Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 20 / 23«12181920212223»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 17:59 | Üzenet/Post # 381
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
majd ha a jobb alsó sarokhoz ér nem zárja be a kört hanem kimegy jobbra a négyzeten kívűlre

Próbáld meg az IJ módnál a a pöttyöt áttenni a másik lehetőségre. (config->generalconfignál van)
Nem látom nálad most melyikre van téve.

U.i

Végignéztem a g kódot nem ez a baj. Mindent G1-el csinál, még a kört is.
Keresd meg az adatlapomon a mail címet,és küldj egy üreset hogy tudjak rá válaszolni.

Válaszoltam, kíváncsi vagyok az eredményre, majd tudasd.
Csatolások/Attachments: 8600631.jpg(8Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2016-11-08, 18:38
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:19 | Üzenet/Post # 382
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!
Sajnos a probléma sem így sem úgy nem oldódott meg.
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:27 | Üzenet/Post # 383
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
Sajnos a probléma sem így sem úgy nem oldódott meg.
Szia. Mindig pont ugyanannál a sornál hibázik?
Nem jegyezted fel a sorszámát( a Mach3 kijelzi)?
El tudod küldeni a maród -Mach3Mill.xml- filét?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2016-11-10, 16:37
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:36 | Üzenet/Post # 384
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
igen mindíg

Hozzáadva (2016-11-10, 16:36)
---------------------------------------------
remélem jót küldtem

Csatolások/Attachments: 2109070.xml(89Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:43 | Üzenet/Post # 385
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
remélem jót küldtem
Igen jót. Nekem az az érzésem hogy a motortuningba semmi sincs beállítva.

Ennek nem így kéne kinéznie. Állítottál ezen valamit is?
Az enyém így néz ki.

Step Pulse nálad nincs kitöltve, a lépésszám hihetetlenül sok(2000) stb.
Csatolások/Attachments: 2756137.jpg(54Kb) · 2109201.jpg(50Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2016-11-10, 16:49
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:49 | Üzenet/Post # 386
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
nállam nam is így néz ki
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:50 | Üzenet/Post # 387
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
nállam nam is így néz ki
Akkor viszont rosszat küldtél.
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:51 | Üzenet/Post # 388
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
hanem így
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:52 | Üzenet/Post # 389
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
na még eggyszer. Hol van az a xml és mi a neve
Csatolások/Attachments: 5013363.png(316Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 16:56 | Üzenet/Post # 390
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Az amit kértem az a  Mach3Mill.xml, és a Mach3 főkönyvtárában van.
Amit képet feltöltöttél az már jobban néz ki, de a gyorsulás ott sem jó
Mivel hajtod ? bordás szíj vagy menetes orsó ?
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 17:01 | Üzenet/Post # 391
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
akkor lehet hogy elnéztem de szerintem azt küldtem de itt van újra ez biztos az. egyenlőre menetesszár hajtja
Csatolások/Attachments: 5487029.xml(89Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 17:11 | Üzenet/Post # 392
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
egyenlőre menetesszár hajtja
Ezeket az értékeket te állítottad be? MM-re pontosan pozicionál?
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 17:17 | Üzenet/Post # 393
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
igen. A pozicióval nem volt gondom annyi hogy a kissebek a dolgok amiket rajoltam mint kéne. Gondolom sok benne a beálítási hiba
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 17:24 | Üzenet/Post # 394
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
annyi hogy a kissebek a dolgok amiket rajoltam mint kéne.
Pont ez a lényeg, nincs a gép kikalibrálva,be kell állítani. Még ezt nem csinálod meg nem fog rendesen működni.
A mellékelt leírást olvasd végig, mindent pontosan leírtak benne.
http://www.sasovits.hu/cnc/doc/Mach3HU_1_1.pdf


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2016-11-10, 17:25
 
katazsolti Dátum/Date: Csütörtök, 2016-11-10, 17:29 | Üzenet/Post # 395
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
pontosan e szerit próbálkoztam de akkor valahol ki siklott a dolog. na majd hétvégén neki ugrok még egyszer.
 
Ati Dátum/Date: Szombat, 2016-11-12, 18:14 | Üzenet/Post # 396
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Én is segítséget kérnék! Mach3-ba nem tudom betölteni a 4 millió soros kódot. Ez miért van? Elméletileg 10 milliós sort tud kezelni.
 
kobee Dátum/Date: Vasárnap, 2016-11-13, 06:20 | Üzenet/Post # 397
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szerintem jó lesz az 400ezernek is..  Nézd meg hányasával számozza a sorokat, szerintem 10-esével szokta. Vagyis így már csak 400ezer. Na, az is elég sok, én max olyan 200ezrest töltöttem be eddig, azzal is fél nap volt a munkaidő. A 4millióba bele sem merek gondolni. Amúgy nemtom mitől lehet, nálam a 100ezresnél is sokat gondolkodik mire bejön. Persze lehet hogy tévedek.  Még valami! A Mach3 megsértődik azon, ha ékezet van a file nevében, én nem tölti be. De ez még hagyján. Nem tudom észrevette-e valaki, de attól is besértődik ha a mappa nevében ékezet van, amiben a file van!  Na ezzel is eltököltem egy ideig mire rájöttem..   smile  Szóval először ezt javasolnám megnézni.. Ezután a gép teljesítményét kéne megnézni talán..
 Üdv.
 
Ati Dátum/Date: Vasárnap, 2016-11-13, 08:20 | Üzenet/Post # 398
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
kobee, A kinti gép 2x2.8Ghz 1Gb ram. Most kipróbáltam a benti i5-ös gépemen, az gond nélkül betölti. A 4milló az annyi, nézd a sorokat.

Csatolások/Attachments: 3162150.jpg(99Kb)
 
kobee Dátum/Date: Vasárnap, 2016-11-13, 08:59 | Üzenet/Post # 399
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nézem a sorokat és látom hogy nincs sorszámozás, csak koordináták.. Vagyis az semmit nem mond.. Nekem 2x1,8GHz + 2GRam laptop, az egy kicsit gondolkodik. De akkor elvileg megoldottad.. smile

Hozzáadva (2016-11-13, 08:59)
---------------------------------------------
-lehet az én gépem is azért hibázik időnként mert újabb laptopot követel magának??   biggrin

 
katazsolti Dátum/Date: Vasárnap, 2016-11-13, 10:51 | Üzenet/Post # 400
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv
Megcsináltam újra beálítottam a mach-ot. Legalább már a méretek jók de még midíg elmászik rossz irányba sajnos rá kellett jönnöm hogy ez bizony a vezérlő vagy az interface vagy a driver. Ha stopolom agépet és újra indítom a vezérlőt akkor helyreál.
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 20 / 23«12181920212223»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017