Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 41234»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Leválasztó kártyák
Leválasztó kártyák
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 12:20 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Leválasztó kártyákról
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 12:59 | Üzenet/Post # 2
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv mindenkinek.

Van egy HP Compaq nx6125-ös laptopom.
A héten kaptam Pétertől az alábbi kártyát.:

Sajnos a telepítő lemeze nincs meg,de a netröl leszedtem hozzá drivert.
A lapi felismeri.
Megadtam a machban az elérési utat,de nem akarja működtetni a vezérlő kártyát.
Rádugtam a multit a 2-es és 18-as lábakra.Tartósan 3.35Voltot mutat.Ha kilépek a machból,leesik nullára,és csak akkor lehet megint Voltot mérni,ha ujra indítom az egész rendszert.
Újra indítás után a helyzet változatlan.
Mi lehet a megoldás,vagy mit csinálhattam rosszul?
Csatolások/Attachments: 6705527.jpg(77Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Szombat, 2013-02-23, 13:08
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 13:41 | Üzenet/Post # 3
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Bizi)
Rádugtam a multit a 2-es és 18-as lábakra.Tartósan 3.35Voltot mutat.Ha kilépek a machból,leesik nullára,és csak akkor lehet megint Voltot mérni,ha ujra indítom az egész rendszert.
Azért hogy kicsit többet tudjunk meg a környezetről:

Használsz-e leválasztó kártyát?
Ez a mért érték közvetlen a lábon mért ugye?
Bár ez nem igazán érdekes most, de a leválasztó kártyádnak elég a 3.35V a kapcsoláshoz?

A két általad említett lábra van-e valami kiosztva a MACH3 configjában? Ha igen, akkor mi?

Ha van rá kiosztva valami, akkor ezt a jellemzőt változtatva a jelszint nem változik? Mondjuk maradjunk annál most még, hogy bekapcsolod a gépedet és először indítottad a MACH3-at.

Példának okáért mondjuk ha a 2. láb az X tengely DIR jele, és mozgatod az egyik és a másik irányban az X-et, nem változik a jelszint a mozgatásnak megfelelően?
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 14:17 | Üzenet/Post # 4
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Bizi)
Rádugtam a multit a 2-es és 18-as lábakra.

A 18-25-ig az a gnd vagyis 0 volt.Ide tedd a műszered test vezetékét.
A másikat nézd meg a Mach 3-ba az X DIR hová van konfigurálva,melyik lábra és oda tedd a műszerzsinórt(tűt)
A jobbra balra nyilat nyomkodva 0-és 3.35 Volt között kell változni ,tehát vagy nulla, vagy 3.35 Volt.
Attól függően melyik nyilat nyomtad meg legutóbb.
A vezérlődön a 3-as az X dir és 2-es a step jel alapból.
Nem elég csak a 2es és 3-as lábat bejelőlni, a sor végén még a 0-át 1-re átírni hogy 1pint használsz a dirnek, és 1-et a step-nek
Üdv:Zolibá
Csatolások/Attachments: 7885191.jpg(37Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2013-02-23, 14:46
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 14:48 | Üzenet/Post # 5
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
KisKZ,
Kínai vezérlőm van.Egybe van építve a leválasztó,és a vezérlő rész.
Az általad küldött kártyába van közvetlen csatlakoztatva a multi.
A 2-es és 3-as láb az x tengelyé.
A Volt változatlan mind addig amíg ki nem lépek.Az asztalin,ha bekapcsolom a gépet,akkor miután betöltött a win,a Volt visza megy 0,09-re.Elindítom a machot,nyomom az x tengely,a volt felmegy,a motor elindul.

Zolibá
Igen,ez így az asztalin működik is rendesen,de nekem a laptopon kellene menni.
Ha vissza emlékezel,a chaten már kérdeztem hasonlót,mert akkor a dokkolóval próbálkoztam.
Sajnos a gépen nincs lpt,csak a dokkolón.
Meg most küldött Péter egy lpt-s pcmcia kártyát.
Ezt.
Csatolások/Attachments: 4631543.jpg(77Kb)
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 14:57 | Üzenet/Post # 6
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Zolibá)
Nem elég csak a 2es és 3-as lábat bejelőlni, a sor végén még a 0-át 1-re átírni hogy 1pint használsz a dirnek, és 1-et a step-nek

Bocs  hogy kijavítalak,de az az 1-es a port számát jelenti,mivel a MACH két LPT portot enged használni.

