Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr  
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Általános elektronika (Egyéb elektronikai kérdések, válaszok)
Általános elektronika
kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-06-12, 17:22 | Üzenet/Post # 241
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 177
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
remiasa, 27x38cm a legnagyobb nyák ami belefér a vákuumos leszorítóba , de A/4 re van tervezve , már csináltam vele 35cm hosszú 10cm széles nyákot  (használom már vagy 5 éve csak most kisebb szekrénybe került )

remiasa Dátum/Date: Szombat, 2016-09-24, 21:59 | Üzenet/Post # 242
Fontos tag
Üzenetek/Posts: 579
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Üdv a fórum lakóknak,

Volna egy kis problémám elhalálozott a forrasztó pákám, igy vettem egy másikat egy HAKKO907-est, ekészítettem hozzá a fűtés vezérlőt és egy digitális kijelzőt, és itt jön a probléma a kijelzőt kellene bekalibrálni hogy a helyes hőfokot mutassa de nincs hőmérőm meg lehet oldani máshogy? A pákába PTC van, itt a két kapcsolás amit megépítettem.

A válaszokat előre köszönöm. cry
Csatolások/Attachments: 4240028.jpg (82.1 Kb) · 0794993.jpg (58.4 Kb)

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Szombat, 2016-09-24, 22:35

kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-09-25, 03:52 | Üzenet/Post # 243
aktív tag
remiasa,  Zubogó forróvíz-olvadó  jég  (kétpontos kalibráció)

remiasa Dátum/Date: Vasárnap, 2016-09-25, 06:17 | Üzenet/Post # 244
Fontos tag
Megtaláltam a megoldást már ha élet képes, arra gondoltam hogy összerakok egy P4 PC alaplapot meghajtók nélkül, mert csak a bios kell és annak valameik érzékelő bemenetével mérném, persze előbb beállitanám a bios-t hogy a magas hőfok miatt ne tiltson le, egy probát megér. thumb devil
Nem emlékszem pontosa meddig tud mérni a pc alaplap majd kiderül. biggrin

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Vasárnap, 2016-09-25, 06:24

remiasa Dátum/Date: Kedd, 2016-12-06, 17:05 | Üzenet/Post # 245
Fontos tag
Üdv mindenkinek

Full kezdő vagyok, de régóta érdelödőm a pic programozás után most vettem egy pickit3 két progrival probálkoztam az egyik mikroC PRO a másik MPLAB, de problémákba ütköztem mégpedig a képeken láthatokkal, a mikroC PRO lefordította a progit de a pic-re már nem tölti a segitséget előre köszönöm.

Csatolások/Attachments: 2772071.jpg (110.0 Kb) · 7803451.jpg (107.5 Kb) · 2476024.jpg (246.1 Kb)

Ati Dátum/Date: Kedd, 2016-12-06, 17:43 | Üzenet/Post # 246
barátkozó tag
Üzenetek/Posts: 82
Kitüntetések/Medals: 1
remiasa, Szerintem a program nem ismerte fel a pic-et. Én a Picpgm-et használtam, azzal egy párat felprogramoztam.

Tomi Dátum/Date: Kedd, 2016-12-06, 18:09 | Üzenet/Post # 247
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 312
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Az első képen: az MPlab felismerte a pickit 3-at, de a pirossal jelzet sor szerint "csatlakoztatnod kell a programozandó eszközt" (PIC-et).
Második kép: figyelmeztet a pontos beállításokra, nehogy 5V-ot küldj egy 3.3v-os PIC-re.
Harmadik kép: nem észleli a "fejleszőeszközt", ami vélhetően valamilyen MikroE platform, egyedi illesztéssel a MikroC-hez.

Az MPLAB alapból kezeli a pickit(ek)et. Tehát annál csak a cél procit kell csatlakoztatni helyes vezetékezéssel, helyes feszültségbeállítással!
Ez fontos. A Pickit-ekben szoftveresen állítható a feszültség, így egy "rossz pipa", rossz kijelölés elég, hogy egy akár több ezer ft-os procit tönkretegyen...

