|
Néhány gondolat - rímbeszedve, vagy anélkül
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 22:20 | Üzenet/Post # 1 |
 ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 45
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline |
Az évszakhoz illő - és némi öniróniával, a koromra utaló írással kezdem a "bemutatkozást" Az út szélén Behavazott út hol szánkó nyoma fut Megilletõdve áll egy megvénült madár. Csapzott tolla fénytelen túladott a színeken. Régen volt pompázat Mára már káprázat. Tûnt idõk nyomába Megkopott ruhája Mesélne regéket Mit ily' vén csont megélhet. Hajnali napkeltét Nappali verõfényt Míg erdõnek hûsibe Gubbasztott fészkibe. Felhõn túl so'se járt Félve nap sugarát Kerülve rivaldát Járta az út porát. Bár szárnyasnak született S repült is eleget De röpte nem szárnyaló Csak neki, varjúnak való. |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 22:29 | Üzenet/Post # 2 |
 ismerkedő tag
Ne várjon senki profi megszólalást tőlem, ilyen a stílusom, már ha ezt annak nevezhetem: Az én stílusom Szeretem a rímet mit a kezem mívelt. Szeretem a csengõn Sorba hagyott vesszõt, Szeretem a pátoszt Mit a versláb megoszt. Szeretem a verset magát Ha érzem igaz szavát. Szeretem, ha Te is tudod Gondolatban Veled futok. Szeretem, ha csodát teszek Ha izgatok és szeretek, Szeretem, ha Te is örülsz Mint én írva Te olvasva felüdülsz. |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 22:34 | Üzenet/Post # 3 |
 ismerkedő tag
Kell is néha az embernek egy kis szusszanásnyi szünet - ma már...de réggebben is hasonlóan vélekedtem a világ iszonytató tempóját látva ez élet számos területén... Üzenet a porból Állj meg kicsit világ Ne rohanj úgy, kérlek Iszonyú a tempód Már szédülök és félek Hosszúra nõtt karod Léptéke a fényév Porba szakadt lelkem Veled hogyan lépjék? Kapaszkodnék beléd A fogódzót keresem Pici támaszt adj csak Hogy talpam megvessem De követni én Téged Már látom, nem tudlak Gyönge hozzá karom Hát futni hagylak Kiáltok csak feléd Üzenem a porból Nem vagyok egyedül Csak egy a milliókból! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 22:39 | Üzenet/Post # 4 |
 ismerkedő tag
Az alábbi pársoros is az évszakra utal...látszólag! De olvass a sorok között... Hétköznapi angyalok Ülök a Gõzben, hogy magamat fõzzem Nyakig a lében, a fázás ellen télen. A hideg ami behajt, de bent feledem a bajt Bizsereg a tarkóm, ahogy kezem odatartom Szárnyként a gõz fölé és nézek kifelé. Kintrõl most úgy látszik, bent köd úszik A ködben most angyalok kikkel én is játszhatok. |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 22:52 | Üzenet/Post # 5 |
 ismerkedő tag
Olykor egy-egy csendesebb pillanatában elgondolkodik az ember, mit csinálna máshogy, jobban, okosabban - ha kapna még egy esélyt... Aztán némi töprengés után arra a megállapításra jut, a csudába! nem is csináltam én ezt olyan rosszul idáig. Lehetnék... Lehetnék király, fényes úr Lehetnék szegény, ki földet túr Lehetnék jó és szerény Lehetnék álmodozó zsenge legény De vagyok, aki vagyok Mivé lettem, mivé tettek a napok Kívánnék palotát fényeset Napot, csillagot, kék eget Úrhatnám birtokom rettentőn Szerezném ezernyi szeretőm De vagyok, aki vagyok... Víhatnék száz meg száz csatát Szereznék földet, új hazát Törvény lenne szavam Népemmel éltetném magam Mivé lettem, mivé tettek a napok? Lehetnék jámbor, kolduló barát Rónám az utam, míg világ a világ Vagy lennék lánglelkű titán Ki mindenkor igazért kiállni kíván De vagyok, aki vagyok Mivé lettem, mivé tettek a napok Lehetnék, uram hű jobbágya Kinek ura szava, leghőbb vágya Lehetnék koldus, vagy népek bohóca Járnám a táncot másnak, egy jó szóra De nem vagyok se több, se jobb Bár kívánni lehet, ezt nem fogja jog Olyan, mint Tenmagad tükre Igaz, érző, ember, aki minderre büszke. