Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 2 / 4«1234»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » DC Fordulatszám szabályzók (DC Fordulatszám szabályzók)
DC Fordulatszám szabályzók
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2012-12-22, 15:30 | Üzenet/Post # 21
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(KisKZ)
Persze a freki állítása is érdekes lehet

A freki állítással lehet az adott motor vasához hangolni a szabályzást.
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2012-12-22, 15:44 | Üzenet/Post # 22
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
A freki állítással lehet az adott motor vasához hangolni a szabályzást.


Köszönöm!
Akkor jól sejtettem. Tanulok tanulok tanulok... smile
 
Alap Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 19:20 | Üzenet/Post # 23
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 68
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok
Olvasgatok a fórumon és mindig rendelgettek kész panelokat?
Csinálni, tervezni , gyártani nem saját otthonotokban nem szoktatok?
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 19:33 | Üzenet/Post # 24
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Alap, tervezéshez hülye vagyok. alkatrészlistával itt nyiregyen ha bemegyek az egyetlen ilyen boltba akkor minden pénzem otthagyom mert 5x annyiba kerül minden. én annak örülnék ha valaki meg tudná nekem tervezni a nyákot amit emailban át tud küldeni alkatrészlistával beültetési tervvel.
én azt ki tudom marni az alkatrészeket meg neten lerendelem.
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 19:44 | Üzenet/Post # 25
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Alap)
Olvasgatok a fórumon és mindig rendelgettek kész panelokat?
Csinálni, tervezni , gyártani nem saját otthonotokban nem szoktatok?


Tulajdonképpen ez az egyetlen eset volt (az 1W-ossal) amikor tudtam készíttetni.
Egyébként szerintem a legtöbben maguk készítik itt a paneleket.
Pl. én éppen ma nyomtattam újra a tép panel nyomatát. HOlnal ha még belefér az időbe a készülődésnél, akkor levasalom és lemaratom.
Próbáltam marni is már nyákot, de ez a gép amit használok nem elég pontos.

De (ezt most ide beteszem de nem ide való) ilyen volt a próba:


Az új kis gép jó lesz erre is.

Egyébként van topic is erről itt szerintem.

Nézd csak! Itt van:

Nyák készítési technikák.
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 19:47 | Üzenet/Post # 26
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(kymco1)
az egyetlen ilyen boltba akkor minden pénzem otthagyom mert 5x annyiba kerül minden.


Akkor egyszerűbb lenne lerendelned.
2000Ft min rendelés után postáz pl a RET, szépen feliratos rendben csomagolva akár másnapra futárral.

A HEstore is gyors és nem drága a posta.
Most éppen onnan jöttek alkatrészek a múlt héten.
 
Alap Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 19:57 | Üzenet/Post # 27
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 68
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
kymco1,
Milyen kapcsolási rajzod lenne amit meg kell tervezni?

Hozzáadva (2012-12-23, 19:57)
---------------------------------------------
KisKZ,
Nagyon király kis géped van , amivel a panelt marod. Gratulálok.

 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 20:05 | Üzenet/Post # 28
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Alap)
Nagyon király kis géped van , amivel a panelt marod. Gratulálok.


Köszönöm, de sok munka van még ezen hogy megint elég gyors és pontos legyen. De már folyamatban van.
Egy másik kicsi is lassan készen lesz. A PCB-kre inkább az lesz a jó.
 
Alap Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 20:18 | Üzenet/Post # 29
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 68
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Minden fórumozó tagnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok.
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 20:21 | Üzenet/Post # 30
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Alap, ezaz hogy nincs kapcsolási rajzom se. azt tudom hogy mit akarok de hogy hogyan kell megvalósítani fogalmam sincs.
ezek kellenének ilyen paraméterekkel
egyik
másik
viszont árakat nézve lehet egyszerűbb megvenni
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 20:33 | Üzenet/Post # 31
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
ha egy ilyen
után teszek egy egyenirányító panelt akkor tudok működtetni Dc motort 0-300volt között?
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 21:23 | Üzenet/Post # 32
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1, nem, ezzel nem lehet DC szabályozást csinálni. Ha megnézed az utolsó képet akkor látod hogy sorosan csatlakozik a fogyasztóra, ez egy tirisztoros áramkör, csak AC-ről működik. Szabályozhatnád vele egy trafó primerét, de a trafók nem szeretik a hasított fázist, meg induktív fogyasztót amúgysem illik így szabályozni. Ha erre gondoltál.

H1i.hu
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 21:29 | Üzenet/Post # 33
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, a bajom a trafó. azt szeretném valahogy kiváltani mert vagy a telljesítménye vagy a mérete nem felel meg.
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-12-23, 21:58 | Üzenet/Post # 34
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
(Amatőr)
Ha erre gondoltál.


De sokat tanultam most itt is és a Chat-en is! Köszönöm Nektek!
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2012-12-24, 09:01 | Üzenet/Post # 35
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1, van valami konkrét adat a motorról? A legegyszerűbb megoldás a visszacsatolatlan szabályozás. Ez úgy néz ki hogy trafó, pwm elektronika, motor. A motor ismeretében lehet a többi komponenst megtervezni. Az elektronika egyszerű, a trafó meg kell hogy energiát szolgáltasson. Sajnos a 230V~ nem alkalmas direktben, hacsak nem 300V-os motorod van.

H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Szerda, 2013-01-02, 14:06 | Üzenet/Post # 36
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1
Feltettem eagle brd-be,a minimum fordulatot is tudod szabályozni, akár 0-ra is
A trafódon van bizti? Nézd át és ha kell rá valami most jelezd,holnap marom ki a fóliás lemezt.
Csatolások/Attachments: 556.brd(25Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szerda, 2013-01-02, 14:13
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 16:37 | Üzenet/Post # 37
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
(Zolibá)
kymco1

Ma elkészültem a PWM-es szabályzóval.
Kérdezem a 4 Ampert azt mérted? Mert a kép jobb oldalán az a fekete hasáb
az a egyenirányító híd 5Amp. tud hűtve.
Ha több az áramfelvételed 5Amp.-nál akkor írd meg, hoznom kell egy nagyobbat.
Csatolások/Attachments: 2963525.jpg(180Kb)
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 17:01 | Üzenet/Post # 38
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, mekkora kellene bele hogy az 5ampert hűtés nélkül bírja?
ha rákötök egy 24volt 150wattos trafót meg ezt a
motort
akkor mi lessz?
 
Zolibá Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 17:56 | Üzenet/Post # 39
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
a

Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Péntek, 2013-01-04, 19:08
 
kymco1 Dátum/Date: Péntek, 2013-01-04, 17:59 | Üzenet/Post # 40
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, de meghajthatom az én trafómmal és a te szabályzóddal? vagy elfüstölne mindkettő?
ez csak kiváncsiság részemről. vagyis a motor mindig az adott áramon 300wattal próbál menni?
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » DC Fordulatszám szabályzók (DC Fordulatszám szabályzók)
Oldal 2 / 4«1234»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016