Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 23 / 23«12212223
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
gb Dátum/Date: Vasárnap, 2017-01-15, 20:35 | Üzenet/Post # 441
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 36
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti, Szia

Próbáld meg lejjebb venni a gyorsulást.
Mivel generálod a kódot? Ha esetleg AC-mal abban elég nagy sebességek vannak beállítva a szerszámoknál, kisebbre kell írni az értékeket.
Ez is okozhatja a lépés vesztést. Persze más is.
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2017-01-17, 15:41 | Üzenet/Post # 442
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hali
V carve proval csináltam. Rá fogok erre is próbálni bár induláskor lejjebb szoktam venni.

Hozzáadva (2017-01-17, 15:41)
---------------------------------------------
Szia! gb
Sokat segített a tanácsod fény évekkel lett jobb. Viszot mivel két lépésben csinálja másodjára ront kb 2-4 mm el tolja x+ irányba. Bár lehet hogy csak a filctoll viccel meg mert van egy pici mozgása és hát csak le kell nyomni hogy fogjon. Még azért próbálok álítani rajta.
Még egyszer köszönöm a válaszod.

 
gb Dátum/Date: Szerda, 2017-01-18, 17:54 | Üzenet/Post # 443
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 36
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti
Szia.

A  szerszámoknál betudod állítani , az adott szerszámra mennyi legyen a fogásmélység. Így nem kettő hanem három vagy négy
fogásból csinálja meg igaz nő az idő viszont könnyebben dolgozik a gép.
Ha minden igaz Stepdown értéket keress és ezt is vedd lejjebb.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Hétfő, 2017-02-13, 21:26 | Üzenet/Post # 444
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Régebben kértem itt a segítségeteket a gépemmel kapcsolatban... Most jutottam oda, hogy megoldódni látszik a problémám smile Viszont, keresek egy teszt g-kódot, ami gyakorlatilag cikcakkos körökből állt, és az esetleges lépésvesztés megállapítására szolgált. Ha meg volna valakinek és megosztaná velem, annak nagyon megörülnék... smile  Köszönöm előre is... smile
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2017-02-13, 22:08 | Üzenet/Post # 445
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2251
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, Béni írt erre a problémára egy remek kis programot.

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2017-02-15, 08:40 | Üzenet/Post # 446
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nagyon köszönöm Amatőr, pont ezt kerestem! smile

Hozzáadva (2017-02-15, 08:40)
---------------------------------------------
Sziasztok! Megint kérdeznék smile Hátha valaki már találkozott hasonló jelenséggel....
Nos, csinosítottuk a gépemet. Új motorokat kapott, új vezérlőket, új kábeleket, meg csinosítottuk a mechanikát is....
Egy asztali gépről próbálgattuk, működött, nem vesztett lépést, minden okésan ment. Aztán a laptopra raktuk, amiről majd kellene neki dolgozni. Ugyan olyan oprendszer, ugyan az a Mach3, minden ugyanaz a két gépen. De valamiért a laptopon munka közben dupla értékeket mutat. Tehát ha a motorok 600-ra vannak állítva, akkor kb 1200-as értékeket mutat (és gyorsabban is dolgozik - valamint veszti a lépést). Ha levettük 300-ra, akkor kb 600-as értékeket mutat, de nem veszti a lépést. 
Valakinek esetleg ötlete, hogy miért mehet a gép 1200-al, ha 600-ra vannak a motorok állítva??? Nekem semmi ötletem sad

 
Amatőr Dátum/Date: Szerda, 2017-02-15, 14:16 | Üzenet/Post # 447
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2251
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, az alábbi képen látható érték Nálad 100?
Csatolások/Attachments: 4560040.jpg(15Kb)


H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2017-02-16, 21:26 | Üzenet/Post # 448
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen, Amatőr, teljesen ugyanezek az értékek vannak nálam is.... Viszont, 2 dolgot vettem észre... Az egyik a Pulse Frequency, ami a laptopon túl magas ( a próbagépen 25000 körüli volt), a másik meg, hogy a laptop procija a próbagéphez képest jóval kisebb - bár amennyire én tudom, ez még vígan el kellene, hogy menjen... A próbagépé kb 2,5gHz volt....

Hozzáadva (2017-02-16, 21:26)
---------------------------------------------
Még annyit hozzátennék, hogy a driver test-ben is "pulsing too fast" van, és elképzelésem sincs, hogy miért... sad

Csatolások/Attachments: 2732630.jpg(47Kb)
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 12:33 | Üzenet/Post # 449
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2251
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, körülnéztem pár fórumon, erre a problémára sokféle válasz érkezett, a kernel frekvenciától a hálókártyáig. Többnyire nincs rá jó megoldás. A legtöbbször oda lyukadnak ki hogy a laptopok hivatalosan nem támogatottak, csak az asztali PC-k. Persze a gyakorlatban jó pár laptop működik...

