Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 18 / 22«1216171819202122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
kobee Dátum/Date: Péntek, 2016-08-19, 20:00 | Üzenet/Post # 341
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nem tudom, de mindenesetre ez a lehetőség is  kilőve. Egyelőre csak kb. 1,5órás tesztet tudtam csinálni,  de azt hibátlanul csinálta. Hosszabbat csak jövő héten tudok majd. Volt egy olyan eset is, amikor hasonlókat produkált, és azt mondta azUC100 forgalmazója, hogy az USB csati kontakthibája okozza ezt, őket is megszívatta párszor. Erre én kiiktattam egy USB-toldót, mire a hiba megszűnt.  Na, csak ezért gondoltam  hogy valamilyen kontakt-hiba is okozhatja esetleg, -akár a panelen, persze lehet hogy nem az lesz..  Nos, jövő hét elején már többet tudok mondani..   smile  

Hozzáadva (2016-08-19, 20:00)
---------------------------------------------
Igen, Kaqkk, épp  egy kisebb szerviz és karbantartás után van a gép,így a kuplungokról biztosan tudom hogy jók. Azért köszi a tippet!    smile

 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2016-08-20, 11:29 | Üzenet/Post # 342
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kobee ()
ezért gondoltam hogy valamilyen kontakt-hiba is okozhatja esetleg
Remélem így lesz és egyszerűen megoldódik a dolog.


H1i.hu
 
kobee Dátum/Date: Péntek, 2016-08-26, 19:42 | Üzenet/Post # 343
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
No akkor... Megpróbálom leírni mi is történt eddig.. Kicseréltem a vezérlőt egy másik ugyanolyanra, ami új. Próba, Először megy, aztán valamiért magától meghalt az X-végfok IC. Kicseréltem a végfokot. Ment, de megint eltolta az ábrát félúton, úgy 1cm-el. Leállítom, visszaküldöm 0-ra, de úgy csinál pár másodpercig mint amikor lépést veszt, csak zizeg és nem megy. Nyomok még egy 0-ra állást, és visszaáll 1cm-el odébb, amennyivel eltolta az ábrát. De az előző lépésvesztéses  dolognak  nincs nyoma,nem tolódott el emiatt. Na, ekkorra már teljesen tanácstalan lettem.
 Aztán követtem Amatőr javaslatát, és felraktam a legfrissebb Mach3-at a 3.043.066-ost. Lekopogom, de azóta jól viselkedik. Kétszer is ment, két 10 órás munkát megcsinált hiba nélkül. Még jelzem majd hogy mit csinál a későbbiekben.. 
 Köszi a tippeket és javaslatokat!
   Üdv.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-08-29, 21:02 | Üzenet/Post # 344
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kobee, van valami jó hír?

H1i.hu
 
kobee Dátum/Date: Kedd, 2016-08-30, 08:47 | Üzenet/Post # 345
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen van, az új Mach3 feltelepítése után 2-t hibátlanul végigcsinált, 2 10 órás munkát. De tegnap meg ma megint 2-t elb*szott. Már arra kezdtünk tippelni hogy esetleg valami túlmelegszik és olyankor csinálhatja. De mivel raktam rá 8x akkora hűtőbordát mint a gyárin van, meg még arra egy ventillátort, így ez nem valószínű. Ma azt terveztem hogy félúton leállítom pihenni, aztán tovább..
 De kb.20 perc után eltolta X irányban, ki is ment végállásig és leállt. És ami új, hogy a Z-t is lenyomta 1-2 mm-t, pedig még nem kellett volna lentebb mennie a gkód szerint még vagy 1-2 órán át. Legutóbbi jólsikerült marás után véletlenül lent hagytam a 4-es HSS marót az anyagban, és nyomtam egy X-et. Rögtön eltörte a marót, tehát elvileg az sem lehet hogy nincs benne erő. Mindezt ugye gyorsjáratban tette, de marásnál meg fele olyan gyors, így ott még erősebb.. 2,8 Nm-es motorok vannak fent, 1600mm/perc-el mennek, 5mm menetű golyósorsóval, ami elvileg marha bika. De ezt már visszavettem a hiba miatt 2000-2500-ról, mert előtte annyival mart.
 Szóval a következő tippem a vezérlő csere lenne. Ha most gazdag lennék, akkor vennék egyet 80ezerért, ami mach3-hoz jó. De nincs annyim jelenleg, meg már marhára unom hogy csinálja a selejteket, úgyhogy most kezdem feladni..  Egyenlőre...

