Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 15 / 22«1213141516172122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 19:36 | Üzenet/Post # 281
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Én magyarkanizsai vagyok
Sajnos egy kicsit messzebb lakom, Győr mellett, ha közelebb lennénk át is lépnék
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 19:45 | Üzenet/Post # 282
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ha veszek egy feszültségmérőt, akkor lehet-e tudni hogy melyik vezetékek feszültségét kell lemérnem a motornál??? 10 vezeték megy bele, ettől többet nem tudok róla... sad

Hozzáadva (2015-11-12, 19:41)
---------------------------------------------
Hát ha 2 évvel ezelőtt lenne most, akkor még fuvart is tudtam volna intézni... smile

Hozzáadva (2015-11-12, 19:45)
---------------------------------------------
Esetleg tudsz-e valakit Szeged környékén, aki vágja a cnc-s dolgokat, és talán segítene is beállítani-átrázni a gépet??? Persze nem várnám el ingyen a segítséget, mindenkinek van jobb dolga mint az én gépemmel hülyéskedni.... Közelebb lenne, mint visszavinni a gépet 300 kilóméterre... de ha más választásom nem lesz, biz.Isten visszaviszem....

 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 19:50 | Üzenet/Post # 283
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
10 vezeték megy bele, ettől többet
Valamit elnézel, a motorod 5 vezetékes, unipoláris az adatlapja szerint.
Szerintem még a lególcsobb megoldás a papa gépén lenne a próba. A vírusirtót ki lehet kapcsolni, az .xml filét át lehet másolni az új telepítésű
Mach 3 ra.
Sajnos nincs ismerősöm arra felé.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2015-11-12, 19:57
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:01 | Üzenet/Post # 284
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Mondom, 10 vezeték van....

Hozzáadva (2015-11-12, 20:01)
---------------------------------------------
Holnap megpróbálom apám gépén, jelentkezek az eredménnyel....  Addig is köszönöm az eddigi rengeteg segítséget!!! smile

Csatolások/Attachments: 9927311.jpg(75Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:01 | Üzenet/Post # 285
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Mondom, 10 vezeték van..
Ezt szétszedték, és valószínű át is kötötték. Keress rá a neten az adatlapjára , ott mást láttam.
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:03 | Üzenet/Post # 286
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Így néz ki?
Csatolások/Attachments: 9787218.jpg(43Kb) · 2593190.jpg(49Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Csütörtök, 2015-11-12, 20:04
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:11 | Üzenet/Post # 287
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Igen, én is megtaláltam és tényleg 5 eres...

Hozzáadva (2015-11-12, 20:11)
---------------------------------------------
Hogyha pl. motorcsere kellene, akkor pontosan ugyanilyen motorokat kellene hogy találjak ( újakat ), vagy másfajta is jó????

 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:16 | Üzenet/Post # 288
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
motorcsere kellene
Várj ezzel , inkább vezérlő, vagy mechanikai hibára utal a jelenséged.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:20 | Üzenet/Post # 289
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nem is szeretnék fejjel menni a falnak...elég ez is, hogy megvettem valamit, amit nem tudok rendesen használni... sad Holnap már egy fokkal okosabb leszek... smile
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:22 | Üzenet/Post # 290
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Nem is szeretnék fejjel menni a falnak..
Ezért javasoltam az asztali gép próbát. A laptopok közt sok az alkalmatlan típus.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:25 | Üzenet/Post # 291
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Acer Travelmate 290 - ha ez segít...
 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:28 | Üzenet/Post # 292
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Acer Travelmate 290 - ha ez segít...
Nem, ezzel még nem volt dolgom,nem ismerem. Dell gépekkel voltak rossz tapasztalataim. Ezért kérdeztem hogy mennyire szálkás
a driver test vonala.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 20:43 | Üzenet/Post # 293
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Erről jut eszembe, utána megint futtattam a tesztet, és akkor meg 1 piszok nagy szálka volt a vonalon. Felért az ablak tetejéig....... ha ez számít....

Hozzáadva (2015-11-12, 20:43)
---------------------------------------------
A " pulsing too fast " lefordítva érthető, viszont nem tudom mit takar pontosan a " túl gyors pulzálás ".... sad

 
Zolibá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-11-12, 21:16 | Üzenet/Post # 294
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
1 piszok nagy szálka volt a vonalon
Ha ebből a szálkából nagyon sok lenne , az már zavart okozna a Mach3 működésében.
A gép órajele sokkal jobb a minimumnál,
De ezt viszont ki írja?



