Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 46 / 50«1244454647484950»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe, Amatőr 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések (Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések)
Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2010-11-23, 13:46 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
.
.
.
Minden amit a léptetőmotorokról, léptetőmotor vezérlésekről érdemes tudni.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 16:38 | Üzenet/Post # 901
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
De az létezik vajon, hogy mind a 3 egyszerre??
Egy feszültség alatti motor csatlakozó leválasztás borzalmas dolgokat tud művelni.
A +5Volt közös mindhárom IC-nek , és ezen visszarúg egy impulzus mindhárom IC -t tönkre teheti.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-04-04, 16:41
 
ludmannakos Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 16:43 | Üzenet/Post # 902
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Értem. Bár ez a lap elsőre csak áramot kapott, semmi más sem volt rákötve. Már akkor ezt csinálta. A 3 visszajelző led világít és ennyi.
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 16:47 | Üzenet/Post # 903
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
A TB6560-at a Toshiba gyártatja, de a kínaik lekoppintották, csak a minőséget nem koppintották le.
7500Ft ért már lehet kapni, ennyit bőven megér. Ha jól müködik akkor viszont nagyon jó vezérlő.
http://www.ebay.com/itm....ca15034


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Szombat, 2015-04-04, 16:59
 
miki-bá Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 17:07 | Üzenet/Post # 904
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv !

Gratulálok mindkettőtöknek ezért az on-line hibafeltárásért.
Mindenkinek nagyon tanúságos lehet. smile

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
miki-bá Dátum/Date: Szombat, 2015-04-04, 17:07 | Üzenet/Post # 905
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Üdv !

Gratulálok mindkettőtöknek ezért az on-line hibafeltárásért.
Mindenkinek nagyon tanúságos lehet. smile

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
csewe Dátum/Date: Vasárnap, 2015-04-05, 06:26 | Üzenet/Post # 906
Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
ludmannakos, itt egy LPT tesztelő program,evvel tetszőlegesen állíthatod a port címét,és az egyes kimenetek álípőpotát,igy megnézhetsz mindent könnyen,hgoy mire mit reagál a vezérlőd,illetve,hogy jó e portod.
http://data.hu/get/8644730/LPT_tesztelo.rar
Amúgy jó portcím bolt beállítva a mach-ban?
 
Bizi Dátum/Date: Vasárnap, 2015-04-05, 10:10 | Üzenet/Post # 907
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 190
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ludmannakos,

Sherline 1\2 Pulse Mode ki pipálva?

Hozzáadva (2015-04-05, 10:10)
---------------------------------------------
csewe



Idézet
A 4. tengely STEP,és a DIR kieneteket használhatod reléhez.
Persze közbe kell iktatni egy tranzisztort minimum.

Ezzel újat mondtál nekem.


Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Vasárnap, 2015-04-05, 10:04
 
ludmannakos Dátum/Date: Kedd, 2015-04-07, 16:53 | Üzenet/Post # 908
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Úgy néz ki a vezérlő a halott a rendszerben. Kicserélem és utána hátha összeállna már a kép!

Hozzáadva (2015-04-07, 16:53)
---------------------------------------------
Változás!

Csak próbálgatom a vezérlőt. Amikor bekapcsolom a PC-t elalszanak rajta a munkát jelző ledek. Majd ha betölt a Windows akkor hallatszik, hogy behúz a maró motor relé és újra világítanak a ledek. 
Azt mondják, hogy jelenleg magas szint van a porton. Ez vajon mit jelent és, hogyan lehetne orvosolni?

 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-04-07, 16:56 | Üzenet/Post # 909
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
hogyan lehetne orvosolni?
A step és dir activate low, a piros X és a zöld pipa változtatja a jelszintet HI-re ,illetve LO-ra.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2015-04-07, 16:57
 
ludmannakos Dátum/Date: Kedd, 2015-04-07, 17:00 | Üzenet/Post # 910
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
De nem segít :-(  Meg azt írják, hogy ECP/EPP mód ban kell lennie a Biosban de nekem csak ezek vannak

ak.
Csatolások/Attachments: 8155799.jpg(179Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-04-07, 17:47 | Üzenet/Post # 911
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
de nekem csak ezek vannak
Az ECP-t jelöld be. Ezt nem értem hogy nem segít. Keress az LPT-n DIR tüskét, és azt mérd mert a DIR-eken és az enablen + végálláskapcsolókon tudsz kéziműszerrel feszt mérni, de azzal viszont tudnod kell mérni ha pipát , vagy X-et teszel az activatate low -hoz, Ha ezt nem tudod mérni akkor vagy nem találkoznak a pinek a konfiguráláshoz képest, vagy nem működik az LPT portod. De cseve küldött neked port teszter progit ami mindent megmutat  port állapotáról.

