Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 22 / 23«1220212223»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 19:58 | Üzenet/Post # 421
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Csak könnyen zavarhatók. szerintem az volt a gondom közel volt a táp és egy 230-as kábel. Csak azért az egy tábláért amit átküldtem dobtam össze a masinát persze az még csak demó
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 20:04 | Üzenet/Post # 422
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
Csak könnyen zavarhatók.
Ügyelj a tisztességes összeföldelésre a készülékek közt, rengeteg hiba forrását előzheted meg ezzel.
A kapcsolóüzemű táp meg rengeteg zavarjelet visz mindenhová, szinte lehetetlen kiszűrni.
Célszerűbb agy trafós megoldás aminél a primer és a szekunder tekercs közt van egy sor tekercs , és csak az egyik vége van használva az is a földre kötve.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2016-11-15, 20:09
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 20:09 | Üzenet/Post # 423
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ha véglegesre szerelem eggyszer minden patent lesz
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 20:20 | Üzenet/Post # 424
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
Csak könnyen zavarhatók. szerintem az volt a gondom közel volt a táp és egy 230-as kábel.
A zavar az bárhol, bármikor okozhat hibát, de soha nem mindig ugyanott mint korábban írtad.
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 20:24 | Üzenet/Post # 425
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen ez furcsa is volt. De miután arréb pakolásztam a dolgokat megszünni látszik. Más rajznál is jelentkezett azon is amit át küldtem már kimarva.
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-11-15, 20:28 | Üzenet/Post # 426
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
Igen ez furcsa is volt.
Írtad kipróbálnál más programot is , a mach3 nál csak a LinuxCNC jobb , ingyenes is de a winhez szokott embereknek kicsit nehézkes.
A motorok sokkal szebben futnak, és főleg nem akad ki mint a windows időnként.
Amikor a pirográffal kísérleteztünk, először csak a Linuxon  ment, mert a Mach3 korábbi verziói nem  tudták a tized miliméterenkénti
előtolásváltoztatást. Hátránya a Linux-nak hogy a több millió soros g-kódot  lassan tölti be.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2016-11-15, 22:24
 
matehidvegi92 Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-24, 16:25 | Üzenet/Post # 427
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám volna, hogy mach3-ban ugrál az előtolás érték. Folyamatos mozgásba lendítem az egyik tengelyt és bizonyos időközönként (kb 3sec) leesik az előtolás egy pillanatra aztán visszaáll.
Találkozott már valaki ilyennel?
Először össze dugtam a Pc-t a vezérléssel, motorral, (Léptető) próbaképpen. Azt tapasztaltam, hogy a motor néha "akad".
Arra gondoltam, valami hiba lesz a vezetekelésben. Rögtön észre is vettem, hogy a szoftverben is látni az előtolás sebességnél, hogy időnként leesik az értek. Tehát szoftveres problémának látszik a dolog.
A pc-n frissen telepített Xp van (már a második), standard pc módban, semmi más nincs a gépen a Mach3-on kívül.
Ha valaki tudna ebben segíteni, előre is köszönöm!
 
Zoli1974 Dátum/Date: Péntek, 2016-11-25, 22:39 | Üzenet/Post # 428
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 19
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és a CNC-zés terén de ami érdekel azt hamar megtanulom.
A második projektemmel hibába futottam és nem tudom mi okozza.
Halftonerrel készítettem egy képről g kódot, ezt akartam a géppel kimarni. Először kiemeltem a Z tengelyt és elkezdtem futtatni a kódot. Szépen elindult és kb. a negyedénél megszakítottam a szünet gombbal.
Ezek után újra felvettem a gépen a null pozíciót és folytattam a marást de már a Z tengely marópozícióban volt.
A kép mérete 275mm X tengelyen és 196mm Y tengelyen. Nálam a marási maximális méret beállítása: 297mm X 300mm Y tengelyeken amit tud is a gép.
A marás elindulásakor az Y tengely furán kezdett viselkedni mintha az asztalméret lecsökkent volna.
A null pozíciótól indulva az Y tengely a munkadarabon túlfutott ezen a ponton kb. 80 mm-t mutatott a programablak és az asztal végére érve sem érte el az Y tengely pozíciója a program szerint a 297mm-t csak kb 160mm-t.
Amikor elérte a végpontot a tengely vészleállítást csináltam.
Azóta bármit is csinálok ez a jelenség megmaradt. Olyan mintha a Linuxcnc inch-re lenne állítva, a gkód mm-re pedig mindkettő mm-ben lett megadva.
Linuxcnc-t használok, 2.7-est Debian Wheezyvel, a Halftoneres g kód pedig Win 10 alatt készült.
És még egy kérdés: a biosban a parallel port módot mire állítsam EPP ECP vagy vegyes ECP/EPP?
 
gb Dátum/Date: Szombat, 2016-11-26, 06:07 | Üzenet/Post # 429
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 35
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
matehidvegi92
Nézdd meg a generál  configba ,hogy a constant velocity  legyen kijelőlve és look ahead-ot ird át legalább 200-ra
 
Zoli1974 Dátum/Date: Szombat, 2016-11-26, 20:35 | Üzenet/Post # 430
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 19
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Észrevettem, hogy a tengelyek mentén méretarányosan dupla méretet mar ki tehát a tengely menetemelkedés beállítása volt hibás, bár ahol én megkérdeztem és doksit kaptam róla a Leadscrew pitch érték 4 mm/rev volt. Most beállítottam 8 mm/rev -re és méretpontosan működik a gép.

Az üzenetet módosította/Modified by Zoli1974 - Szombat, 2016-11-26, 21:19
 
TesztElek Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 12:50 | Üzenet/Post # 431
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 187
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Üdvözletem Mindenkinek!

