Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 212»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, Amatőr 
Fórum » Computergrafika » 3D scann » Szkennelés Kinect szenzorral (Kinekt szenzorral végzett szkennelés)
Szkennelés Kinect szenzorral
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2012-01-30, 17:47 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Kinect szenzorral végzett szkennelési megoldásokról.
About 3D Scan With Kinect sensor


A projekt oldala:
ReconsrtuctMe homepage


Egy videó az alkalmazásról:

 
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2012-01-30, 17:49 | Üzenet/Post # 2
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Van valakinek kinect szenzora eseleg?
Sikerült bejutnom a ReconstructMe bétájába, de jelenleg az eszköz, a kinect szenzor még hiányzik.
Ha valakinek van, és mellé van egy bika gépe egy bivaj videókártyával szívesen átadom a stafétát ha már nem lehetnne jelentkezni.

Ha valahol valaki tudna egy olcsó kinectet az is érdekes lenne.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2012-01-30, 18:25 | Üzenet/Post # 3
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, mi ez a technika? Mesélj róla!

H1i.hu
 
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2012-01-30, 18:46 | Üzenet/Post # 4
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Amatőr)
mi ez a technika? Mesélj róla!


Bocsánat!
A legfontosabbat kihagytam:
A fejlécben pótoltam a szükséges infókat!
Még lehet jelentkezni a Bétára!
 
csiki Dátum/Date: Kedd, 2012-01-31, 08:33 | Üzenet/Post # 5
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (KisKZ)
A fejlécben pótoltam a szükséges infókat!


Ez tetszik!
El tudja menteni nekünk használható formában?
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2012-01-31, 09:59 | Üzenet/Post # 6
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (csiki)
El tudja menteni nekünk használható formában?


Valahol elolvastam azt, hogy a pontfelhő utólagosan könnyedén feldolgozható és menthető.
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2012-01-31, 10:00 | Üzenet/Post # 7
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Az lenne a jó ha lenne valakinek egy ilyen szenzora és ki tudná próbálni.
Én most nem merek ebbe fektetni. (pedig szándékoztam de inkább...)
 
andris Dátum/Date: Szerda, 2012-02-08, 14:54 | Üzenet/Post # 8
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 17
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia szép jó napot. Felkeltette érdeklődésemet nagyon a dolog. Kérdeznék egy párat ha lehet. Először is itt most az xbox kinect-je van használva vagy valami más. Azután ha az, akkor hardveresen érdekelne a dolog hogyan van öszekötve pc-vel mi kell hozzá spec kábel vagy valamilyen kártya? Azután tegyük fel ha nekem van mind a kettő akkor ezt a szoftvert amiről itt szó van hogyan tudom megszerezni meg milyen op-rendszeren fut? Még azután, ez a szoft milyen formátumba menti a felületet, továbfeldolgozása mely programokkal lehetséges?

Bocsi ha sokat kérdeztem, meg ha nem is arról van szó akkor meg főleg. De ha mégis akkor érdekelne a dolog..

T: andris
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-02-08, 15:08 | Üzenet/Post # 9
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Szia Andris!

Quote (andris)
Először is itt most az xbox kinect-je van használva vagy valami más.

Az Xbox kinectje.

Quote (andris)
akkor hardveresen érdekelne a dolog hogyan van öszekötve pc-vel mi kell hozzá spec kábel vagy valamilyen kártya?

A kinect USB-s hardver. Ezzel tudod kötni a gépre. De ha belegondolsz maga az Xbox is egy PC. smile
Erős hardver kell alá, erős videókártyával.

Quote (andris)
Azután tegyük fel ha nekem van mind a kettő akkor ezt a szoftvert amiről itt szó van hogyan tudom megszerezni

Elvileg a fenti linken még lehet jelentkezni a bétára.
Ha nem akkor szólj. Épp most kaptam a Beta2 ről értesítőt.

Quote (andris)
Még azután, ez a szoft milyen formátumba menti a felületet, továbfeldolgozása mely programokkal lehetséges?

Kérlek olvass el mindent a fenti linken!

