Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 12 / 22«1210111213142122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-08-14, 09:18 | Üzenet/Post # 221
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Miki-bá, nem lehetséges, hogy a meghajtó motorok fel vannak cserélve? A munkaterület akár álló, akár haránt, mindig a vizszintes tengely az x, ez még Kínára nézve is kötelező.
Hasonló hiba egyszer nálam is előfordult, de miután a motor csatiját megcserélve dugtam rá a tüskékre, megoldódott a probléma.
 
miki-bá Dátum/Date: Péntek, 2015-08-14, 13:19 | Üzenet/Post # 222
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, Biztos van beállítási lehetőség és a gép angol nyelvű manuálja is meg van , de egyenlőre
a szervizes is csak toporog.Tegnap Kínából állítgatta a "mérnök", de sikertelenül.
Szkyta, A tengelyeket szerintem nem lehet átdugdosni, mert a hidat 2 motor hajtja szinkronban.

Minden esetre kösz !

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Szkyta Dátum/Date: Péntek, 2015-08-14, 17:18 | Üzenet/Post # 223
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Miki-bá, akkor a két "szinkron" motor csatiját kell megcserélni. Ha a kínai mérnök foglalkozott a dologgal, akkor szerintük se jó így.
 
miki-bá Dátum/Date: Csütörtök, 2015-08-27, 09:49 | Üzenet/Post # 224
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv !

Nos megoldódni látszik a probléma, tehát a gép X tengelyének mozgását átparaméterezték,
így most már fel lehet venni vele a "O" pontot akár a bal alsó sarokban is.
A "Z" tengelynél az volt a baj ,hogy nem vette figyelembe a szerszám hoszzt, ezt 
a megfelelő programocska " javításával " megoldották. --- azért még maradtak fekete foltok---
Most a type3 nevű CAD programot kell megtanulni és mehet is a gyártás.( Szerintem egy egyszerű Vektrik 2D
program sokkal jobb lenne , de ahhoz kéne iratnunk posztprocit, persze mindent jogtisztán.)

Üdv

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Béni Dátum/Date: Csütörtök, 2015-08-27, 13:14 | Üzenet/Post # 225
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, Vectric posztban tudok segíteni.
(Valahol Type3-am is van ...)  smile


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
miki-bá Dátum/Date: Péntek, 2015-08-28, 11:25 | Üzenet/Post # 226
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv Béni, ! Köszönöm a lehetőséget, amennyiben nem tudok tovább lépni és a ép gazdája is belátja ezt,

akkor kereslek.

Tulajdon képpen a Type 3 ban van prosztproci az OSAI vezérlőhöz , csak még a kódgenerálás nem egészen tiszta,
aztán az OSAI vezérlőben a "O"pontfelvétel tisztázatlan, mivel a "Z" tengely mínusz tartományban számol.
A gépen van egy 8 tárhelyes szerszámcserélő amiben 4 különböző szerszám van , van egy automata szerszám bemérő
ami azt hiszem M401-el működik. A "Z" nullpont felvételnél elég sok adatot be kell vinni manuálisan ( szerintem ez nem jó)és nekem úgy tűnik ,hogy egy összetett marásnál nem veszi figyelembe csak az első szerszám magasságot.
Lehet ez egy katyvasz amit leírtam ,de csaponganak bennem a gondolatok.
Hát igen...... ugye ez is egy külön szakma, de se a type3-hoz se az OSAI vezérlő programhoz nem kaptunk semmi
felhasználói útmutatást és az importőr emberei is most látnak először ilyet.
Küzdünk mint nyúl a hurokban ! crazy


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 07:40 | Üzenet/Post # 227
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

A történelem megismétli önmagát - szeretném remélni - ,mert dettó ugyanaz a problémám, mint fentebb kobee-nak. Nos a millió beállításpróbálgatáson túl vagyok - eredménytelenül. Ezért szeretnélek benneteket megkérni, aki esetleg tud olyan címet a neten, ahonnan letölthetném a mach3 3.042.20-as verzióját, az linkelje nekem! Lehet én vagyok hülye hozzá, de a hivatalos oldalról erővel a legújabb verziót küldi rám, ami szép és jó, csak éppen a licenc fájlt nem fogadja el sad  Kobee-nak sikerült, ezért bízok benne, hogy nálam is csak ennyi lehet a "hiba", hogy a gépem ne tévedjen el munka közben... Előre is köszönöm!!! smile
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 08:01 | Üzenet/Post # 228
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
ahonnan letölthetném a mach3 3.042.20-as verzióját,

ftp://machsupport.com/Mach3/
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 09:52 | Üzenet/Post # 229
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszi Zolibá, már lesem is.... smile

Hozzáadva (2015-11-10, 08:04)
---------------------------------------------
Kéri a jelszót... sad

Hozzáadva (2015-11-10, 08:05)
---------------------------------------------
...beírtam hogy mach3 és elfogadta biggrin

Hozzáadva (2015-11-10, 09:52)
---------------------------------------------
Sajnos a probléma megmaradt sad Töröltem a régi Mach-ot, könyvtárastól, driverestől, telepítettem másikat, de semmi változás sad  Ugyanúgy eltéved az Y tengelyem munka közben. Érdekes, hogy amikor rossz irányba indul el, teljesen más hangot ad ki a motor, mint amikor normálisan dolgozik. Hogy szépen fogalmazzak, nem szépen döngicsél, hanem rendesen zúg az az egy másodperc alatt, amíg rossz irányba megy. Nincs szorulása, teljesen könnyen, akadásmentesen pörög, üresjáratban sem akadozik, nem hiszem, hogy mechanikus hiba lenne.  Ha van ötletetek, valami, amit még nem próbáltam, szívesen venném, de kérlek tartsátok szem előtt, hogy KEZDŐ vagyok a dologban...

