Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 11 / 22«129101112132122»
A fórum moderátora: KisKZ, csiki, Amatőr 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Vezérlő, szoftver problémák
csewe Dátum/Date: Csütörtök, 2015-03-26, 17:38 | Üzenet/Post # 201
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
john15, a léptetőmotor akkor indul el össze vissza,ha valamelyik veztéke nem megfelelőenérintkezik,legalább is nálam már többször is előfordult ilyen hiba.
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-03-26, 19:07 | Üzenet/Post # 202
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
john15, csewe jól mondja, először ellenőrizd át a vezetékezést, beleértve a PC és a vezérlő között futó Z dir vezetéket is, talán csak egy kontakthiba.

H1i.hu
 
john15 Dátum/Date: Szombat, 2015-03-28, 09:39 | Üzenet/Post # 203
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 14
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Csewe, Amatőr !

Köszönöm szépen az infókat. A vezérlőtől a motorok felé menő kábeleket megnéztem egy multiméterrel, - csak ez áll rendelkezésre sajnos - nem tapasztaltam szakadást, ill érintkezési problémát. A számítógép és a vezérlő között egy nyomtató kábel van. Azt hogyan tudom kimérni a rendelkezésre álló eszközzel?

Még talán annyit, hogyha motort cserélek, akkor a másik motornál is ugyanaz a jelenség. Ebből gondolom hogy a motornak nem lehet baja és ez is titeket igazol, hogy a kábelezésnél lehet a gond, vagy valamit nagyon elállítottam a helyes működés óta.

Ha még van kedvetek, akkor várom a tanácsaitokat, illetve másokét is. Viszont mint írtam is anno, teljesen kezdő vagyok és az elektronika egyáltalán nem az én világom, azzal kapcsolatban sajnos csak a szájbarágós megoldás ami számomra érthető :-(

Köszi előre is a segítségeket.

Üdv: john15
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2015-03-28, 10:55 | Üzenet/Post # 204
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
john15, tovább szűkítheted a kört ha a Z tengely step és dir vezetékeit felcseréled mondjuk az Y step-dir párossal. Ha a hiba továbbra is a Z tengelyen marad akkor a vezérlő rakoncátlankodik, ha pedig a hiba ilyenkor átvándorol az Y-ra akkor a PC felől már nem megfelelő jelek jönnek.

H1i.hu
 
zozó3989 Dátum/Date: Szombat, 2015-03-28, 19:01 | Üzenet/Post # 205
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 10
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek! Egy kis beszámoló a mai napról.
Szétkaptam a gépet és átnézegettem a tengelyeket,sineket.Volt ahol tudtam állítani hogy még simábban fusson a "szán".megnéztem én is a vezetékeket de semmi hiba.cseréltem a kuplungjaim,kis sufni tuninng...gázcső+bilincsek .
Így már nem tud törni,ha bevállik jönnek a körmös kuplungok.
Mach beállításain átfutottam és minden alap dolog van csak benne.outputok tiltva..
Windows optimalizálás csak 80%os ,volt amire nem jöttemrá mit kéne csinálni.
Mondtam hogy beszakad az egér ha pár percig nem nyulok hozzá. Ez nem javult.Most megfigyeltem még hogy amikor ez előjön és a billentyűzettel mozgatnám a tengelyeket kb 1-2mp késésell indulnak a motorok,de csak akkor ha kb 10percig nem nyulok egérhez/bill-hez.
Egyre jobban azon vagyok hogy pc-t kéne cserélnem...
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2015-03-29, 05:09 | Üzenet/Post # 206
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
zozó3989, pedig ez a hiba arra utal,hogy az energiagazdálkodásnál valamit nem lőttél ki.
 
john15 Dátum/Date: Vasárnap, 2015-03-29, 13:14 | Üzenet/Post # 207
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 14
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia Amatőr!

Először is köszönöm a segítségedet!!

Most volt időm megnézni amit javasoltál. Ez a hiba bizony átvándorolt az Y tengelyre. Ezek szerint a pcből már nem megfelelő a jel. Szerencsére van itthon egy másik pc, igaz kisebb teljesítménnyel mint amit most használok, de a Mach3-nak megfelel a config. Szóval feltelepítem azt és megnézem, hogy azon is előjön- e ez a hiba. Természetesen ha van jobb ötleted, azt szívesen veszem.
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2015-03-29, 15:38 | Üzenet/Post # 208
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
john15, nincs mit! Ezek szerint vagy a PC LPT portjáról érkezik bizonytalan jel vagy a kábel vacakol. Kipróbálhatod másik kábellel hátha segít. Másik megoldás hogy egy még nem használt pinre forrasztod a Z dirt és a Mach-ban is átállítod. Ha csak az az egy pin volt hibás akkor használhatsz másikat.

