Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 13 / 22«1211121314152122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:28 | Üzenet/Post # 241
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Elárulod hogy kell?? :P Mondom, hogy kezdő vagyok... sad
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:34 | Üzenet/Post # 242
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline

A + jel utáni tallózással megkeresed a filét,és kijelölöd és akkor ott lesz a hozzászólásodban.
Csatolások/Attachments: 4402297.jpg(43Kb)
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:36 | Üzenet/Post # 243
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
De én másik gépről írok, a mach3 külön masinán van... Mindjárt átdobom pendrive-on...
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:40 | Üzenet/Post # 244
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Erre gondoltál?
Csatolások/Attachments: 4885607.xml(147Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 18:52 | Üzenet/Post # 245
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Erre gondoltál?
Igen erre, átnéztem semmi durva hibát nem találtam kivéve a motortuning gyorsulási beállítását .
Írd vissza amit átjavítottam.
Úgy néz ki nem a mach3 a felelős a gondodért. Fel kéne cserélni az X-t az Y-al a vezérlő bemenetén, hogy biztosan kizárd a mechanikai hibát.
( ami eddig az X step-dir -re ment azt tedd az Y vezérlő step dir bemenetére, és fordítva.
Így kiderül hogy a mechanika hibás -e, vagy ha most az X lesz hibás, akkor a vezérlés.
Csatolások/Attachments: 0388410.xml(147Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 19:00
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 18:56 | Üzenet/Post # 246
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi! Akkor még azt is áruld el, hogyan tudom visszaírni? Másoljam vissza a fájlt???
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 19:02 | Üzenet/Post # 247
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
hogyan tudom visszaírni?
Símán rámásolod az eredetire. és amikor kérdezi hogy felülírhatod, igennel válaszolsz rá.
Persze a neveknek egyezni kel.Mach3Mill.xml-é kell nevezned amit vissza akarsz másolni.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 19:04
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 19:05 | Üzenet/Post # 248
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ez világos, viszont nem tudom hogyan töltöm le innen??? Amikor rákattintok, nem úgy nyitja meg mint az enyémet, hanem ERROR üzenet meg egy rakás olvashatatlan zagyvalékot ír. sad
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 19:08 | Üzenet/Post # 249
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
nem tudom hogyan töltöm le innen
 Jobb klikk a file nevén.Hivatkozás mentés másnéven-el le tudod menteni.


Ebben a leírásban nagyon sok mindent megtalálsz a Mach3-ról
http://www.sasovits.hu/cnc/doc/Mach3HU_1_1.pdf
Csatolások/Attachments: 4819297.jpg(8Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 19:21
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 19:42 | Üzenet/Post # 250
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Felülírtam az eredeti .xml-t, de így meg sem indul egyik sem sad Pont olyan hülye hangot adnak ki a motorok, mint amikor rossz fele indul meg vagy épp semerre... sad  A 700-as gyorsulás a ludas szerintem, nálam asszem 50-en volt...
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 19:55 | Üzenet/Post # 251
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
A 700-as gyorsulás a ludas szerintem, nálam asszem 50-en volt...
Lemérted hogy 10mm kiadott útnál 10mm-t ment a tengely a régi beállításod szerint?( ha jogba beírod hogy G1 G91 Y10 F50 most próbára vonalzóval mérheted)
Próbáld a lépésszámot is csökkenteni,elöször a felére, mert a gyorsulásnak közel kellene lenni a derékszöghöz az ábrán(cca 5-10fokra)
Valószínű túl van hajtva a léptetőd.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 20:02
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:11 | Üzenet/Post # 252
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Hát egyszer lemértem ma egy DotG-vel csinált g-kódot. A DotG szerint 110mm széles, a lerajzolt szélessége meg 112mm volt.  A lépésszámokat meg a gép készítője állította be, azokhoz még hozzá sem mertem nyúlni... Lehet az is a gond, hogy túl nagyra van állítva a lépésszám???

Hozzáadva (2015-11-11, 20:11)
---------------------------------------------
Ha csatolok egy képet a léptetőmotorokról, az ad valami támpontot???

 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:16 | Üzenet/Post # 253
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Ha csatolok egy képet a léptetőmotorokról, az ad valami támpontot
Hát ez is lehet a gond, ha túl kicsi a motor a mechanika súlyához képest,
akkor viszont a sebességét a motornak nagyon vissza kel venni, addig még megszűnik a lépéstévesztés
.
Csatolások/Attachments: 4018660.jpg(3Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 20:25
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:21 | Üzenet/Post # 254
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
http://1drv.ms/1QiJR4w

Itt megnézheted...Méretre sem túl nagy motor... :P
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:27 | Üzenet/Post # 255
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
http://1drv.ms/1QiJR4w
Nekem itt a Mikrosoft jön be,semmi kép
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:28 | Üzenet/Post # 256
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Próbáltam már nagyon visszavenni a motor sebességét is, de akkor is ugyanúgy eltéved... Sokszor egyszerűen nem indul meg az Y, amikor kellene...

Hozzáadva (2015-11-11, 20:28)
---------------------------------------------
Próbáld most   :     https://onedrive.live.com/redir?r....o%2cjpg

 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:29 | Üzenet/Post # 257
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
ugyan az
Az egész gépet fotózd le
Csatolások/Attachments: 3161084.jpg(25Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 20:31
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:41 | Üzenet/Post # 258
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A OneDrive egy rakat kaki sad   Itt van GoogleDrive-on    :     https://drive.google.com/file....sharing

Hozzáadva (2015-11-11, 20:41)
---------------------------------------------
Ez nem egy olyan gép, amit nagyon mutogatni kellene :P Házilag barkácsolt, vasból, csapágyakból, anyákból, menetes szárakból... Az én céljaimra teljesen megfelelne, ha nem hibázna állandóan az Y sad

 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:43 | Üzenet/Post # 259
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Itt van
Hát ez nem épp cnc-be való,nagyon gyenge a lépésszáma, olyat keress ami legalább 200 lépés 1 teljes fordulat, vagy még jobb ha 400.
fokban 1.8 vagy 0.9 . A tiéd 7.2 fokos 1 lépés. Milyen a vezérlőd?
minimum egy ilyet kén beletenned.
Csatolások/Attachments: 8038978.jpg(32Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 20:46
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 20:45 | Üzenet/Post # 260
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Na ezt nemtudom sad Teljesen zárt a vezérlő, szilikonnal leragasztva...
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 13 / 22«1211121314152122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016