 
kobee Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 15:23 | Üzenet/Post # 230
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Már nem emléxem mitől, de elmúlt a probléma amikor nekem is ezt csinálta. Viszont mostanában volt egy hasonló eset, szintén az Y-tengellyel. 1-2 mp-ig megakadt, vagy legalábbis úgy csinált, de nem tudom mitől. Persze utána ment rendesen. Én a vezérlőre gondoltam, hogy az rosszalkodik talán. Végülis nem tudtam megállapítani. Amit még megemlítenék, hogy a lehető legkevesebb kontakt legyen a vezérlő és a laptop/sz.gép között. Tehát semmi kábelhosszabbító, meg toldó. Csak a vezérlőnél legyen, meg a laptopnál, a kábel két vége. Ezt ajánlották komolyabb cégtől is, mivel őket is megszívatta 1x-2x a toldó. Amire még gondoltam, hogy a marómotor szénkefe-szikrája nem lehet-e ludas. Én mindenesetre oda is tettem be egy szűrőt..  smile
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 16:58 | Üzenet/Post # 231
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nekem semmilyen toldóm nincs, az LPT portból egyenesen a vezérlőre van kötve, a marómotor pedig nem a gép része, az leszerelhető, cserélhető, alakítható, ráadásul nem is használom egyelőre ( éppen a szerszámtörések elkerülése végett ), egy filctollal próbálgatom, kartonpapírra rajzolok vele... Érdekes, hogy a DotG-vel kreált (pontokból álló) g-kódokat nem rontja el az y tengely, csak a lineáris g-kódokat... 6 órája dolgozik, de még nem hibázott... Ha viszont egy Manchester logót rajzoltatnék vele, na azt 1000% hogy elrontja valahol. De azt is csak az Y. sad
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-11-10, 18:42 | Üzenet/Post # 232
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Ugyanúgy eltéved az Y tengelyem munka közben

Ha csak az Y hibázik a képen látható" Velocity" értéket vedd vissza cca felére, és próbáld meg vele .(a tiéd biztosan más értékű) Ha továbbra is van a hiba.
Akkor a sz.gép kimenetén meg kéne mérni az Y dir feszültségét jobb illetve bal irányban.

És figyeld meg  amikor hibázik az Y, a képen látható scala előjele hogyan viselkedik.
Csatolások/Attachments: 5048566.jpg(59Kb) · 2783409.jpg(10Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2015-11-10, 18:58
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 08:41 | Üzenet/Post # 233
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Visszavettem Zolibá, de semmi változás. Feszültséget sajnos nem tudok lemérni, mert nincs is mivel, mint mondtam, még nagyon kezdő vagyok a dologban sad Viszont beugrott még valami! Mivel ez egy régi laptop, 512Mb  RAMmal, lehetséges, hogy az okozza a lépésvesztéseket??? Olvastam, hogy a Mach3-nak eleve 512 Mb RAM a gépigénye, lehet nem ártana bele legalább 1GB???
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 15:30 | Üzenet/Post # 234
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
512 Mb RAM a gépigénye, lehet nem ártana bele legalább 1GB???
256megával is el kell mennie, de nem visel el virusirtó,wifi driver  és hasonló progikat.(Csak a Mach3 legyen a gépen)
A Mach3 driver testet lefutattad? A Mach3 főkönyvtárban van.
tettél pipákat a Lowactive ablakokhoz?
Csatolások/Attachments: 5689879.jpg(29Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 15:46
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 15:47 | Üzenet/Post # 235
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Na, akkor kilövöm a wifi drivert. Vírusírtó már kilőve, minden egyébbel együtt. Most futtattam le a driver testet, azt írja : Pulsing too fast.
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 15:51 | Üzenet/Post # 236
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Most futtattam le a driver testet, azt írja : Pulsing too fast.
Mennyire szálkás a vonal?
Küld el a Mach3Mill.xml -filét, és max XP sp2-vel hajthatod(win7,wista kizárt)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 15:58
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:21 | Üzenet/Post # 237
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
$IMAGE1$

Hozzáadva (2015-11-11, 16:15)
---------------------------------------------
Próbálok képet csatolni a driver testről, telefonnal nem jött össze sad Próbálom másképp...

Hozzáadva (2015-11-11, 16:21)
---------------------------------------------
$IMAGE1$

 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:22 | Üzenet/Post # 238
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Próbálok képet csatolni a driver testről, telefonnal nem jött össze
 Vedd le a felbontását a képnek 6-800 körülire, akkor fel tudod tenni.
 
gaborbodomeister Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:25 | Üzenet/Post # 239
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 51
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
https://drive.google.com/file....sharing

Itt a linkje, egyszerűen nem enged képet beilleszteni... sad

Hozzáadva (2015-11-11, 16:25)
---------------------------------------------
Win xp sp3 van a gépen, az nem jó??? :O

 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2015-11-11, 16:27 | Üzenet/Post # 240
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet gaborbodomeister ()
Itt a linkje
Ez jó, ennél sokkal szálkásabb esetekben is még jól működik a mach3. Az SP3 is elmegy még, de semmi memória rezidens progi ne fusson.
Az .xml filét tedd fel, az sok mindent elárul.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2015-11-11, 16:28
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 12 / 22«1210111213142122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016