H1i.hu
 
zozó3989 Dátum/Date: Hétfő, 2015-03-30, 19:30 | Üzenet/Post # 209
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 10
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdvözletem!
Hétvégén volt időm még picit foglalkozni a géppel és tapasztaltam jó és rossz dolgokat is.
Nem tudom hogy végleg megjavult e minden vagy csak most volt mákos napom de kisebb megszakításokkal egész vasárnap ment a gép és nem volt lépésvesztésem.
Sajnos azt se tudtam megfigyelni hogy mi javított a helyzeten még ha ideiglenesen is,eddig nem ment majd 1 napig lépésvesztés nélkül soha...
Az elektromos hálózatot teszteltem régebben és nézegettem hogy a jó öreg maszek keresztbe hidalgatós összevissza kötözgetős részeket messze elkerüljem és hogy a 0 megvan-e. Itt nem láttam hibát és nem is számítottam arra hogy hiba lehet.
Gép működése közben ki-be kapcsolgatom a porszívót ami ugyan arról a konnektorról megy és nincs hiba,viszont csak most hallottam meg hogy amikor az armatúrát bekapcsolom addig amíg a csövek "villognak" a motorok pattogó hangot adnak ki. Lehetséges hogy mégis máshonnan kellene az áramot intéznem?Vasárnap úgy futott a gép hogy a világítás ki volt kapcsolva..kondi csere segíthet vagy csere hagyományos izzóra?
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2015-03-30, 19:51 | Üzenet/Post # 210
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
zozó3989, sajnos ezek a hálózati zavarok nem egyedi jelenségek, sokan küzdünk vele. A vezérlő érzékeny lehet rá, fals lépéseket tehet miatta a gép. Ha ilyen jelenséget tapasztalsz akkor érdemes az egész cnc-t zavarvédetté tenni, egy szűrőt kell beiktatni a gép és a konnektor közé. Úgy az sem baj ha a szomszéd hegeszt.

H1i.hu
 
Szkyta Dátum/Date: Hétfő, 2015-03-30, 21:10 | Üzenet/Post # 211
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 92
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Nekem van egy nagyítós asztali lámpám, gyűrű neon van benne. Amikor bekapcsolom, a számítógép jelez, hogy új usb-eszközt kapcsoltam rá. A laptop és az asztali pc is érzékeli. Egy alkalommal már ment a gravírozó, amikor bekapcsoltam a lámpát. A gravírozó azonnal leállt. A neon egy pillanatra megszakítja az usb adatforgalmát. Kikapcsoláskor nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
 
zozó3989 Dátum/Date: Kedd, 2015-03-31, 03:08 | Üzenet/Post # 212
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 10
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!
Elég alap szinten értek csak a villamossági dolgokhoz ezért nem tudom milyen hálózati zavarszűrő lenne megfelelő nekem.Google-n nézegettem jópárat de nem szeretném hogy olyat vásároljak ami nem felel meg nekem illetve "fölösen" nem költenék sokat olyanra ami "túl komoly"a gépemhez.Tudna valaki segíteni nekem ebben?
Előre is köszönöm.
 
kobee Dátum/Date: Kedd, 2015-03-31, 05:24 | Üzenet/Post # 213
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A hagyományos fénycső, így ha jól emléxem az asztali kör-cső is mechanikus gyújtású. Van ott egy bimetál, ami meg-megszakítja az áramkört, ami hirtelen feszültségimpulzust kelt, és ezzel gyújtja be a csövet. Ez az impulzus kimehet a hálózatra és egy pillanatra megugrasztja a feszültséget, ami más gépeken zavart okozhat. Ennek elkerülésére van beépítve a fénycsöves lámpákba kondenzátor, már ahol van. E nélkül is működik a cső, de nem lesz zavarvédelem.  De a lényeg: Ha fogsz egy ferrit gyűrűt és 1-2x áttekered rajta a bemenő 230-as vezetéket, gépen belül, azzal már sok zajt kiszűrhetsz. A gyári szűrőkben is ilyesmi van, némi kondenzátorral meg ellenállással kiegészítve. Gyári szűrőt bontottat is rakhatsz bele, úgy olcsóbb. Nézz körbe a vaterán pl. vagy hasonló helyeken..
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2015-03-31, 05:50 | Üzenet/Post # 214
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kobee, hasonlóra jutottam én is, a hagyományos gyújtó érintkezői keltette ívet tenném felelőssé az erős zavarért. Lehet a szikraoltó és zavarvédő feladatokat ellátó kondenzátor már nem áll a helyzet magaslatán. Talán egy elektronikus gyújtó jobb választás lenne?