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-22, 08:36 | Üzenet/Post # 6 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Nekem tecik! Nekem is van egy pár írásom, kedvencem. H anem baj talaán én is bszállok. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-22, 21:20 | Üzenet/Post # 7 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Egy réges régi levél... 20 éves? több? Már nem is érdekes kinek írtam akkor... Véletlen a kezembe került és bepötyögtem a jó multkorában: " Szia! - mondom, halkan hogy meg ne zavarjalak, el ne rebbenj félve. Elhatározásod csak enyhe fuvallatnyi, szinte nincs is, de mégis megjöttél. Szia! - suhogod, fejben tördeled kezed s remegek én is belülről. Te nem látod, s hiszed azt: számomra mindennapi dolog mi történik. De nem, s tudd ilyen még nem volt s nem is leszen soha. Leülsz szembe velem figyelve, s figyelem én is szemed rebbenését. Látni szeretném ki vagy most éppen: Ki akarva jött s örömet szerezvén nekem láthatásával, vagy gyors futamodásra készülő őzgida, pihegő zakatoló szívvel. Szeretem a kezed. Két vékony kézfejed elveszejtem markaimba fogva, ujjaiddal játszom emberi létet. Találkoznak, elmenek egymás mellett, kicsit csevegnek ujjnyelven, majd tovasuhanva másik ujjat vonnak kérdőre: mit tettek a mai nap, s mit teszel még ha lehet? Arcomhoz vonom egyiket, új partnert adva nékik játékukban, s arcodhoz lopakodik az én kezem. Cirógatlak. Még nem is érintelek, csak a megbolygatott levegő simitja bőrödet. De ez így nem lehet. Nem lehet nem érintenem, kell! S meg is teszem hogy érvényt szerezzek e késztetésnek. Állad ujjaimon, hüvelykem simitva közlekedik pontról pontra feltérképezve minden kis szegletet hová elér. De így nem elég! kell hogy többet érezhessek a bársony finomságából! Másik kezem is simul majd elhuzza hajtincsed hátra az arcodból. Most ne zavarj motyogja neki, s visszatér. Simitja homlokod, végigszalad szemöldököd buckáin megkerülve szemed, pofikád selymes bőrén fut tovább s ajkadhoz érve kissé megáll előre bocsánatot kérve, majd simitja szétirányban. A szemeink csatlakoznak, néznek s nem szemeket, érzéseket látnak, majd újra kalandozára indulok arcodon. Szép a szád! Gyönyörű simításra, foglalkozásra éhező. Egyik kezem derekad fogja már közelebb hajolva hozzád. Érintem szememmel szád. Kérdez a szemem, majd beleeggyező pislantásodra csókra indul a szám. Ajkadhoz érnek ajkaim, szívem ujjong, kalapál. Finoman szétnyíló ajkaimmal simítom s nyitom ajkaid széjelebb. S a csók immár csókká fajul. Valami elindul s gyorsabb tempót vált cselekedetünk. Nyelvemmel izlelem finomságod, isteni ízt formál szád. Nyelvemmel finoman szomszédot járva el-elkaladnozok tiéd keresvén. Táncra perdülnek a szóformálók, járnak finom keringőt, s tolakodnak, csakodnak tangó, rumba dallamán. Közelebb bújok s te is közelebb érsz hozzám. Kezem érzi vállad, végigfut karodon, derekadra jut majd tovább s tovább. hátad veszi célba, segít összeforrásunkban. Ölellek, s ölelsz Te is. Szám elengedi fogságából ajkaid, s sétára indul arcodon, a füled alatt jár már. Fogaim pciny csippentéssel fogják meg bőröd, majd csókkal kérnek bocsánatot az elviseltekért. Nincs megállás. Nyakad hajlata oly sima, hogy lecsúszik akaratlan is szám, megállást csak fogaimmal tudok