Egyébbként az én laptopomon is ezek a lehetőségek és bármelyiket is jelölöm be az LPT mód kozül, a gép  működik róla. Talán a motorok hangja nem egyforma, és az ECP-nél maradtam.
Tedd fel ide a Mach3Mill.xml fájlodat, abból majd sokminden kiderűl.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Kedd, 2015-04-07, 18:12
 
ludmannakos Dátum/Date: Kedd, 2015-04-07, 18:19 | Üzenet/Post # 912
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Megoldódott a hiba!!!!!!! A Mac3 szoftver volt a ludas. Letöröltem a gépről és újra telepítettem és láss csodát egyből alacsony jel jön és forog mind a 3 motor. Ez most piszkosul megszívatott engem.
Zolibá, Nagyon szépen köszönöm a sok-sok segítséget és ne haragudj, hogy feltartottalak a hülyeségemmel. Egy szónak is száz a vége működik minden.
 
gepesz Dátum/Date: Szerda, 2015-04-08, 16:33 | Üzenet/Post # 913
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Egy jól bevált műlödö LPT leválasztó kártyának a rajza kellene.
Maradt egy jó pár PC817 és KB817 optocsatolóm. Jók ezek, vagy valami más kellene.
Üdv, és köszi!
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-04-09, 05:24 | Üzenet/Post # 914
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
gepesz, üdv!
Nem láttam mostanában házilag készített leválasztót, többnyire kínából vagy itthoni boltokból rendel aki ilyent szeretne. Én is használok optót, de csak néhány ponton, ahhoz nem készült egy komplett leválasztó.
Az optóid kellően gyorsak, azok biztosan jók lesznek. (bár egy olcsónak mondható 6N136 v. 135 egy nagyságrenddel gyorsabb)


H1i.hu
 
ludmannakos Dátum/Date: Péntek, 2015-04-24, 23:15 | Üzenet/Post # 915
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, ismét egy ostobasággal fordulnék hozzád.
A kínai beindult, szépen hajtotta a motorokat. De egy oda nem figyelésem miatt véletlenül összeért 2 kábel a Z tengely munkálya során. A tb azonnal kifüstölt. A hestore. Hu rol rendeltem eggyet. Kicseréltem és mégsem működik a z tengely. Visszajelző led üzemel.
Ami gyárilag benne volt az "TB6560 ahq 425gb1" az új "TB6560 AHQ 445gj11" jelzésű.
Szerinted ez lehet a baja vagy esetleg az zárlat vitt magával másik egységet is?
 
Zolibá Dátum/Date: Szombat, 2015-04-25, 07:30 | Üzenet/Post # 916
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
Ami gyárilag benne volt az "TB6560 ahq 425gb1" az új "TB6560 AHQ 445gj11" jelzésű.
Ezek a típus utáni számok a gyártás helyét és idejét jelzik.Neked ez most nem lényeges, hacsak nem olcsó kinai koppintás,és nem hivatalos Toshiba licensz, ilyen is van, a neten tárgyalták ki hogy lehet megállapítani.


Ez itt csak a  tb6560ahq rajza. A +5V meglétét ellenőrizd, és a fóliázat épségét, ezt akár Ohm mérővel is mert a zárlati áram durva dolgokat képes művelni, főleg a furat galvanizált átvezetéseket.
Ha minden fesz megvan még egyre lehet gyanakodni mivel a TB előtti optó galvanikus kapcsolatban van a TB6560-al(step,dir) , esetleg tönkretette a zárlat, ha jó akkor az optón mást mérsz kihúzott DB25-ös kábellel , mint működővel.
Csatolások/Attachments: 2048394.jpg(81Kb) · 8038142.jpg(5Kb)
 
ludmannakos Dátum/Date: Hétfő, 2015-04-27, 11:59 | Üzenet/Post # 917
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Néztem a fóliázás rendben. A 20.lábon +5v megvan. Optoval szenvedek még mert nem tudok rá jönni hogy mi merre megy onnan.
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2015-04-27, 19:58 | Üzenet/Post # 918
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
hogy mi merre megy onnan.
Sajnos csak ez a gyenge minőségű rajz van róla.
Csatolások/Attachments: 1025248.jpg(259Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2015-04-27, 19:59
 
ludmannakos Dátum/Date: Hétfő, 2015-04-27, 21:20 | Üzenet/Post # 919
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Engem már kiakaszt ez a vezérlő. Egész nap itt gyúrtam rajta de nem jövök rá a problémára. Olyan mintha minden jó lenne visszajelző led szépen működik, fóliák rendben 5v rendben szerintem az optok is üzemelnek. 
Te esetleg nem foglalkozol javítással? Elküldeném vagy hasonló??
 
Zolibá Dátum/Date: Kedd, 2015-04-28, 08:54 | Üzenet/Post # 920
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet ludmannakos ()
kiakaszt ez a vezérlő.
A legegyszerűbb módszer ha összehasonlítod a nem működő Z-t a működő X, vagy Y tengely IC láb feszültségeivel.
Ha találsz eltérést akkor már nyert ügyed van, írd le az eltérést és akkor már tudok segíteni a javításban.
És az első amit nézz meg van e tartóáram a Z motoron.
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC Elektronika » Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések (Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések)
Oldal 46 / 50«1244454647484950»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016