HA beszállnál a tesztbe nagyon megköszönnénk. Én meg kellett hátráljak, mert nem fér be egy kinect a büdzsébe.
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-02-08, 15:13 | Üzenet/Post # 10
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Infóként:

Kinect PC-hez is

A fejlesztői készletet felhasználva készítették a srácok az illesztést és a szoftvert ehhez a kinect digitalizálás projekthez.
 
andris Dátum/Date: Csütörtök, 2012-02-09, 12:22 | Üzenet/Post # 11
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 17
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia KisKZ

Először is köszönöm szépen az infókat meg főleg az ötletet! Időközben utánna néztem a dolognak, USB 2.0 van rajta tehát ezzel már semmi baj. Azután letöltöttem a microsoft oldaláról az a ......Béta1-es szoftot. Egy kis időt kérnék ! Viszont találtam ezt!

http://aigroup.mit.bme.hu/system....doc.pdf

Itt leírják hogy 1,3 mm/pixel a felbontása. Itt mi sceaner-tünk (tapintós módszerrel) és 0,3 lenna az igazi. De nem akarok előre mondani semmit majd ha sikerül kipróbálnom ezt a kinect-et akkor leírom mi sikerült.

Ui: Amúgy nagyon jó lenne ha beválna mert a Dávid még játéknak is kevés (főleg ipari szinten) ami jó az meg iszonyat drága! bye
 
KisKZ Dátum/Date: Csütörtök, 2012-02-09, 12:44 | Üzenet/Post # 12
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
andris,

Privátba átküldtem a béta infóit!
Töltsd le bátran és teszteld légyszíves!
Jó lenne ha mesélnél majd nekünk itt róla.
Akár jót, ajár rosszat.

Előre is köszönjük!
 
andris Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-13, 12:42 | Üzenet/Post # 13
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 17
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia KisKZ

Vasárnap délután odajutottam hogy foglalkozzak a kinekt-el. A gépem nem volt egy erős (3000-es p4 2giga ram x2600 videókártya - Win 7 prof 64bit) de úgy voltam vele ráérek majd lassan csináljuk.

1. Bedugtam a kinektet, hát sehol semmi haverság. No nem baj tele vagyok szoftokkal.

2. Feltelepítettem a Microsoft oldaláról letöltött KinectSDK v1.0 nevű szoftvert. És elindult, felismerte bólogatot. Azután elindítottam ezt a progit nézzük mit lehet vele csinálni. Abból a pár dologból ami rajta van egy Kinect explorer nevű rész volt ami legközeleb ált ahhoz amit kerestem. Ez adott képet a bal oldalon rendes webkamera képet a jobb oldalon meg a mélységélességi képet, mozgot mind a kettő 30 fps-el meg volt egy álítási lehetőség ahol a mélységi képet át lehetett álítani pálcika emberré. De akárhol kerestem sehol nem találtam lementésre lehetőséget (lehet hogy van de én nem találtam sehol)

3. No nem baj nézzük a násik progit, azt a bizonyos ReconstructMe 6 nevű. Elindítom az exe-t, elindul egy ablak (régi DOS-os progiknál volt ilyen fekete ablak) és ennyi. Elhelyezet egy dll-t abban a könyvtárban ahonnét indítottam de semmi más változás. Azután megpróbáltam hátha az elődei mennek de semmi vagyis inkáb ugyan ez.

Egyenlőre zsák utcába futottam a dologgal. Az én eszemmel nem tudom merre kellene továb menni, minden jó tanácsot szívesen fogadok meg ha kapok igyekszek minél hamarab kipróbálni azt és leírom azt ami történt.
 
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-13, 12:47 | Üzenet/Post # 14
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (andris)
minden jó tanácsot szívesen fogadok meg ha kapok igyekszek minél hamarab kipróbálni azt és leírom azt ami történt.


Az a baj, hogy az eszköz néllkül nem tudom a szoftvert használni és nem tudok igazán segíteni.

Venni nem tudok mert ez húzós nekem. sad
Megpróbálok keresni valakit a közelben, hátha ad kölcsön egy kis időre.
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2012-02-14, 20:48 | Üzenet/Post # 15
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
andris,

A béta 2 fázisról küldtem neked a letöltési linket és a jelszót?
Mert ha nem akkor szólj és küldöm!
 
dwzoli Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 12:30 | Üzenet/Post # 16
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 3
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok4!