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 13:41 | Üzenet/Post # 450
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm Amatőr, hát akkor azt hiszem be kell szerezzek egy pc-t is...  Pedig már kezdtem örülni, hogy vége a költekezésnek...
 
kobee Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 16:31 | Üzenet/Post # 451
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nálam is lépésvesztés-problémák voltak. A végén én is arra gondoltam hogy talán a laptop nem jó hozzá. De ezt a lehetőséget hamar kilőttem, amikor egy asztali gépre felraktam frissen a Mach3-at, és az ugyan azt produkálta. Tehát nem a laptop volt a ludas. Már csak a vezérlő maradt, azt hamarosan cserélem és meglátjuk..
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2017-02-17, 18:26 | Üzenet/Post # 452
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2251
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Gábor, ne siesd el a vásárlást, nem egy laptopról tudunk amin szépen fut a Mach. Talán egy friss verzió vagy a beállítások módosítása megoldja a dolgot. Vár egy kicsit, hátha jön valaki akinek volt hasonló problémája.

H1i.hu
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Hétfő, 2017-03-06, 08:24 | Üzenet/Post # 453
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi Amatőr, de az igazság az, hogy másfél éve kínlódok a géppel, most ha már rászántam magam a "teljes megújulásra", nem szívesen várnék tovább egy percet se - ha nem muszáj. smile Inkább beszerzek egy asztali gépet csak már működjön a dolog...

Kobee, nekem is volt némi lépésvesztés a próbagépen ( asztali pc ). Nem vagyok egy elektro-szaki, ezért nem szeretnék hülyeséget írni, de gyakorlatilag túl erősen mentek a motorok és ez okozta a lépésvesztést. Amint le lettek gyengítve ( ne kérdezd, hogy hogyan ), a lépésvesztés megszűnt. Vagy az áramerősség vagy a feszültség volt túl magas, vagy mindkettő biggrin Ezt már majd tudja az aki ért is hozzá smile

Hozzáadva (2017-03-06, 08:24)
---------------------------------------------
Sziasztok megint! smile

Ezúttal nem éppen problémával, inkább kéréssel, kérdéssel fordulok hozzátok.
Mivel kezdő vagyok a cnc-s világban, csak az általános dolgokat ismerem sad
Nos, szükségem lenne olyan g-kód generáló programra (gravírozáshoz) ami nem csak simán vonalakká alakítja a megadott vektorgrafikát (mint pl az AllToGcode Converter), hanem a képről minden fekete (vagy fehér) részt kigravíroz. Tehát ha egy rövid szöveget akarnék vele gravírozni, akkor az ne csak körvonalakból álljon, hanem a betűk belseje is legyen kigravírozva (nem V marásra gondolok). Létezik ilyen ingyenes (vagy azzá tehető) szoftver, vagy ez már komolyabb szakértelmet kíván?
Ezen felül minden olyan progira kíváncsi vagyok, amelyekkel gravírozni lehet. Ti melyeket ajánljátok???
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!! smile

 
kaqkk Dátum/Date: Hétfő, 2017-03-06, 16:23 | Üzenet/Post # 454
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 119
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
gaborbodomeister, Ha aspire-vel tervezed a dolgokat akkor az bármilyen variációban működik kiválaszthatod mit csináljon .
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Kedd, 2017-03-07, 18:38 | Üzenet/Post # 455
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 57
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Kagkk, köszönöm a tippet! Sajnos 1 óra alatt sem sikerült találnom egy működő, krekkelt verziót sad Sajnos nem vagyok abban a helyzetben, hogy fizetni tudjak érte sad
Ha esetleg ez ügyben tudnátok nekem segíteni, azt nagyon megköszönném...

Hozzáadva (2017-03-07, 18:38)
---------------------------------------------
...probléma megoldva biggrin

 
kaqkk Dátum/Date: Kedd, 2017-03-07, 18:52 | Üzenet/Post # 456
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 119
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ment a pm
 
kobee Dátum/Date: Péntek, 2017-03-17, 21:22 | Üzenet/Post # 457
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Helló mindenki!  Valakinek volt már dolga MX3660-al?  Eddig még nem sikerült beüzemelnem, és lassan nem tudom merre tovább.. Van hozzá letölthető Mach3.xml-file is, amitől az új Mach3, a 3.043.066 lefagyott, el sem indult. Aztán feltettem a régebbi bevált 3.042.020-at, amivel már elindul. UC100-on át megy rá egy USB a laptopra. Az előző vezérlővel jól ment, kivéve hogy hibázott időnként, ezért is akartam lecserélni egy jobbnak kinézőre a vezérlőt. Az Estop-ra reagál, ha megnyomom leveszi a motorokról a tartóáramot. A véghelyzeteket nem értem, azokat összevissza jelzi, vagy inkább nem is jelzi. Most kivettem a pipát minden bemenetről, hogy egyáltalán a motorokat próbálhassam. De állandóan villog a Reset, hiába kattintgatok rá. Az az igazság hogy már rég foglalkoztam az előzővel is, így már nem egészen tudom mit hogy kell állítani rajta, csak próbálok emlékezni.. Valakinek ezzel tapasztalat?
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 23 / 23«12212223
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017