Hozzáadva (2016-08-30, 08:47)
---------------------------------------------
Amúgy Amatőr mire tippelnél ezek után?   smile

 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2016-08-30, 18:09 | Üzenet/Post # 346
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kobee, én is csak találgatok a leírt dolgokból. A PC felől is szedhet össze zavarokat, a Mach is megakadhat ha valami fut még a háttérben, a vezérlő is hibázhat... A legjobb volna keresztpróbákat csinálni, pl. egy másik PC, másik vezérlő, csak ugye honnan? Milyen vezérlőd van?

H1i.hu
 
kobee Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-03, 13:58 | Üzenet/Post # 347
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A vezérlő asszem a HY-TB3DV-T névre hallgat, de ezt csak emlékezetből írom..  3 tengelyes, 5A 50Vmax. és kínai.  Itt nemigen ismerik úgy láttam, csak kint kapni. Van egy másik CNC-m, amit ez előtt építettem. Ugyanolyan laptoppal megy, egy Dell D630-al. H2-es vezérlő van benne, de az is csinált ilyeneket..
A laptopból jövő zavar csak addig okozott gondot, amíg meg nem vettem az UC100-at mindkét gépre. Annak van kb. 1 sec. puffere, így a laptopból jövő pillanatnyi zavarok nem jelentenek neki gondot, kiszűri őket. Az UC100 forgalmazója azt mondta anno, hogy az USB kábel kontakt hibája tud okozni ilyeneket. Minimalizáltam az USB kábelt, egy toldót kivettem akkor és megszűnt a probléma. Persze most már mindent befújtam kontakt-sprayvel, hogy ezt kizárjam..

Hozzáadva (2016-10-03, 13:58)
---------------------------------------------
Időközben kicseréltem magát a laptopot egy asztali gépre, frissen formázva, minden újonnan telepítve. Klasszul ment.  Egészen ameddig nem hibázott..  Két munkát is elhibázott egymás után, pár óra munkaidő után..  Nos, ennyi az infó egyenlőre..  smile   Most már csak egy más tipusú vezérlő kellene , azt még nem próbáltam..

 
kaqkk Dátum/Date: Csütörtök, 2016-10-06, 16:13 | Üzenet/Post # 348
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 75
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
kobee, Nem emlékszem már hogy itt vagy a "sárgán" olvastam ez elvileg a mach3 hibája telepíts másik verziót . Hosszabb g kódok esetén itt ott random beletol egy pár +lépést  és a polgár a vasban keresi a hibát ...

Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Csütörtök, 2016-10-06, 16:14
 
kobee Dátum/Date: Csütörtök, 2016-10-06, 17:32 | Üzenet/Post # 349
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
igen igen, már próbáltam. Felraktam a mach legújabb, 3.043.066-os verzióját, ezután pár hibátlan darab után ugyanúgy elkezdett hibázni. Kérdeztem Klavioéktól, hogy hallottak-e már esetleg róla, hogy valamelyik mach3 hibás..  Nem, ők még ilyenről nem hallottak. Ez azért fura, mert hát cnc-alkatrésszel foglalkoznak, ha valakinek, hát nekik kellett volna hallani erről.. De van még vagy 30 verzió amit nem próbáltam..   smile
 
ferencc Dátum/Date: Péntek, 2016-10-14, 19:04 | Üzenet/Post # 350
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek én nagyon kezdő vagyok, egy egyszerű 3  tengelyes kis marót szeretnék építeni . Több programot is kipróbáltam" benbox ,cncControl ,Grbl Controller stb ,de mikor a z tengely motort szeretném vezérelni az nem működik valamiért arduino nano v4 panelt használok . 2 tengely az rendesen megy de a harmadikat az sajnos nem tudom beindítani .Ha benbox-ban átirom az x tengely vezérlését az z tengelyre akkor rendesen megy .

