|
KisKZ Gépe
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-02-28, 17:33 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
. . A gépemről/gépeimről, alkatrészekről infók, képek, beállítások..... |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-03-05, 21:27 | Üzenet/Post # 2 |
 alapkő
Sziasztok! Ugyan elgé komolytalan a gépem sokak HOBBYCNC gépéhez képest, de kérésre lassan megmutatom, képeken keresztül, hogy hogyan lett ezekből: ...és még sokminden másból, ez:  |
|
| |
BigG |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-03-06, 19:38 | Üzenet/Post # 3 |
 barátkozó tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 96
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Mi ebben a komolytalan? Én örülnék ha lenne egy ilyenem is.......... elfogadnám. Tudod a kalapács látszólag egyszerű szerszám amivel rombolni nagyon egyszerű DE megnézheted Leonardo da Vinci szobrait ,hogy amit kalapácsolt össze. Szerintem az eddigi alkotásaidra te is büszke lehetsz! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-03-06, 21:31 | Üzenet/Post # 4 |
 alapkő
Quote (BigG) Szerintem az eddigi alkotásaidra te is büszke lehetsz Köszönöm Big! Az ilyesmi néha rámfér, mert el tud veszni az önizalmam... ahogy lesz időm teszem fel a képeket. Már le vannak válogatva. Ha valaki akarja előzetesen meg tudja nézni a tárhelyen itt: Gépem |
|
| |
Tomi |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-03-06, 21:57 | Üzenet/Post # 5 |
komoly tag
Üzenetek/Posts: 312
Kitüntetések/Medals: 1
Péter, nem komolytalan gép, már csak azért sem, mert akárhogy is vesszük komoly alkatrészekből épül fel és komoly dolgokat produkál! Sok munkád van benne, és szerintem eddig meghálálta mindezt ez a kis masina! |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Kedd, 2011-03-08, 08:07 | Üzenet/Post # 6 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Szia Peti ez most megint milyen gép? Ez új? Át állítottam a lépés felbontásomat ,majdnem leesett a gép az asztalról olyan gyors lett:D köszi. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2011-03-08, 08:25 | Üzenet/Post # 7 |
 alapkő
Quote (xplod) Szia Peti ez most megint milyen gép? Ez új? Dehogy! Te kérted, hogy a mostani gépemről mutassak dolgokat. Ezek a képek itt arról lesznek. Quote (xplod) Át állítottam a lépés felbontásomat ,majdnem leesett a gép az asztalról olyan gyors lett:D Milyen értékekre állítottad? Nekem is hasznos lehet az információ. Hátha kiszedek még belőle párszáz mm/percet. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2011-03-16, 20:46 | Üzenet/Post # 8 |
 alapkő
Sziasztok! Úgy látszik hamarabb számolok be új dolgokról, minthogy a régi összeszerelés menetet megmutassam. A hétvégén újrapakolt PC-vel mentem ki, és ha már újra volt pakolva, megpróbálkoztam egy pici állítgatással. A lényeg az, hogy amikor direktbe a leírás után egészlépésre állítottam a gépet, sajnos nem volt az igazi. Nem baj, gondolotam... Visszateszem az eddigiekre. Ez szép is lett volna, azonban az egyik tengelyt véletlenül lejumperoltam, és egy a leírásban nem szereplő beállításra tettem. A tengely által megtett távolságon azonnal észrevettem a hibát, de mégis az lett a végeremmény, hogy márpedig minden egyes tengelyt ugyanerre a hibás beállításra tettem, majd kalibráltam. Egész lépéskét értelmezte a beállítást, viszont a sebességek.... Nos 4000 MM/perc így néz ki (pontosabban az alapfrekvencia apró eltérése miatt 4300mm/perc sebessgé lett belőle) Tehát félrejumperolva, egész lépésre utaló step/ értékkel, de shareline módban így futott... Viszont sajnos felejthető a dolog, mert amikor már kis méreteken futó kóddal próbáltam a legközelebb futtatni a gépet, gyakorlatilag azonnal téveszteni kezdett.... Szóval szép és jó a dolog... De csak igy nézegetni. Munkára sajnos nem... Viszont egyszer nagyon megnéznék egy digitális MSD vezérlőt ezekkel a motorokkal!!!! Az tényleg varrógép effekt lehetne. Érdekes, hogy a gépváz nem esett kétségbe ettől a sebességtől. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-03-17, 17:41 | Üzenet/Post # 9 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Quote (KisKZ) 4000 MM/perc Megy mit a meszes! Nálam levegőben 3000 a max. ami biztonsággal megy. Jók a léptecsek, szépen viszik a mechanikát. Gratula a kivitelezéshez!
