Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 19 / 23«1217181920212223»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:25 | Üzenet/Post # 361
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
semmit nem állítottam  rajta csak  az indulással volt a baj és töröltem az indulást a gépen és utána nyomtam egy entert és erre ment vissza a gép a kiindulási helyére ,  nem állt le ott ahol kellett volna, hanem tovább ment
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:28 | Üzenet/Post # 362
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
nem állt le ott ahol kellett volna, hanem tovább ment
Ahol programozod, egy képernyőképet feltehetnél.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-23, 21:30
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:32 | Üzenet/Post # 363
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ilyen pontosan
Csatolások/Attachments: 6710732.jpg(188Kb)
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:32 | Üzenet/Post # 364
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Csatolások/Attachments: 5956956.jpg(202Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:37 | Üzenet/Post # 365
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
ilyen pontosan
Ez valami speciális kinai vezérlés, valami ardunio klón lehet. Sajnos mi itt az oldalon 90%-ban Mach3-at használunk a saját magunk építette gépeken.
Talán a kép láttán valaki felismeri és tud segíteni. Én sajnos még nem találkoztam ezzel a típussal.
 Valószínű ők gyártják, van is mail címük segítségre.  http://www.cncoletech.com/


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-23, 21:43
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:42 | Üzenet/Post # 366
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
azért köszönöm szépen, hátha valaki  mégis csak tud majd valamit mondani ,ha nem akkor kicserélem  veszek másik vezérlést bele! smile
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:44 | Üzenet/Post # 367
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
hátha valaki mégis csak tud majd valamit mondani
A linken nézz körül. http://www.cncoletech.com/
 
kobee Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 05:38 | Üzenet/Post # 368
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 61
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hali! Úgy tűnik, a forgató akkora plusz terhet jelent a motornak hogy nem bírja. Ha a lépéstáv is megváltozott mint írtad, akkor meg ráadásul nem 1:1 a forgatási arány, ami szintén jelentheti a megnőtt terhelést. Próbáld fordítva bekötni esetleg a forgatót ha lehet, akkor talán könnybben megy majd. Amúgy meg Amatőr tippje jutott eszembe nekem is, a steps/mm-t kellene megnézni. (a mm-enkénti kiadott impulzusok számát)..
 Ja, és hány Nm-es a motor? Mert ha kicsi, mondjuk 1Nm körüli akkor az eleve nem túl erős.
 
edy8 Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 07:35 | Üzenet/Post # 369
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nem a forgatónak külön motorja van és minden ok csak  valahogy  amikor  a reset gombot megnyomtam utána véletlenül a start pause gombot  ekkor történt a baj ! megindult vissza a kiindulási helyére  csak nem állt meg ahol kellett volna hanem ment tovább !! és így valami átállítódott  csak  nem tudom hogy kell vissza állítani.

Hozzáadva (2016-10-24, 07:35)
---------------------------------------------
mondhatnám azt is hogy összezsugorítottam az 50 cm-t 14 cm -re

 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 12:51 | Üzenet/Post # 370
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
összezsugorítottam az 50 cm-t 14 cm -re
Még annyit nézzél meg hogy az Y hajtásrendszerében az összes bordás kerék rögzítés (tengelyen,motoron) megfelelően be van csavarozva.
Nem csúszik meg ha erősen próbálod elforgatni a tengelyeken a bordás kereket
De nem futott keményen végállásra? Nem ütközött valaminek? Egyforma erős az X és Y tengelyed ha megpróbálod megfogni?
Idézet edy8 ()
valami átállítódott
Anélkül hogy te nem állítottad el, magától nem tud szoftveresen elállítódni. Ilyen nincs a cnc technikában.
Mechanikusan már van hogy elállítódik.
Minden beállítás rögződik egy fájlban , ahonnan bármikor visszaolvassa a gép induláskor.
Akkor van gond ha ez a fájl megsérül, akkor lehet kezdeni a beállításokat előröl.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2016-10-24, 12:57
 
edy8 Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 18:45 | Üzenet/Post # 371
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdvözlet Nektek!!
 de igen amikor megindult visszafelé és a margót túllépte akkor  volt hangja de ez a baleset a forgatóval történt, és így nem bírt neki   menni semminek, ha ez az asztalon történt volna akkor neki ment volna a hátlapnak !

Hozzáadva (2016-10-24, 18:45)
---------------------------------------------
RDWorksV8 programot használtam.

 
edy8 Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 18:59 | Üzenet/Post # 372
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ez a  hardver hibás! ezt kéne valahogy vissza állítani vagyis csak az y  részét !

Hozzáadva (2016-10-24, 18:57)
---------------------------------------------
azért raktam fel képet is róla hátha valakinek már volt dolga  vele !