Én ebben érzem a problémát. Valószínű a vezérlőd TTL szintre tervezték, a laptopod viszont csak 3.3 van tervezve energia spórolás miatt.
Ebből adódóan egy csekély zavarjel is képes hibás működést okozni.
Ha az asztali géppel hibátlanul fut (mert 5Volt a TTL jelszintje) akkor csak a szint különbség a gond, de ha ezzel is fennáll a hiba akkor viszont a vezérlőd okozza a hibát.
Csatolások/Attachments: 5681667.jpg(50Kb) · 1642477.jpg(10Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-11-13, 07:36
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 13:17 | Üzenet/Post # 295
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nem, a driver test után nem azt írja hogy "sistem excellent", hanem marad a "pulsing too fast" felirat...

Hozzáadva (2015-11-13, 12:28)
---------------------------------------------
Hát attól tartok vezérlő hiba lesz sad Asztali géppel is ugyanazt csinálja... sad

Hozzáadva (2015-11-13, 13:17)
---------------------------------------------
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy mégiscsak mehanikai hiba áll fenn. Menet közben gondoltam megfogom a menetes szárat, és hát semmi erőfeszítéssel már meg is állt sad És pont olyan hülye zúgó hangot adott ki, mint amikor "félrerajzolja" a g-kódot...  Ha logikus akarok lenni, akkor már érthető miért pont az Y rosszalkodik.... Hát mert az van legalul, gyakorlatilag az húzza-vonja az egész munkaasztalt.  Ha a logikám beigazolódik, akkor ezzel mit tudok tenni??? Cseréljem a munkaasztalt, meg az egész szerkezetet valami könnyebbre???

 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 13:38 | Üzenet/Post # 296
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Cseréljem a munkaasztalt, meg az egész szerkezetet valami könnyebbre
Ne, vedd le az Y motort és kézzel tekerve a menetes szárat keresd meg hol akad vagy szorul meg(ott nehezebb tekerned).
Próbáld meg teljesen végigtekerni, oda vissza. Ha valahol szorul vagy akad meg fogod érezni.
Az menetes szár 8*1.25-ös vagy 10*1.75-ös?


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-11-13, 13:43
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 15:59 | Üzenet/Post # 297
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A szár 10*1.75-ös, viszont végighajtva sem találtam semmilyen akadást vagy szorulást...

Hozzáadva (2015-11-13, 15:59)
---------------------------------------------
...ennek ellenére hibát hibára halmoz, és most még egyre többet... sad  letakarítottam a sineket, a csapágyakat, a mentes szárakat, mindent szépen megolajoztam, de akkor is "beáll" sad

 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 16:03 | Üzenet/Post # 298
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
de akkor is "beáll"


Mit értesz ez alatt hogy "beáll" .Megszorul?
Valószínű üt a menetes szár(görbe), vagy ferdén vannak felfúrva a csapágyai.
Ha a mechanikát már hibátlannak találod, próbáld meg elkérni a készítőjétől a vezérlő rajzát.
Tegyél fel egy képet amin az Y tengely rendesen látszik.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2015-11-13, 16:08
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 16:21 | Üzenet/Post # 299
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Azt hiszem igazad van Zolibá ! Jobban szemügyre vettem az Y tengelyt. A tengelyen valóban nincsenek hibák, viszont feltűnt, hogy nem egyenesen áll, azaz nincs vízszintben. Tehát elméletileg amikor az asztalt húzza, akkor egyúttal felfelé "feszíti", mert a motor felőli vége van magasabban. Hát ha csak ennyi lesz a gondja, akkor boldog leszek, mert  egyszerűen lejjebb fúrom a motrot, hogy pontosan szintben legyen és kész. De ha így is van, akkor hogy van az, hogy üresjáratban sosem akad meg, sosem szorul meg?? Csak amikor rajzol...
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2015-11-13, 16:36 | Üzenet/Post # 300
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
üresjáratban sosem akad meg, sosem szorul meg?? Csak amikor rajzol...
Ezt látnom és érezni  kéne, a filc meg nulla terhelést jelent, észre sem szabadna vennie.
Mondod ferdén áll a menetes szár, akkor valamelyik vége felé meg kéne szorulnia, vagy lötyög az anya a száron?
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 15 / 22«1213141516172122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016