|
Léptetőmotorok, léptetőmotor vezérlések
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2010-11-23, 13:46 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . . Minden amit a léptetőmotorokról, léptetőmotor vezérlésekről érdemes tudni. |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 10:22 | Üzenet/Post # 2 |
 ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 45
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Hátha segítség valakinek, egy léptecset ismertetnék: A dimenziója és színazonos bekötése és a gyakorlatban 
|
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 19:30 | Üzenet/Post # 3 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Már hiányzott egy ilyen topik, jó hogy nem ég mindenki szervó lázban. Ismerkedjünk meg a léptetőmotorral!
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-21, 19:45 | Üzenet/Post # 4 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Már hiányzott egy ilyen topik, jó hogy nem ég mindenki szervó lázban. Nem tudod, de ez a topic már régen megvolt, Csaby kérésére. Viszont csak nem indult be, így ideiglenesen egy tisztogatással törölni akartam amig nem jön fel ugy a téma, hogy tényleg foglalkoztok vele. Kiderült hogy nem töröltem, hanem véletlenül áthelyeztem valahova, ahol ORCA megtalálta. Használjátok bátran! |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:09 | Üzenet/Post # 5 |
 aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 155
Kitüntetések/Medals: 2
Dicsekedni akarok XD MiniBee.tk Ma készült el, vehetitek reklámnak is, első gyári nyákom 
Az üzenetet módosította/Modified by Sir-Nyeteg - Csütörtök, 2010-12-23, 19:05 |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:12 | Üzenet/Post # 6 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) első gyári nyákom :hands: azért tudsz Te nagyon! Mennyit bír el a kicsike? írj már ide is néhány technikai dolgot és persze bátran árat is! Tudom, hogy ott a link, de akkor is!  |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:22 | Üzenet/Post # 7 |
 aktív tag
35V 2A bipoláris meghajtó, ami ugyebár az unipoláris motorokat is viszi 8-35V-ig működik egy-tápos kialakítás fokozatmentes állíthatóság 0-2A között 1A-ig nem igényel hűtést egész-fél-negyed-nyolcad-tizenhatod mikrolépés túlmelegedés elleni védelem 20x30mm Anno direkt erre beszereztem hűtőbordát is, még ki kell találni, hogy miként menjen rá, egyenlőre kétoldalas hővezető ragasztóra gondoltam. Árat még csak saccolgatnám, úgy kb 5000ft/tengely áron adnám. Ez persze vaterajutalék, fórumkedvezmény, mennyiségi kedvezmény, hűtőborda, dobozolás, kiegészítő függő. Na meg a legfontosabb: keresletfüggő... Jelenleg 5 órája megy az egyik 1A-rel, gond és hűtés nélkül! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:27 | Üzenet/Post # 8 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) bipoláris meghajtó, ami ugyebár az unipoláris motorokat is viszi akkor ez elvinné a kis EPSON EM34-es motorokat talán? De, jó lenne végre valahonnan tudni a valós elektromos paramétereit ezeknek a motoroknak. Ott van eltéve nekem 5 db. De most gondolkodok! De lehet még a Tiéd lesz az a pár motor, mert az teljesen jó lenne a kis gépedhez. Szóval ha kell, van 5db (de legalább 4 biztosan) tökéletesen egyforma kis léptecsed!!!! |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:36 | Üzenet/Post # 9 |
 aktív tag
Van itt válasz gomb? :S Szerintem jó lenne hozzá. Ennek a nagy előnye, hogy fokozatmentes, így akár tesztelhető is vele egy motor: ha melegszik, akkor lejjebbtekered, ha hideg, akkor feljebbtekered az áramot Na persze táptalanítva érdemes tekergetni. Figy, van helyem most már, jöhet, de valamit már nekem is illene küldenem!!! :S |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:42 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) Van itt válasz gomb? :S Kijelölöd a szüövegrészt amire válaszolni akarsz és quote. Lekerül ide a szöveg. Quote (Sir-Nyeteg) Figy, van helyem most már, jöhet, de valamit már nekem is illene küldenem!!! Összeszedem őket és ünnepek között, vagy nnepek után küldöm Neked. Ne légy rest rámszólni ha elfelejteném! De ismersz már és tudod, hogy ez álam természetes! Majd lesz ugyis olyan amiben tudsz segíteni. Van egy pár apró dolog amit működtetni kell majd. Majd megmondod, hogyan érdemes. De a többiek is annyira segítőkészek, hogy nem lesz gondom azt már látom. |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:54 | Üzenet/Post # 11 |
 aktív tag
És ha nem akarok idézni? XD Quote (KisKZ) De a többiek is annyira segítőkészek, hogy nem lesz gondom azt már látom. Nem véletlenül! Te is tettél már le az asztalra, nem is keveset. (ez megy most a túloldalon...) De ezek szerint akkor a motorokat is szét kellene osztanom? :P Hehe. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 18:58 | Üzenet/Post # 12 |
 alapkő
Sir: akkor nem idézel. Azt csinálsz a motorjaiddal amit csak akarsz! De én a kis gépedhez adom Őket!!! Tessék jól megnézni a lehetőségeket, mert eszméletlen lehetőségek vannak. Akár youtube videókat is beilleszthetsz ide. Nézd meg a smiley-ket és a bb kódokat is!!!  |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 20:30 | Üzenet/Post # 13 |
 aktív tag
Quote (KisKZ) amit csak akarsz Jóvanna Kipróbálnám őket! Főleg hogy most már tudok normális teszteket is csinálni motorokkal sebességre, nyomatékra, gyorsulásra összehasonlítani Youtube videjót nem sikerül... Hozzáadva (2010-12-23, 9:30 PM) --------------------------------------------- Megy ez! Tud az oldal! 
