|
Nyák készítési technikák
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-01-08, 22:40 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . . ...hogy készülnek a Te áramköri lapjaid? |
|
| |
zasti |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 19:36 | Üzenet/Post # 61 |
 Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Zolibá,
Idézet (Zolibá) Ehhez is van postproci, ami nc+fúrófilét készít a PLT-ből. Jó tudni. Én az 5 ös magyarított verziót használom, abba nem találkoztam ilyennel. Simán hpgl -be szoktam kimentetni vele maráshoz. Maratásnál sima pdf és megy a nyomtatóra,
Idézet (Zolibá) Valamikor 250db furat volt a nyákon. Na látod , ha ezzel kezded nem is írtam volna. Igencsak függ attól is mi az, és mennyi az amit fúrni kell Nálam ha van 10-40 furat akkor jó. 2500 db-ot hülye lennék kézzel fúrni. Néha egy fet pár ellenállás, meg egy optóhoz még tervezni sem tervezem. Fogom a filcet, mellérakom az alkatrészt és összehúzom.
In the life everything is moving. Like Me. "Down the slope." |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 19:44 | Üzenet/Post # 62 |
 alapkő
Idézet (Zolibá) Valamikor 250db furat volt a nyákon.
Hát bizony azért ezekhez is kellett jópár perc amíg lefúrtam! Lehet ezt már (mivel ráadásul 3 példányban kellett csinálnom), bőven jobban megérte volna géppel fúrni. Ráadásul az nem tört volna el két fúrót az tuti.
Ha lenne gépem, én ezt már azzal fúrtam volna inkább. |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 19:54 | Üzenet/Post # 63 |
alapkő
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Idézet (elektron) hogy feltenni plusz egy fúrót egy plusz Z tengelyre Én csak így tudok feltenni, ha leveszem ezt a maróegységet.
Hozzáadva (2013-01-14, 19:52) ---------------------------------------------
Hozzáadva (2013-01-14, 19:54) --------------------------------------------- KisKZ "Ha lenne gépem, én ezt már azzal fúrtam volna inkább." Mi történt a gépeddel?
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2013-01-14, 19:54 |
|
| |
elektron |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 19:57 | Üzenet/Post # 64 |
aktív tag
Üzenetek/Posts: 232
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Itt is van mellettem ami kb 600 furat ki is állna a kezem meg e szemem keresztbe, mire kifúrnám kézzel. |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 20:09 | Üzenet/Post # 65 |
alapkő
Idézet (zasti) Simán hpgl -be szoktam kimentetni vele maráshoz. Van hozzá egy német nyelvű progi. Pofon egyszerű, csak be kell hívni a hpgl vagy plotter fílét. Kitöltöd az előtolást és a magasságokat stb, és már kész is az nc, vagy a fúró file. A mérete 5.7 Mega. itt a linkje
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2013-01-14, 20:18 |
|
| |
elektron |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 20:37 | Üzenet/Post # 66 |
aktív tag
Ebben a szigetelő részek kigravírozása, aztán fúró bele és fúrás az a jó, hogy nem kell illesztgetni a nyákot, nekem is ez jó lenne, mert a kémiai maratással meg sok tételt lehet jobb csinálni, de ott utólag illesztgetni kell a fóliát is hova világítsam, meg utána fúrásra feltéve szintén egy kinlódás. Ezt a gravír heggyel való megmunkálást én is meg akarnám csinálni mostanában . |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 20:43 | Üzenet/Post # 67 |
alapkő
Idézet (elektron) Ezt a gravír heggyel való megmunkálást én is meg akarnám csinálni mostanában . Az Eagle összkomfortos megoldást ad ez ügyben. |
|
| |
elektron |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 21:05 | Üzenet/Post # 68 |
aktív tag
Magát a folyamatot ismerem, csak még fizikailag nem tudtam megvalósítani eddig. Eagleben szoktam tervezgetni , amiket csinálok. |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 22:07 | Üzenet/Post # 69 |
alapkő
Idézet (elektron) Eagleben szoktam tervezgetni A fastgcode.ulp ami a kész paneltervből nc filét generál. Szinte 1 gombnyomásra. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 22:29 | Üzenet/Post # 70 |
 alapkő
Idézet (Zolibá) A fastgcode.ulp ami a kész paneltervből nc filét generál. Szinte 1 gombnyomásra.
Csöndesen a háttárből lopom az infót.
Anno még régebben elég sokat kellett szórakozni azzal a G kóddal amivel megpróbáltam nyákot marni. Persze lehet csak nekem nem volt olyan egyszerű. Tomi sokat segített akkor.