A microchip kiadott anno kimondottan Pickit szoftvert is (2-höz is, 3-hoz is). A mutatott programok tudnak .hex fájlt generálni, amit
az már be tud írni a PIC-be. Egész pontosan tetszőleges, akármilyen fordítóval generált .hex vagy .bin fájlt be tudsz vele tölteni. Emellette lehet
PicKit-tel soros eepromokat is írni-olvasni.

http://ww1.microchip.com/downloa....tup.zip

zsolait Dátum/Date: Kedd, 2016-12-13, 19:40 | Üzenet/Post # 248
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 1
Sziasztok!
Először is köszi a lehetőséget -még nem tudom kinek - smile De az FB-n végre nagy sokára tudtam itteni fórumossal felvenni a kapcsolatot smile
Kb 1 éve kezdtem el foglalkozni CNC gép építéssel hobbiból - nem mint ha sok időm lenne - de tetszik és össze is raktam egy kicsit a megmunkálható felülete 260x430mm.
először csak kézi gravírozó kis gépet szereltem fel rá, most viszont egy 1w-os kék lézer beállításait és tulajdonságait tanulgatom. Problémám volt a lézer erőssége és a gép tempója összehangolásával. ami annyira nem sikerült, hogy sikerült meg is "vakítani" a lézert, a 2w-os már úton van de a vezérlőre való bekötéssel nem vagyok tisztában, tud valaki segíteni?
Mindjárt hozok képeket is hogy érthető legyen a problémám.
Köszönöm .

miki-bá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-15, 18:32 | Üzenet/Post # 249
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
Most egy kicsit más a kérdésem:
A konyhám alakul és a Nejem egy 3100W -os elekrtomos sütőt is szeretne bele.
Kérdésem az ,hogy milyen és mekkora vezetéket kell a 16A-os főbiztosítékhoz elvezetnem . (természetesen 230V-ról beszélek.)

Kösz Miki bá

" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/

mex Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-15, 18:52 | Üzenet/Post # 250
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 56
miki-bá

Ekkora teljesítményű készülékre 2.5 négyzetmiliméteres vörösréz vezetékkel kell csatlakoznod.
Azt ugye figyelembe vetted, hogy a készülék ha a legmagasabb fokozatra van beállítva, akkor  ~ 13.5A áramot vesz fel?
Automatának 16A  B, vagy C karakterisztikájú a megfelelő. Mindenesetre sok tartalék nem marad a többi fogyasztó üzemeltetésére, ha mint fentebb írtam, magas fokozaton megy a sütő.

miki-bá Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-15, 19:15 | Üzenet/Post # 251
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
mex, Nagyon köszönöm !
Az óra alatt 3x20A van .Az elég kraft lehet.

" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/

mex Dátum/Date: Csütörtök, 2016-12-15, 20:19 | Üzenet/Post # 252
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 56
miki-bá

Igen, ha van három fázis, akkor minden OK.

pecelmodell Dátum/Date: Vasárnap, 2018-04-22, 14:48 | Üzenet/Post # 253
nézelődő tag
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni a szakértőktől, hogy szeretnék építeni egy lézergravírozót és adott egy Arduino Uno panel és TB6560-al szeretném meghajtani a motorokat. Az Arduino alapszoftverébe sikerült beintegrálnom valami de az az igazság, hogy több napi YouTube video nézegetés után sem jöttem rá, hogy hogyan tudnám működésre írni. Az UNO és a 6560 összekötése érthető csak a G kódot nem tudom mivel lefuttatni ill. Köszönöm a segítséget!

hulyokzsolt Dátum/Date: Hétfő, 2018-09-24, 10:39 | Üzenet/Post # 254
nézelődő tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem.
Adott egy elektronika szett
tápegység: 2db 220/36V 9.7A
                  1 db 220/5v 3A
illesztőkártya DB25-1205
motorvezérlők 4db DQ542MA
motorok 4 db nema 23 3Nm

Az 5v-os tápegységről kapja az áramot az illesztőkártya, a motorvezérlő P+, D+ ENBL+
A motorvezérlő P- illesztőkártya P2 portra kötve, a DIR- pedig a P3-ra van kötve.
Motorok bekötve, 36V-ot megkapják.
Bekapcsoláskor minden zöld lámpa világít, a motorokon a rajta a tartóáram, a tengelyeket nem lehet  forgatni.
Mach3-ban portok X axis step pin 2 dir pin 3 van beállítva.
Biosban az lpt port epp+ecp módban
viszont a motorok megse mozdulnak.
Mit rontottam el? Hogyan lehet megnézni esetleg az illesztőkártyát vagy az lpt portot hogy működnek-e rendesen?

kaqkk Dátum/Date: Hétfő, 2018-09-24, 16:44 | Üzenet/Post # 255
aktív tag
Valószínűleg az a baj hogy  a - bemeneteket nstep-dir enable nem kötötted GND-re.

Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Általános elektronika (Egyéb elektronikai kérdések, válaszok)
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2023