eszközölni. Játékos harapások fogják meg zuhanásom. A kezem a homlokodon s finoman hátrahajtja fejed helyt csinálva a vállgödrödben. Bebujok kicsinység mint macska a kemencesutba, de én nem melegedni térek ide. Már rég égek. Arcom kipirult bőröm forró. Esdekelve keresek közös felületet melyen hozzádérve Te jobban az enyém s én jobban a Tiéd lehetek. Lábaid járja kezem, simítja combod külsőjét, mintát vesz mintha örökre rögzíteni szeretné milyenek. Felállok, s magammal vonlak kényszerítve téges is. s kezem már nem áll meg. Simogat, gyúr, markol finoman, s gömbded partjaid járja. Már összeforrtunk, Testünk egybeér. Melleid enyhén nyomva mellkasom üzennek, Itt vagyunk mi is! S figyelmet érdemlünk. Kihúzom felsőd szárát, bebújok s cirógatva járatom körbe kezem a hátadon, majd hozzámszorítalak: érezd Te is hogy itt vagyok, mindenemmel, s most koldussá téve magam mindenem neked ajánlom........................................................ ............................................................. " |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-22, 22:58 | Üzenet/Post # 8 |
 ismerkedő tag
Ez szép volt Péter |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-22, 23:02 | Üzenet/Post # 9 |
 ismerkedő tag
Ha már Te ilyen lágy húrokat pengettél, tőlem is illik egy könnyedebb témájú írás bár még a java hátra van a "hideg napoknak" Békés tavasz Télidõ, szép voltál Bár néha tán mordultál De megőrzöm emléked Hogy utolszor elnézlek Kemény tél, hó-csuhád Fagyból font jégminták Béklyói csörrennek Langy' szélben lebegnek Ünneplõ hóbundád Fagyból font koronád Langy' szél most leveti Cseppenként temeti Koronád lekapva Nap csillan hajadra Könnyezve meleget Jégszíved megreped Gyûrött lesz hóruhád Dombot vet, gödröt ád Ha fehér hó káprázat Eltûnik, felszárad A fekete föld anya Mintha csak gyászolna Jelzi ,hogy elmúltál Frissülve ölet tár. Hol napsugár rügyre néz A fekete zöldbe vész Köszöntve kikelet Egy kis madár felnevet A nevetés tovaszáll S ha mindenkit megtalál Mondjátok boldogan Béke és tavasz van! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-22, 23:16 | Üzenet/Post # 10 |
 ismerkedő tag
Ez a pár sor, olyan 14-15 éve íródott... Valyon mennyire aktuális ma? In memoriam Hűen írt poémát Oly korban születve Hol többrészben nyomor volt S egy náció szenvedte. Valóságnak súlyát Nyögték a bajban Hullottak jó fejek Véres-komoly harcban De tiltott volt hű eszme A néphez e honban Bujdosni kényszerült Vagy sínylődni vasban Hol cenzúra üldözte Sok farizeus Júdás Ott törvényes díja lett Babér helyett rablánc De nem félte rabigát Fennhangon hirdette Jőni kell új kornak! S győzött az eszme! A vérrel szentelt föld Mint sírgödör, most hallgat Hol békében nyugosznak Kik érettünk is haltak. Rög! Szólok hát helyetted Dicsőitek múltat Nem felejtünk példát Mit elődök mutattak Így lész hát jelképes Koszorú hantodnak S dalának visszhangja Dicsőült lantodnak |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 23:16 | Üzenet/Post # 11 |
 ismerkedő tag