Ezt viszont valamelyik nap kirpóbálom. Ha nem is gépen de legalább szimulátoron. Köszönöm |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-14, 22:53 | Üzenet/Post # 71 |
alapkő
Idézet (KisKZ) Ezt viszont valamelyik nap kirpóbálom. Péter. Itt van az .ulp beállításaim Az extra isolation2 nál beírható egy pár tized mm-er, ha nagyon keskeny a kimart csík. Ez nekem nagyon jól bevált, de lehet vele kísérletezni. Ha kész a panelterv,felbontom (ripup gnd)a gnd-t. Ekkor még sok lehetőség adódik jobbítani a vezetékelést mert felszabadult elég sok vezetősáv. Ezáltal lett teleföldes a panel.A fastgcode.ulp-al többször megnézem hogy fog kinézni a kész panel, és ha nem tetszik akkor alakítok még a brd-n. ha minden ok akkor ujra behívom fastgcode.ulp-ot makegrundplane, és mentés. Szerintem ennél egyszerűbb panel+maró+fúró programm készítés nincs. A kész nc proginak csak a 0 pont+ szerszámszám és kész. Csatolok egy kész komplett maró-fúró filét,szerintem egyszerű az egész folyamat. A leendő 1W-3W-5W-os panel nc filéja.
Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2013-01-14, 22:59 |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2013-01-16, 20:22 | Üzenet/Post # 72 |
 alapkő
Idézet (Zolibá) Itt van az .ulp beállításaim Az extra isolation2 nál beírható egy pár tized mm-er, ha nagyon keskeny a kimart csík.
Szia Zolibá!
Elnézést kérek a hallgatásomért, e nagyon nagyon sok a munkám most és amikor hazaértem este már semmihez nem volt erőm. Szerintem ma sem lesz. De nagyon köszönöm a segítségedet!
Valamikor a hétvége környékén remélem hozzá tudok majd jutni, csak hogy a gépen megnézzem, hogy és miként is muzsikál. Igyekezni fogok, de amilyen vagyok, biztos lesz kérdésem.
Még egyszer nagyon köszönöm!
Remélem hamarosan megint rendesen itt tudok lenni! |
|
| |
Alap |
Dátum/Date: Péntek, 2013-01-18, 16:51 | Üzenet/Post # 73 |
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 68
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Zolibá, Hali Sikerült letöltenem az eagle 6.4 verziót. A soros port (9láb) csatlakozót keresem benne nem tudod hol találom meg?Hozzáadva (2013-01-18, 16:51) --------------------------------------------- Zolibá, Még egy kérdés pdf-ből nem lehet megnyitni a kapcsolási rajzot? |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Péntek, 2013-01-18, 19:31 | Üzenet/Post # 74 |
alapkő
Idézet (Alap) A soros port (9láb) csatlakozót keresem benne nem tudod hol találom meg? A con-subd -ben van a db9-es csati. Idézet (Alap) Még egy kérdés pdf-ből nem lehet megnyitni a kapcsolási rajzot? Ha PDF-be van konvertálva akkor nem nyitja meg az Eagle. |
|
| |
Alap |
Dátum/Date: Péntek, 2013-01-18, 19:44 | Üzenet/Post # 75 |
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 68
Zolibá, Valamilyen eljárás útján át lehet konvertálni?Hozzáadva (2013-01-18, 19:44) --------------------------------------------- Zolibá, Nincs véletlenül PiC kit 2 égető nyákterved? |
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Péntek, 2013-01-18, 20:46 | Üzenet/Post # 76 |
alapkő
Idézet (Alap) Valamilyen eljárás útján át lehet konvertálni? Nem tudok ilyenről. |
|
| |
elektron |
Dátum/Date: Péntek, 2013-01-18, 23:42 | Üzenet/Post # 77 |
aktív tag
Idézet (Alap) Valamilyen eljárás útján át lehet konvertálni?
Ez olyasmi, mint mikor beteszel a pohár vízbe egy kockacukrot és feloldódik, valahogy visszafele nehezebb, bár ha elpároljuk a vizet a cukor lehet visszajön, de mégse tökéletesen, nem lesz kocka alakú többek közt. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-19, 22:15 | Üzenet/Post # 78 |
 alapkő
Sziasztok!
Felraktam vastagon a táppanel hátát. Sajnos ez a cin amit használtam nagyon sok viaszos folyasztószert tartalmaz. Ezt a viaszt el lehet valahogy távolítani a nyákról? Nekem nem tetszik. Nagyon koszosnak tűnik így.
Valami jó technika esetleg? |
|
| |
mex |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-19, 22:26 | Üzenet/Post # 79 |
 ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 56
A tiszta alkoholnál nincs jobb, ha be tudod szerezni. 70% kiszerelést adnak a gyógyszertárba, de a 96% már tiltott szer közönséges halandók számára... A nitrohígító piszok erenményes tud lenni, sajna nagyon büdös, és gyúlékony, de sokáig csak ez volt elérhető, így hát azt használtam. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-01-19, 22:40 | Üzenet/Post # 80 |
 alapkő
Idézet (mex) A tiszta alkoholnál nincs jobb, ha be tudod szerezni. 70% kiszerelést adnak a gyógyszertárba, de a 96% már tiltott szer közönséges halandók számára... A nitrohígító piszok erenményes tud lenni, sajna nagyon büdös, és gyúlékony, de sokáig csak ez volt elérhető, így hát azt használtam.
Köszönöm a tippeket! Az Aromás higító is jó lehet? Most az van kinn a garázsban. Ha nem veszek az ajánlottokból. A szag nem érdekes mert kinn tisztogatom le a garázsban. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2022 | | |
 | |  |
|
|