Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 16 / 22«1214151617182122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 16:55 | Üzenet/Post # 301
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Na, leszedtem az Y tengelyt a motorról, majd kézzel végighajtottam. Az a helyzet vele, hogy annak ellenére hogy nem pont vízszintesen áll a szár, nem szorul. Tehát ezt így állították be, valószínüleg az odahegesztett anya sem éppen derékszögben áll, ezért kellett kicsit  "lejtősre" állítani a szárat is. Viszont mostmár biztosra vehetem, hogy nem a mehanika hibázik, mert amíg le volt szedve a tengely a motorról, gondoltam egy nagyot smile és elindítottam azt a g-kódot, amelyikkel mindig próbálgatom, Y tengely nélkül, üresen álló motorral. Figyeltem a motor mozgását, és lám, tengely nélkül is elcseszte (olyankor hallani is lehet, mint már írtam, hülye zúgó hangot ad ki). Szóval kizárt, hogy a mechanika miatt "szoruljon".  Egyszerűen vagy nem megfelelő jelet kap a vezérlőtől, vagy valami még mindig nincs pontosan beállítva... Nincs ötletem ezen a téren sad

Hozzáadva (2015-11-13, 16:55)
---------------------------------------------
Kézzel meghajtva a motrot, semmilyen szorulása nincs, simán pörög... Meg ma már az x és a z is produkált ilyet egyszer, de azok most először!

 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 17:00 | Üzenet/Post # 302
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Nincs ötletem ezen a téren
Most kell elkérned a vezérlő rajzát a készítőjétől, rajz nélkül nem tudok segíteni.
Vezérlés csere szintén problémás a 10 kivezetésű motorok miatt (Látni kéne a motort belülről)., én még ilyet nem láttam(4-5-6-8 kivezetésűt gyakran használok) Új modern vezérlők is csak ezekhez vannak.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 17:03 | Üzenet/Post # 303
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
De ha elkérem a vezérlő rajzát, akkor mit tudunk vele kezdeni??? Akkor is fel kéne bontani?? Vagy esetleg más beállítások is segíthetnek??
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 18:40 | Üzenet/Post # 304
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Akkor is fel kéne bontani?
Igen, sőt valószínű mérni és forrasztani is kéne benne.
A rajzból meg kiderülne a motor 10 vezetéke is , meg hogy milyen fajtájú, vagy csak simán párhuzamosították az 5 kivezetéses
unipoláris motort.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-11-13, 20:19
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szombat, 2015-11-14, 04:26 | Üzenet/Post # 305
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hát Zolibá, ha a helyzet ennyire "súlyos", akkor szerintem jobb lesz ha beszélek a készítőjével, és valahogyan visszajuttatom hozzá a gépet. Amíg nem nyúlok hozzá az elektronikához, nem babrálom, addig visszavihetem ha gond van vele. Nekem egyedül a távolság miatt bajos visszavinni, de ha más választásom nincs, akkor visszaviszem neki. Ha nekiállnánk felbontani, alakítgatni, és úton-módon akkor se működne rendesen, aztán már hiába is panaszkodnák a fickónál... sad
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-11-14, 19:08 | Üzenet/Post # 306
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
és valahogyan visszajuttatom hozzá a gépet.
Igazad van. Azért próbáltam minden lehetőséget kizáratni veled, végül is a vezérlő maradt fenn a rostán.
Amúgy is egy alattomos hiba mert nem mindig csinálja. Nekem is volt egy ilyen jellegű, egy optocsatoló csinálta a gubancot.
Azóta kiirtottam az optókat a vezérlőimből, semmi hiányát nem érzem.
 
elektron Dátum/Date: Szombat, 2015-11-14, 19:21 | Üzenet/Post # 307
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Nálam most volt egy szíj kopás,emiatt elcsúszott a készítéskor ide, oda, mikor milyen kedve volt. Persze sokféle hiba lehet, ami miatt ilyeneket csinálhat egy cucc.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szombat, 2015-11-14, 19:24 | Üzenet/Post # 308
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Érdekes, hogy amikor elindítok egy g-kódot, nem azonnal jön a lépésvesztés. Elkezdi rajzolni, és durván egy perc után rontja el először.  Van hogy kisebb, van hogy nagyobb mértékben. A végére meg tiszta káosz.... sad
 
kaqkk Dátum/Date: Szombat, 2015-11-21, 18:14 | Üzenet/Post # 309
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nálam a cncusb vezérlő csinált olyat hogy random leállította az Y tengelyt , 32es mikrolépésen volt amióta visszaállítottam 8ra azóta semmi ilyet nem tapasztaltam . próbaképp vedd vissza a lépésszámot és emeld meg kissé a motor áramát

Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Szombat, 2015-11-21, 18:15
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 14:53 | Üzenet/Post # 310
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok! Sajnos az utóbbi 2 hónapban szinte semmi időm nem volt a gépet próbálgatni sad Most megint lenne egy hülye kérdésem, ami most nem hagy nyugodni :  Létezhet olyan, hogy a nem megfelelő hálózati feszültség okoz lépésvesztést??? Vagy esetleg az egymáson keresztül-kasul húzódó vezetékek okozhatnak ilyen zavarokat???
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:05 | Üzenet/Post # 311
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Vagy esetleg az egymáson keresztül-kasul húzódó vezetékek okozhatnak ilyen zavarokat???
Igen ,főleg ha nem árnyékoltak a motorvezetékeid, vagy rossz a géped földelésrendszere, vagy ha hagyományos trafó a tápod és nincs a primer és a szekunder közt egy sor rézvezeték aminek csak az egyik vége van földre kötve.
Ha a kapcsoló üzemű a tápod akkor még jobban ügyelni kell a helyes vezeték elrendezésre, mert rettentő sok a zavarjel rajta.(pár 100kHz a kapcsoló jel)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-01-31, 15:09
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:16 | Üzenet/Post # 312
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, ha küldök egy képet, meg tudod mondani, hogy milyen tápom van???

Hozzáadva (2016-01-31, 15:16)
---------------------------------------------
Így néz ki, de én ezen semmit sem tudok megállapítani... :(

 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:17 | Üzenet/Post # 313
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
ha küldök egy képet,
ha nehéz akkor valószínű trafós, ha könnyű akkor kapcsolóüzemű
Nekem minden vezeték fémcsőben megy ami a földelésfez van kötve.
Csatolások/Attachments: 6200663.jpg(12Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-01-31, 15:22
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:19 | Üzenet/Post # 314
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szerintem kapcsolóüzemű lehet, mert belekukkantva a kis nyílásokon szinte keresztül lehet látni rajta. Hűtőrács-szerű valamit látok benne :P
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:25 | Üzenet/Post # 315
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Hűtőrács-szerű valamit látok benne
A perforált lemezez dobozosak általában kapcsolóüzemüek, ha jó a hallásod hallod hogy sípol magas frekin.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:46 | Üzenet/Post # 316
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Én semmi különöset nem hallok belőle sad
Így utólag hogyan tudnám megoldani a vezetékek árnyékolását? Gondolok itt arra, hogy a már bekötött vezetékeket ne kelljen kiszedni. Merthát így nehézkes volna fémcsőbe húzni őket... :P

Hozzáadva (2016-01-31, 15:46)
---------------------------------------------
Van mégegy dolog, amit tegnapelőtt észrevettem : Majd 2 hónap kihagyással kapcsoltam fel újra a gépet próbálgatni, és azt vettem észre, hogy a Z tengely is akadozik. Semmilyen beállítás nem lett módosítva a motor tuningban, mégis akadozva dolgozik. Próbáltam lassítani, de akkor is. Ekkor ugrott be, hogy talán a hálózati árammal vannak a gondok, vagy a vezetékek árnyékolatlansága miatt...

 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 15:52 | Üzenet/Post # 317
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
hálózati árammal vannak a gondok
nagy ingadozásnak kell lennie hogy az okozzon gondot, de ezt mérni is tudod egy kéziműszerrel.

Hozzáadva (2016-01-31, 15:52)
---------------------------------------------
Álltalában stabilizáltak a vezérlés tápjai, nagyon durva hibának kell lennie.
Ha rossz a vezetékelésed elég ha felkapcsolsz egy neont vagy valami nagyobb fogyasztót, és ugrik egyet a léptecs.

Milyen vezérlőd van?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-01-31, 15:55
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 16:05 | Üzenet/Post # 318
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A vezérlőmről halovány elképzelésem sincs, hogy milyen ( régebben már írtam smile ) , valószínűleg az is házigyártmány sad
Nálunk eléggé ingatag a feszültség, sokszor az izzók is pislognak, sajnos nem vagyunk túl közel az utcai trafóhoz sad
Pl amikor a gépet már felkapcsoltam, és utána kapcsolom fel a laptopot, akkor is ugrik egyet a léptecs. Bár egy helyről kapják az áramot, nem tudom ez mennyire jelent rossz vezetékelést...
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 16:17 | Üzenet/Post # 319
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
akkor is ugrik egyet a léptecs
a zöld  pipák benne vannak?

Hozzáadva (2016-01-31, 16:17)
---------------------------------------------
A régi típusú vezérlőknek a jelformálójukkal eléggé sok gond volt, de ezt itt nem lehet kijavítani, oda szkóp kell.

Csatolások/Attachments: 2289043.jpg(51Kb)
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Vasárnap, 2016-01-31, 16:18 | Üzenet/Post # 320
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sajnos most nem tudom megnézni, mert el kell ugorjak egy órára itthonról, utána megnézem, de szerintem nincsenek. Ha jól emlékszem (nem biztos) egyszer kipipáltam őket, de akkor meg sem mozdultak a motorok...
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 16 / 22«1214151617182122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016