Az üzenetet módosította/Modified by Sir-Nyeteg - Csütörtök, 2010-12-23, 20:31 |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 20:51 | Üzenet/Post # 14 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) Megy ez! Tud az oldal Naugye! Már ezért megéri benézni! Nagyon tuti a kicsike! Majd egyet egyszer kiprószálnék! Baromira tetszik az összehasonlítás a kinaival. Az egy 5 tengelyes egyébként? Maradt még itt vagy három olyan kis léptecsem ami a Skorpiókban (telefonteszterekben) volt. Azok nagyon kicsik takarosak és még az elektromos paramétereik is megvannak (valahol). Ha jó akkor meg jól bevásárlok majd nálad az ilyen pici beekből. MAjd beszélünk a főorsódról is. Valami hasonló ER11-em lehet nekem is itthon.  |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 21:00 | Üzenet/Post # 15 |
 aktív tag
Quote (KisKZ) Majd egyet egyszer kiprószálnék! Ha meglesz a doksi-leírás, akkor küldöm! Quote (KisKZ) Az egy 5 tengelyes egyébként? Csak 3 tengelyes. Quote (KisKZ) Ha jó akkor meg jól bevásárlok majd nálad az ilyen pici beekből. Még mit nem! XD Szerinted hagynám? Inkább a trapézorsómról kéne :S Hasonló ER11? Meglehet |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 21:03 | Üzenet/Post # 16 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) Szerinted hagynám? Majd rájössz! Ez nem bigyó, hanem komoly dolog ám! Legfeljebb bartelezünk majd akkor valamit! De akárhogy nézem nagyon tetszik. Nem teszel alá egy panelt hogy össze lehessen fogni majd többet? Lehet marhaság, de praktikus lehet. Nagyon tetszik a uservohoz adott alaplap is. Vettem egyet anno és teljesen más a dolgok kezelése így. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 21:04 | Üzenet/Post # 17 |
 alapkő
Quote (Sir-Nyeteg) Inkább a trapézorsómról kéne :S Elővesszük az ünnepek után! Megígérem! De csesztessél légyszíves! |
|
| |
Sir-Nyeteg |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-23, 21:40 | Üzenet/Post # 18 |
 aktív tag
Quote (KisKZ) Nem teszel alá egy panelt hogy össze lehessen fogni majd többet? Nem is rossz az ötlet! Bár a terv az hogy egy közös hűtőbordára lesz felszerelve, azért van a két oldalán a fél-lyuk. Így felcsavarozva lesz sorolva. Ez nagyon tetszik: |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-24, 07:13 | Üzenet/Post # 19 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Quote (Sir-Nyeteg) Ma készült el, vehetitek reklámnak is, első gyári nyákom Ehhez csak gratulálni tudok! Szép munka! Vannak 4,7A-es motorjaim, azokhoz mikor készül a nagytesó?
H1i.hu
Az üzenetet módosította/Modified by Amatőr - Péntek, 2010-12-24, 07:14 |
|
| |
ORCA17 |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-24, 10:19 | Üzenet/Post # 20 |
 ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 45
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Quote (Sir-Nyeteg) egyenlőre kétoldalas hővezető ragasztóra gondoltam. Ha elfogadsz egy (laikus) véleményt, tanácsot(?) tőlem. A tervezésnél gondolj az olyan kétbalkezes trotylikra is mint a hozzám hasoló aggastyánok. Kreálj(atok) olyan csatikat, hogy a madzag is könnyen szerelhető legyen. Pl. ha nem egypaneles a dolog, és több panelt kötök sorba: 1-2-3-4-5 tengely, akkor jó ha az egymáshoz kapcsolódó oldalon nincs semmi csatlakozás. Mutatom miről beszélek: "Körbe van drótozva" a panel és hiába kicsi a mérete, a kialakítása miatt még is "helyigényes". Főleg vezérlőről van szó. Tudom, nem olyan nagy gáz, de ez csak esztétikai tipp, és talán egy cseppet praktikum. És még valami. A csatik mérete. Az igazán takaros, és valóban a panel méretéhez igazodó csati furata, olyan szűkreszabott, hogy két tápvezeték kín-keserves módon fér csak el. Erre is gondolj(atok) a tervezésnél. Amúgy nagyon szupi amit alkottál, azokat az SMD alkatrészeket én már csak sejtem, de nem igazán látom. Pedig annó sok-sok quarzórában csereberéltem...mág quarzot is. 
|
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|