Hozzáadva (2013-02-23, 14:57)
---------------------------------------------
Bizi
Az eszközketelőről láthatnánk egy képet?
Erról a részéről,ahol az LPT címét mutatja.
Mit írtál be portcímnek a mach-ban?

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 14:58 | Üzenet/Post # 7
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Nekem a laptopon nem mennek a jelek ha az 1-esek nincsenek bejelölve.

Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2013-02-23, 15:00
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:40 | Üzenet/Post # 8
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ha bedugom a kártyát,megjelenik.
Átírtam LPT1-re.$IM$IMAGE1$AGE1$


Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Szombat, 2013-02-23, 17:14
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:43 | Üzenet/Post # 9
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Itt a neve is.
Csatolások/Attachments: 9540299.png(36Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:45 | Üzenet/Post # 10
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Bizi)
Ha bedugom a kártyát,megjelenik.

És a címe egyezik a Mach3-ban szereplő címmel?
Pont azt nem látni.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2013-02-23, 15:46
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:46 | Üzenet/Post # 11
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Elérhetősége
Csatolások/Attachments: 5401977.png(30Kb)
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:49 | Üzenet/Post # 12
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A machban így néz ki.
Csatolások/Attachments: 0616944.png(44Kb)
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:51 | Üzenet/Post # 13
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Motor output
Csatolások/Attachments: 9545684.png(18Kb)
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:51 | Üzenet/Post # 14
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Bizi
A laptopokon nincsen printscreen gomb?
Mert az egyből a vágólapra másolná a képernyő tartalmát,és nem kellene ez a progi.
 
Amúgy mit írtál a machban portcímnek?
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:53 | Üzenet/Post # 15
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Reset gomb zölden világít.

Német billentyűzetem van,nem tudom melyik az.
A machba FEF0-át írtam.


Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Szombat, 2013-02-23, 15:55
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 15:56 | Üzenet/Post # 16
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Bizi
Ha a kettes lábon mértél. akkor ne is számíts semmiew,mivel arra step jelet állítottál.
A multiméter nem fogja megmérni a gyorsan változo jeoleket.
Mérj a hármason,mert arra a dir van állítva.
 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 16:03 | Üzenet/Post # 17
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csewe
Átdugtam a 3-ra.Változatlan.
A dokkolómmal is ugyan ez volt a probléma,azzal sem tudtam életre kelteni.
Az asztalin meg elsőre ment minden.De az az asszonyé.
 
csewe Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 16:16 | Üzenet/Post # 18
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Bizi
Változtasd a portcímet fef0-fef7 között.
Egy próbát megér.
Nolc variáció.

Hozzáadva (2013-02-23, 16:16)
---------------------------------------------
Bizi
Írnál valamit akértya tipusárol?

 
Bizi Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 16:55 | Üzenet/Post # 19
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Átírtam,machot újra indítottam,tartja a 3,35-öt.
Újra indítom az egész rendszert.Rögtön vagyok.

Hozzáadva (2013-02-23, 16:55)
---------------------------------------------
Feladom.
Igaz most játszanak a gyerkőcök az asztalin,de annyira oda engedtek,hogy kipróbáljam.
2-18 lábra + és- , 0,09et mutat.Mach elindít,amint nyomom az x-et fel megy a volt,ha elengedem vissza 0,09re.
A laptopon miért marad 3,35Volton?
Már próbáltam utólag bedugni a kártyát,vagy azzal indítani a rendszert.

 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 17:57 | Üzenet/Post # 20
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet (Bizi)
A laptopon miért marad 3,35Volton?

Az ismerőseid közt ha van valakinek laptopja, kipróbálhatnátok hogy ott müködik e a kártya.
Természetesen pcmcia aljzatban.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2013-02-23, 18:05
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Leválasztó kártyák
Oldal 1 / 41234»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016