Mert szikla az élet Mit csak acél formáz Sorsodat faragni Légy Magad a szobrász! Mivégre Fiam? Fogant és született Kínban, vagy örömben? Ez idő meglehet Már múlt a jelenben De sorsa még titok Csak vágy a szívemben Amiről most írok Álom a jövőben Benne, érett férfit látok - álmom oly eleven - Mosolyogsz tán éppen De könny van a szíveden Mostani énedet Jobb lesz, ha elhagyod S meglehet, majd akkor A boldog létet kapod Mert szikla az élet Mit csak acél formáz Sorsodat faragni Légy Magad a szobrász! A gyöngébbnek engedj Szándékban légy szerény Lélekben gazdag Akaratban kőkemény! Szeresd azt, ki szeret Ne szégyelld, hogy érzel A jót ne hagyd elmenni Fogd meg, két kézzel! Tudj majd sírni, ha kell Ha itt hagylak Téged De ne állj meg soká Megy tovább az élet Ha szómat meghallod Mit jövődbe mondok Jusson majd eszedbe Ezek apró dolgok De mivégre volna A világ, e nélkül? Élünk, küzdünk, halunk Talán nem cél nélkül! Tudd, hát evégre Kisfiam! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-26, 11:47 | Üzenet/Post # 12 |
 ismerkedő tag
Nincsenek fóbiáim, csak lehet "fejlettebb" az igazságérzetem...hogy ez jó, vagy sem, döntsd el. Hálóban Hálót szõ a pók, ha vadászni akar. Halász hálót fon mi vizet felkavar De rácsos kötélbog miért feszül ott Hol hálóban a zsákmány én-magam vagyok. |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-26, 11:48 | Üzenet/Post # 13 |
 ismerkedő tag
Bérlet Életed bérelem S ezzel életem bélelem Él Benned félelem Jaj mit tesz ez énvelem? De oszolj el kételem Nem ártok én Neked Hisz röpke kis életem Én is csak bérelem! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-26, 11:50 | Üzenet/Post # 14 |
 ismerkedő tag
A humánumot nem lehet pajzsként magunk elé tartani a bûnözéssel szemben, mert a törvényt lábbal tiprók e pajzsot ugródeszkának használva lépnek át a jog felett, újra meg újra Oly jogot... Megfeszült énbennem Íjként az akarat Dönteni szeretnék Eget és falakat! Leráznám magamról A józanság vasát Tébolyba kergetném A józanságot magát Máglyába hordanám A tohonya közönyt Hogy ne legyen nyugta Ha folyik a könny Viharral feltépném A lecsukott pillákat Szóljon a riadó A szendergõ Világnak! És átoknak súlyától Nyögjön ki mint vétkes De ébredjen már az is Hogy ítélni nem képes Mert gyengébbtõl elvenni Az erõsebbik jogán Már bocsánatos bûn lett Az erõszakos halál? Kevésnek bizonyul Csak átkozni a vétkest Bûnhõdése törek A gaztetthez képest! Vétlenek vére Legyen hát tanulság Gyakorolj oly jogot Hogy lehessen igazság! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-01-02, 09:11 | Üzenet/Post # 15 |
 ismerkedő tag
Az öreg fa Hajdan-volt sudár ág Ki ma tán csúf bogár rág Bár él még a szívgyökér De teste már kóróbél Vesszőt most nem növeszt Új gyökeret sem ereszt Lomb híján hűset ád Ha átfogod derekát Mert nem is lomb, csupa ág Bár nem bántja szárazság Baltádat még se vedd! Nem ártott ő, Neked Csak pihen tán picinyét S hoz újra venyigét! Ha növeszt új koronát Mondj el egy "hozsannát" Mert gyönyör a természet Nem fogja enyészet! |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-01-02, 09:16 | Üzenet/Post # 16 |
 ismerkedő tag
...egyszer egy kedves ismerős versbarát azt találta mondani, "Te bármiről tudsz verset fabrikálni?" Nagy önbizalommal igennel válaszoltam. "Na akkor írj a fapapucsról!" Fapapucs Kipp kopp fapapucs jön a szú és neked fuccs Nem kopogsz a fülembe de megtartalak eszembe Kopogom a ritmusod utca kövén dobolok Sietek a dolgomra nem nézek a gondodra Kophatsz, nyűhetsz kedvedre nem veszlek a kedvemre Polcon lesz a helyed mától búcsúzz el a nagyvilágtól Új cipőmet láthatod fényes ragyog, sajnálod? Hidd el végre, neked fuccs már nem divat a fapapucs |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-01-02, 09:18 | Üzenet/Post # 17 |
 ismerkedő tag
Természetesen nem a nejemről van szó!! Most mi van Volt benne szó jó. Volt benne szép rég. Volt benne mámor ma már csak kámfor. Volt benne élet de félek, Midõn írom e sort már túl sok benne a volt! |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|