Hozzáadva (2016-10-24, 18:59)
---------------------------------------------
ja még a kérdésre válaszolva , minden rendben a meghajtásokon minden feszes minden ok !

Csatolások/Attachments: 6089656.jpg(56Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-24, 20:54 | Üzenet/Post # 373
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
ez a hardver hibás! ezt kéne valahogy vissza állítani vagyis csak az y részét
Itt a leírása:  http://en.rd-acs.com/Private/Files/635f44a5a62a888d.pdf
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2016-10-25, 08:25 | Üzenet/Post # 374
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2235
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Úgy látom a jelszóval védett területen van lehetőség a gyári beállítások visszahozására, illetve valamiféle lépésbeállításra is (Motor
Stepping).


H1i.hu
 
edy8 Dátum/Date: Szerda, 2016-10-26, 18:36 | Üzenet/Post # 375
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!!!!!! megoldódott a problémám!!! ha bárkinek segíteni kell és ezt használja a lázergéphez akkor tudok segíteni!  RDWorksV8
 Üdv mindenkinek!!!!
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 16:17 | Üzenet/Post # 376
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdvözletem minden szakértőnek!

Szeretnék tőlletek kérdezni. Amit tudni kell hogy egyenlőre teljesen néma vagyok a cnc-hez. A gondom az lenne, rajzoltam egy egyszerűnek tűnő dolgot a lényeg négyzetben kőr és benne szám  ( próbának szántam ) 40x40cm és vcarve pro6-tal lett csinálva. A gondok akkor kezdődnek mikor a mach3 rom belefog a dologba egy ideig megyen szépen ( már majdnem büszke voltam magamra ) de a méret nem stimmel csak 7cm meg egy kicsi ez lenne a kissebik gond, majd gondol egyet és teljesen más irányba indúl mint amerre kéne. De a mach3 ban a monitoron meg jól csinálja. Igaz a vezérlőm és az interface az igazi hamísítattlan kínai. Ezek a gondok azután jöttek hogy kicsréltem a pc-t mert a régi meg adta magát. Hol keressem a hibát ( azzon kívűl hogy magamba mert minek fogok bele olyanba amihez nem értek )? Azért becsatolom a dolgot amit szeretnék kimarni
Csatolások/Attachments: 79.tap(244Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 16:53 | Üzenet/Post # 377
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet katazsolti ()
Azért becsatolom a dolgot amit szeretnék kimarni
Szia. A programod jó, valami a gép beállításával van. Lehet lépést téveszt a léptetőd.
Gondolom ezt akartad kimarni.

Nem változott meg a motorhang a PC csere után?
A beállításokat nem tudod visszamenteni a régi PC-dről?

Ezek a Mach3 főkönyvtárában találhatók, minden beállítás ezekben van elmentve.
Egy új telepítés után csak ezeket kell átmásolni, és minden régi beállításod megmarad.
Csatolások/Attachments: 5441083.jpg(52Kb) · 1285959.jpg(6Kb)
 
Ati Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 17:24 | Üzenet/Post # 378
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti, Szia!
Én a PC csere miatt a bios beállításra gondolok, hogy a parallel port nem jól van beállítva. Nem mindegy, hogy EPP, vagy ECP van beállítva.


Az üzenetet módosította/Modified by Ati - Kedd, 2016-11-08, 17:43
 
katazsolti Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 17:29 | Üzenet/Post # 379
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 26
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdvözlöm Zolibá!
Igen így nézne ki. Sajnos nem tudom visszamenteni egy kis túlfesz mindent vitt. Kicsit előrébb olvastam hogy másnak is volt hasonló gandja és egy verzió csere megoldotta még majd azt akarom kipróbálni utánna esetleg win7 helyett XP. Vagy ha esetleg a Mach3 helyett valami mást felrakni de nem tudok más programot. Hát ha lépést tévesz akkor feldarabolom. Mert kegyetlen sokat veszít akkor. A négyzetett meg csinálja utánna a bal alsó sarokban a "háromszöget" ha ezis kész elindul körbe marni a kört majd ha a jobb alsó sarokhoz ér nem zárja be a kört hanem kimegy jobbra a négyzeten kívűlre itt megálítottam. Elindítottam újra a mach-ot és megint ue. volt. Van egy M1 motor optional stop vagy hasonló gomb ha rákattintok akkor elindul vissza a helyére persze már nem jó.

Hozzáadva (2016-11-08, 17:29)
---------------------------------------------
Szia Ati!
Meg nézem akkor ezt is. Min kell lennie?

 
Ati Dátum/Date: Kedd, 2016-11-08, 17:40 | Üzenet/Post # 380
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
katazsolti, ECP
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 19 / 23«1217181920212223»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017