Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 23 / 23«12212223
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
gb Dátum/Date: Vasárnap, 2017-01-15, 20:35 | Üzenet/Post # 441
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 31
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti, Szia

Próbáld meg lejjebb venni a gyorsulást.
Mivel generálod a kódot? Ha esetleg AC-mal abban elég nagy sebességek vannak beállítva a szerszámoknál, kisebbre kell írni az értékeket.
Ez is okozhatja a lépés vesztést. Persze más is.
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2017-01-17, 15:41 | Üzenet/Post # 442
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hali
V carve proval csináltam. Rá fogok erre is próbálni bár induláskor lejjebb szoktam venni.

Hozzáadva (2017-01-17, 15:41)
---------------------------------------------
Szia! gb
Sokat segített a tanácsod fény évekkel lett jobb. Viszot mivel két lépésben csinálja másodjára ront kb 2-4 mm el tolja x+ irányba. Bár lehet hogy csak a filctoll viccel meg mert van egy pici mozgása és hát csak le kell nyomni hogy fogjon. Még azért próbálok álítani rajta.
Még egyszer köszönöm a válaszod.

 
gb Dátum/Date: Szerda, 2017-01-18, 17:54 | Üzenet/Post # 443
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 31
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti
Szia.

A  szerszámoknál betudod állítani , az adott szerszámra mennyi legyen a fogásmélység. Így nem kettő hanem három vagy négy
fogásból csinálja meg igaz nő az idő viszont könnyebben dolgozik a gép.
Ha minden igaz Stepdown értéket keress és ezt is vedd lejjebb.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Hétfő, 2017-02-13, 21:26 | Üzenet/Post # 444
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 56
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Régebben kértem itt a segítségeteket a gépemmel kapcsolatban... Most jutottam oda, hogy megoldódni látszik a problémám smile Viszont, keresek egy teszt g-kódot, ami gyakorlatilag cikcakkos körökből állt, és az esetleges lépésvesztés megállapítására szolgált. Ha meg volna valakinek és megosztaná velem, annak nagyon megörülnék... smile  Köszönöm előre is... smile
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2017-02-13, 22:08 | Üzenet/Post # 445
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2233
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, Béni írt erre a problémára egy remek kis programot.

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2017-02-15, 08:40 | Üzenet/Post # 446
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 56
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nagyon köszönöm Amatőr, pont ezt kerestem! smile

Hozzáadva (2017-02-15, 08:40)
---------------------------------------------
Sziasztok! Megint kérdeznék smile Hátha valaki már találkozott hasonló jelenséggel....
Nos, csinosítottuk a gépemet. Új motorokat kapott, új vezérlőket, új kábeleket, meg csinosítottuk a mechanikát is....
Egy asztali gépről próbálgattuk, működött, nem vesztett lépést, minden okésan ment. Aztán a laptopra raktuk, amiről majd kellene neki dolgozni. Ugyan olyan oprendszer, ugyan az a Mach3, minden ugyanaz a két gépen. De valamiért a laptopon munka közben dupla értékeket mutat. Tehát ha a motorok 600-ra vannak állítva, akkor kb 1200-as értékeket mutat (és gyorsabban is dolgozik - valamint veszti a lépést). Ha levettük 300-ra, akkor kb 600-as értékeket mutat, de nem veszti a lépést. 
Valakinek esetleg ötlete, hogy miért mehet a gép 1200-al, ha 600-ra vannak a motorok állítva??? Nekem semmi ötletem sad

 
Amatőr Dátum/Date: Szerda, 2017-02-15, 14:16 | Üzenet/Post # 447
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2233
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, az alábbi képen látható érték Nálad 100?
Csatolások/Attachments: 4560040.jpg(15Kb)


H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2017-02-16, 21:26 | Üzenet/Post # 448
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 56
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen, Amatőr, teljesen ugyanezek az értékek vannak nálam is.... Viszont, 2 dolgot vettem észre... Az egyik a Pulse Frequency, ami a laptopon túl magas ( a próbagépen 25000 körüli volt), a másik meg, hogy a laptop procija a próbagéphez képest jóval kisebb - bár amennyire én tudom, ez még vígan el kellene, hogy menjen... A próbagépé kb 2,5gHz volt....

Hozzáadva (2017-02-16, 21:26)
---------------------------------------------
Még annyit hozzátennék, hogy a driver test-ben is "pulsing too fast" van, és elképzelésem sincs, hogy miért... sad

Csatolások/Attachments: 2732630.jpg(47Kb)
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 12:33 | Üzenet/Post # 449
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2233
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, körülnéztem pár fórumon, erre a problémára sokféle válasz érkezett, a kernel frekvenciától a hálókártyáig. Többnyire nincs rá jó megoldás. A legtöbbször oda lyukadnak ki hogy a laptopok hivatalosan nem támogatottak, csak az asztali PC-k. Persze a gyakorlatban jó pár laptop működik...

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 13:41 | Üzenet/Post # 450
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 56
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm Amatőr, hát akkor azt hiszem be kell szerezzek egy pc-t is...  Pedig már kezdtem örülni, hogy vége a költekezésnek...
 
kobee Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 16:31 | Üzenet/Post # 451
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 58
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nálam is lépésvesztés-problémák voltak. A végén én is arra gondoltam hogy talán a laptop nem jó hozzá. De ezt a lehetőséget hamar kilőttem, amikor egy asztali gépre felraktam frissen a Mach3-at, és az ugyan azt produkálta. Tehát nem a laptop volt a ludas. Már csak a vezérlő maradt, azt hamarosan cserélem és meglátjuk..
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 18:26 | Üzenet/Post # 452
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2233
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, ne siesd el a vásárlást, nem egy laptopról tudunk amin szépen fut a Mach. Talán egy friss verzió vagy a beállítások módosítása megoldja a dolgot. Vár egy kicsit, hátha jön valaki akinek volt hasonló problémája.

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szombat, 2017-02-18, 19:37 | Üzenet/Post # 453
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 56
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi Amatőr, de az igazság az, hogy másfél éve kínlódok a géppel, most ha már rászántam magam a "teljes megújulásra", nem szívesen várnék tovább egy percet se - ha nem muszáj. smile Inkább beszerzek egy asztali gépet csak már működjön a dolog...

Kobee, nekem is volt némi lépésvesztés a próbagépen ( asztali pc ). Nem vagyok egy elektro-szaki, ezért nem szeretnék hülyeséget írni, de gyakorlatilag túl erősen mentek a motorok és ez okozta a lépésvesztést. Amint le lettek gyengítve ( ne kérdezd, hogy hogyan ), a lépésvesztés megszűnt. Vagy az áramerősség vagy a feszültség volt túl magas, vagy mindkettő biggrin Ezt már majd tudja az aki ért is hozzá smile
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 23 / 23«12212223
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017