|
| Általános elektronika |
| Jozs |
Dátum/Date: Péntek, Tegnap, 10:09 AM | Üzenet/Post # 91 |
 Alezredes
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 133
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline |
tweakie, I thought there was a microcontroller, serial communication, addressing etc. in the circuit. I was wrong :-). Thanks for the link !!
Az üzenetet módosította/Modified by Jozs - Péntek, 2012-05-18, 9:46 PM |
| |
| | |
| zasti |
Dátum/Date: Péntek, Tegnap, 2:43 PM | Üzenet/Post # 92 |
 Ezredes
Üzenetek/Posts: 227
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Online |
Sziasztok Amatőr, Kipróbáltad már pwm szabályzó részét az ebay-os panelnak? Van valami tapasztalat? Én most raktam össze, és megy szépen. "de" Fogalmam sincs mit állítgatok rajta, csak úgy szemre, és hallásra, egyébként szabályoz szépen, G kódból. Nálam 3 külömböző hűtőbordára lettek felrakva 1 helyett, de még így is melegszik, különöset a fet.
Másik: Be lehet configolni 2 db pinre a cw, és ccw-t, Elméletben, ha egy váltórelére configolom a cw-t, mondjuk activ high, és a ccw-nek beállítok valami kamu pint, akkor egyik állásban erre forog, a másikban arra, ha aktív high a kimenet, akkor cw ha ejt a relé ccw, de viszont nem tudom mit szólna hozzá a motor ha 8000rpm mellett, másik irányba kellene fordulnia. Üdv zas
In the life everything is moving. Like Me. "Down the slope." |
| |
| | |
| Amatőr |
Dátum/Date: Péntek, Tegnap, 9:08 PM | Üzenet/Post # 93 |
 Vezér-ezredes
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 1074
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 3
zasti, még nem próbáltam, odáig nem jutottam el, még most is a dobozában van. Én nem is terveztem Mach alól állítani a fordulatszámot csak bekötném a motor elé. A váltórelének szerintem működnie kellene. Ha jól tudom a Mach tud időzíteni a főosrónál. Beállíthatod hogy mennyi idő kell neki amíg eléri a fordulatot, azt talán lehetne használni. Nekem eszembe sem jutott hogy legyen két forgásirány.
H1i |
| |
| | |
| Viktor |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 5:37 AM | Üzenet/Post # 94 |
 Vezér-őrnagy
Üzenetek/Posts: 320
zasti, Bár gondolom újat nem mondok neked ezzel,de azért mégis leírom,hátha... Mach3 belül a Port&Pins/Spindle setup. Itt tudod állítani hogy mennyi idő kell a főorsónak a fel és leálláshoz ,mind két irányba.Itt adhatod meg a Relék számát is hogy melyik merre indítja el. De ha jól emlékszem te Emc2-ös vagy nem? |
| |
| | |
| zasti |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 12:31 PM | Üzenet/Post # 95 |
 Ezredes
Sziasztok Amatőr,
Quote (Amatőr) még nem próbáltam, odáig nem jutottam el, még most is a dobozában van. Én nem is terveztem Mach alól állítani a fordulatszámot csak bekötném a motor elé. Pedig már azt hittem, már nálad régen műxik, és csak Én vagyok így lemaradva.
Ezt a Mach os történetet meg majd kipróbálom. Csak elmélkedés végül is. Sok értelmét Én sem látom, ennél a panelnál és ennél a motornál a forgásirány váltását, pláne nem menet közben. A " mi ,hogyan , és miért", csak jól jöhet. Egyszer talán hasznát vesszük valahol.
Viktor,
Quote (Viktor) .Itt adhatod meg a Relék számát is hogy melyik merre indítja el. Eddig ok, még nem próbáltam ki, de mi van ha egy relé van megadva mind a két helyre, a Ports/Pins-nál is ugyan azok a pinek szerepelnek, mondjuk:"output 1= Port1 Pin1, "output 2=Port1 Pin1 , és ezt adom be a spindle settings nél. CW-M3=Output1 ,CCW- M4=Output1, Egyik high, másik Low? Erről nem találtam semmi leírást, hogy engedi-e a Mach3. Így elég 1 db relékonfiguráció, és innen már könnyebb a fel-lefutást hangolni A PWM használatához nem szükséges a relé használata. Nálam jelenleg le van tiltva. Sok leírás nincs a neten a kombinációkról, mindenhol, vagy csak nagy vonalakban, vagy pont nem az ami érdekelne. Szóval hagynak nekünk esélyt a kisérletezgetéshez. Ki fogom próbálni, a különböző beállításokat , de előtte ezeket ki kell próbálnom,egyáltalán mennek-e.
Quote (Viktor) De ha jól emlékszem te Emc2-ös vagy nem? Jól emlékszel de is-is. Van amihez jobban kézre áll jelenleg a mach3. És ha konfigolom is őket, mindig egyszerre .
Üdv Zasti Ez már elég mach-topikos volt.
| |
| | |
| kymco1 |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 7:26 PM | Üzenet/Post # 96 |
 Vezér-hadnagy
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 588
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Szewasztok segítség kellene. eme rajz alapján: rajz csináltam egy ilyet: táp a motor viszont csak remeg nem hajlandó normálisan menni Mi lehet a gond? |
| |
| | |
| zasti |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 7:51 PM | Üzenet/Post # 97 |
 Ezredes
kymco1, Szega. Motor jól van bekötve??(tekercsek polaritása) Így elsőre, más nem jut eszembe.
| |
| | |
| Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 7:55 PM | Üzenet/Post # 98 |
 Vezér-ezredes
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 1074
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 3
kymco1, a 0-hoz képest nincs szűrésed, a + és a - közé kötötted a kondit. Szerintem amúgy sem szerencsés ez az egyutas egyenirányítás, mégha a rajz ezt is mutatja. Rendes Graetz híddal próbáld, kiderül a turpisság ha ott van valami. Mekkora kondit használsz?
H1i |
| |
| | |
| kymco1 |
Dátum/Date: Szombat, Ma, 8:07 PM | Üzenet/Post # 99 |
 Vezér-hadnagy
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 588
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
zasti, kétszer is megnéztem a tekercseket azok jól vannak bekötve.
Amatőr, 2200uf 50v
viszont a műszer csak váltóáramot jelez 14voltot. egyenáram állásba nem mutat semmit |
| |
| |
|  |