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2011-04-18, 21:32 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Úgy látszik hamarabb jutok oda, hogy az újdonságokat mutassam meg, mint azt, hogy anno hogyan készült a gép. A múlt héten Hostya elvitte a régi nagy öntvény "szörnyeteget". Annak az alapja felszabadult. Úgy látszik Hostya jobban ismer mint én magamat, így nem volt hajlandó elfogadni azt a pár jó régi finom fenyőpolcot amit ajánlottam Neki. Hát hozzáfogtam és asztaloskodtam egy kicsit. Végre belejöttem a gyalugép használatába is, nem csak a körfűrésszel kergettem most a szomszédot (az őrületbe). Tehát... Ilyen volt: ...és bár még nem végleges, de ilyen lett a műhely: Ide gyűlik a forgács legnagyobb része most: A gép alatti lukon keresztül: A monitor felkerült a falra: Sokkal nagyobb hely végre és tisztább környezet: A padlóról eltűntek végre, a ki tudja miért régebben odakerült szőnyegek. A tiszta beton gyönyörűen seperhető...... A frekiváltó helyét kell még okosan kitalálnom majd. Egyelőre ott van ahol van, de ez nem a legjobb. A vezetékek mindenhol le vannak pántolva rendesen. A teszt egy 2 óra 48 perces paci marás volt. Ugyanaz amit a múlt héten is kimartam, de akkor sajnos a kerettel problémák voltak. Most minden rendben ment. Addig amig kész lett, olvasgattam egy kicsit az Aranyecsetet. A nagyolásnál azért készült egy párképnyi videó is: Hát ez volt a hétvégém most.  |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Kedd, 2011-04-19, 07:42 | Üzenet/Post # 11 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Peti majd elmegyek és rendet csinálok a műhelyedben ,ok? |
|
| |
kymco1 |
Dátum/Date: Kedd, 2011-04-19, 18:11 | Üzenet/Post # 12 |
 alapvető tag
Üzenetek/Posts: 860
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
KisKZ, a videó előtt az utolsó képen csak nem sört látok az asztalon? Meg se hívjuk az embert? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2011-04-19, 18:15 | Üzenet/Post # 13 |
 alapkő
kymco1, Vigyázz! Az guminő!! |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Kedd, 2011-04-19, 21:19 | Üzenet/Post # 14 |
 alapvető tag
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
KisKZ, Jó kis gép és jó a koncepció is. Gratula ! Mindíg finomítassz rajta és a végén komoly Kis(KZ) gép válik belőle. Üdv Miki bá
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2011-04-19, 21:21 | Üzenet/Post # 15 |
 alapkő
miki-bá, Nagyon köszönöm! Az asztal következik. Lehet hogy teljesen át lesz alakítva, pontosabban cserélve lesz. De keretestül mindenestül, új orsóval.... Szóval mindenestül.... Remélem hamar kialakul, mert lenne némi alu marás most már, amit szeretnék magam megpróbálni elkészíteni. Szerencsére ebben most olyan rendes emberek segítenek, mint Hostya és Zaki PS: Köszönöm a Hummert! Megérkezett! Ezt miért kaptam? |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Szerda, 2011-04-20, 09:51 | Üzenet/Post # 16 |
 alapvető tag
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
KisKZ, A Hummer : nemcsk mindíg a munka , játék is kell . Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2011-04-20, 12:29 | Üzenet/Post # 17 |
 alapkő
miki-bá, Nagyon köszönjük! Egészséget és Kellemes ünnepeket Nektek is! |
|
| | |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2011-07-02, 20:41 | Üzenet/Post # 19 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Quote (KisKZ) Meglássuk mi leszen majd belőle. Péter! Ebből már semmi rossz nem lehet! Nagyon komoly cucc!
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-07-02, 20:49 | Üzenet/Post # 20 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Péter! Ebből már semmi rossz nem lehet! Nagyon komoly cucc!
Ici-pici helyeim lesznek majd a meghajtáshoz, de kitalálom.
Egyelőre nincs hír további darabokról. De észben van. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|