Elkérhetném én is azt a linket meg egy leírást hogy egészen pontosan mit is töltsek le. Tennék egy próbát hátha! Előre is köszönöm
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 13:30 | Üzenet/Post # 17
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
dwzoli,
Szia!

Szívesen vennénk ha megpróbálnád!

Kérlek a főmenü kapcsolat menüpontján keresztül írj nekem! akkor megkapom az e-mail címedet ahol megadom a béta letöltés helyét és a jelszót.
Ott a szoftvert és a csatoló felületet (drivert) is le tudod majd tölteni. Egyértelmű lesz.

Mivel egyedileg jelszóval védetten tudom letölteni a dolgot, így szerintem nem lenne etikus ha ide betenném a világ elé a linket.
Függetlenül attól, hogy a bétára anno bárki jelentkezhetett.

Nagyon várjuk mire is jutsz!
 
dwzoli Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 16:18 | Üzenet/Post # 18
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 3
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia KisKZ

Megpróbáltam és szinte ugyan az mint ahogy az előző kolega leírta. Pedig tényleg ott van minden, de semmi. Nem tudom te próbáltad már őket? Mert ha nem akkor próbáld már ki eszköz nélkül max ki irja hogy nics eszköz de az már sokkal több mint amit mi elértünk. De ha próbálgatjuk majd össze jön ez.

Hozzáadva (2012-02-26, 5:18 PM)
---------------------------------------------
Mondjuk ha ez lesz az eredmény nem biztos hogy érdemes pénzt kiadni érte:
Ez a felbontás nem tudom mire használható

 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 20:21 | Üzenet/Post # 19
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (dwzoli)
Megpróbáltam és szinte ugyan az mint ahogy az előző kolega leírta. Pedig tényleg ott van minden, de semmi. Nem tudom te próbáltad már őket? Mert ha nem akkor próbáld már ki eszköz nélkül max ki irja hogy nics eszköz de az már sokkal több mint amit mi elértünk. De ha próbálgatjuk majd össze jön ez.


Már nézem, de egyelőre le vagyok akadva az OpenCL-nél. Telepítettem ugyan, de nem találja a rendszer.
Ha haladok vele mondom mire jutottam.
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 20:44 | Üzenet/Post # 20
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (dwzoli)
akkor próbáld már ki eszköz nélkül


Sziasztok!

Egy kicsit szórakoznom kellett, mert alapból nem ment fel az OpenCL környezet.
Nem tudom, de mintha ez nem lenne benne az installban sem a driver csomagban.

Én megkerestem és feltettem külön.

Amíg ezt nem tettem meg, addig már az indításkor az OpenCL.dll hiányával megállt az indítás és csak a kilépésre volt lehetőségem.

Nos. A tévedés jogát fenntartom!

Utána megnézegettem a dolgot, és úgy látom, hogy egyelőre nincs indítási felülete a szoftvernek.
Tehát command promptban be a szoftver bin könyvtárába és ott elindítottam a reconstructmebeta.exe-t.

Csak ekkor, ha nem a windows ablakból indítod el hanem parancssorból akkor látod, hogy a parancsot paraméterezni kell.
A lehetséges paramétereket a reconstructmebeta.exe --help parancs beírása után kapjuk meg:



Ha megnézed akkor láthatod, hogy a parancs szintaktiája valahogy így nézhet ki:

reconstructmebeta.exe -command -arguments

commands (parancsok):

Lehetőségünk van kilistázni a rendelkezésre álló eszközöket és azonosítójukat.
--list devices

Háromféle módban futtahatjuk a szoftvert:
-- realitme (élő képernyő)
-- record (felvétel/szkennelés letárolva)
-- replay (az utolsó rögzített szkennelés visszajátszása)

Egyelőre ennyi... Az argumantumokat később.

 
Fórum » Computergrafika » 3D scann » Szkennelés Kinect szenzorral (Kinekt szenzorral végzett szkennelés)
Oldal 1 / 212»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016