Hozzáadva (2016-10-14, 19:04)
---------------------------------------------
Szép napot . segítséget szeretnék kérni . Több ingyenes programot is kipróbáltam .vetem egy kinai arduino CNC Shield V4 Expansion Board Nano A4988 
szépen működik is de amikor z tengelyt is szeretném működtetni az nem megy .De ha a benbox -ban kicserélem az y tengely kimenetét a z tengelyével akkor az is működik, . Szeretnék egy ingyenes programot ami tudja vezérelni a 3 tengelyt.

 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2016-10-14, 19:37 | Üzenet/Post # 351
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ferencc ()
De ha a benbox -ban kicserélem az y tengely kimenetét a z tengelyével
Szia.
A benbox csak x-y tengelyt kezel, tehát csak 2 tengely vezérlésére alkalmas. Ezért nem kezeli a 3. tengelyt
http://forum.makeblock.cc/t....869
X Y plotter, ez a lényeg.
Valószínű lézer gravírozásra fejlesztették ki. A többit nem ismerem, én a Mach3-at használom.
Itt kevesen használnak arduino-t, ha jól tudom Amatőr használja ,keresd meg.
Használj Linux CNC-t az ingyenes, és vetekszik a Mach3 tudásával.
http://www.linuxcnc.org/linuxcnc-2.7-wheezy.iso
És van magyar oldala is. http://linuxcnc.hu/


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2016-10-14, 19:55
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2016-10-15, 14:02 | Üzenet/Post # 352
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Arduino alapon azt ajánlom nézz utána a GRBL nevű programnak, én ugyan nem használtam, de jókat olvastam róla.

H1i.hu
 
kaqkk Dátum/Date: Szombat, 2016-10-15, 14:46 | Üzenet/Post # 353
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 75
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ferencc,  Ne kinlódj az arduinoval , vegyél egy cncusb mk1 es klónt , mindent tud ami egy kezdő cnc-s nek kellhet és 6-8 között megkapod . Én már vagy 3 éve  használom (magyar nyelvű kezelő felülettel !)
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 18:23 | Üzenet/Post # 354
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!!! Segítséget szeretnék kérni, abban hogy  a lézer gravírozómban az y tengely csal, 50cm helyett csak 14 cm tesz , ezt azóta csinálja , miután vettem egy forgató berendezést és valamit rosszul  csináltam mert  morgott de semmi  különös nem történt. hogyan tudnám vissza állítani ? ha tudna valaki megoldást , nagyon hálás lennék! Üdvüzlettel: József
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 19:45 | Üzenet/Post # 355
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
edy8, üdv! Milyen szoftver? Ha Mach3 akkor az Y tengely steps/mm értékét ellenőrizd!

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:07 | Üzenet/Post # 356
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
valamit rosszul csináltam mert morgott de semmi különös nem történt.
Szia. Tehát nem állítottál el semmit, csak bekötötted a forgatót? Mi a vezérlő szoftver neve?
Az Y motorhang megváltozott azóta?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-23, 21:13
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:13 | Üzenet/Post # 357
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi a választ! nem tudom milyen szoftver van telepítve ezekbe a gépekbe ,kínai gép 60 w
Csatolások/Attachments: 7477897.jpg(202Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:16 | Üzenet/Post # 358
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
kínai gép 60 w
Semmi leírásod nincs róla? Se típus semmi.
Bekapcsoláskor csak ad valami üzenetet.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-23, 21:17
 
edy8 Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:16 | Üzenet/Post # 359
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 11
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
igen az y tengely hangja megváltozott olyan sírós lett a hangja
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-23, 21:18 | Üzenet/Post # 360
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet edy8 ()
sírós lett a hangja
Előtte elállítottál valamit?
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 18 / 22«1216171819202122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016