H1i.hu
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2015-03-31, 05:56 | Üzenet/Post # 215
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
zozó3989, használhatsz készülékenként beépített zavarszűrést:

Ezek általában 6, 10A-esek.
Vagy egy csomópontban (pl. a műhely betáplálásánál) egy komolyabb terhelhetőségűt:

Nálam is hasonló van a műhely elosztójában, használtan vettem olcsón.
Ennél persze fennáll a lehetőség hogy a zavarszűrő és a készülék között keltek zavart, pl. egy lámpával.


H1i.hu
 
kobee Dátum/Date: Kedd, 2015-03-31, 10:26 | Üzenet/Post # 216
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 54
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szerintem az utóbbi tökéletes lenne, bár elég lenne egy 10A-es is 16 helyett, azzal is akár már 2kW-ig tervezhetnél. Szerintem nem fog összegerjedni maga a zavarszűrő mással.  Én ezt a kockát tenném fel.  Én is építem a 2. gépem, és hasonlót fogok belerakni..
 
john15 Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 18:17 | Üzenet/Post # 217
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 14
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline

Idézet
a léptetőmotor akkor indul el össze vissza,ha valamelyik veztéke nem megfelelőenérintkezik

Csewe, Amatőr !!!

Mégegyszer köszönöm mindkettőtöknek a segítséget !!!!
 
Ma volt némi időm és tüzetesebben átnéztem a Z tengely vezetékelését. Műszerrel nem tapasztaltam szakadást, illetve, hogy érintkezési hiba lenne.
Ellenben észrevettem, hogy a tengely kártya felőli oldalánál a csatlakozóból mintha picivel kintebb lenne az egyik vezeték. Gondoltam megnézem, hiszen mindegyiket egyformára csupaszítottam le tehát itt se lóghatna ki picit se a csatiból. Ki akartam szedni a csatlakozóból és akkor vettem észre, hogy a rögzítőcsavart valamiért alig húztam meg. Vezeték vissza, csavar meghúz rendesen és láss csodááááááááááát, úgy megy a tengely ahogy kell neki. biggrin Még némi próbamarásra is volt időm.

Szóval köszönet a segítségért !!!
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2015-04-05, 14:27 | Üzenet/Post # 218
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
john15, örülök hogy sikerült megtalálni a problémát. thumb

H1i.hu
 
ildeemail Dátum/Date: Kedd, 2015-04-28, 10:51 | Üzenet/Post # 219
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Illustrator-Autocad konvertálási hiba megoldásában szeretnék segítséget kérni Tőletek. Fém dísztárgyakat tervezünk, ezt Illustratorban tesszük, majd abból exportálom a fájlokat
dxf/dwg-ként. Ezeket azonban nem tudják felhasználni a lézeres vagy
vizes vágó cégek. Egy Autocad2004-es programban, ha megnyitom,
látom a hibákat, javítom (nem rajzolom újra), úgy látom, h jó, és mégse.
A cnc-gépes cégek szerint az egészet újra kellene rajzolni Autocadben.
Van-e, akinek volt már hasonló problémája? Illetve van-e aki tud
segíteni abban, h ránéz a fájlokra, és megmondja hol a hiba, vagy olyan
gépi környezetben dolgozik, ahol rögtön kiderül, rossz-e vagy jó a
dxf/dwg fájl?
Minden segítséget köszönök!
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-08-13, 21:25 | Üzenet/Post # 220
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
miki-bá, szia!
Ezt a szoftvert nem ismerem, de úgy tűnik a kínaiaknak ez lehet a normális (a lézerem eredeti szoftvere is a bal felső sarokba tette az origo-t) Nincs valami további opció a tengelyek beállításához?


H1i.hu
 
Fórum » Általános kötetlen csevegő » Általános segítségkérés. Please Help me!!! » Vezérlő, szoftver problémák (Mi lehet a hiba?)
Oldal 11 / 22«129101112132122»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016