Egy villanyász segítségét szeretném kérni, akinek lenne 5 szabad perce, amit rám tudna fordítani.
Vezérlő cseréről lenne szó, semmi extra, csak hát én ehhez a részhez nem igazán értek. wacko
A válaszokat előre köszönöm!
 
kobee Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 13:06 | Üzenet/Post # 432
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Egy villanyász önmagában kevés.. Mindenképp kell egy kis vezérlő-ismeret, szerintem. Lényeg: A motorok kimenetét a motorokra kell kötni, a tápfeszt a tápfesz-bemenetre, persze csak a megengedett határok közti feszültséget! A bemenetek meg vezérlő-függőek, kell hozzá a vezérlő leírása is. Ez az alap.. Aztán ha kell még más is, az még bonyolítja a dolgot.. Milyen vezérlőről milyenre lesz a csere?
 
TesztElek Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 13:55 | Üzenet/Post # 433
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 187
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Szia!

Csak egy sima lézer tápegységet szeretnék cserélni.
Kivétel, berakásról lenne szó, de más aljzattal rendelkezik az új táp. Semmi villanyász képzetségem nincs, és elakadtam a mit-hova kötőkkel. A szakszavakat se tudom sajnos.
Lényeg, hogy a régi lézer táp ki, új be, és az lenne a kérdés, hogy melyik kábel hova kerül.
Fényképet tudok küldeni, és azon ha elmagyarázná valaki, hogy hova megy a barna, sárga, kék, fekete, sárga-zöld, zöld kábelek.
Egy párat tudom hova csavarozzak, de a másik feléről fogalmam sincs, ezért is lenne szükségem a segítségre, hogy nehogy valamit rossz helyre kössek.


Az üzenetet módosította/Modified by TesztElek - Csütörtök, 2016-12-01, 13:56
 
kobee Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 14:13 | Üzenet/Post # 434
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hát, lézerrel még nem foglalkoztam, így nem biztos hogy tudok segíteni. Ha csak sima táp, akkor gondolom két szálról van szó. Ha több, akkor az nem is annyira sima..
kép az segítene valamit..
 
TesztElek Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 14:23 | Üzenet/Post # 435
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 187
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Az első két képen a régi tápegység:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=4441.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=2132.jpg

Az utolsó hármon az új:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=6253.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=5844.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=5635.jpg

Melyiket hova? Ez lenne a kérdés.
 
kobee Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 14:48 | Üzenet/Post # 436
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A 3 csatlakozósnál az FG a földelés (zöld-sárga) lesz, az "AC - AC" meg gondolom a két betáp, fázis+nulla. Mintha lenne is ugyanilyen csati az új panelen. Viszont a többiről inkább nem nyilatkozok, mivel nem tudom mik azok. Esetleg valaki aki járatos a dologban.  Vagy érdemes tipus alapján rákeresni a neten, biztos van róla valami info.. Igazából az előzőt sem merem biztosra állítani, felelősséget nem tudok vállani érte.
 
TesztElek Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-01, 15:20 | Üzenet/Post # 437
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 187
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Igen van rajta, és a betűk is egyeznek, itt értelemszerűen az azonos betű alatt lévő kábel kerül az új panelon is abba a betűbe. Első lesz a fekete, a második a földelés, sárga-zöld, aztán a fázis és a nulla, barna, majd a kék. ( a sorrend nem biztos ) Az hogy derül ki, hogy melyikbe megy a kék, és melyikbe a barna?
Az 5. képnél a szélsőbe az L a barna, a G a fekete-zöld, és itt nem tudom a többit.

Kérem kapcsolja ki a kamerát, mert nem tudom  blink


Az üzenetet módosította/Modified by TesztElek - Csütörtök, 2016-12-01, 15:58
 
powerboxer1 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-12-11, 21:32 | Üzenet/Post # 438
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv.

Felhasználó vagyok, nem hozzáértő. A segítőm cserben hagyott. 

A kérdés: X tengely 300mm-en +2mm-el, Y tengely 50mm-en +0,12mm-el többet mozog a kelleténél. Lógások, holtjátékok, lazaság nincsen. 

Hogyan tudom összehangolni a rendszert?   

Köszönöm a választ.

Hozzáadva (2016-12-11, 21:32)
---------------------------------------------
Azt kihagytam, Mach3 a vezérlő.

 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2016-12-11, 21:49 | Üzenet/Post # 439
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2235
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
powerboxer1, üdv!
A tengelyekhez tartozó steps/mm érték helytelen. Két megoldás van:
1: A pontos értéket kiszámolod és beírod a motor tuningba (settings, motor tuning, steps per) Tudni kell hány impulzus kell a motor egy egész fordulatához (egész- vagy mikrolépések) illetve a mechanika áttételeit.
2: Használhatod a kalibráció funkciót link itt a számozás szerint haladsz, az 5-ös pontnál beírsz mondjuk 200mm elmozdulást, aztán pontosan megméred mennyit mozdult a tengely. A mért értéket a 6-os pontnál beírod, a Mach kiszámolja a szükséges steps/mm értéket.


H1i.hu
 
katazsolti Dátum/Date: Vasárnap, 2017-01-15, 09:21 | Üzenet/Post # 440
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!
Ismét segítséget szeretnék kérni. Y tengelyem eltéved nagyon. $IMAGE2$

Hozzáadva (2017-01-15, 09:21)
---------------------------------------------
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=965DSC_0075.jpg Ez egy kép a hibáról szerintem ez elmond mindent. Mach3 ra gyanakszom mert már mindent kizárta. Persze gyógyszerezett

Csatolások/Attachments: 0080579.xml(147Kb)
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 22 / 23«1220212223»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017