 468
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 1
Üdvözletem mindenkinek!
Valakinek van ötlete miért zavar be a mach3 nak ha modjuk rá zoomolunk a szimulációs ablakra?
Folyamat közben egy ilyen akció alkalmával átrakja a modellt az x tengelyen pozitív irányba kB 25 mm - el. A feladatot folytatja hiba üzenet nélkül az új pozicióba.

Hozzáadva (2021-07-08, 04:33)
Üdvözletem mindenkinek!
Valakinek van ötlete miért zavar be a mach3 nak ha modjuk rá zoomolunk a szimulációs ablakra?
Folyamat közben egy ilyen akció alkalmával átrakja a modellt az x tengelyen pozitív irányba kB 25 mm - el. A feladatot folytatja hiba üzenet nélkül az új pozicióba.

Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2023